ceziu75 09.09.13, 14:54 Są wyniki przetargu na wywóz śmieci w Warszawie, od lutego 2014 r. w Dzeilenicy Wawer będzie wywozić LEKORO. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14572398,Przetarg_na_smieci_rozstrzygniety__MPO_bierze_najwiecej.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ceziu75 Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 10.09.13, 08:44 Skoro Ratusz osiągnął taki sukces w przetargu na wywóz śmieci w Warszawie, choć osobiście mam zupełnie inne zdanie. Jeśli ustala się stawki opłaty śmieciowej na tak wysoko wywindowanych poziomach jest z czego zejść... W systemie przejściowym obecnie obowiązującym płacimy 100% więcej, jak płaciliśmy firmom, które sami wybieraliśmy:)... Jest mi obojętne to , że śmieci nie będzie woził BYŚ i Remondis, najwyraźniej byli za drodzy. Teraz istotne jest to jak firmy zwycięskie będą się wywiązywały z umowy i na jakim poziomie będą świadczyły usługę mieszkańcom. I czy Ratusz skutecznie będzie je rozliczał... Odpowiedz Link Zgłoś
aninianin Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 10.09.13, 13:59 Moze ty placisz wiecej, ja place 40 % mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu75 Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 10.09.13, 14:16 To ciekawe bo większość płaci 100% więcej za tę samą usługę :))). Najwidoczniej nie przykładałeś/aś wagi do ceny usługi, skoro miało się droga firmę teraz płaci się 40 % mniej :)). Ale to prawo każdego konsumenta :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aninianin Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 10.09.13, 17:11 Na jakiej podstawie piszesz wiekszosc? Bo ja pytalem sie sasaidow i wszyscy mowia ze placa mniej. Robiles jakies badania? Jak ktos dotad mial maly kubelek raz na miesiac to pewnie placi wiecej, ale ci co mieli jak ja sredni arz na tydzien placa mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
aninianin Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 10.09.13, 17:16 Nie mialem drogiej, mialem i mam site, wtedy brali 21 z groszami za jedno oproznienie , bylem zadowolony bo brali wszystko , kazdy opada postawiony obok pojemnika gratis , nawet liscie w workach zabierali bez slowa czy pape :) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 11.09.13, 07:53 aninianinie, nie segregowales smieci? Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu75 Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 11.09.13, 08:28 Wawerka bardzo trafnie skomentowałaś aninianinie :))) Jak dla mnie w tej kwestii z tą osobą nie ma co dyskutować mało ma do wniesienia merytorycznego do dyskusji ... Odpowiedz Link Zgłoś
aninianin Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 11.09.13, 09:15 Jasne, jak nie popieram Twojego zdania i udowadniam Twoj populizm to od razu tekscik: Nie ma co z nim dyskutowac itp. Powiedz od razu , ze brakuje ci argumentow. Wiesz jak sie autorytatywnie i samozwanczo robi glosem wszystkich mieszkancow , jak Ty to zrobiles bez ogrodek , to swiadczy to albo o ogromnym zadufaniu w sobie albo trzeba miec mocne podstawy. Wbrew temu co piszesz od czasu wejscia ustawy nie zauwazylem powszechnego narzekania w Wawrze, ba nawet inaczej: wszystko sie wyciszylo. do Wawerki: segregowalem , w sicie za worki do segregacji placilo sie dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
miedzylesianin1 Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 11.09.13, 09:28 Ja płace mniej, ale rezygnuję z segregacji. Niestety po 2 tygodniach miałem pełen worek ze śmieciami segregowanymi. Niestety MPO odbiera takowe tylko raz w miesiącu. Teoretycznie można zapełnić drugi worek, ale nie mam takowego w odpowiednim kolorze. Generalnie czekałem miesiąc na to, aby ekipa z MPO dostarczyła mi takowy worek. Wysłałem chyba z 5 maili :-) Wole płacić 72 zł i mieć święty spokój - walę wszystko do jednego worka, a przecież i tak to na wysypisku jest segregowane przez ludzi. W ten sposób tworzę miejsca pracy przyczyniając się do spadku bezrobocia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aninianin Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 11.09.13, 09:44 Międzylesianin: Mam dokladnie to samo w Sicie, od wejscia ustawy odbieraja smieci ale segregowane odbieraja z laska , do tej pory raz i to po telefonie... Mnie zastanawia jedno: Ciagle widze smieci , ktore laduja nocami na przystankach w wielkich worach. Moze urzednicy ruszyliby tylki zza biurek i zrobili kontrole , kto ewidentnie nie placi ? Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 11.09.13, 16:36 nie chce byc zlosliwa, ale mialo nie byc smieci rozrzucanych tu i tam;) p.s "moj" Blysk zabiera wszystko co przygotuje, smieci segreguje nadal, worki czasami daje swoje. Bardzo porzadna Firma, zaluje, ze nie bedzie obslugiwac :( Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu75 Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 11.09.13, 10:52 Jeśli chodzi o twoje populistyczne wypowiedzi to zapewne nie trzeba tego udowadniać:))). Straszny pieniacz z ciebie... Weź troszkę na wstrzymanie... Możesz mieć inne zdanie to twoje prawo, ale przyjmij do wiadomości, że ktoś może mieć prawo nie przyjmowania twojej argumentacji bądź nie dyskutowania z tobą lub wyrażenia krytyki... A o to przykład rodzina 4 osobowa do lipca płaciła za wywóz śmieci 16,20 zł brutto i on się odbywał co 2 tygodnie więc średnio w miesiącu płaciła 32,40 zł brutto. Teraz ta sama rodzina za wywóz śmieci też co 2 tygodnie przez tę samą firmę płaci 60 zł Ratuszowi... To jest wystarczający argument. Odpowiedz Link Zgłoś
aninianin Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 11.09.13, 12:16 Jak na razie jestes jesdyna osoba w tym watku deklarujaca ze placi wiecej. Dwie, ja i Miedzylesianin deklaruja ze placa mniej. statystycznie : jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
miedzylesianin1 Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 11.09.13, 12:47 do tej pory płaciłem średnio ok. 80 zł za śmieci niesegregowane - przed wejściem nowych stawek. Teraz niby segreguję i płacę 60 zł. Czyli mniej. Ale nie będę segregował, więc będę płacił 72 , czyli też mniej. Moja rodzina to 3 osoby dorosłe + 2 dzieci w wieku 15-17 - czyli prawie jak dorosłe, wybieranie śmieci 1/tydzień. Składam korektę deklaracji i mam w nosie segregację i łaskę MPO. 12 zł mnie nie zrujnuje, a zaoszczędzę sobie czasu i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
aninianin Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 11.09.13, 13:05 Ratusz deklaruje ze stawki obniza znacznie od lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu75 Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 11.09.13, 13:47 Też słyszałem, że ponoć ma pomyśleć nad obniżeniem stawek opłat, gdyż firmy które wygrały przetarg zaproponowały o wiele mniej niż zakładano.. Na ile to tylko "mowa tronowa", a rzeczywistość czas pokarze.. Swoją drogą mogliby więcej konkretów podać wiedzą przecież ile śmieci firmy zabierają i za ile będą wywozić. Ale tak naprawdę obniżka jest w gestii Rady Warszawy (Radnych PO) :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 11.09.13, 16:40 Ja rowniez place teraz wiecej:( Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Co z obniżką "Opłaty śmieciowej" ??? 15.09.13, 10:49 W Falenicy też drożej. Odpowiedz Link Zgłoś