romanpidlaszuk 09.12.07, 05:29 Lekcje jęz. ukraińskiego nagrane w radiu Lublin- dostepne w internecie: www.radio.lublin.pl/index.php?id=11068 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qubraq Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w radiu Lublin- onli 27.12.07, 17:23 dzieki serdeczne za link, moze sie czegos nauczę... :-) Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w radiu Lublin- onli 28.12.07, 01:34 dzieki serdeczne za link, moze sie czegos nauczę... :-) ----------------------------- Czesc Andrzej! Gdzie Ty byles jak ciebie nie bylo! :) Mam nadzieje, ze milo spedziles Swieta! :) P.S. Ta inicjatywa Radia Lublin z kursami roznych jezykow online jest rzeczywiscie bardzo ciekawa. Odpowiedz Link
qubraq Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w radiu Lublin- onli 28.12.07, 17:51 romanpidlaszuk napisał: > Czesc Andrzej! > Gdzie Ty byles jak ciebie nie bylo! :) > Mam nadzieje, ze milo spedziles Swieta! :) A byłem byłem, caly czas na miejscu... jakos przepchalem sie przez te dni świateczne... > Ta inicjatywa Radia Lublin z kursami roznych jezykow online jest > rzeczywiscie bardzo ciekawa. na razie interesuje mnie jezyk ukrainski i rosyjski; ukrainski jeszcze jako dziecko zassałem z mlekiem mojej ukrainskiej piastunki zreszta w 1945 zaczalem chodzić do szkoly - chyba ukrainskiej ale nie pamietam gdyz juz mowilem wtedy i pisalem po polsku, rosyjsku i niemiecku (niemieckiego uczyl mnie jeszcze w 1944 roku niemiecki lotnik mieszkajacy vis-a-vis u ciotki na kwaterze w poblizu lotniska lwowskiego Skniłów); mimo wielokrotnego bywania sluzbowo na Ukrainie nie uczylem sie tego języka a jedynie staralem sie mowic po ukrainsku przez szacunek dla gospodarzy jak i z ciekawości... Pora wreszcie nauczyć sie troche odmiany czasownikow i rzeczownikow choćby! :) Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w radiu Lublin- onli 30.12.07, 08:04 > Czesc Andrzej! > Gdzie Ty byles jak ciebie nie bylo! :) > Mam nadzieje, ze milo spedziles Swieta! :) A byłem byłem, caly czas na miejscu... jakos przepchalem sie przez te dni świateczne... ------------------------- Tak to jest, swieta, swieta i po swietach. :) Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w radiu Lublin- onli 30.12.07, 08:07 na razie interesuje mnie jezyk ukrainski i rosyjski; ukrainski jeszcze jako dziecko zassałem z mlekiem mojej ukrainskiej piastunki zreszta w 1945 zaczalem chodzić do szkoly - chyba ukrainskiej ale nie pamietam gdyz juz mowilem wtedy i pisalem po polsku, rosyjsku i niemiecku (niemieckiego uczyl mnie jeszcze w 1944 roku niemiecki lotnik mieszkajacy vis-a-vis u ciotki na kwaterze w poblizu lotniska lwowskiego Skniłów); mimo wielokrotnego bywania sluzbowo na Ukrainie nie uczylem sie tego języka a jedynie staralem sie mowic po ukrainsku przez szacunek dla gospodarzy jak i z ciekawości... ------------------- Ciekawe. :) *** Pora wreszcie nauczyć sie troche odmiany czasownikow i rzeczownikow choćby! :) ------------------- Grunt to sie potrafic dogadac. :) Odpowiedz Link
qubraq Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w radiu Lublin- onli 05.01.08, 23:09 romanpidlaszuk napisał: > Grunt to sie potrafic dogadac. :) Kiedys zamieszkalem w Paryzu na Clichy w pensjonacie należącym do Hiszpanki bardzo slabo mowiącej po francusku i potrafilismy do późnych godzin nocnych gadac ze soba uzywajac wszystkich znanych sobie jezykow świata a najbardziej "ręcznego" oraz papieru i ołówka! Potem pomagalem jej troche bo stalo sie ze jej mąż spadl z drabiny i mocno sie potłukł wiec lezal a ja mialem troche wolnego czasu... Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w radiu Lublin- onli 05.01.08, 23:32 > Grunt to sie potrafic dogadac. :) Kiedys zamieszkalem w Paryzu na Clichy w pensjonacie należącym do Hiszpanki bardzo slabo mowiącej po francusku i potrafilismy do późnych godzin nocnych gadac ze soba uzywajac wszystkich znanych sobie jezykow świata a najbardziej "ręcznego" oraz papieru i ołówka! Potem pomagalem jej troche bo stalo sie ze jej mąż spadl z drabiny i mocno sie potłukł wiec lezal a ja mialem troche wolnego czasu... ------------------------- Tak to jest. Ja tez znam troche hiszpanskich slowek i zwrotow, w Chicago czasami sie przydaja :) Duzo zdrowia, szczescia i pomyslnosci w Nowym 2008 Roku! :) Odpowiedz Link
qubraq Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w radiu Lublin- onli 08.01.08, 20:03 romanpidlaszuk napisał: > Duzo zdrowia, szczescia i pomyslnosci w Nowym 2008 Roku! :) Wzajemnie - wszystkiego najlepszego Swiatecznie i Noworocznie! :-) Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w radiu Lublin- onli 09.01.08, 08:03 > Duzo zdrowia, szczescia i pomyslnosci w Nowym 2008 Roku! :) Wzajemnie - wszystkiego najlepszego Swiatecznie i Noworocznie! :-) --------------------------- Dzieki! :) Odpowiedz Link
romanpidlaszuk Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w radiu Lublin- onli 28.12.07, 04:03 Zorientowalem sie, ze tam kursy innych jezykow tez sa bardzo ciekawe. :) Odpowiedz Link
romanpidlaszuk.1 Re: Lekcje jęz. ukraińskiego w radiu Lublin- onli 06.01.10, 05:19 p u Odpowiedz Link