marcollino35 15.12.10, 21:34 czy ktos moze doradzic ktory wyjazd wybrac Itaka Oliwki w ogrodzie Getsemani czy Rainbow Ziemia Świeta i Egipt? dodatkowo ktory hotel wybrac w Sharm el Sheik na pobycie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robex4 Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 15.12.10, 23:37 witam Ja tez sie nadtym zastanawialem i wybralem rainbow. 21-06-2011+7 hotel (niepamietam nazwy) w szarmie 5* Robia to juz kilka sezonow,czytalem ze maja dograny program. W jakim terminie jedziesz? Odpowiedz Link
marcollino35 Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 16.12.10, 21:51 ja przelom sierpnia i wrzesnia i bardziej sklaniam sie nad itaka i hotel 5* rehana royal beach resort and spa . ale jeszcze nie mam umowy wiec wszystko mozna zmienic :-) a co cie przekonalo ze rainbow? Odpowiedz Link
robex4 Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 20.12.10, 17:50 Przekonaly mnie opinie na forach.pisza ze maja bardzo dobrze opracowana objazdowke,prawie wszyscy zadowoleni. Odpowiedz Link
buryla Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 30.12.10, 21:59 A ja wybieram się do Izraela z konsorcjum. mają ciekawy program. wszyscy chwalą ich przewodników. Moi znajomy byli z nimi w marcu i wrócili zachwyceni. A do tego nie wciskają kitu o opłatch wjazdowych, wizach... Odpowiedz Link
go17siak Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 13.02.11, 12:29 czy byłaś juz na objazdówce z konsorcjum? szukam blizszych informacji na temat organizacji tej imprezy: jakie hotele, wyzywienie czy duża intensywność zwiedzania, Odpowiedz Link
znienacek Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 02.01.11, 16:32 Nie jest to dokładna odpowiedź na pytanie (Egipt + Izrael), ale jeśli chodzi o sam Izrael, to chyba pięć biur podróży ma to w swojej ofercie (plus pielgrzymkowe). Wszystkie pewnie uważają że mają autorski program, ale trasy są bardzo zbliżone i tak naprawdę wzorowane na propozycji Ministerstwa Turystyki Izraela. My skorzystaliśmy z oferty Alfastar w listopadzie i jesteśmy zadowoleni. Główne plusy: - czartery Warszawa-Ben Gurion w środku dnia bez przesunięć i opóźnień - zakwaterowanie 5 dni w Jerozolimie + 2 w Tyberiadzie bez ciągłych przenosin (podobno nietypowe), np. dodatkowe spacery wieczorem po starej i nowej Jerozolimie bezproblemowe - bardzo sensowny pilot o dużej wiedzy zarówno historycznej jak i botanicznej, geologicznej czy nawet politycznej o problemach bliskiego wschodu - cena 1990 PLN + 80 USD. Dla nas pewien niedosyt sprawiła za mała intensywność zwiedzania, bo przy takim układzie dałoby się zobaczyć kilka rzeczy więcej, chociaż program na który się sami zgodziliśmy został zrealizowany. Odpowiedz Link
maadzik3 Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 15.02.11, 10:17 bardzo dobre objazdowki po Izraelu robi konsorcjum polskich biur podrozy Odpowiedz Link