Dodaj do ulubionych

Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie

30.07.13, 08:04
Witam Was,
Chciałbym prosić o opinię o przedszkolu Aniołkowo w Miedzeszynie. Byłem tam ale nadal się waham. Kusi mnie że Montesourii a wydaje mi się, że córkce bardzo by to odpowiadało i że jest "po drodze". Z drugiej strony nie jest to najładniejsze przedszkole (choć sale mi się podobają) i nie jest to "pełne" Montesourii , no i najtańsze też nie jest. Proszę o opinię osób, które znają to przedszkole.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wajego Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 30.07.13, 09:33
      Sorry, ale ta nazwa....
      Aniołkowo czy co? Dzieci stają się aniołkami, czyli....... Straszne.
      • arlekinx Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 30.07.13, 10:15
        Ok, nazwa może nie najlepsza (zwłaszacza żem niewierny), ale umówmy się, nawet jeśli córka chodziłaby do przedszkola Krasnoludków (czyli konusów, niewyrośniętych ludzików) do grupy Ślimaków (czyli ślamazarów), to jesli będą tam pozytywne osoby, to nie miałbym z tym problemów, bo odczytają to jako przedszkole jeszcze małych wielkich ludzi , a grupę jako niezależnych i samodzielnych jednostek :)
        Ale dziękuję za uwagę :)
        • wajego Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 30.07.13, 11:39
          Oczywiście masz rację, ale jak dla mnie (też ateusza przebrzydłego) w tradycji aniołek to jest dziecko, które zmarło i poszło do nieba. Nic na to nie poradzę, że nazwę "aniołkowo" czytam jako "trupkowo". Cóż...
    • Gość: kasia Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 11:04
      Swego czasu były wątki na tym forum odnośnie przedszkola - mało zachęcające, my się ostatecznie nie zdecydowaliśmy. Natomiast elementy pedagogiki Montessori wykorzystują w Milusinie i w Vizji.
      • arlekinx Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 30.07.13, 11:10
        Dzięki Kasiu,
        Własnie szukałem tych wątków ale nie udało mi się znaleźć :( Pamiętasz może co było "nie tak" w tym przedszkolu ?
    • berryll Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 31.07.13, 10:30
      Moja córka właśnie skończyła edukację w Aniołkowie, bo idzie do zerówki. Bywało tam bardzo różnie głównie ze względu na często zmieniającą się kadrę, lecz od roku sytuacja jest stabilna. Moja córka lubiła chodzić do przedszkola. Jedna rzecz - wykorzystywane są tam zaledwie elementy Montessori (a i to nie we wszystkich grupach, bo nie wszystkie panie są przeszkolone), więc jeśli na tym aspekcie Ci zależy, to szukaj innej placówki. Jeśli chodzi o sale, toalety itp. to dla mnie było ok, wszystko czyste, zadbane i przestronne, choć może w rzeczy samej nie jest to super ładne. Zaletą jest też plac zabaw - duży i z daleka od szosy :)
      • arlekinx Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 31.07.13, 14:05
        Dzięki za info - tego się bałem. Bo podczas wizyty w przedszkolu, gdy juz wychodziłem pożegnałem się z Panią która mnie oprowadzała, inna Pani która mnie żegnała na poje pytanie o powstający sklepik dla dzieci (zabawkowy) powiedziała, że jest to element edukacji Montesourii. Troszke wydało mi się to dziwne że po 40-50 min. rozmowy słyszę to przy okazji. Niby potem powierdzili że to dla nich wazne, że są spotkania w kręgu, ale nie ma tego na stronie, o zróżnicowaniu wiekowym grup nie wspomnę. No nic pobiję się jeszcze z myślami, bo jak obserwowałem pracę z dziećmi to było całkiem całkiem (na ile laik taki jak ja potrafi to ocenić) :)
        • Gość: Milie Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie IP: *.31.213.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.07.13, 18:12
          Jezuuu... Montessori nie Montesourii.
          • arlekinx Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 31.07.13, 21:06
            Sori :) Poprawię się :)
            • malibutpsa Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 01.10.14, 09:32
              a jaka jest tam kuchnia? ktos wie? pisza o smacznym domowym jedzeniu, jednak przez to pojecie kazdy moze rozumiec cos innego...
              • rozbawiony0 Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 08.10.14, 00:27
                kuchnia jest na prawo od wejścia. Jedzenie nie cateringowe
        • brydek Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 28.10.14, 21:19
          Ze smutkiem musze stwierdzic, iż przedszkole to, czasy swojej swietnosci ma juz dawno za soba i z tej " renomy" niestety korzystają. Rotacja w pracownikach przedszkola jest bardzo ale to bardzo czesta (co niezbyt dobrze świadczy o przedszkolu , ponieważ nasze pociechy przyzwyczajają sie do Pań wychowawczyń) Panie dr zmieniają sie srednio co 1,5 roku- są niejasności w wywiązywaniu się pracodawcy co do płacenia ZUSu i innych składek-stąd ogromna rotacja personelu. Kuchnia -fakt "domowa" rewelacyjna nie jest, potrawy są "soczyście" faszerowane czosnkiem i ziołami" . Bardzo często są grupy mieszane wiekowo (maluszki z grupami starszymi, itp) Co do podejścia właściciela/prezesa przedszkola-zysk,zysk i jeszcze raz zysk. I prawda jest to,iż w przedszkolu są wykorzystywane elementy Montesori a nie ma jak zapewniają pełnego programu.
    • fan.ortografii Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 02.10.14, 15:24
      Moim skromnym zdaniem nazwanie prywatnego przedszkola "Aniołkowo", "Ciuchcia Puch Puch", "Milusin" czy "Chatka Żabek i Kijanek" świadczy o stanie umysłu właściciela. Bardzo źle świadczy. Ale to tak na marginesie.
      • aninianin Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 02.10.14, 16:13
        Najlepsza nazwa jest jednak" wesoła Limonka ' :) - nazwa z reklamy na rogu Kajki/Czecha.
    • barry_o Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 12.10.14, 20:39
      Nasz maluch chodzi tam od sierpnia. Jesteśmy zadowoleni. Przedszkole nie ma specjalnych fajerwerków, budynek nie jest pierwszej nowości ale ma duży leśny ogród i położone jest w pięknym miejscu. Najważniejsze jednak jest to, że do dzieci odnoszą się tam serdecznie i nie jest to "serdeczność na pokaz".
    • arnika2015 Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 11.02.17, 23:39
      A jak z jakością jedzenia? Jak wygląda praca w grupie? Czy faktycznie można stałe obserwować swoje dziecko na kamerze?
    • 1iznonnuk1 Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 26.04.17, 23:25
      Jestem odmiennego zdania. Wszystko co pisze kunnon jest subiektywnym, niezgodnym z prawdą obrazem rzeczywistości.
      Budynek parterowy duży przestronny bez barier arch., z cegły po widocznym remoncie,15 osobowe grupy w salach po ok 50m2, plac zabaw ok., jedzenie ok., nauczycielki ok, trudności kadrowe, myślę, ze jak wszędzie. Według mnie wszystko gra.
      Szczerze polecam to przedszkole.
    • julia_1983 Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 18.07.17, 13:53
      Do kunnon - Czy mogę prosić o mail na juliaradwanska@onet.pl? Chciałam zadać parę pytań na priv odnośnie tego przedszkola. A widzę, że Państwo mieli tam dziecko. Serdecznie pozdrawiam. Julia
      • que_bracho Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 04.09.17, 12:51
        wyborcza.pl/duzyformat/7,127290,22307183,aniolkowo-zlobek-dla-dzieci-z-autyzmem-to-nowy-biznes.html
    • julia_1983 Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 24.07.17, 07:11
      A dlaczego zaufane Panie opuściły placówkę?
    • normalnamatka Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 14.09.17, 22:28
      Przedszkole jest prowadzone z dużym zaangażowaniem przez jego obecną Panią Dyrektor oraz wychowawczynie, wśród których są i takie które pracują tu 10 lat. Mam swoje dziecko w tym przedszkolu i z przykrością czytam wiele insynuacji i wpisów sugerujących zbieżność doświadczeń starszych osób i dzieci. Nie wiem co zdarzyło się w domu opieki i jaki miało finał. Ale moje dziecko od 2 lat chodzi do Aniołkowa i - mając porównania z 4-ma innymi przedszkolami w okolicy - zapewniam, że gwarantuje pełną troski i profesjonalnego podejścia opiekę i dzieciom zdrowym i dzieciom z orzeczeniami. Co do jedzenia wielokrotnie widziałam jak wyglądają posiłki i nie ma mowy o "mikroskopijnych kawałkach". Chętne dzieci dostają dokładkę, przez cały dzień jest są do ich dyspozycji świeże owoce. Nie chcę wypowiadać się o prezesie, ale uważam że z większą ostrożnością warto ferować wyroki o pracownikach przedszkola, osobach od których zależy to, co tak naprawdę dzieje się w przedszkolu. Można komuś zniszczyć życie i zdrowie niesprawiedliwymi pomówieniami. Co do inwestycji i zabawek: nowy, wyremontowany plac zabaw w tym roku, nowe pomoce w tym renomowanych zagranicznych firm (np. Djeco - widziałam na własne oczy), remont sal przedszkolnych (jak co roku) właśnie sie zakończył. To fakty - do sprawdzenia przez każdego osobiście, kto miałby ochotę do przedszkola się wybrać. Szczerze polecam tę placówkę!! Fakt, że wygrała konkurs na najlepsze Integracyjne Przedszkole w Warszawie o czymś świadczy!
    • aniolkowoprzedszkole Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 19.02.18, 10:25
      Dla ścisłości Informuję, że Pan Goszczycki nie zajmuje się Dziećmi.

Bezpośrednią opiekę nad Dziećmi sprawują Panie Nauczycielki oraz Terapeuci , a ich pracą kieruje Dyrektor Przedszkola. Wszystkie osoby pracują zgodnie z posiadanymi kwalifikacjami.

Panie pracujące w naszym Przedszkolu to pełne ciepła , serdeczne , kompetentne osoby.

Większość Dzieci które uczęszczają do Aniołkowa to Dzieci z polecenia Rodziców z lat ubiegłych.

Ponadto informuję, że we wrześniu 2017 r w przedszkolu była przeprowadzona kontrola Kuratorium Oświaty w Warszawie , zapraszam do lektury protokołu opublikowanego na bip.kuratorium.waw.pl/dokumenty/form/2-210121822628-1403_rgqgw.pdf

Zainteresowanych Rodziców zapraszam osobiście do Przedszkola. Chętnie udzielę wszelkich prawdziwych informacji.

Dyrektor Przedszkola
    • fffkkklll Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 13.05.18, 08:51
      Zapraszamy www.facebook.com/groups/inforodzinkawarszawawawer/
    • Gość: 1iznonnuk1 Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie IP: *.30.0.156.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.02.19, 13:29
      Jako mama mająca kontakt z przedszkolem od dwóch lat, informuję że nie zostały dwie grupy, tylko są dwie grupy.
      Przedszkole w rozkwicie, co potwierdza strona facebook przedszkola z ilością polubień www.facebook.com/PrzedszkoleAniolkowo/
      Kadra stabilna, na każdą grupę jest 2 nauczycieli, w tym jeden anglojęzyczny i 1 pomoc nauczyciela!
      Moje dziecko chodzi do przedszkola drugi rok, zapiszę drugie jak dorośnie. Bardzo dobry wybór.
      Ja i moje dziecko jesteśmy bardzo zadowoleni i wpis poprzedni zdumiewa mnie.
      Wszystko jest godne polecenia.
      • Gość: ebkwww Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie IP: *.184.29.129.ipv4.supernova.orange.pl 27.02.19, 10:10
        W pełni się zgadzam - są dwie grupy, które działają prężnie. Moje dziecko bardzo lubi panią przedszkolankę-wychowawczynie, ma super zajęcia z angielskiego, a także możliwość uczestniczenia w zajęciach dodatkowych np. z logopedą. Również, co bardzo cenię, jest ogromny plac zabaw, gdzie dzieci często i chętnie wychodzą. Bardzo polecam.
    • Gość: zekku Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.19, 21:38
      Co za brednie?! Przedszkole ma się świetnie. Nauczycielki życzliwe, uśmiechnięte, pasjonatki. Moje dziecko zawsze chętnie idzie do przedszkola i z trudem je wyciągam do domu. Super miejsce! Polecam.
    • kunnon_bis Re: Przedszkole Aniołkowo w Miedzeszynie 27.04.21, 19:37
      Niniejszym przepraszam Przedszkole Aniołkowo, że jako były pracownik Przedszkola, pod pseudonimem kunnon, zamieściłam na forum internetowym tendencyjne wpisy dotyczące działalności Przedszkola, naruszające dobra osobiste Przedszkola.
      Bezterminowo zobowiązuje się nie zamieszczać wpisów ani nie wypowiadać publicznie w jakikolwiek sposób na temat Przedszkola. M.O."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka