Dodaj do ulubionych

Planowane ekrany zniszcza nasza dzielnice

07.04.14, 15:32
Za okolo 3 lata startuje gruntowna przebudowa linii Otwockiej. Wlasnie sie dowiedzialem , ze zgodnie z przepisami beda przy okazji postawione ekrany minimum 6 metrowe. Z obu stron. Wyobrazacie sobie jak to bedzie wygladac? Prostestujmy gdzie sie da, poki jest jeszcze czas.
Obserwuj wątek
    • bobi_wawer Re: Planowane ekrany zniszcza nasza dzielnice 07.04.14, 21:04
      Teraz się by przydały.
      Jak pociągi będą zasuwać 180-220 km/h, tym bardziej.
      • aninianin Re: Planowane ekrany zniszcza nasza dzielnice 07.04.14, 22:03
        Chcesz zobaczyc jak wygladaja te ekrany? Pojedz na linie gdanska, ludzie pisza, ze czuja sie jak w getcie.
        • jhbsk Re: Planowane ekrany zniszcza nasza dzielnice 09.04.14, 10:25
          Na trasie do Włoch stoją te paskudztwa. Wymazane jak trzeba.
      • jhbsk Re: Planowane ekrany zniszcza nasza dzielnice 09.04.14, 10:25
        Już widzę na trasie do Otwocka te prędkości. W snach.
    • qawsedrftg Re: Planowane ekrany zniszcza nasza dzielnice 07.04.14, 21:37
      Ponoć przepisy zostały złagodzone, a przypuszczam że rekonstrukcja linii zostanie przeprowadzona starannie i z poszanowaniem jej historii. Skoro postanowiono zostawić piękne wiaty, to raczej źle nie będzie.
    • jhbsk Re: Planowane ekrany zniszcza nasza dzielnice 09.04.14, 10:24
      To jakiś upiorny pomysł. Pierwsza będę protestować.
    • balbec Czy gdzieś są te plany? 23.04.14, 12:16
      A są gdzieś szczegóły tej planowanej przebudowy (w tym terminy)? Bo z tego co wiem, to na razie ruszył przetarg na odcinek Otwock - Lublin, a na odcinku Warszawa Wschodnia - Otwock nic się nie dzieje...

Co do ekranów to na dwoje babka wróżyła. Chronią przed hałasem, ale ładne nie są. Mieszkam niedaleko torów (poniżej 100m odległości), ale w sumie hałas tak bardzo mi nie przeszkadza. Myślę, że ważniejsza byłaby przebudowa samych torów na tzw. bezstykowe (wtedy nie ma tyle hałasu i tego "dum-dum dum-dum" :), nie ma też takich drgań ziemi). No i oczywiście modernizacja taboru na lżejszy (zielone budki KM najbardziej hałasują).

Bardzo interesuje mnie też, czy będą zapewnione przejścia przez tory pomiędzy stacjami i czy będą bezkolizyjne (np. kładki albo przejścia podziemne), bo chyba docelowo mają być 3 tory (w środku tor dalekobieżny), co znacznie zwiększa niebezpieczeństwo zwykłych przejść w poziomie torów.
    • Gość: Wawer z przyszłośc Re: Planowane ekrany zniszcza nasza dzielnice IP: *.merinet.pl 20.07.22, 15:38
      Raport z przyszłości: do 2022 roku linia otwocka nie uległa znacznym zmianom (przecina ją teraz obwodnica Warszawy pomiędzy Miedzeszynem a Falenicą, mniej więcej na wysokości hotelu Boss). Ekranów nie postawiono.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka