Dodaj do ulubionych

Właśnie wróciliśmy z Teneryfy

IP: *.centertel.pl 24.03.09, 15:44
Byliśmy na Teneryfie 2 tygodnie w marcu ( niestety wczoraj
wróciliśmy ) w Hotelu Barcelo Varadero w miejscowości Puerto de
Santiago. Pogoda dwa tygodnie 24 stopnie w cieniu, wszędzie blisko.
Odpowiem na wszystkie szczegóły. Byliśmy we wszystkich ważniejszych
miejscach. Pytajcie. Było cudownie
Obserwuj wątek
    • Gość: Pablito Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.83.230.17.193.debacom.pl.e-zabrze.pl 24.03.09, 22:20
      Ja wybieram sie tam 27 maja, jak hotel?
      • Gość: Andrzej Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.centertel.pl 24.03.09, 23:10
        Hotel jak dla mnie rewelacja. Naprwdę szkoda pieniędzy na więcej
        gwiazdek. Lepiej je wydać na samochód i wycieczki. Każdy pokój to
        tak naprawdę mały apartament. Osobno duża sypialnia z zabudowaną
        szafą, pokój dzienny bardzo duży z aneksem kuchennym ( kuchenka,
        zlewozmywak, lodówka, piekarnik, toster, czajnik, w all inclusiv
        praktycznie nie potrzebne ale jest i wszystko działa), przedpokój,
        łazienka, taras z meblami ogrodowymi. Widok z tarasu na baseny
        hotelowe albo na ocean zależy z której strony hotelu
        • Gość: Pablito Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.83.230.17.193.debacom.pl.e-zabrze.pl 25.03.09, 15:12
          To świetnie a jak wygląda sprawa wynajmu samochodu?? Jest gdzies
          jakaś wypożyczalnia w poblizu hotelu?
          • Gość: Andrzej Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.centertel.pl 25.03.09, 15:46
            Przy samym hotelu jest wypożyczalnia samochodów MORENO. My
            zapłaciliśmy 120 euro za pięć dni z pełnym ubezpieczeniem autocasco.
            Po zakończeniu terminu poprostu zostawiasz kluczyki w recepcji
            hotelowej. Sami sobie je odbiorą.
    • Gość: słońce Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 00:01
      Mam pytanie:jaka woda w basenach?chodzi mi o to czy jest ciepła i da
      się kąpać.Lecimy 30 marca z synem 10 lat.
      • gonio74 Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy 25.03.09, 14:52
        Ja tam lecę 20 maja, już się nie mogę doczekać! Cieszę się, że
        wybrałam właśnie ten hotel, bo widzę, że to był dobry wybór. Szkoda
        tylko, że brak jest już pokoi z widokiem na morze. Niestety
        wszystkie w tym terminie zostały zarezerwowane (za specjalną
        dopłatą).
        Powiedz mi proszę, jak to teraz jest z wejściem na wulkan, bo
        dzisiaj byłam w biurze podróży i pani mi powiedziała, że była w
        styczniu tego roku i podobno nie jeździ już na sam szczyt kolejka,
        bo był niedawno jakiś wypadek. Czy to prawda? I czy w związku z tym
        nie są potrzebne specjalne pozwolenia na wejście? Płaci się coś za
        to wejście?
        W innym biurze powiedzili mi, że wejście kosztuje 50 euro?
        • Gość: Andrzej Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.centertel.pl 25.03.09, 15:53
          Jeżeli dostaniecie pokój na trzecim piętrze to nawet lepiej bo widać
          i baseny hotelowe i piękny widok na ocean. Tamte pokoje na ocean
          wychodzą na ulicę. Co do wulkanu. Nigdy nie było tam wypadku, to
          wielkie bzdury. Kolejka nigdy nie jeździła do szczytu wulkanu.
          Jeździ od zawsze 200m od szczytu i ani metra dalej. Koszt przejazdu
          kolejką 25 euro od osoby ( cudowne widoki ). Wejście na sam wulkan
          trzeba mieć pozwolenie z zarządu parku narodowego, który jest w
          stolicy wyspy Santa Cruz. Pozwolenie bezpłatne ale dziennie wydają
          ich tylko dla 200 osób.
        • Gość: Raf Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: 83.1.16.* 05.04.09, 12:08
          Czy na prawdę nie ma już wolnych pokoi z widokiem na morze ?
          sam bym nawet dopłacił.
          Lecę 20 maja też z Itaką ale wycieczkę wykupimy pewnie 2 tygodnie
          przed wylotem ze względu na nie pewność urlopu (niby planowany ale
          wg. kodeksu pracy pracodawca ma prawo zmienić termin urlopu bez
          ponoszenia kosztów za rezygnację)
          800m do morza to trochę dużo, czy długo się tam idzie ?:)
          • gonio74 Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy 06.04.09, 11:45
            Niestety na ten hotel już nie było pokoi z dopłatą do widoku, a
            rezerwowałam jakiś tydzień temu. No ale może w ostatniej chwili ktoś
            się rozmyśli....
            800 m do morza to faktycznie trochę daleko, ale podobno idzie się
            uliczkami i czas miło upływa, poza tym trzeba trochę spalić
            jedzonko, które podobno jest pyszne:)))
      • Gość: Andrzej Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.centertel.pl 25.03.09, 15:48
        Woda wręcz wyśmienita. W oceanie 22 stopnie a w basenach hotelowych
        24-26. Znajomi byli z 1-roczna córeczką i mała wręcz nie wychodziła
        z wody.
        • gonio74 Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy 25.03.09, 16:43
          Dzięki serdeczne za wieści z "piewszej reki". Też wydawało mi się to
          bardzo mało prawdopodobne, żeby kolejka nie jeździła( nie pisano na
          forum o czymś takim)ale trochę zwątpiłam... To ja jeszcze pociągnę
          temat wulkanu: byliście samochodem? Z "naszego hotelu" jest prosto
          dojechać? Ile czasu trzeba zarezerwować na wejście?, czy kolejką
          wjeźdza się od samego parkingu? Czy może jest droga "zamiast"
          kolejki? Byłeś na samym szczycie (z pozwoleniem)? Jesli tak, to czy
          jak się już jest w tej szczęśliwej grupie 200 osób to ma się
          ograniczony czas na podziwinie widoków?
          Uf, to chyba tyle. Dzięki serdeczne za info.
          • Gość: Andrzej Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.centertel.pl 25.03.09, 17:50
            My byliśmy tam dwa razy poprostu jest tak cudownie. Najpierw
            wycieczką objazdową z biura, a potem samochodem. Z każdego miejsca
            jest tam tak samo blisko poprostu wulkan leży na środku wyspy.
            Parking jest przy samej stacji kolejki na szczyt jedzie sie około 10
            min. Jeżeli macie pozwolenie nie ma limitu czasu tam przebywania, My
            nie byliśmy. Są szlaki piesze na szczyt, jednak tylko dla wytrwałych
            wspinaczy i piechurów, są strasznie męczące. Najlepsze jest to że na
            dole 30 stopni a na szczycie leży śnieg. Wrażenia niesamowite.
            Wycieczka z biura nie przewiduje wjazdu kolejką ale warto z uwagi na
            przewodnika oraz inne atrakcje w czasie całej wycieczki. 1500-letnie
            drzewo smocze - dracena oraz degustacja win produkowanych tylko na
            Wyspach Kanaryjskich i wiele innych atrakcji.
            • gonio74 Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy 25.03.09, 19:06
              Dzięki, na pewno też się zachwycimy widokami!
              • Gość: funcia Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.tosa.pl 25.03.09, 20:55
                ... hmm.. już chciałabym tam być... a lecimy dopiero pod koniec
                czerwca...
                Piszcie jeszcze co warto zobaczyć, co kupić, czego nie należy robić,
                czy wulkan to dobry pomysł dla trzylatka, czy lepiej nie itd, itp.
                Będę w Costa Adeja.
                • gonio74 Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy 26.03.09, 08:45
                  "Wycieczka z biura nie przewiduje wjazdu kolejką ale warto z uwagi
                  na
                  przewodnika oraz inne atrakcje"
                  Andrzeju, czy miałeś na myśli, to, że w koszt wycieczki nie jest
                  wliczony koszt wjazdu kolejką, czy to, że podczas takiej wycieczki
                  nie można wogóle wjechać kolejką, bo nie ma na to czasu?
                  Ile płaciłeś za wycieczkę z biura?
                  I jeszcze pytanko o plażę. Faktycznie jest bardzo mała i są kłopoty
                  ze znalezieniem miejsca? Po ile są leżaki i parasolki?
                  • Gość: Andrzej Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.centertel.pl 26.03.09, 11:39
                    Koszt wycieczki objazdowej z wulkanem 47 euro od osoby i nie
                    przewiduje ona wjazdu na szczyt z uwagi na czas a tym samym koszt
                    nie jest wliczony. Plaża Playa a la Arena faktycznie nie jest zbyt
                    duża, ale kiedy my byliśmy maksymalnie była zapełniona w 50%, nie ma
                    problemu z miejscem ani leżakiem ( koszt 5 euro, nie korzystaliśmy,
                    koc wystarcza ) Największe plaże są w Los Cristianos ( leżak 8
                    euro ) a najładniejsza Playa las Teresitas obok stolicy ale to 120
                    km od Puerto Santiago jednak tam też byliśmy. Piasek na nią został
                    specjalnie przywieziony z Sahary w Afryce. Jeżeli wybieracie się z
                    ITAKĄ to nie bierzcie żadnych innych wycieczek fakultatywnych za
                    wyjątkiem objazdowej i nie dajcie się namówić rezydentce. Naprawdę
                    szkoda pieniędzy. Do Loro Parku jest z hotelu 45 min drogi
                    samochodem. Wycieczką wiozą ponad 3 godz - masakra i brak czasu żeby
                    wszystko zaliczyć. Samych SHOW jest pięc każdy około 30 min.
                    Przepiękne pingwinarium. Tunel na dnie akwarium z rekinami. Tylko i
                    wyłącznie wynajętym samochodem.
                    • Gość: gosc Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: 62.29.174.* 26.03.09, 16:39
                      a jak wyglada sprawa z rozrywkami? czy z hotelu jest dalelko do
                      tawern, sklepikow? Jest sobie gdzie usiasc i wypic wino czy piwo i
                      zjesc cos w miescie?
                      • gonio74 Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy 26.03.09, 19:50
                        Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie informacje. Nie wiem jak
                        wytrzymam jeszcze te póltora miesiąca:) Przeczytałam chyba wszystkie
                        przewodniki o wyspie:))) i widzę, że wyspa jest przepiękna i pełna
                        atrakcji.
                        Prawie nigdy nie korzystamy z ofert rezydenta (poza Egiptem), jednak
                        zwiedzanie na własną rękę jest najlepsze! Obawiam się tylko, czy na
                        te wszystkie atrakcje starczy nam czasu:)
                        A tak przy okazji natknęłam się na przydatną stronę, może komuś też
                        sie przyda: www.teneryfarentacar.pl/polt_gdziejechac.shtml
                      • Gość: Andrzej Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.centertel.pl 26.03.09, 20:44
                        Miejscowość nie jest aż tak duża jak centrum turystyczne Las
                        Americas ale nie brakuje tutaj knajpek i pizzeri. każdy coś dla
                        siebie wybierze.
                    • repairman Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy 01.04.09, 17:02
                      Gdzie te czasy kiedy za lezak wolali w Los Cristianos 2euro ;)

Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Koszt wycieczki objazdowej z wulkanem 47 euro od osoby i nie
                      > przewiduje ona wjazdu na szczyt z uwagi na czas a tym samym koszt
                      > nie jest wliczony. Plaża Playa a la Arena faktycznie nie jest zbyt
                      > duża, ale kiedy my byliśmy maksymalnie była zapełniona w 50%, nie ma
                      > problemu z miejscem ani leżakiem ( koszt 5 euro, nie korzystaliśmy,
                      > koc wystarcza ) Największe plaże są w Los Cristianos ( leżak 8
                      > euro ) a najładniejsza Playa las Teresitas obok stolicy ale to 120
                      > km od Puerto Santiago jednak tam też byliśmy. Piasek na nią został
                      > specjalnie przywieziony z Sahary w Afryce. Jeżeli wybieracie się z
                      > ITAKĄ to nie bierzcie żadnych innych wycieczek fakultatywnych za
                      > wyjątkiem objazdowej i nie dajcie się namówić rezydentce. Naprawdę
                      > szkoda pieniędzy. Do Loro Parku jest z hotelu 45 min drogi
                      > samochodem. Wycieczką wiozą ponad 3 godz - masakra i brak czasu żeby
                      > wszystko zaliczyć. Samych SHOW jest pięc każdy około 30 min.
                      > Przepiękne pingwinarium. Tunel na dnie akwarium z rekinami. Tylko i
                      > wyłącznie wynajętym samochodem.
                    • Gość: yy Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.acn.waw.pl 01.04.09, 21:15
                      a jaka jest cena wejścia do Loro parku?? jedziemy jutro i jeszcze nie
                      zdecydowałam ile kasy na 2 tygodnie zabrać;)
                      • Gość: jozefa1 Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: 80.51.237.* 02.04.09, 08:08
                        Z jakiej miejscowości można kupić wycieczkę rejs "w poszukiwaniu
                        delfinów i waleni"-będę mieszkać w Costa Adeje???Może wiesz jaka
                        jest cena??
                        • Gość: Andrzej Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.centertel.pl 02.04.09, 15:45
                          My płynęliśmy z Los Gigantes, to około 40 km na północ od Costa
                          Adeje (autobus TITSA nr 473 i 477). Bilety bezpośrednio w porcie,
                          jest tego sporo. Nie bierzcie od pierwszych tylko najpierw
                          popytajcie. Cena zależy czy statek czy motorówka. My płynęliśmy
                          motorówką. Zapłaciliśmy 45 euro za cztery osoby (15 od osoby plus
                          czwarta gratis). Z Los Gigantes najlepiej bo jeszcze na koniec po
                          waleniach i delfinach płynie się pod klify Gigantes do zatoki
                          pirackiej. Widok zapiera dech. W cenę mieliśmy jeszcze wliczony
                          drink i orzeszki.
                      • Gość: Andrzej Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.centertel.pl 02.04.09, 15:49
                        W dwa tygodnie z zaliczeniem wszystkich atrakcji wyspy. ( cztery
                        parki, Teide, stolica, rejs na delfiny i walenie) plus wynajęcie
                        samochodu na tydzień z paliwem w dwie osoby wydaliśmy 550 euro. Loro
                        Park i Siam Park tak zwany Twin Ticket tj bilet dwa w jednym
                        49euro / osoba (polecam)
                        • Gość: jozefa1 Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: 80.51.237.* 03.04.09, 09:46
                          Dzięki za informacje,też mam zamiar wziąć na tydzień auto i
                          konieczane rejs za delfinami,a czy może byliście w monkey park i
                          jungle park -gdzie to jest??
                          • Gość: Andrzej Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.centertel.pl 03.04.09, 21:13
                            Byliśmy w Jungle Park, super pokazy dzikich ptaków, m. in. Orzeł
                            Amerykański, 6km od Las Americas. Polecam bardzo. Bilety można kupić
                            w każdej wypożyczalni samochodów od razu dostajesz dokładną mapkę
                            jak dojechać.
                            • Gość: Adam Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: 83.1.16.* 05.04.09, 12:34
                              Jak wygląda sprawa komunikacji miejskiej ? czy na miejscu można
                              dojechać jakiś autobusem lub busem do Loro Park ? wynajęcie
                              samochodu raczej za drogo wychodzi bo będziemy tylko tydzień, czy na
                              miejscu można wykupić wycieczkę na wulkan ? zależy mi aby zobaczyć
                              tam najwięcej i wjechać możliwie najwyżej (jak to zrobić ?).
                              Wylatujemy 20 maja czy zabrać prócz krótkich spodenek koszule z
                              krókim rękawem czy raczej z długim ?:)
                              Widziałem zdjęcia z wulkanu i o ile tam jest chłodniej to ludzie
                              mieli na sobie spodenki krótkie i koszulki bez rękawa czasem jakiś
                              polar.. jak tam się ubrać w połowie Maja ?
                              • Gość: :) Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.uznam.net.pl 05.04.09, 21:32
                                Byliście może na sąsiedniej Gomerze??
                                • Gość: ANDRZEJ Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.centertel.pl 11.04.09, 13:55
                                  Nie byliśmy, Z opowieści innych wynikało że nie ma tam zbyt wiele
                                  atrakcji, i postanowiliśmy czas przeznaczyć na inne atrakcje na
                                  Teneryfie
                                  • Gość: gość Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 02:07
                                    Mam pytanie do Andrzeja:
                                    czy byliście może w Barcelo na animacjach wieczornych w barze? Czy pracuje tam jeszcze ta animatorka ze Słowacji - Zuzana vel Susana? My byliśmy w październiku. POLECAM TEN HOTEL!!! I jedzonko oczywiście :-)
                                    • Gość: Andrzej Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.centertel.pl 24.04.09, 15:38
                                      Oczywiście że byliśmy na animacjach. Były codziennie. Niestety
                                      animatorki ze Słowacji nie było a szkoda bo z nikim za bardzo nie
                                      szło się dogadać.
                                      • Gość: ciekawski wypozyczenie roweru? IP: *.chello.pl 03.05.09, 10:22
                                        a czy jest opcja wypozyczenia roweru zeby sobie posmigac po okolicy?
                                        • Gość: ;) Re: wypozyczenie roweru? IP: 77.209.138.* 04.05.09, 15:30
                                          Oczywiscie, bardzo czesto o rower mozesz zapytac w punktach
                                          sprzedazy biletow, jezeli blizej okreslisz, gdzie bedziesz mieszkal,
                                          to postaram sie, powiedzic Ci gdzie bedziesz mial najblizsze miejsce
                                          do wyp. roweru.POZDRAwIAM ;)
                                          • Gość: m Re: wypozyczenie roweru? IP: *.skynet.net.pl 07.05.09, 22:54
                                            Witajcie, wybieram się do tego hotelu za 3 tyg.
                                            Może ktoś wie, gdzie można wypożyczyć rower i jaki jest koszt?
                                            Co warto zobaczyć będąc tam 2 tyg, wiem, że wulkan,te parki o których piszecie.
                                            Co jeszcze?
                                            • gonio74 Re: wypozyczenie roweru? 08.05.09, 22:21
                                              Poczytaj sobię tę stronkę
                                              www.teneryfarentacar.pl/polt_gdziejechac.shtml
                                              jest kilka ciekawych propozycji. Ja osobiście oprócz "parków
                                              rozrywki" czyli Loro i Aqua parku wybieram się do wąwozu del
                                              Infierno, Teide, Masca i okolice, Garachico ( naturalne baseny),
                                              wyspa Gonera i oczywiście objazd całej wyspy. A jak już będę na
                                              miejscu i "przejadę" wyspę samochodem to zobaczę co dalej. O Los
                                              Gigantes nie muszę wspominać, bo będziemy mieli bardzo blisko od
                                              hotelu. Jeszcze tylko półtora tygodnia i czeka mnie wymarzony
                                              wypoczynek:)
                                              • Gość: yerba Re: wypozyczenie roweru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 01:48
                                                gonio74 napisała:

>(...)
                                                > wyspa Gonera (...)

rozumiem, że ta wyspa "Gonera" to jedynie literówka - może aktor Robert Gonera nie miałby nic przeciwko popularyzacji jego nazwiska, ale chyba we wszystkich przewodnikach i atlasie widnieje wyspa GOMERA ;-)

PS. W sprawie wypadów rowerowych: może "dla mountainbike'ów jest możliwości cała masa, a na normalnych szosach można spotkać wyścigówki", proszę podziel się Szanowny użytkowniku "Tominator", gdzie można je wypożyczyć?
                                                • gonio74 Re: wypozyczenie roweru? 12.05.09, 16:16
                                                  Jakie to nieprzebrane szczęście, że jest ktoś taki jak Ty yerba na
                                                  tym forum-turystycznym! Mogłam swoją głupią literówką wprowadzić w
                                                  błąd tysiące turystów chcących odwiedzić wyspę GOMERA!
                                                  W końcu kto odwiedzający właśnie to forum może spodziewać się, że
                                                  jak napisałam Gonera miałam na myśli Gomera.
                                                  • Gość: yerba Re: wypozyczenie roweru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 17:51
                                                    gonio74 napisała:

> Jakie to nieprzebrane szczęście, że jest ktoś taki jak Ty yerba na
                                                    > tym forum-turystycznym! Mogłam swoją głupią literówką wprowadzić w
                                                    > błąd tysiące turystów chcących odwiedzić wyspę GOMERA!
                                                    > W końcu kto odwiedzający właśnie to forum może spodziewać się, że
                                                    > jak napisałam Gonera miałam na myśli Gomera.

Myślałam, że masz większe poczucie humoru i trochę dystansu... Dopiero teraz przeczytałam, że niejako opanowałaś ten wątek (8 Twoich postów na 40) i rozumiem, że stąd ta zgryźliwa uwaga pod moim adresem. Irytują mnie ludzie, którzy planują swój wyjazd punkt po punkcie z przewodnikiem w ręku i z błędem piszą nazwy miast lub wysp. Radzę się trochę "uelastycznić" i pozostawić sobie margines w planie zwiedzania na wypadek "nieprzewidzianych okoliczności". Mam nadzieję, że będziesz na wyspie 2 tygodnie, bo jak jedziesz na tydzień to na wszystkie atrakcje może zwyczajnie zabraknąć czasu. P.S.
                                                    W każdym razie życzę udanego pobytu - hotel Barcelo Varadero jest naprawdę uroczy, serwują tam pyszne jedzonko. Wieczorami (oprócz niedziel) odbywają się animacje w barze (w ciągu dnia mini club dla dzieci). Pokoje są przestronne - sypialnia i pokój dzienny z aneksem kuchennym, łazienka (z ręcznikami, więc można własnych nie zabierać i zostawić więcej miejsca na pamiątki z wyspy), które wymieniane są na życzenie. Sejf dodatkowo płatny w recepcji (opłata zależna od ilości dni korzystania ok. 2,5-3,5 euro za dzień). Do plaży trzeba przejść 800 m w dół; droga powrotna do hotelu trochę bardziej męcząca, bo pod górę :-) jednak upływa w przyjemnej atmosferze okolicznych sklepików i bryzy znad Oceanu. Plaża jest rzeczywiście mała, ale po śniadaniu można znaleźć jeszcze wolne miejsce. Trzeba uważać na potężne fale, które nawet przy brzegu mogą przewrócić dorosłego człowieka. Aha, no i przy recepcji jest komputer z internetem - będziesz mogła na bieżąco podczas pobytu zajrzeć na forum (jednak godzina korzystania to koszt ok. 8 euro).
                                                • Gość: Tominator wypozyczenie roweru IP: *.pool.einsundeins.de 12.05.09, 20:00
                                                  Cytat:
                                                  "Szczerze, ja na Teneryfie nie widziałam żadnej wypożyczalni rowerów, nie
                                                  widziałam też ścieżek rowerowych - byłam w Playa de la Arena. Trudno sobie
                                                  wyobrazić jazdę na rowerze po dość wąskich i krętych drogach, na których są duże
                                                  różnice wzniesień."

Sądząc po Twoim tekście ani Cię to nie interesuje, ani nie masz o tym pojęcia,
                                                  więc po co Ci ta informacja? Poza tym możesz pogooglować.
                                        • Gość: yerba Re: wypozyczenie roweru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 01:17
                                          Gość portalu: ciekawski napisał(a):

> a czy jest opcja wypozyczenia roweru zeby sobie posmigac po okolicy?

Szczerze, ja na Teneryfie nie widziałam żadnej wypożyczalni rowerów, nie widziałam też ścieżek rowerowych - byłam w Playa de la Arena. Trudno sobie wyobrazić jazdę na rowerze po dość wąskich i krętych drogach, na których są duże różnice wzniesień. Ale jak ktoś ma kondycję to może "śmiganie po okolicy", w szczególności droga na Mascę będzie dla niego niezłym wyzwaniem ;-)))
                                          • Gość: Tominator Re: wypozyczenie roweru? IP: *.pool.einsundeins.de 08.05.09, 16:39
                                            Ścieżek rowerowych to może i nie ma, możliwości dla mountainbików za to cała
                                            masa, a na normalnych szosach można spotkać wyścigówki.
                                            • jszafranski Re: wypozyczenie roweru? 12.05.09, 20:51
                                              wypozyczalnie rowerow sa, a jakze. Ceny - prawie jak za wypozyczenie auta :)
                                              jesli jedzie sie w 2 osoby. No ale zeby nie byc goloslownym kilka linkow przydatnych

www.urlaubsradeln.com/
                                              www.tenerife-training.net/Alquiler-Bici-Bicicleta-Tenerife/Alquiler-Bici-Bicicleta-Tenerife.php
                                              a tu wyniki googla

www.google.pl/search?q=alquiller+bicicletas+tenerife&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

Milego zwiedzania Tene z wysokosci 2 kolek :)
                                              • Gość: hania Do Andrzeja IP: 193.46.181.* 14.05.09, 10:46
                                                Z jakiego biura jechałeś na Teneryfę, bo nie znalazłam nic o biurze
                                                • Gość: Andrzej Re: Do Andrzeja IP: *.centertel.pl 02.06.09, 15:31
                                                  Z biurem ITAKA kupiłem na wakacje.pl
    • Gość: Atena Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: 91.198.245.* 25.05.09, 09:54
      Zasatnawiam się czy jechać do tego hotelu. Wygląda ok., ale jak z
      jego położeniem, czy daleko do miasta, rozrywki, knajpek itp...
      Polecasz dla singli?
      Jaka pogoda?
      Jak daleko do plaży?
      Będę wdzięczna za wszelkie informacje...
      • Gość: Andrzej Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.centertel.pl 02.06.09, 15:36
        Dla singli zdecydowanie polecam Las Americas i Los Cristianos. Tam
        wszystkie hotele są w centrum rozrywkowym. knajpy dyskoteki plaże i
        rozrywka.
        Puerto Santiago to raczej dla rodzin i par chcących spędzić czas
        tylko ze sobą.
        • Gość: monika Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.09, 16:07
          Witam,
          czy możesz mi powiedzieć, których z atrakcji wyspy zdecydowanie nie
          polecasz dla rodzin z małymi dziećmi (2 lata)? Jedziemy dopiero w
          październiku, ale już zbieram info praktyczne. Czy na Teneryfie jest
          cały czas sezon? Tzn. czy wszystkie atakcje są dostępne cały rok czy
          niektóre np. tylko maj - wrzesień? Dzięki
          • Gość: Kanarek Re: Właśnie wróciliśmy z Teneryfy IP: 62.29.175.* 04.06.09, 12:10
            Właśnie. Wybieramy się za tydzień i mieliśmy wielką ochotę wjechać kolejką
            (rekreacyjnie) na Teide - jednak zastanawiam się czy maluch (1 rok) nie jest
            jeszcze na takie szybkie zmiany ciśnienia za mały...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka