last_tara 24.05.08, 19:44 Czesc, bylam nielegalnie w Egipcie 4 lata temu, zima wybieram sie do Izraela, w paszporcie mam pieczatki swiadczace o 5-miesiecznym pobycie w egpicie bez wizy. Wpuszcza mnie do Izraela?Bardzo sprawdzaja paszporty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Re: sprawdzanie paszportu-prosze o rade 12.06.08, 00:59 Spoko, wyluzuj sie. JeNajwyzej z Toba porozmawiaja. W co watpie. Jesli jedziesz z grupa to w ogole sie wyluzuj. Wtedy praktycznie nie sprawdzaja, tylko masowo leci odprawa. Odpowiedz Link
fasolacork Re: sprawdzanie paszportu-prosze o rade 29.10.08, 14:03 dołączam się do pytania... za 2 tygodnie lecę do Maroka a na marzec - kwiecień planuje z żoną wyjazd do Jerozolimy na własna rękę... czy mogą być jakieś problemy z wizą marokańską w paszporcie podczas odprawy wjazdowej?? Pozdrawiam PS - jak sądzicie czy na przełomie marca kwietnia to dobra pora na wizytę Jerozolimy ( pogoda , polityka itd...) Odpowiedz Link
malgig Re: sprawdzanie paszportu-prosze o rade 30.10.08, 06:59 Witam, nie wiem jakie mogą byc polityczne klimaty na wiosnę - natomiast z tego co usłyszałam od ludzi, którzy mieszkali przez jakiś czas w Izraelu to marzec, kwiecień są najlepszą porą do wyjazdu w te strony. Ja właśnie wróciłam - piękna letnia pogoda- tylko niestety już stosunkowo mało zieleni. Odpowiedz Link
tut_ets1 Re: sprawdzanie paszportu-prosze o rade 30.10.08, 09:46 Bedzie po wyborach wiec nie wiem co sie zmieni w polityce :)) Ale pogoda powinna byc super - lekko deszczowa (wiosenna)..I mnowstwo zieleni i kwiatow!! Malgig - trafilas na pogode. Teraz sa deszcze :) I zaczyna sie zazieleniac... ;) Odpowiedz Link
tut_ets1 Re: sprawdzanie paszportu-prosze o rade 30.10.08, 09:48 Co do wizy - nie powinno byc problemow. Odpowiedz Link
fasolacork Re: sprawdzanie paszportu-prosze o rade 30.10.08, 10:35 dzieki za info... pozdrawiam serdecznie z zielonej krainy deszczowcow Odpowiedz Link
negev56 Re: sprawdzanie paszportu-prosze o rade 22.11.08, 18:33 Witam, możesz zadecydować też, czy chcesz mieć pieczątkę izraelską w paszporcie czy też nie, dają Ci wybór. Jest to o tyle istotne, że mając wbitą pieczątkę, nie wjedziesz na takim paszporcie do Syrii, gdyby kiedyś zaistniała taka możliwość. Pozdrawiam, i miłego pobytu :). Odpowiedz Link
grandtourblog Re: sprawdzanie paszportu-prosze o rade 20.09.09, 12:36 Do Syrii nie wjedziesz również gdy masz pieczątkę wyjazdową z Egiptu z niektórych przejść z Izraelem to samo dotyczy Jordani. Dokładnie opisałem to tutaj:Gdzie, nie wjedziesz mając pieczątkę z Izraela Odpowiedz Link
caltanisetta Re: sprawdzanie paszportu-prosze o rade 23.10.09, 07:40 A co ze Zjednoczonymi Emiratami Arabskimi? Wpuszczą z pieczątką izraelską? Odpowiedz Link