GoĹÄ: z Wawra IP: 194.181.61.* 10.10.12, 14:22 czy coś wiadomo w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: oko Jakoś nie widzę specjalnej tęsknoty do niego IP: *.home.aster.pl 11.10.12, 00:21 Borowik - niech go licho! Chyba najdroższy sklep w okolicy, może nie licząc kuriozalnego prywatnego przy Kajki między IX i X Poprzeczną, choć ten już chyba zniknął? Nawet nie chce mi się podchodzić i patrzeć co tam słychać. A coś nie tak słychać, może im kasy zabrakło? Zapewne ceny będą jak i były - z kosmosu :) Odpowiedz Link Zgłoś
aninianin Re: Jakoś nie widzę specjalnej tęsknoty do niego 11.10.12, 01:38 To byl chyba najdrozszy sklep w Polsce. Nawet na nowym swiecie w spozywczych jest taniej. Stare wedliny, ktorych pies nie chcial ruszyc, brak jakichkolwiek cen, niemila obsluga, robiąca wieczną łaske we wszystkim, maly wybor towarow, totalne ole..nie klientow, inaczej mowiac komunistyczny skansen w czystej postaci. Szkoda ze wraca... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Klient Re: Jakoś nie widzę specjalnej tęsknoty do niego IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.10.12, 16:02 a ja jestem zachwycona Borowikiem.Byłam dzisiaj na otwarciu,bardzo duży wybór wędlin ,super oferta towarowa ,w sprzedaży produkty ekologiczne i z Kuchni całego Świata.Zakochanych w zachodnich marketach wysyłam w dalszym ciągu do zostawiania ciężko zarobionych pieniążków w rękach obego (niepolskiego )kapitału.Obudźcie się!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aninianin Re: Jakoś nie widzę specjalnej tęsknoty do niego 17.10.12, 17:45 Nie musze sie budzić, wolę zostawic kase w Lidlu, niz przeplacac dwa razy za towar w spolem, zeby utrzymywac prezesow tej firmy. Jak ceny beda normalne to sie zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Jakoś nie widzę specjalnej tęsknoty do niego 17.10.12, 19:14 Gość portalu: Klient napisał(a): > a ja jestem zachwycona Borowikiem.Byłam dzisiaj na otwarciu,bardzo duży wybó > r wędlin ,super oferta towarowa ,w sprzedaży produkty ekologiczne i z Kuchni ca > łego Świata.Zakochanych w zachodnich marketach wysyłam w dalszym ciągu do zosta > wiania ciężko zarobionych pieniążków w rękach obego (niepolskiego )kapitału.Obu > dźcie się!!!!!!!!!!!!! Przestań brędzic, wiocha wieksza niż była, a towar jak w kazdym sklepie tylko drozszy. Lada owszem imponująca, ale nawalone niczym w magazynie, wszystko na kupie. Byłam około 15tej szwendali sie po sklepie klienci, szukając "okazji" a tu baloników zabrakło. Panie ekspedienki wyglądaja na weteranki handlu, ale jakos nie ogarniały. Żenada! Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j.kupczynski Re: Jakoś nie widzę specjalnej tęsknoty do niego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.12, 09:11 - ja też byłem na otwarciu. Sklep bardzo ładny, duży wybór towaru. Jedynie parking ciasny i brak stojaka na rowery (mają zrobić). Krytykantów polskiego sklepu wysłałbym do marketów, niech dorabiają obcokrajowców wyprowadzajacych pieniądze z Polski. gmol. Odpowiedz Link Zgłoś
aninianin Re: Jakoś nie widzę specjalnej tęsknoty do niego 18.10.12, 10:06 Dziękuję, nie musisz mnie wysyłać, sam pójdę. :)) A wiesz dlaczego? Bo dla mnie liczy się jakość i cena. A wybacz, znam sklepy PSS bardzo dobrze, i poza bardzo wysoką marża na wszystko nic tam szczególnego nie widzę. I nie mam zamiaru finansować firmy, która daje nierealne ceny za produkty niczym sie nie wyróżniające. Po prostu szanuje swoje pieniądze. I zamiast je dawać spółdzielni PSS wole za nie pość do kina czy na imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Jakoś nie widzę specjalnej tęsknoty do niego 18.10.12, 16:34 ...czesto się przekomarzamy, ale w tej kwestii pełna zgoda:D Społem oprócz zapyziałych pan i drozyzną niczym się nie wyróznia. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Jakoś nie widzę specjalnej tęsknoty do niego 18.10.12, 16:32 Gość portalu: j.kupczynski napisał(a): > - ja też byłem na otwarciu. Sklep bardzo ładny, duży wybór towaru. Jedynie par > king ciasny i brak stojaka na rowery (mają zrobić). Krytykantów polskiego skle > pu wysłałbym do marketów, niech dorabiają obcokrajowców wyprowadzajacych pienią > dze z Polski. > gmol. Chyba ladnego polskiego sklepu nie widziałeś, polecam Almę, Piotra i Pawła, zobaczysz różnicę i ceny również moga cie zaskoczyć...bo niższe :) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wawer z przyszłośc Re: Jakoś nie widzę specjalnej tęsknoty do niego IP: *.merinet.pl 20.07.22, 16:07 Raport z przyszłości: niestety zarówno Alma, jak i Piotr i Paweł ogłosiły upadłość. Teraz, w 2022 r., istnieje supermarket internetowy pod szyldem Piotr i Paweł, a Almie zostały chyba trzy czy cztery sklepy rozproszone gdzieś po Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Kiedy otwarcie dużego sklepu Społem na Kajki? 11.10.12, 13:06 Widziałam dzisiaj billboard i otwarcie jest zapowiadane na 17.10. Poza tym mają tam otworzyć drogerię Blue i sklep z ciuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w ceny jak ceny, to nie jest dyskont... 12.10.12, 19:18 Obsługa w wiekszości sklepow niekompetentna, niechlujna i opryskliwa. Sama ciekawa jestem jak zorganizują ten sklep i jaki bedzie personel. Czy powrócą klienci, co by nie mówić, to był bardzo popularny sklep. Na pewno odwiedzę, nigdy nie wiadomo, może stac się cud :D Pozdrawiam Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oko Re: ceny jak ceny, to nie jest dyskont... IP: *.home.aster.pl 12.10.12, 19:20 Jak dla mnie ten sklep był kompletnie beznadziejny. I nie jest dobrze pisać że wszędzie źle, bo to nieprawda. Na przykład sklep na osiedlu przy Zambrowskiej jest znacznie, ale to znacznie lepszy. Tani a też sporo wymyślnych towarów. Z kolei warzywa słabe i tu i tam ale jest obok zieleniak. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: ceny jak ceny, to nie jest dyskont... 12.10.12, 19:35 ...wolne żarty, ten sklep wygląda jak niekoncząca sie wyprzedaz, pojedyncze produkty na połkach, w ladach, nie zauwazyłam "wymyslnych towarów" :D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oko Re: ceny jak ceny, to nie jest dyskont... IP: *.home.aster.pl 13.10.12, 00:48 To już zależy co dla kogo jest wymyślne :) Borowika lubiłem gdy się do niego biegało przez płot z 218 kupować woreczki z oranżadą! Tak w roku 1985 powiedzmy. Potem się stał drożyźnianym dziadostwem. Społem społem i prze-społem, taka prawda o tej jakże zasłużonej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: ceny jak ceny, to nie jest dyskont... 13.10.12, 10:10 Fakt, Społem, to spetryfikowana spółdzielnia, ale nie odstaje zbytnio od tzw. okolicznych marketów ;) Ostatnio zaglądam do Społem na Żeganskiej, na przeciwko naszego "ratusza" całkiem przyzwoite wedliny, wyglądające świeżo, panie to nawet, zycza "miłego dnia" i "zapraszają ponownie", coś się jednak zmienia :D "Hardcorowy" to jest Sam w Radości! :D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z Wawra Społem na Żegańskiej jest ok IP: 194.181.61.* 15.10.12, 09:03 ale ja bardziej ciekawa jestem Eleganzy. Czasami moźna coś tam fajnego znaleźć, a Blue nie znam w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Społem na Żegańskiej jest ok 15.10.12, 13:17 Jedna drogeria Blue jest w Universamie Grochów. Ot taka drogeria, trochę kolorówki, trochę pielęgnacji.Ceny całkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Querto Re: Borowik był w porządku IP: *.scansafe.net 15.10.12, 14:15 A ja robiłam zakupy w Borowiku całkiem często i chwaliłam sobie. Nigdy (a robiłam kilka podejść) nie udało mi się kupić mojej ulubionej wędliny w Mini Europie w Radości świeżej a wcześniej kupowałam ją wiele razy w Borowiku i zawsze była OK. Ceny były wysokie, ale na pewno nie wyższe niż np. w już nieistniejących Specjałach Regionalnych przy Kajki. Borowik miał bardzo dużo klientów i podejrzewam, że będzie miał jeszcze więcej, pomimo wyrastających jak grzyby po deszczu okolicznych supermarketach. Na pewno tam zajrzę jak już "przewali" się pierwsza po otwarciu fala zwiedzających. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Borowik był w porządku 16.10.12, 07:20 Też mam nadzieję, że odzyska klientów, mimo wysokich cen, wszystko "w ręcach" personelu:D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
aninianin Re: Borowik był w porządku 16.10.12, 09:41 W niedzielę postawili wóz z reklamą Borowika i nagłośnieniem na parkingu Lidla w Międzylesiu, i nikt nie reagował :) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Borowik był w porządku 16.10.12, 09:49 ...to chyba akt desperacji :D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Szczerze zawiedziona jestem 17.10.12, 19:29 ...łudziłam się,że w nowym całkiem ładnym obiekcie, będzie fajny sklep a tu bylejakość. W każdym pospolitym sklepie: Tarczynski, Morliny, Sokołow, te same szynki kiełbasy do wyrzygu:( No na pietrze Społem zaszalało, Elaganza, podobały mi sie panie z obsługi, ubrane odpowiednio i nie narzucajace sie z tekstem "w czym mogę pomóc" na tak postawione pytanie zazwyczaj odpowiadam...'nie przeszkadzać" :D Ciuchy w dobrym gatunku, drogie odpowiednie na imieniny do cioci. Drogeria, to raczej punkt drogeryjny ;) Nic co mogłoby zaskoczyć. W porównaniu z parterem, to "EDEN". p.s Najlepsza było "ochrona" basenu, pilnująca parkingu, zeby żaden klient Borowika nie zajmował miejsc. Oczywiście miejsc parkingowych dla Borowika jest mało. Ciekawe co na to przepisy? Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Miałam już nie pisać... 25.10.12, 19:42 ...ale nie da się. wczoraj odwiedziłam ten sklep. Naprawdę chcialam zakupic jakies ciasta, ale dziwny zapach, jakiejs chemii, nie dało sie wytrzymać. Do lady wedliniarskiej juz nie doszłam z daleka widać było,że wedlinka sprzed tygodnia:( Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
aninianin Re: Miałam już nie pisać... 25.10.12, 20:49 Czyli normalka. Zreszta jak ma byc inaczej, skoro kupuja tam tylko desperaci albo nowobogaccy lubiacy przeplacac . Odpowiedz Link Zgłoś
aninianin Re: Miałam już nie pisać... 25.10.12, 20:51 I jeszcze jedno: glownym powodem, dla ktorego nawet gdy musze omijam sklepy spolem jest totalne lamanie przepisow dotyczacych cen: W tych sklepach praktycznie zaden produkt nie ma widocznej ceny a jak sa to jakies kartki tak zawieszone, ze nie wiadomo czego dotycza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bobi Re: Miałam już nie pisać... IP: 212.160.172.* 26.10.12, 10:39 > I jeszcze jedno: glownym powodem, dla ktorego nawet gdy musze omijam sklepy spo > lem jest totalne lamanie przepisow dotyczacych cen: W tych sklepach praktycznie > zaden produkt nie ma widocznej ceny a jak sa to jakies kartki tak zawieszone, > ze nie wiadomo czego dotycza. Korzystam ze społem na Lucerny. I żadnego z powyższych zarzutów nie potwierdzam. Jak chcę to też mi zawsze powiedzą termin z opakowania. Ale tam ruch na wędlinach jest, wędlina jest droga, ale niezła. Żadnego "pleśniaka" nigdy nie dostałem. Jakiś rok temu, może nawet wcześniej, zmieniła się tam prawie całkiem obsługa. Wolałem tamtą poprzednią, ale na zasadzie że były panie troszkę sympatyczniejsze. Przyczyny wymiany personelu nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Miałam już nie pisać... 26.10.12, 14:02 Lucerny, Zeganska, to wyjątki od reguły :D Wszystko zalezy od personelu i kierownictwa, widocznie w tych placówka chce im się pracować Na Żeganskiej od razu widac, że nowe kierownictwo. A Borowik, no cóż, póki co porażka. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Miałam już nie pisać... 26.10.12, 14:36 Większość z ekspedientek w Borowiku jest właśnie z Żegańskiej. Ówczesna kierowniczka z Żegańskiej również ale nie wiem czy w Borowiku ma takie samo stanowisko. Jak dla mnie jednak trochę szkoda.Babki były okej a te nowe na Żegańskiej są mocno niekumate. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Miałam już nie pisać... 26.10.12, 15:29 maggi9 napisała: [...] > Jak dla mnie jednak trochę szkoda.Babki były okej a te nowe na Żegańskiej są mo > cno niekumate. No te niekumate, to własnie z poprzedniej ekipy :D Jedna taka, najchetniej stałaby przy pustej ladzie... Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Miałam już nie pisać... 26.10.12, 17:21 Nie,nie te niekumate sa nowe.No sprzed kilku miesięcy co najwyżej bo przyznaję bez bicia, że ostatnio często tam zakupów nie robiłam. Na Żagańskiej ekipa była dośc stała i w porządku ale jakieś kilka miesięcy temu zaczęli właśnie mieszać i teraz się ostała tylko jedna pani ze starszej ekipy-najczęściej jest na wędlinach, taka starsza blondynka. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Miałam już nie pisać... 26.10.12, 18:49 ...to ją miałam na mysli, straszny beton:( Ale co tam, jak potrzebuje czegoś ekstra, to Mini Europa w Radośći sprowadza. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z Wawra a to wszystko wina klientów :) IP: 194.181.61.* 26.10.12, 09:16 nie przychodzą, nie kupują więc nie ma wymiany towaru :) Aninianie - weźcie się do roboty i kupujcie w Borowiku ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: a to wszystko wina klientów :) 26.10.12, 14:08 Masz rację, ale ja sie nie dziwie, nie lubie wydawac kasy na byle co. Myslalam, że to bedą delikatesy, chyba lepiej byłoby, te powierzchnię wynająć jakiejś sieci, która ma doświadczenie :D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś