Dodaj do ulubionych

Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne

10.04.14, 17:13
Moja teściowa pracuje w Niemczech. Często, w zasadzie raz na tydzień raz na dwa, albo my albo ona wysyła nam paczkę (różne gabaryty - od 2 do 15 kg). Paczki do tej pory wysyłaliśmy tradycyjnie, ale często trzeba na nie trochę poczekać, zwłaszcza w okresie przedświątecznym. Zastanawiam się czy nie podpisać jakiejś umowy z firmą kurierską. Tylko czy przy takiej ilości i częstotliwości ktoś będzie chciał się tego podjąć?;) Jakie są koszta, ile się czeka, jak to działa ogólnie? Jak ktoś może coś doradzić z góry dzięki ;)
Obserwuj wątek
    • clio35 Re: Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne 22.05.14, 11:20
      nie wiem, chyba trzebabyłoby podpytac. Mi kiedyś znajomy polecał tę firmę w tym zakresie www.dtsexpress.pl może u nich spróbuj? Myslę,że jako spece w temacie wszystko wyjasnią
      • maciek_72 Re: Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne 06.06.14, 11:38
        jakie firmy kurierskie polecacie?
        • rowciu Re: Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne 11.06.14, 22:59
          do szukanie tanich przewozów polecam aplikację play.google.com/store/apps/details?id=com.tanitransport
    • doradcafurgonetka.pl Re: Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne 13.06.14, 16:15
      Witam,

Firmy kurierskie zazwyczaj nie podpisują umów z osobami prywatnymi, poza tym wymagają dosyć dużej liczby wysyłanych paczek w miesiącu. W Pani sytuacji lepszym rozwiązaniem jest rozważenie wyboru brokera kurierskiego, który w swojej ofercie ma kilku przewoźników. W ten sposób może Pani wybrać najlepszą ofertę dla siebie.

Ze swojej strony polecam serwis Furgonetka.pl. W ofercie na przesyłki zagraniczne są usługi GLS, UPS, DPD, FedEx. Paczka do Niemiec do 31,5 kg kosztuje od 60,05 zł brutto.

Pozdrawiam,

Doradca klienta Furgonetka.pl, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące przesyłek kurierskich. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
      doradcaklienta@furgonetka.pl
      • bbe.ataa Re: Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne 21.09.14, 12:06
        tanie przesyłki międzynarodowe oferuje FastPost.pl na stronie można wybrać sobie przewoźnika. Często wysyłam z nimi paczkę do siostry do Anglii i jeszcze nigdy nic się nie przytrafiło, zawsze szybko i skutecznie. Kontakt z firmą jest bardzo dobry, tak więc polecam.
      • bonnnie1 Re: Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne 13.10.14, 18:32
        dla mnie również FastPost.pl jest bardzo dobra firma, myślę że takie strony brokerskie sa dobrą alternatywa, przede wszystkim są tańsze wysyłki niż bezpośrednio u kuriera. Fajne opcje na stronie, dobry kontakt.
      • euroboxkurier Re: Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne 02.03.15, 20:25
        Spróbujcie z nami.
        www.eurobox24.pl/

Wysyłamy paczki za granice już od 24 zł (paczki nie listy) i wszystko przez renomowanych kurierów UPS, DHL.
        Wsługi kurierskie + adres zwrotny w Niemczech co pomaga każdej firmie zaczynającej w tej branży.
        Tanie, szybkie przesyłki kurierskie.
        Wyślij nam zapytanie, to nic nie kosztuje a dowiesz się że mamy najlepsze ceny.

Pozdrawiamy,
        Ekipa Eurobox
        www.eurobox24.pl/
    • 333niunia Re: Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne 05.03.15, 09:45
      Mogę Ci polecić ofertę ze strony www.allepaka.pl - można nadać z nimi paczki na terenie Polski i UE, mają bardzo fajne ceny i najważniejsze, że nie muszę podpisywać żadnej umowy :)
    • marmurowy67 Re: Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne 18.06.15, 07:19
      naprawde malo firm wyskakuje po wpisaniu odpowiedniej frazy w google?
      • jedker20 Re: Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne 26.08.15, 20:51
        www.youtube.com/watch?v=e0DvvD1qfRA&feature=youtu.be
      • monika_polk Re: Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne 20.02.17, 12:04
        może sporo, ale najlepiej wybrać coś sprawdzonego..
        ja ze swojej strony polecam wysylaj.com.pl/
        • elamark Re: Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne 03.03.17, 13:58
          dokładnie tak - ja ze swojej strony polecam sprawdzoną i mega dobrą firmę korporacjakurierska.pl - mają super serwis
          • olziik Re: Jaka firma kurierska? - przesyłki zagraniczne 24.04.20, 19:22
            Zobacz sobie w Fast Post , łatwa wyszukiwarka. To pośrednicy usług kurierskich , znajdą najkorzystniejsze opcje www.fastpost.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka