Dodaj do ulubionych

Izrael w styczniu

08.05.12, 00:02
Witam

Czy ktoś może podpowiedzieć z autopsji, czy wyjazd do Izraela i Jordanii na przełomie stycznia i lutego ma sens?
Jak tam może być z pogodą w tym czasie?
Obserwuj wątek
    • maadzik3 Re: Izrael w styczniu 08.05.12, 09:54
      Bylam za pierwszym razem w pierwszym tygodniu lutego. W Galilei padalo, w Jerozolimie bylo jak polska wiosna - cieplo, nie upalnie milo, w Morzu Martwym sie kapalam, bylo cieplo. Byc moze roznie, na wybrzezu i nad morzem Martwym minimum 15 stopni (M Martwe raczej 20) ale bez gwarancji. W Galilei okolo 10-15, podobnie w Jerozolimie. Moze padac.
      • prawdziwyadi Re: Izrael w styczniu 09.05.12, 22:17
        Dziękuję Ci maadzik
        W sumie to można jechać. Takie mam wrażenie.

Może ktoś jeszcze wyrazi opinię?
        • 3.ndd Re: Izrael w styczniu 11.05.12, 17:25
          Wejdż
          izrael.org.il/forum/4-forum-erec-israel/6113-izrael-jerozolima-na-wasn-rk.html
          Spora lektura. Najlepsza jaką możesz znależć .
          • prawdziwyadi Re: Izrael w styczniu 11.05.12, 22:21
            Dzięki.
            Nie znałem tej strony
          • prawdziwyadi Re: Izrael w styczniu 11.05.12, 22:50
            3.ndd jeszcze raz bardzo dziękuję za ten post. To kopalnia wiedzy na temat "Izrael na własną rękę"

Pozdrawiam
            ADI
            • 3.ndd Do maadzik3 14.05.12, 19:49
              Jak można się z Panią skonaktować na pw ?
              Mieszkam w Jerozolimie .
    • rozalka81 Re: Izrael w styczniu 12.07.12, 23:38
      Byłam w Izraelu i Jordanii na początku lutego 2011. Kąpałam się w Morzu Martwym i Czerwonym (w Ejlacie, woda ok. 20 stopni). W Jerozolimie znacznie zimniej niż w Ejlacie - długie spodnie, ciepła bluza lub przejsciowa kurtka. w Petrze podobnie, mgła i trochę padało. Ejlat - w dzień powyżej 20 stopni i słonecznie, można się opalać, wieczory chłodne. cały czas wiatr, w dzień ciepły, po zachodzie słońca zimny.
      • kredka2222 pyt do Rozalka81 04.11.12, 23:06
        Mam pytanie, skoro byłas w Izraelu. J a sie wybieram na zorganizowana z Rainbow Tour. Ale mam chorobe lokomocyjna. Napisz mi prosze jakie tam sa trasy? czy bardzo długo spedzamy w autokarze? czy sa bardzo górzyste tereny, i zakręty?
    • mare-k1956 Re: Izrael w styczniu 07.11.12, 18:54
      Myślę, że jak najbardziej. Ja akurat byłem we wrześniu i wspominam bardzo miło. Klimat mają naprawdę przyjemny. Pracownicy biura mówili, że najlepszy okres do zwiedzania Ziemi Świętej to wiosna i jesień ale wiem że organizują też w zimie.
    • android3 Re: Izrael w styczniu 07.12.12, 22:24
      Witam,
      Byliśmy z moją partnerką w styczniu w tym roku w Jordanii i Izraleu, ale na początku. Nam odpowiadało - dużo światła (słońce) i chłodno. W sam raz na połażenie. W przyszłym roku w styczniu wracamy do Izraela, mamy już lot, więc chyba ten styczeń nie jest taki zły. Wyjazd do Izraela zawsze ma sens:)
    • sebastian.dziekonski Re: Izrael w styczniu 28.12.12, 20:26
      Dzień dobry znalazłem Państwa post na w internecie i tez mam się zamiar wybrać do Izraela na przełomie stycznia i lutego. Czy może ustaliście Państwo jakieś tanie noclegi?
      pozdrawiam
      seb
      • akslazor Re: Izrael w styczniu 29.12.12, 07:52
        a gdzie te noclegi mają być??
    • kasiazj31 Izrael w styczniu, noclegi? 30.12.12, 18:39
      Jedziemy do Izraela 31.01 - 11.02 z prawie czteroletnim synkiem. Czy możecie polecić nocleg w jakimś fajnym kibucu? Mamy zamiar pojeździć trochę, będziemy nocować w Tel Avivie, gdzieś na północy w Galilei, w Jerozolimie i na południu w okolicach Eljatu. Dzięki!
      • maadzik3 Re: Izrael w styczniu, noclegi? 08.01.13, 11:22
        bardzo fajne kibuce sa w Galilei (zwlaszcza na wzgorzach Golan) i nad M. Martwym (polecam En Gedi). Uwaga na 2 rzeczy: zwykle dostanie sie do kibucu wymaga auta (nie zawsze, ale bywaja polozone na uboczu, czesto) oraz nie jest to tani nocleg! Noclegi goscinne w kibucach maja zwykle wysoki standard, sa dobrze zorganizowane, ale dosc drogie
        • kasiazj31 Re: Izrael w styczniu, noclegi? 09.01.13, 00:46
          Dzięki za odpowiedź. Już zarezerwowaliśmy wszystkie noclegi ale ani jednego w kibucu.
    • 0811podrozniczka Re: Izrael w styczniu 17.01.13, 16:40
      Mam bardzo pozytywne odczucia po przeczytaniu <link>. Ciekawa jestem jak Wy odebraliście to miasto?
    • maadzik3 Re: Izrael w styczniu 17.01.13, 17:27
      ja Jerozolime po prostu KOCHAM. I bardzo za nia tesknie :(
    • maadzik3 Re: Izrael w styczniu 21.01.13, 07:44
      a na gorze Hermon byla burza sniezna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka