Dodaj do ulubionych

Jakie Ukraińcy mają zdanie o O. Tadeuszu Rydzyku ?

11.07.07, 18:57
jw
Obserwuj wątek
    • romanpidlaszuk Jakie Polacy maja zdanie o ukrainskich duchownych? 12.07.07, 04:43
      Jakie Polacy maja zdanie o ukrainskich duchownych prawoslawnych i
      grekokatolickich?
      • asher6 Re: Jakie Polacy maja zdanie o ukrainskich duchow 12.07.07, 12:09
        romanpidlaszuk napisał:

> Jakie Polacy maja zdanie o ukrainskich duchownych prawoslawnych i
        > grekokatolickich?

żebym mógł na to odp to musiał bym mieszkać na Ukrainie a ty mieszkasz, więc
        proszę abyś mi odp !
        • romanpidlaszuk Re: Jakie Polacy maja zdanie o ukrainskich duchow 12.07.07, 13:16

> grekokatolickich?

proszę abyś mi odp !

---------------------

Nie wazne gdzie kto mieszka, wazne do jakiej jest narodowosci i jaka religie
          wyznaje.
          Rydzyk to sprawa Polakow- katolikow rozsianych po calym Swiecie ( od
          Wladywostoku po Chicago)
          , a ukrainscy duchowni prawoslawni i grekokatoliccy to sprawa Ukraincow
          rozsianych po calym Swiecie (od Wladywostoku po Chicago).
        • romanpidlaszuk Re: Jakie Polacy maja zdanie o ukrainskich duchow 12.07.07, 13:17
          > grekokatolickich?

proszę abyś mi odp !

---------------------

Niewazne gdzie kto mieszka, wazne do jakiej jest narodowosci i jaka religie
          wyznaje.
          Rydzyk to sprawa Polakow- katolikow rozsianych po calym Swiecie ( od
          Wladywostoku po Chicago)
          , a ukrainscy duchowni prawoslawni i grekokatoliccy to sprawa
          Ukraincow- prawoslawnych i grekokatolikow
          rozsianych po calym Swiecie (od Wladywostoku po Chicago).
          • asher6 Re: Jakie Polacy maja zdanie o ukrainskich duchow 12.07.07, 18:38
            ale mieszkasz w tym kraju, więc to powinno cię to interesować, spytam ponownie
            co TY sądzisz o o. T. Rydzyku ?!
            • romanpidlaszuk Polska niech rzadza Polacy, a Ukraina Ukraincy. 14.07.07, 07:29

--------------------

Ja wychodze z zalozenia, ze o polityce w Polsce powinni decydowac przede
              wszystkim etniczni Polacy, a nie mniejszosci narodowe; podobnie o polityce w
              Ukrainie powinni decydowac przede wszystkim etniczni Ukraincy, a nie
              mniejszosci narodowe.

Mniejszosci narodowe powinny pilnowac, aby nie byly dyskryminowane np. poprzez
              wybieranie swoich poslow do parlamentu.

Mnie, prawoslawnego Ukrainca pochodzacego z Podlasia, Rydzyk jako
              rzymskokatolicki duchowny i polski polityk interesuje tylko o tyle jaki ma on
              stosunek do Ukrainy i narodu ukrainskiego w Ukrainie i Polsce.

Jak dotad niczego negatywnego w tym aspekcie u niego nie zauwazylem.

P.S.
              Czyzbys ty, jako etniczny Polak- rzymskokatolik z centralnej Polski za jakiego
              sie podajesz, potrzebowal Ukrainca rodem z Polski, aby ci pomogl wyrobic sobie
              opinie o polskiej polityce i ludziach majacych wplyw na polska polityke...?
              Troche to dziwne...
              • romanpidlaszuk Polska niech rzadza Polacy, a Ukraina Ukraincy 14.07.07, 07:45

--------------------

Ja wychodze z zalozenia, ze polityke na szczeblu centralnym w Polsce powinni
                ksztaltowac przede wszystkim etniczni Polacy, a nie mniejszosci narodowe;
                podobnie polityke na szczeblu centralnym w Ukrainie powinni decydowac przede
                wszystkim etniczni Ukraincy, a nie mniejszosci narodowe.

Mniejszosci narodowe powinny pilnowac, aby nie byly dyskryminowane np.
                wybierajac swoich poslow do parlamentu; oraz poprzez jak najwiekszy wplyw na
                polityke lokalna, obsadzanie swoimi przedstawicielami jak najwiekszej liczby
                stanowisk w samorzadzie lokalnym, na terenie gdzie zamieszkuja.

Mnie, prawoslawnego Ukrainca pochodzacego z Podlasia, Rydzyk jako
                rzymskokatolicki duchowny i polski polityk interesuje tylko o tyle jaki ma on
                stosunek do Ukrainy i narodu ukrainskiego w Ukrainie i Polsce.

Jak dotad niczego negatywnego w tym aspekcie u niego nie zauwazylem.

P.S.
                Czyzbys ty, jako etniczny Polak- rzymskokatolik z centralnej Polski za jakiego
                sie podajesz, potrzebowal Ukrainca rodem z Polski, aby ci pomogl wyrobic sobie
                opinie o polskiej polityce i ludziach majacych wplyw na polska polityke...?
                Troche to dziwne...

• asher6 Re: Polska niech rzadza Polacy, a Ukraina Ukrainc 15.07.07, 12:42
                  romanpidlaszuk napisał:

> ale mieszkasz w tym kraju, więc to powinno cię to interesować, spytam ponownie
                  > co TY sądzisz o o. T. Rydzyku ?!
                  >
                  > --------------------
                  >
                  > Ja wychodze z zalozenia, ze polityke na szczeblu centralnym w Polsce powinni
                  > ksztaltowac przede wszystkim etniczni Polacy, a nie mniejszosci narodowe;
                  > podobnie polityke na szczeblu centralnym w Ukrainie powinni decydowac przede
                  > wszystkim etniczni Ukraincy, a nie mniejszosci narodowe.
                  >
                  > Mniejszosci narodowe powinny pilnowac, aby nie byly dyskryminowane np.
                  > wybierajac swoich poslow do parlamentu; oraz poprzez jak najwiekszy wplyw na
                  > polityke lokalna, obsadzanie swoimi przedstawicielami jak najwiekszej liczby
                  > stanowisk w samorzadzie lokalnym, na terenie gdzie zamieszkuja.
                  >
                  >
                  > Mnie, prawoslawnego Ukrainca pochodzacego z Podlasia, Rydzyk jako
                  > rzymskokatolicki duchowny i polski polityk interesuje tylko o tyle jaki ma on
                  > stosunek do Ukrainy i narodu ukrainskiego w Ukrainie i Polsce.
                  >
                  > Jak dotad niczego negatywnego w tym aspekcie u niego nie zauwazylem.
                  >
                  > P.S.
                  > Czyzbys ty, jako etniczny Polak- rzymskokatolik z centralnej Polski za jakiego
                  > sie podajesz, potrzebowal Ukrainca rodem z Polski, aby ci pomogl wyrobic sobie
                  > opinie o polskiej polityce i ludziach majacych wplyw na polska polityke...?
                  > Troche to dziwne...

Nie ma nic do ciebie ale mam wrażenie że ty nie rozumiesz Polskiego i wypisujesz
                  takie nielogiczne brednie ! Ale Dobrze będę pisał z tobą tak jak ty sobie tego
                  życzysz, więc tak:

Ja już mam wyrobione zdanie o Polskiej Polityce, ale jestem ciekawy co ty jako
                  Ukrainiec sądzisz bo jesteś obywatelem tego kraju i powinno cię to interesować
                  co się dzieje w Polskiej Polityce czy będziesz miał podwyżkę itd.

jesteś w rozmowie bardzo niemiły i arogancki i dlatego jesteś tu sam pewnie
                  wielu Polaków (w tym ja) chciało by się coś dowiedzieć jak tu się żyje Ukraińca
                  itd ale po twoim pisaniu odechcewa się wszystkiego. Aby zadać tobie proste
                  pytanie to trzeba przejść horror abyś na nie odpowiedział!!!
                  • liberum_veto Re: Polska niech rzadza Polacy, a Ukraina Ukrainc 15.07.07, 18:34
                    Nie trać czasu na rozmowę z tym "oszołomem". On zresztą żyje w innym świecie,
                    wcale nie w Polsce, ale w Chicago. Chcesz poznać opinię polskich Ukraińców,
                    polecam Ci forum Polska - Ukraina
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10382
    • asher6 cisza ? 16.07.07, 10:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka