Dodaj do ulubionych

Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow?

15.12.10, 21:34
czy ktos moze doradzic ktory wyjazd wybrac Itaka Oliwki w ogrodzie Getsemani czy Rainbow Ziemia Świeta i Egipt? dodatkowo ktory hotel wybrac w Sharm el Sheik na pobycie?
Obserwuj wątek
    • robex4 Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 15.12.10, 23:37
      witam
      Ja tez sie nadtym zastanawialem i wybralem rainbow. 21-06-2011+7 hotel (niepamietam nazwy) w szarmie 5*
      Robia to juz kilka sezonow,czytalem ze maja dograny program.
      W jakim terminie jedziesz?
      • marcollino35 Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 16.12.10, 21:51
        ja przelom sierpnia i wrzesnia i bardziej sklaniam sie nad itaka i hotel 5* rehana royal beach resort and spa . ale jeszcze nie mam umowy wiec wszystko mozna zmienic :-) a co cie przekonalo ze rainbow?
        • robex4 Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 20.12.10, 17:50
          Przekonaly mnie opinie na forach.pisza ze maja bardzo dobrze opracowana objazdowke,prawie wszyscy zadowoleni.
      • buryla Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 30.12.10, 21:59
        A ja wybieram się do Izraela z konsorcjum. mają ciekawy program. wszyscy chwalą ich przewodników. Moi znajomy byli z nimi w marcu i wrócili zachwyceni. A do tego nie wciskają kitu o opłatch wjazdowych, wizach...
        • go17siak Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 13.02.11, 12:29
          czy byłaś juz na objazdówce z konsorcjum? szukam blizszych informacji na temat organizacji tej imprezy: jakie hotele, wyzywienie czy duża intensywność zwiedzania,
    • znienacek Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 02.01.11, 16:32
      Nie jest to dokładna odpowiedź na pytanie (Egipt + Izrael), ale jeśli chodzi o sam Izrael, to chyba pięć biur podróży ma to w swojej ofercie (plus pielgrzymkowe). Wszystkie pewnie uważają że mają autorski program, ale trasy są bardzo zbliżone i tak naprawdę wzorowane na propozycji Ministerstwa Turystyki Izraela. My skorzystaliśmy z oferty Alfastar w listopadzie i jesteśmy zadowoleni. Główne plusy:
      - czartery Warszawa-Ben Gurion w środku dnia bez przesunięć i opóźnień
      - zakwaterowanie 5 dni w Jerozolimie + 2 w Tyberiadzie bez ciągłych przenosin (podobno nietypowe), np. dodatkowe spacery wieczorem po starej i nowej Jerozolimie bezproblemowe
      - bardzo sensowny pilot o dużej wiedzy zarówno historycznej jak i botanicznej, geologicznej czy nawet politycznej o problemach bliskiego wschodu
      - cena 1990 PLN + 80 USD.
      Dla nas pewien niedosyt sprawiła za mała intensywność zwiedzania, bo przy takim układzie dałoby się zobaczyć kilka rzeczy więcej, chociaż program na który się sami zgodziliśmy został zrealizowany.
    • maadzik3 Re: Izrael objazdowka Itaka czy Rainbow? 15.02.11, 10:17
      bardzo dobre objazdowki po Izraelu robi konsorcjum polskich biur podrozy

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka