Dodaj do ulubionych

Tel Awiw w grudniu, ktos był?

15.10.13, 22:33
Chcę uciec od zimna i śniegu. z różnych powodów ciagnie mnie do Izraela, uwielbiam duże miasta i morze, pomyślałam o Tel awiwie. Jaką mieliście pogodę w grudniu? Dużo padało? Jest szansa na opalanie? Bo na kąpiel w morzu raczej za zimno? Jak w ogóle wygląda to miasto zimą? Dużo się dzieje? Polecicie jakiś hotel niedaleko plaży? Jak wygląda dojazd z lotniska do miasta? W ogóle to wszelkie wskazówki się przydadza. Jechałabym w połowie grudnia, zastanawiam się czy w tym okresie, przedświątecznym, nie ma zwiększonego zagrożenia zamachami...
Obserwuj wątek
    • 3.ndd Re: Tel Awiw w grudniu, ktos był? 19.10.13, 09:38
      rozalka81 napisała:

> Chcę uciec od zimna i śniegu. z różnych powodów ciagnie mnie do Izraela, uwielb
      > iam duże miasta i morze, pomyślałam o Tel awiwie. Jaką mieliście pogodę w grudn
      > iu? Dużo padało? Jest szansa na opalanie? Bo na kąpiel w morzu raczej za zimno?
      > Jak w ogóle wygląda to miasto zimą? Dużo się dzieje? Polecicie jakiś hotel nie
      > daleko plaży? Jak wygląda dojazd z lotniska do miasta? W ogóle to wszelkie wska
      > zówki się przydadza. Jechałabym w połowie grudnia, zastanawiam się czy w tym ok
      > resie, przedświątecznym, nie ma zwiększonego zagrożenia zamachami...

Rozalka , wejdż na
      izrael.org.il/forum/4-forum-erec-israel/6113-izrael-jerozolima-na-wasn-rk.html
      (być może będziesz potrzebowała się zarejestrować)
      Poczytaj i zadawaj pytania. To najleprzy przewodnik po izraelu . On-line ;-)
      • akslazor Re: Tel Awiw w grudniu, ktos był? 21.10.13, 07:37
        ja byłam w zeszłym roku w grudniu. temp ok 15 stopni. może padać, ale ta sroga israelska zima i tak jest cudowna. w ciagu dnia mozna na słońcu się powygrzewać.
        myślę, że temp wody i tak jest wyższa w grudniu tam niż u nas w czerwcu :)

spałam w hotelu marina, bardzo fajny i przy plazy. ostanio w deborah.
      • izraelodkuchni Re: Tel Awiw w grudniu, ktos był? 15.12.14, 19:53
        izraelodkuchni.blogspot.co.il/Polecam
    • mariusz511 Re: Tel Awiw w grudniu, ktos był? 06.11.13, 13:37
      Odradzam wyjazd w grudniu.

W tym miesiacu do ok 20 stycznia bardzo obfite opady coprawda ciepłego ale intensywnego deszczu
      • akslazor Re: Tel Awiw w grudniu, ktos był? 06.11.13, 14:18
        intensywne opady w grudniu? moze popadać, ale to raczej sporadyczny deszcz
    • kordiangdulski Re: Tel Awiw w grudniu, ktos był? 12.11.13, 00:27
      Grudzień to jest pora deszczowa. Można się przejechać. Rok temu były w TLV powodzie więc trzeba się nastawić na spacery z parasolem.
      W tym okresie polecam Eilat. Pogoda praktycznie pewna a koszty pobytu podobny.

Jeśli potrzebujesz więcej info to pisz na priv info@platanumtravel.pl

Polecam tez moje oferty wyjazdów do Izraela. znajdziesz je na www.platanumtravel.pl
    • izraelodkuchni Re: Tel Awiw w grudniu, ktos był? 15.12.14, 19:52
      Tel Awiw w grudniu - na blogu aktualne info co zwiedzić i gdzie zjeść w Tel Awiwie. izraelodkuchni.blogspot.co.il/
    • wandajack Re: Tel Awiw w grudniu, ktos był? 22.11.18, 15:24
      ja byłam we wrześniu bo akurat Konsorcjum miało wycieczkę Mozaika Izraela i było super - polecam każdemu odwiedzać Izrael, poznać tamtejszą kulturę, spróbować jedzenia nawet w grudniu :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka