aandi 17.01.07, 10:21 Poszukuje linkow do wypozyczalni aut w Israelu. Moze ktos z Was wie ile taka "przyjemnosc" kosztuje i czy latwo jest poroszac sie po IL ? Z gory dzieki. Pozdrawiam. Andi. P.S. tut_ets licze na Ciebie ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izraelczykejlat Re: Wypożyczalnia samochodów w Israelu 17.01.07, 17:09 Witaj W Izraelu działa kilka wypożyczalni między innymi Hertz, Avis, Budget, i kilka lokalnych. W Avisie w zeszlym roku Ford Fokus z automatem kosztował 220$ za tydzień przynajmniej tyle ja zapłaciłem razem z kosztami paliwa.Linki do stron to avis.co.il/avis/site/Manager hertz.co.il/ hertz.co.il/ Odpowiedz Link
aandi Re: Wypożyczalnia samochodów w Israelu 17.01.07, 21:27 Dzieki. A masz moze namiary na te lokalne ? P.S. Czy parkingi w Il sa platne ? Odpowiedz Link
tut_ets Re: Wypożyczalnia samochodów w Israelu 18.01.07, 11:31 Lokalne... Best www.best-car.co.il/best/default.aspx Eldan www.eldan.co.il/index.asp Budget www.budget.co.il/ Mam nadzieje, ze sie przyda. :) Nie, parkingi sa zazwyczaj bezplatne, chyba, ze chcesz zaparkowac gdzies w centrum miasta i tam beda parkomaty. Ale ogolnie nie ma problemu ze znalezieniem bezplatnych parkingow (jak nie jestes w centrum Jerozolimy czy Tel Awiwu) :) Odpowiedz Link
5bella Re: Wypożyczalnia samochodów w Israelu 17.01.07, 17:33 Nie ma problemów z poruszaniem się po Izraelu samochodem. Tablice informacyjne są w 3 językach – angielskim, hebrajskim i arabskim. Drogi rewelacyjne, w Polsce takich ze świecą szukać! Przestrzegaj tylko ograniczeń prędkości, bo policji jest sporo, a kary wysokie. Odpowiedz Link
tut_ets Re: Wypożyczalnia samochodów w Israelu 18.01.07, 22:49 Uuuu... kary sa wysokie... Za przekroczenie swiatel dla pieszych (jako pieszy) na czerwonym swietle mozesz zaplacic do 250 NIS (=200 PLN). Samochodem, za przekroczenie predkosci - nawet do kilkuset (ponad 500 NIS) szekli... No i trzeba uwazac na arabskich piratow drogowych. :) Sa tacy sami, jak polscy. :) Odpowiedz Link
izraelczykejlat Re: Wypożyczalnia samochodów w Israelu 19.01.07, 09:16 Witaj sorry za ta cene troche mi sie przeliczniki walut porabaly za ten samochod to wyszlo 880 PLN plus paliwo to na 5 dni pozdo David Odpowiedz Link