Dodaj do ulubionych

Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referendum

15.10.13, 09:20
W Dzielnicy gdzie mieszka Pani Prezydent, Pani burmistrz jest z PO i większość w Radzie Dzielnicy ma PO. Bardzo wymowne i powinno dać wiele do myślenia ..

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14778672,Dzielnica_dzielnicy_nierowna__Od_czego_zalezy_frekwencja_.html#TRLokWarsTxt
Obserwuj wątek
    • ceziu75 Sąsiedzi Pani Prezydent nie zadowoleni 15.10.13, 10:07
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14774942,Najwyzsza_frekwencja_w_dzielnicy_Gronkiewicz_Waltz.html#TRNajCzytSST
      • aninianin Re: Sąsiedzi Pani Prezydent nie zadowoleni 15.10.13, 11:55
        Biedny Pisowcu, i tak przegraliscie. :)

Wiec nie ma to zadnego znaczenia.
        • ceziu75 Re: Sąsiedzi Pani Prezydent nie zadowoleni 15.10.13, 12:15
          Po raz "N-ty" wypisujesz swoje "urojenia, domniemania" akurat tak się składa, że ja jestem osobą bezpartyjną, a ty wmawiasz, że z PiS :)))...
          • w_v_w Re: Sąsiedzi Pani Prezydent nie zadowoleni 15.10.13, 14:57
            bo aninianin, to zakamuflowany pisior, tylko tak sie droczy :D

Wawerka
          • qawsedrftg Re: Sąsiedzi Pani Prezydent nie zadowoleni 15.10.13, 18:05
            Teraz to nikt nie ma odwagi się przyznać :) Żadnych członków w Partii, z wyjątkiem tego sławnego. Śmiało, PiSowy coming out czas zacząć?
    • jhbsk Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 15.10.13, 12:08
      Najwyższa, ale i tak bardzo niska. Większość miała w nosie pisowsko guziałowe oszołomstwo.
      • ceziu75 Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 15.10.13, 12:20
        Zapewne jest dumna Pani Prezydent, że w Dzielnicy w której mieszka od lat najwięcej osób poszło do urny, żeby ją odwołać z funkcji... Zapewne cieszy się dużym autorytetem i uznaniem, tak jak Radni Warszawy z PO Kalbarczyk, Masny , Wujastyk, którzy głosowali za opłatą śmieciową w wysokości 89 zł dla mieszkańców Wawra.
      • joy-wawer Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 15.10.13, 12:35
        > Najwyższa, ale i tak bardzo niska. Większość miała w nosie pisowsko guziałowe o
        > szołomstwo.

Nie mieszkasz w Wawrze, chyba. Jeżeli mieszkasz w Wawrze i jesteś zadowolony z rządów bufetowej to jesteś albo urzędnikiem-przekrętem albo pacjentem Tworek.
        • qawsedrftg Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referendu 15.10.13, 13:18
          Wydaje mi się że od nas to raczej Drewnica, Sobieskiego, Nowowiejska... no ale nie wiem. Mieszkam w Aninie i jestem zadowolony z bufetowej. Dlaczego bym miał nie być? SKM, parking P+R, kilka ulic wyasfaltowanych, kanalizacja na dzikich polach za torami, basen, co by pan Jarosław tu jeszcze dorzucił? Poza toczeniem jadu na wszystko? Ale chyba miałem rację, jemu się opłaca być w opozycji i stąd kiedy ma niepokojąco wysokie sondaże to powie raz i drugi bajkę smoleńską i słupki wracają na swoje miejsca :)
          • aninianin Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 15.10.13, 13:59
            Ceziu jest z Ursynowa, to nie wie ja tu bylo przed Gronkiewicz:

- nie mozna bylo korzystac z pociagow do centrum bo byly dodatkowo platne, i to koszmarnie drogo
            - kanalizacji zatorza nie bylo nawet w planach
            -ulice glowne byly tak dziurawe ze ...
            - najblizsze tanie Markety byly na goclawiu, bylo sie zdanym na kupcow- dusigroszy w Miedzylesia
            - ulice poboczne byly gruntowe
            - autobusy w Wawrze to byl zlom
            - brak basenu itp
            - brak sciezek rowerowych, jakichkolwiek,

• aninianin Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 15.10.13, 14:17
              *To znaczy nie wiem czy akurat On jest z Ursynowa ale po wspisaniu jego nicka i imienia w pewne wyszukiwarki cos takiego wyskakuje , wiec zakladam ze stamtad pochodzi . Jesli sie myle, to sorki.
              • ceziu75 Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 09:20
                A ja wiem jedno aninianin powinieneś się zgłosić do ośrodka w Drewnicy tam udzielą ci zapewne pomocy medycznej. Dobrze że opisałeś jak posługujesz się wyszukiwarką internetową :))))
                A pominołeś ważny szczegół jak Krszysztof _S członek Rady Osiedla Zerzeń zapraszał mnie na posiedzenia trzeba przyznać Zerzeń Osiedlem Ursynowa wg aninianin :)))) Co do twoich braków z matematyki już pisałem, anlitycznie myśleć niezbyt ci wychodzi :))) Czekam na nastepne info o mnie od aninianin, Lecz lepiej najpierw wybrać się do Drewnicy :))))
                • aninianin Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 09:44

Nie okrecaj kota ogonem, z tego co piszesz widac ze teraz mieszkasz gdzies przy Zwolenskiej, ale od max 4-5 lat, a ja pisalem z jakiej dzielnicy sie tu prawdopodobne przeprowadziles.

pozdrawiam
                  • ceziu75 Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 11:08
                    co do okręcania kota ogonem to najwidoczniej twoja specjalność... ciekawe podejście racja wynika z ilości lat zamieszkiwanych w Wawrze :))).. A ja uważam, że to dzięki nowym mieszkańcom odbywają się zmiany. Nawet nie wiesz co pisałeś a wystarczy przeczytać...
                    • aninianin Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 11:11
                      Po tym doszedlem ze jestes z Ursynowa .

www.ursynow.waw.pl/page/?str=833
                      • aninianin Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 11:12
                        Najpierw sprawdzilem ze byl Cezary jako kandydat na liscie do RO Zerzen, a potem dzieki google wyskoczyl powyzszy link, tak wiec dzis nikt nie jest anonimowy :))

Pozdrawiam
                        • ceziu75 Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 11:21
                          Dobre:)))) Dajesz do pieca :))))
                        • ceziu75 Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 11:28
                          Nikt w necie nie jest anonimowy, to chyba powinieneś wiedzieć. Również nie ukryjesz w nim braków w swoim wykształceniu czy braku logicznego myślenie :)))
                          Odnalazłeś na Ursynowie osobę z SLD, a piszesz że na Wawrze jest z PiS... No proszę litości tak się składa że jestem bezpartyjny...
                      • ceziu75 Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 11:15
                        Musisz się jeszcze dużo nauczyć :)) już ci pisałem, że nie jestem z Ursynowa, lecz ty nadal maniakalnie obstajesz przy swoim.... Wizyta w Derwnicy bardzo dobrze ci zrobi :))
                • qawsedrftg Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 09:45
                  Nadmiar emotikonów świadczy o pustce we łbie, a potrójne, poczwórne uśmieszki - o poczwórnej pustce!

Podobnie jak ta w_w_w czy jak tam - odpisze zawsze, im bardziej bez sensu, tym więcej :) :)

No i dobrze! Karawana idzie dalej, kaczyzm zwyciężony po raz już nie wiem który?
                • krzysiek_s_zastow Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 10:25
                  Dobra ale przyjdź chociaż na spotkanie RO Zerzeń 6 listopada o 18:30 SP 109 . :)

• w_v_w Wawer 27,91% najwyższa frekwencja w Referendum 15.10.13, 14:56
              ...zapomniales, ze mamy tunel w Miedzylesiu i piekne przedszkole na Swiebodzinskiej, co prawda bez przedszkolakow, ale jest:D

Teraz pomysl, za rok beda wybory, zaluzmy, ze prawie 28% wpadnie glosowac, bynajmniej nie na platfosow :D

Wawerka
              • qawsedrftg Re: Wawer 27,91% najwyższa frekwencja w Referen 15.10.13, 18:06
                Z Jarosławem by nie było tego co jest, tunel będzie prędzej czy później, przedszkole na Świebodzińskiej mnie nie interesuje.

"Zaluzmy" - brawo!
                • aninianin Re: Wawer 27,91% najwyższa frekwencja w Referen 15.10.13, 18:40
                  Tunel zaczynaja budowac w tym roku.
                  I nawet Macdonald lada chwila bedzie przy PKP Miedzylesie, tam gdzie teraz jest stacja benzynowa :D
                  • qawsedrftg Re: Wawer 27,91% najwyższa frekwencja w Referen 15.10.13, 19:07
                    To niedobrze, śmieciowe żarcie za duże pieniądze. Szkoda że nie ma baru mlecznego albo jakiejś stołówki...
                    • aninianin Re: Wawer 27,91% najwyższa frekwencja w Referen 15.10.13, 19:29
                      Jest przeciez kultowy bar Paradise . :)
                • w_v_w Re: Wawer 27,91% najwyższa frekwencja w Referen 15.10.13, 20:31
                  qawsedrftg napisał:

[...]
                  > "Zaluzmy" - brawo!

Czasem sie zdarza, sorry ;)

Wawerka
        • jhbsk Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 15.10.13, 19:39
          joy-wawer napisał(a):

Jeżeli mieszkasz w Wawrze i jesteś zadowolony z
          > rządów bufetowej to jesteś albo urzędnikiem-przekrętem albo pacjentem Tworek.

Nie sądź innych swoją miarą. Ale nie ma się dziwić, dla pisiaków to typowe.
      • w_v_w Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 15.10.13, 15:02
        Ja to sie ciesze, przybedzie w Falenicy kolejny hipermarket, w Radośći NETTO, jest jeszcze kilka dzialek, to moze powiekszymy kolekcje cudzoziemskich placowek handlowych, w koncu jestesmy "unici" wyrabie sie troszke drzew, ale co tam "kesz" wazniejszy dla samorzadowcow :D

Dobrze, ze w mojej okolicy nie ma pustych dzialek ;)

Wawerka
        • aninianin Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 15.10.13, 15:08
          Nie, lepiej tak jak bylo 6 lat temu, kiedy byl do wyboru : Borowik z cenami x 2, spozywcze lokalne z cenami x2 albo miedzylescy kupcy z cenami x 3. Moze Ciebie bylo stac placic za jedzenie drozej niz w centrum, ja musialem jezdzic do marketow na Goclaw, wiec tak, dla mnie to ze powstaly, to plus, a 6 marketow srednich na 70-tysieczna dzielnice to nie tak duzo.
          • w_v_w Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 15.10.13, 20:28
            Powiem inaczej, idea wielkopowierzchniowych sklepow w Wawrze byla znacznie wczesniej , jeszcze za Gminy Wawer, ale owczesne platfonsy (AWS) torpedowaly wiele inicjatyw, teraz lekka reka wydaja pozwolenia. Osobiscie nie odczuwam takiej wielkiej potrzeby, zeby na kazdym osiedlu byla Biedronka, Lidl, Tesco itp..Nasza dzielnica zatraca swoj charakter.

Wawerka

aninianin napisał:

> Nie, lepiej tak jak bylo 6 lat temu, kiedy byl do wyboru : Borowik z cenami x 2
            > , spozywcze lokalne z cenami x2 albo miedzylescy kupcy z cenami x 3. Moze Ciebi
            > e bylo stac placic za jedzenie drozej niz w centrum, ja musialem jezdzic do mar
            > ketow na Goclaw, wiec tak, dla mnie to ze powstaly, to plus, a 6 marketow sredn
            > ich na 70-tysieczna dzielnice to nie tak duzo.
            • aninianin Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 15.10.13, 20:45
              A od kiedy to wladze lokalne maja cokolwiek do powiedzenia w kwestii malych marketow?
              • w_v_w Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referendum 16.10.13, 06:58
                ...brniesz niepotrzebnie w kolejna glupote ;)

Wawerka

aninianin napisał:

> A od kiedy to wladze lokalne maja cokolwiek do powiedzenia w kwestii malych mar
                > ketow?
            • qawsedrftg Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 09:46
              Tak źle i tak niedobrze. Albo zastój, albo niepowtarzalny charakter. Mi nie szkoda drogich, marnych sklepów. Dobre zieleniaki i tak się utrzymają, przy rondzie w Międzylesiu były i są 4 mimo lidla obok.
        • jhbsk Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 15.10.13, 19:41
          Nie ma obowiązku korzystania z cudzoziemskich sklepów.
    • ceziu75 Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 11:11
      Całe szczęście, że inni mieszkańcy Dzielnicy mają znacznie rozbudowane potrzeby aniżeli sklepy, duże czy małe, drogie czy tanie.. Jak dobrze że widzą brak chodnika, wodociągu, kanalizacji, ulicy, ścieżki rowerowej, komunikację miejską, itp..
      • jhbsk Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 11:29
        Widzę np w Falenicy. Gruntowa wyłożona kostką, Margerytki wyłożona kostką, Wolna wyłożona kostką, Lokalna wyasfaltowana, Hiacyntowa wyasfaltowana, Dusznicka utwardzona, wzdłuż Technicznej nowy chodnik i lampy.......
        • ceziu75 Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 11:38
          W takim razie miło o tym poczytać skoro jest tak w Falenicy. Szkoda, ze tak nie ma na innych osiedlach w Dzielnicy Wawer. Zapewne wtedy inni mieszkańcy zmienili by stosunek do Władz i Pani Prezydent.
          • krzysiek_s_zastow Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 11:42
            Na Kłodzkiej tak nie ma a to Falenica. :)

• miedzylesianin1 Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 13:40
              W Międzylesiu główna ulica (Żegańska) tak naprawdę nie zmieniła się od lat 35 lub więcej. Może trochę przesadzam, ale ogólny widok jest bez zmian. Zniknęło parę budynków, np. skład węgla połączony ze skupem butelek, powstał bank, ale ta strona ulicy gdzie jest urząd - bez zmian. Obraz nędzy i rozpaczy. Ta ulica, to kwintesencja naszych władz - nic nie robić, nic nie ruszać, jak się zawali, to pomyślimy, ale nie róbmy nic, bo po co? Nie ma znaczenia, czy rządzi nami zielony, czerwony, niebieski, tęczowy - u nas jest takie zadupie, że nikomu z urzędujących nic się nie chce robić. Pozostałe ulice to też tragedia.
              Kwiatki, rabaty, ładne latarnie? Nie u nas!!! U nas błoto, brud i smród. Nawet sterowanie przejazdem kolejowym (podnoszenie szlabanów) mamy najbardziej popieprzone na całej linii otwockiej. Dlaczego? Bo to Międzylesie - XVIII wieczna dziura, którą rządzą ludzie o takiej samej mentalności. A pani HGW specjalnie nic nie robi dla naszej społeczności - kiedyś w tv powiedziała, że nie wypada, aby prezydent robił coś "ekstra" dla miejsca, w którym mieszka, bo by to źle wyglądało. Żenada i brak lokalnego patriotyzmu. Niech spada na bambus.
              • aninianin Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 13:45
                W tym roku rusza przebudowa Zeganskiej i polowa zabudowy ulicy bedzie w ciagu roku zburzona , a zamiast przejazdu bedzie za 3 lata gotowy tunel.
                • krzysiek_s_zastow Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 14:18
                  Według oficjalnych informacji sama budowa ruszy na jesienni 2014 roku a potrwa do początku roku 2016. W tym roku inwestycja dostanie ZRID lub już dostała . W ostatnim czasie trwa/ła procedura. Więc pod koniec tego roku lub na początku przyszłego powinniśmy spodziewać się przetargu na budowę. Najpierw zostanie skończona przebudowa ulic kolektorowych , a potem ruszy tunel. Nie chcą wszystkiego rozwalać na raz.
                  Drugi warunek to powstanie przedłużenia Panny Wodnej . Główny objazd od południa.

• w_v_w Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 17:04
                    Ja tam swoje wiem, lepiej miec w dzielnicy wice prezia niz prezia vide Wesola;)

P.S
                    Specjalnie dla tego "mondrali" na "g" lub "q" :D:D:D:D:D:D:D:D:P

Wawerka
            • jhbsk Re: Wawer 27,91% najwyższa prekfencję w Referend 16.10.13, 21:13
              krzysiek_s_zastow napisał(a):

> Na Kłodzkiej tak nie ma a to Falenica. :)

Na Dusznickiej i Lokalnej też tak parę miesięcy temu nie było. Nie wszystko na raz. Ważne, że są sensowne zmiany. Powoli, ale są.
    • ceziu75 Pani Prezydent dała 850 tys. zł premii po Referend 21.10.13, 13:56
      Po Referendum urzędnicy HGW dostali 850 tys zł premii. Dla porównania Dzielnica Wawer w 2015 r. dostanie w budżecie partypacyjnym będzie mieć kwotę 842 tys zl. czyli o 8 tys. zł mniej niż jednorazowe premie dla "Dworu Pani Prezydent".
      • ceziu75 Re: Pani Prezydent dała 850 tys. zł premii po Ref 21.10.13, 13:59
        link do info dotyczacy premii po Referendum

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,14806666,Gronkiewicz_Waltz_nagradza_urzednikow__A_co_z_obietnicami_.html
        link do info dotyczącego budżetu partycypacyjnego dla Dzielnicy Wawer w 2015 r.

www.wawer.warszawa.pl/pl/news/spotkanie-zespolu-ds-budzetu-partycypacyjnego
        NO COMMENTS
      • krzysiek_s_zastow Re: Pani Prezydent dała 850 tys. zł premii po Ref 21.10.13, 14:03
        A mogło być około 1,7 mln w budżecie Partycypacyjnym jakby dzielnica odliczyła 1 % z załącznika dzielnicowego do Budżetu m.st Warszawa , a odliczyła 0,5 %.
        Na rok 2015 są widełki od 0,5 -1 % całości wartości załącznika dzielnicowego.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka