Dodaj do ulubionych

Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu?

22.04.16, 20:43
Witajcie. Coraz częściej od dłuższego czasu w naszych okolicach widuję ciemnoskórych mężczyzn, zazwyczaj w większych grupkach. Spotykam ich codziennie w pociągach, na stacjach, często również w Lidlu w Międzylesiu. Przeważnie wsiadają w Michalinie i wysiadają w Aninie lub Międzylesiu. Porozumiewają się oczywiście w swoim języku. Są bardzo spokojni, nie mam z nimi żadnego problemu. Chciałam tylko się zapytać czy ktoś wie kim oni są? :) Uchodźcy, imigranci, studenci?
Obserwuj wątek
    • kozauwoza Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 23.04.16, 13:22
      ludźmi
      • taki-sobie-nick Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 27.04.16, 22:27
        kozauwoza napisała:

> ludźmi
        >
        Cenna uwaga. Jak spędzasz najbliższego sylwestra? Czy aby nie w Niemczech?
    • fan.ortografii Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 23.04.16, 18:09
      Studenci z Nepalu, Indii itp. Studiują w WSGE w Michalinie, kwaterują w hoteliku na Świebodzińskiej. Lokalni ksenofobi już im przypisują ataki na dziewczynki na rowerkach i inne bezeceństwa. Mają ciemniejszą skórę, więc nie będzie im tu łatwo. Wystarczy poczytać komentarze na wykopie: www.wykop.pl/link/2978903/w-miedzylesiu-imigranci-zaczepiali-dziewczynke/
      • heca7 Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 23.04.16, 20:12
        A jeden podobno krzywo się popatrzyła na panią na peronie :D
        • yasemin1 Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 24.04.16, 09:16
          A inny może mieć bombę w torbie....nie bądźmy tacy tolerancyjni, te czasy już minęły. Obserwacja nie zaszkodzi. Chyba, że chcecie obudzić się z ręką w nocniku.
          • aninianin Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 24.04.16, 09:53
            Kobieto: zal mi ciebie.
            Tylko tyle.
          • taki-sobie-nick Yasemin, ale 24.04.16, 19:51
            odróżniasz Araba od Hindusa?

Gdybyś przypadkiem nie wiedziała: w Indiach dominuje religia hinduistyczna.

Owszem, obserwacja nie zaszkodzi. Nie zaszkodzi też rozróżnianie Arabów i Hindusów.
            • yasemin1 Re: Yasemin, ale 27.04.16, 18:42
              Kobieta pytała o "ciemnoskórych", ja ich nie widziałam i z tego postu nie jestem w stanie stwierdzić czy to Hindus czy Arab, a może pirat z Karaibów.
              Nie mam nic do innych nacji, ale skoro babka się obawia to chyba ma prawo w dzisiejszych czasach. Przecież nie napisałam żeby ich zlać tylko o czujności.
              Swoją droga mam na temat uchodźców swoje zdanie, ale tu nie będę go wypowiadać, bo nie ma po co. To tyle i koniec tematu z mojej strony, nie ma co go dalej międlić.
              • taki-sobie-nick Ależ doprawdy nie musisz 27.04.16, 22:19
                yasemin1 napisała:

> Kobieta pytała o "ciemnoskórych", ja ich nie widziałam i z tego postu nie jeste
                > m w stanie stwierdzić czy to Hindus czy Arab, a może pirat z Karaibów.

Ktoś napisał, że Hindusi.

Przecież nie napisałam żeby ich zlać tylko o czujności.

A ja zgłosiłam jakieś veto wobec pomysłu czujności? Bo nie zauważyłam.

> Swoją droga mam na temat uchodźców swoje zdanie, ale tu nie będę go wypowiadać,
                > bo nie ma po co.

Ależ nie ma potrzeby, łatwo się go domyślam.

I WŁAŚNIE DLATEGO tłumaczę ci, że NIE KAŻDY ciemnoskóry delikwent jest uchodźcą/emigrantem ekonomicznym.

Aha! Uwaga! Gdybyś chciała z moich postów wyciągnąć wniosek, jakobym była entuzjastką owych uchodźców, to się mylisz.

Po prostu odróżniam Arabów od Hindusów. O tym i TYLKO O TYM pisałam.

