Dodaj do ulubionych

Pytanie o gniazdka elektyczne w Izraelu

10.09.10, 10:03
Mam pytanie do forumowiczy- czy gniazdka elektryczne sa takie same jak u nas czy trzeba cos kupować -jakis łacznik aby naładować kamerę czy akumulatorki od aparatu foto ???

a przy okazji może ktos wie jak to jest w Jordanii ???
Obserwuj wątek
    • maadzik3 Re: Pytanie o gniazdka elektyczne w Izraelu 10.09.10, 10:48
      W Izraelu sa takie jak w Polsce. Ladowalam komorke (tylko do tego mi byly potrzebne) bez problemu nawet w pociagu. W Jordanii - nie mam pojecia
    • bemol53 Re: Pytanie o gniazdka elektyczne w Izraelu 10.09.10, 13:11
      jeśli płaska wtyczka to nie bedzie problemów
      • dziadek_0 Re: Pytanie o gniazdka elektyczne w Izraelu 10.09.10, 15:39
        Dzięki serdeczne
        • 78dario Re: Pytanie o gniazdka elektyczne w Izraelu 11.09.10, 09:06
          W Jordani i Izraelu sa te same standardy. Bez problemu ładowałem kamerę, aparat i telefon.

Czasem jest tylko jedno gniazdko więc warto wziąść ze sobą jakiś rozgałęźnik jak się chce podładować kilka rzeczy na raz.

Dario.
          • absztyfikant Re: Pytanie o gniazdka elektyczne w Izraelu 11.09.10, 20:46
            Gniazdka izraelskie sa takie same, ale ciut ciasniejsze. Ciezko sie wciska ladowarke do laptopa z grubymi bolcami, ale wchodzi. W Jordanii tak samo. Bez problemu.
            • deoand Re: Pytanie o gniazdka elektyczne w Izraelu 12.09.10, 11:20
              Dzięki wam - niedługo sprawdzę sam hahahahah
    • leptosom Izrael - gniazdko/wtyczka żelazka 04.04.13, 10:43
      podłączę żelazko do gniazdka w Izraelu? wtyczka z otworem na bolec uziemiający.
      • majkelllll Re: Izrael - gniazdko/wtyczka żelazka 04.04.13, 12:10
        Tak podłączysz, nie będzie z tym najmniejszego problemu, tzn. ja nie miałem a podłączałem laptopa z taka właśnie wtyczką.
        • leptosom Re: Izrael - gniazdko/wtyczka żelazka 06.04.13, 13:35
          Dzięki za konkretną odpowiedź :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka