nadia132 10.09.14, 14:00 Czy ktoś z Państwa ma doświadczenie z oszczędzaniem długoterminowym? Mam propozycję wejść w Mega Fundusz Compensy. Czy to bezpieczne, czy zagwarantują mi że za kilka-kilkanaście lat zarobię a nie stracę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
43justyna Re: Fundusze oszczędnościowo-ubezpieczeniowe 10.09.14, 16:50 Ja kiedyś odkładałam pieniądze ale szczerze nie wyszło to na dobre.Ja się zawiodłam Odpowiedz Link
okularnicaania Re: Fundusze oszczędnościowo-ubezpieczeniowe 18.09.14, 15:31 Trzeba przede wszystkim wiedzieć jakie zasady akceptujemy podpisując umowę. Jeżeli jest to oszczędzanie długoterminowe, to zyskamy na tym wtedy, jeżeli będziemy oszczędzać przez co najmniej kilkanaście lat. Wycofując się po krótkim czasie zawsze stracimy. Ogólnie zasada jest taka: jeżeli wykładamy co miesiąc niewielkie pieniądze, nie da się zarobić na nich w krótkim czasie. Odpowiedz Link
0przystojniak Re: Fundusze oszczędnościowo-ubezpieczeniowe 02.10.14, 15:14 To prawda, trzeba się nastawić że w krótkim czasie tak nie zarobimy, a nawet możemy stracić, bo jak wypłacimy pieniądze po krótkim czasie to firma ubezpieczeniowa pobierze koszty obsługi za cały zaplanowany wcześniej okres oszczędzania. Odpowiedz Link
sia8 Re: Fundusze oszczędnościowo-ubezpieczeniowe 23.10.14, 12:13 Ja bym się bała powierzyć swoje pieniądze na tyle lat, chociaż z drugiej strony do zusu też wpłacamy i nie wiadomo do końca co z tego będziemy mieć... Odpowiedz Link
sniezynka8 Re: Fundusze oszczędnościowo-ubezpieczeniowe 04.12.14, 14:04 Obawiam się że z zusu będziemy mieć marne grosze, skłaniałabym się do samodzielnego oszczędzania na emeryrturę. Wtedy może coś z tego będzie. Odpowiedz Link