• Gość: Wawer z przyszłośc Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? IP: *.merinet.pl 19.07.22, 15:12
            Raport z przyszłości: przez kolejnych 6 lat, do lipca 2022 roku, nie doszło w Michalinie ani Międzylesiu do żadnych ataków bombowych. Zaskoczyło to niezmiernie ekspertów i opinię publiczną, bo przecież Michalin i Międzylesie wydają się być pod każdym względem doskonałymi celami dla działań terrorystycznych.
      • rozbawiony0 Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 27.04.16, 03:54
        może na wykopie nie jest im łatwo, ale o mieszkańcach Wawra mają jak najlepszą opinie.
        • yasemin1 Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 27.04.16, 18:51
          Tak przy okazji Hindusi przodują w gwałtach zbiorowych (wprawdzie u siebie, no, ale...). To tak gwoli przypomnienia gdybyś gazet nie czytała.
          • taki-sobie-nick Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 27.04.16, 22:26
            yasemin1 napisała:

> Tak przy okazji Hindusi przodują w gwałtach zbiorowych (wprawdzie u siebie, no,
            > ale...).

Tak przy okazji to do mnie czy to rozbawionego? Bo wbrew pozorom nie jesteśmy tą samą osobą.

To tak gwoli przypomnienia gdybyś gazet nie czytała.

A w której gazecie to było i w którym numerze? Chyba nie oczekujesz, że wszyscy będą czytać dokładnie to samo, co ty?
            • yasemin1 Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 04.05.16, 20:49
              wyborcza.pl/1,76842,15276396,Indie__kolejny_zbiorowy_gwalt_na_cudzoziemce.html?disableRedirects=true
              abc.wiadomosci.gazeta.pl/szukaj/wiadomosci/indie+gwa%C5%82t+statystyki

A tu nie mów tylko że to nie są to dzikusy:
              wyborcza.pl/1,76842,13088646,Brutalny_gwalt_na_studentce_wzburzyl_cale_Indie.html
              Chcesz więcej czy ci wystarczy.
              • rozbawiony0 Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 09.05.16, 01:57
                na pewno słyszeli to co mówił JKM : "...zawsze się trochę gwałci..."
          • rhemek76 Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 28.04.16, 16:28
            Nie masz co sie nastawiac, masz pecha, Ciebie nie zgwalca, nawet jakbys im zaplacila po 1000 na glowe...
            • rhemek76 Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 28.04.16, 16:38
              Tak celowo to napisalem chamsko, kurde jaka tzreb abyc idiotka, zeby pisac o studentach ze gwalca zbiorowo. Ja wiem ze ty jestes ograniczona i dla ciebie kazdy Hindus to gwalciciel, nawet jesli nalezy do elity intelektualnej, a tylko tacy jezdza tu zagranice studiowac, ale prosze oszczedz swoich faszystowskich pogladow wszystkim. Gdyby byla II WS pewnie pracowalabys jako strazniczka w obozie zaglady ...
    • owjozef Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 09.05.16, 12:25
      Może warto pozbyć się stereotypów i uprzedzeń w ten sposób?
      wawalove.pl/W-Warszawie-powstanie-restauracja-prowadzona-przez-uchodzcow-Potrawy-z-regionu-wojny-a22615
      • taki-sobie-nick Tylko że to nie uprzedzenia 11.05.16, 21:41

owjozef napisał:

> Może warto pozbyć się stereotypów i uprzedzeń w ten sposób?

"Potrawy z regionu wojny"? Nazwa z jednej strony infantylna, z drugiej jakaś taka paskudnie sensacyjna.

Poza tym to nie uprzedzenia.

Uprzedzenie to sąd powzięty przez osobę, która nie zetknęła się z daną grupą.

My, Europejczycy, zetknęliśmy się już z IMIGRANTAMI.

W obliczu tych wydarzeń

www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/niemcy-ponad-600-zgloszen-po-napasciach-w-sylwestra,609617.html
        skłonna jestem zrezygnować z poznawania ich kuchni. Niewarta skórka wyprawki.

• taki-sobie-nick PS 11.05.16, 21:44
          Tak, tak, wiem.

1. To nie byli ci sami.

2. W ogóle nie wiadomo, kto to był (policja nigdy jakoś nie może ich zatrzymać).

3. Nie wszyscy są tacy.

4. U nas też gwałcą.

Zapewniam, że wiem to wszystko i nie trzeba mi tego tłumaczyć.

Czy wysłałeś już swoją żonę/córkę samą do muzułmańskiej dzielnicy Paryża lub Berlina, żeby się ubogaciła kulturowo? Nie? A dlaczego?
    • martuska-85 Re: Imigranci w Michalinie lub Międzylesiu? 21.12.16, 17:31
      Tak, ja też to zaobserwowałam, jest ich naprawdę sporo.
      Wydaje mi się że to studenci więc nie ma co się bać!
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka