Dodaj do ulubionych

Wawerskie Szlaki Rowerowe

23.10.12, 11:14
Świetna zabawa dla całej rodziny - gorąco polecam ! Piekna przyroda, urokliwe miejsca, świetny dojazd. Polecam na rodzinne wycieczki. Sam przetestowałem i dzieciaki są zachwycone. Dla rodzin z maluchami najlepiej przystosowany jest szlak żółty (w całości przebiega przez Las Sobieskiego). Miłośnicy mtb powinni koniecznie przetestować szlak niebieski, jechałem nim częściowo podczas ostatniego etapu Poland Bike Marathon i niespodziewałem sie takich miejsc w Warszawie. Trasa bardzo ciekawa i wymagająca. Moim odkryciem jest też klimatyczny barek w środku lasu. W ostatnią sobotę było tam pewnie około 100 osób, jedzenie piknikowe ale ok. Generalnie szlaki sprawiaja sporą frajdę i moim zdaniem były potrzebne, bo bez znajomości lasu ciążko się było na nich odnaleźć. Wielkie brawa za infrastrukturę i oznaczenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alojzy Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe IP: *.um.warszawa.pl 23.10.12, 13:44
      no i dobrze, tak trzymać.
      ja też jeźdzłem, a mój siedmioletni syn przejachał szlakami od Marysuna do Aleksandrowa ok 20 km.
      trasa bywa trudna, ale to właśnie daje satysfakcje.
      • aninianin Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe 23.10.12, 13:52
        Drodzy urzędnicy Wawra, jak podszywacie się pod użytkowników pisząc na polecenie szefów peany pochwalne, to chociaż zakrywajcie IP. :)) Bo śmiesznie to potem wygląda :))
        • adminppdwir Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe 23.10.12, 14:17
          A co jest złego w pisaniu postów przez urzędników dzielnicowych, jeśli piszą na temat i wartościowe informacje (powielanie wątków życzliwie przemilczę)?
          Ja np. od dwóch sezonów szukam (stwierdzenie nieco na wyrost) jakiejś fajnej mapy szlaków turystycznych w MPK i jakoś nie znalazłem. A tu proszę, ciekawe i dokładne info.
          • aninianin Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe 23.10.12, 14:22
            Ależ niech piszą. Tylko że chyba widzisz pewną różnicę w PODSZYWANIU sie pod zwykłych użytkowników a pisaniu w imieniu urzędu? Nie widzisz niczego niestosownego, że władza za probowała mnie OSZUSTWEM ośmieszyć i zdewaluować?
            Przecież to czysta manipulacja.
            • adminppdwir Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe 23.10.12, 14:39
              Mnie w tym przypadku bardziej interesuje sama informacja niż doszukiwanie się jakichś ciemnych intencji, zwłaszcza personalnych.
              • aninianin Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe 23.10.12, 15:45
                Są na lokalnych stronach mapki, można wrzucić w GPS albo wydrukować. Ja od lat jeżdze z iphonem na aplikacji Cyclometer, sprawdza sie ok. W całym MPK jest bardzo dobry zasięg komórkowy.
    • aninianin Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe 23.10.12, 14:03
      Kochana Joasiu30, dostaniesz od szefa tą obiecaną premię, możesz już odpuścić . Najmocniej przepraszam, że przeze mnie zmusili Cię do do dodatkowej pracy. Ale uwierz, robię to w słusznej sprawie. Może prywatnie to docenisz.
      • Gość: z Wawra co do mapki szlaków turystycznych czy rowerowych IP: 194.181.61.* 23.10.12, 15:33
        nigdzie w okolicy nie kupisz. Ja wyczaiłam na allegro mapkę naszego Parku Krajobrazowego ze szlakami, wydaną w Krośnie.
    • Gość: Aga Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 17:31
      To urzędnicy w czasie pracy czytają fora internetowe???
      Łubudubu łubudubu niech nam żyje prezes naszego klubu.........
      • Gość: tia Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.10.12, 22:44
        Może dzięki temu coś się dowiadują o dzielnicy?
        Zawsze to lepiej niż gołe baby...
      • Gość: Bobi Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe IP: 212.160.172.* 24.10.12, 08:40
        > To urzędnicy w czasie pracy czytają fora internetowe???

Ja wręcz na to liczę !!!
        Z punktu widzenia zarządzani to bardzo tania metoda zbierania potrzeb. A jakoś trzeba je zdefiniować.
        • josia30 Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe 24.10.12, 10:30
          Mapki Wawerskich Szlaków Rowerowych w opracowaniu gpsis są dostępne na profilu Sportowy Wawer prowadzonym przez dzielnicę na Facebooku. Można je pobrać na urządzenia mobilne.
          • adminppdwir Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe 24.10.12, 10:54
            A jakaś inna metoda? Nie wszyscy korzystają z facebooka...
            • josia30 Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe 24.10.12, 11:44
              Dzielnica przygotowuje się do wydania mapy w wersji papierowej. Będzie dostępna już w listopadzie.
              • adminppdwir Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe 24.10.12, 11:53
                Ech....
                Tak trudno wrzucić na forum te trzy linki...
                www.gpsies.com/map.do?fileId=biibezwhazvjqvyx&referrer=trackList
                www.gpsies.com/map.do?fileId=urxenlmcpaivjgng&referrer=trackList
                • josia30 Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe 24.10.12, 12:07
                  Cztery:

www.gpsies.com/map.do?fileId=urxenlmcpaivjgng&referrer=trackList
                  www.gpsies.com/map.do?fileId=snwkpnrqzbzzpzdf&referrer=trackList
                  www.gpsies.com/map.do?fileId=npuldjmziueclldu&referrer=trackList

Cztery linki do czterech szlaków.
              • Gość: z Wawra mapki IP: 194.181.61.* 29.10.12, 08:50
                "Dzielnica przygotowuje się do wydania mapy w wersji papierowej. Będzie dostępna już w listopadzie".

A gdzie będzie można je nabyć?
        • Gość: Aga Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 12:16
          "Z punktu widzenia zarządzani to bardzo tania metoda zbierania potrzeb. A jakoś trzeba je zdefiniować." - haha dobre!
    • josia30 Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe 24.10.12, 11:58
      Krótka relacja z samego przejazdu finałowego Poland Bike Marathon Wawer 2012, nagrana przez zawodnika Polonia Warszawa MTB Team - Rocky 46.

www.youtube.com/watch?v=kpS-NXeafpo
      Polecam.

• Gość: X Re: Wawerskie Szlaki Rowerowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.12, 22:26
        Filmik gites:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka