Dodaj do ulubionych

Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta

12.07.06, 11:37
Od 16 roku zycia przyjaznilam sie z 4 lata starszym kolega mojej siostry.
Znajomosc bez zadnych podtekstow, naprawde czysta jak lza. On taki chlopek
roztropek nie w moim guscie ale swietnie nam sie gadalo i wspominam te czasy
swietnie. Czesto spotykalismy sie, chodzilismy na imprezy i ta intensywna
znajomosc trwala okolo 9 lat. Potem on sie ozenil ja wyszlam za maz i nagle
koniec. Teraz tylko mailujemy do siebie i skladamy zyczenia sms na urodziny.
Tak sie tylko zastanawiam skoro to bylo bez zadnych podtekstow to dlaczego
nie przetrwalo?
Obserwuj wątek
    • izabela_741 Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 12.07.06, 11:58
      Trudno powiedziec. Mysle, ze to samo zycie i takie samo odsuniecie, spowodowane
      zmianami i kolowrotkiem jak w przypadku kolezanek...
      Przyjaznie sie z 2 kolegami. I to chyba tyle z takich blizszych przyjazni
      meskich, gdzie opowiadamy sobie o planach zyciowych i rodzinnych - jak z
      kolezankami.wink
      Strasznie ich lubie ale jak mam jakiekolwiek podejrzenie, ze zony moga byc
      zazdrosne lub cos jest nie tak (no, nie wiem - zona moze miec cos przeciwko lub
      czuc sie wykluczona), to proponuje spotkania rodzinne, lub umawiam sie tak,
      zeby pogadac z zona, zanim pogadam z kolega.
      Mam nadzieje, ze moje przyjaznie przetrwaja...
      Zony kolegow lubie niemal tak samo jak kolegow. Ale ja juz jestem stworzeniem
      stadnym.wink
    • kuriozalna Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 12.07.06, 13:07
      Ja uwazam ze taka przyjazn jest niemozliwa. Znajomosc owszem ,ale bliska
      przyjazn bez zadnych podtekstow??? Chyba nie. Kolegow mam wielu. Kiedys mialam
      takiego bliskiego kolege. Fizycznie w ogole mi sie nie podobal ale dobrze sie
      dogadywalismy. Bylo dobrze do momentu kiedy okazalo sie, ze on jest mna
      zainteresowany nie tylko jako kumpela ale jako kobieta. Nie powiedzial tego
      wprost ale zasugerowal. Od tej pory kontakt sie urwal. Dlatego niewierze w
      przyjazn przeciwnych plci. Chyba ze facet jest gejem co nie znaczy ze w geju
      kobieta tez nie moze sie zakochac.
      • mysia-mysia Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 12.07.06, 13:24
        ja też nie wierzę, mój facet był moim przyjacielem przez trzy lata zanim
        zostaliśmy parą wink
    • nici11 Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 12.07.06, 13:26
      Wlasnie popieram Kuriozalne mialam kiedys podobna sytuacje.Mialam dwoch super
      kolegow gadalao sie fajnie itd.. do momentu kiedy zorientowalam sie ze jest cos
      nie tak.Na poczatku poklocili sie miedzy soba,oczywiscie o mnie a potem byly
      juz tylko zaloty i podlizywania sie do mnie.Zerwalam kontakt z nimi bo zaden
      nie byl w moim guscie tylko szkoda mi bylo troche bo gadalo sie sie na prawde
      fajowo.Tak wiec nie wierze w taka przyjazn bo i tak wczesniej czy pozniej jedna
      ze ston bedzie liczyc na cos wiecej.
      • izabela_741 Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 12.07.06, 14:59
        No, jakies tam proby na poczatku byly (ze strony jednego) ale ucielam to wprost
        wysylajac kolege do diabla.wink Kolega opanowal emocje i przeszedl na inny obiekt
        zainteresowan.
        2 lata potem drugi zartowal, ze jakbym gdzies schowala moich facetow, to kolega
        napewno szybko mnie pocieszy itd. Ale ja nie wysylam takich sygnalow - nie
        jestem zainteresowana fizycznymi kontaktami - i nie do konca wierze, ze mozna
        byc tyle lat zainteresowanym kims, kto przelotnie spodobal sie i z kim chcialo
        sie "zbliźnić" na chwile.
        Mysle, ze to przeszlosc.
        Drugi kolega mnie nie podrywal - ani ja jego.
      • hultaj78 Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 12.07.06, 15:19
        A wiecie dlaczego tak jest, że faceci sie zakochują w swoich przyjaciółkach? Bo
        BARDZO trudno spotkać dziewczynę, z którą się dobrze gada, o wszystkim.

Aha, przywituję się szalenie uprzejmie, dzień dobry, bueanos dias i w ogóle gud
        myrning. THX za zaproszenie. wink
    • 76kitka Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 12.07.06, 15:06
      Przyjaciele czasem odchodzą, czasem przychodzą. A przyjaźń między facetem a kobietą jest możliwa, jeśli nimi nie ma chemii. Jeśli jest, to jest to ryzykowny związek.
    • nerri Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 12.07.06, 16:01
      Ja może i wierzę...ale...jestem uczulona na "przyjaciółki" mojego facetawink
      Bardziej niż wierze jestem zazdrosnasmile
    • maly.jasio dziekuje za zaproszenie na forum... 12.07.06, 17:26
      Lecz szereg przyczyn uniemozliwia mi branie w nim udzialu.

Pozwol jednak, ze raz jeden wypowiem sie - na temat poruszony przez Ciebie:

Przyjazn mesko-damska mozliwa jest w zasadzie tylko w jednym wypadku.
      Gdy ludzie byli kochankami i rozeszli sie w zgodzie.
      Odpada wtedy element ciekawosci seksualnej, i mozna sie skupic na budowaniu
      psychicznych relacji.

Pozdraviam.
      • ludzikowa1 Re: dziekuje za zaproszenie na forum... 13.07.06, 13:36
        Z
        • ludzikowa1 Re: dziekuje za zaproszenie na forum... 13.07.06, 13:40
          Wcisnelam enter przez przypadek smile
          Zgadzam sie z malym jasiem. Ja do dzis utrzymuje bliska znajomosc z moim
          pierwszym chlopakiem. Bylam w nim strasznie zakochana, zreszta byl to moj
          pierwszy partner seksualny. Fascynacja seksualna minela bo mamy juz swoje
          rodziny i skupiamy sie na innych obiektach, ale zostala bliska wiez psychiczna
          i mozna nazwac to na swoj sposob przyjaznia.
          • sweetassugar Re: dziekuje za zaproszenie na forum... 13.07.06, 13:51
            czy jest możliwa hmm mam nadzieję i to niekoniecznie gdy oboje już mają etap
            bycia razem za sobą
            patrząc jednak z innej perspektywy wystarczy że zamiast słowa przyjaciel
            użyjemy słowa znajomy i już ludzie nie bronią sie tak przez stwierdzeniem , że
            bliski konakt jest możliwy
            • mysia-mysia Re: dziekuje za zaproszenie na forum... 13.07.06, 13:56
              "znajomy" nawet bardzo dobry tak, ale "przyjaciel" w sensie takim, jak niektóre
              osoby się o przyjaźni wypowiadają, czyli "ktoś, kto jest przy mnie zawsze kiedy
              potrzebuję, mogę zadzwonić do niego o trzeciej w nocy, wszystko mu powiedzieć i
              zawsze jestem dla niego najważniejsza" to nie i sądzę że jest to zrozumiałe.
    • maro76 Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 13.07.06, 14:25
      mozliwe tylko facet nie moze kręcić fizycznie kobiety i vice versa
      optymalnie by było żeby był to gej i lesbijkawink

to oczywiście warunek konieczny ale niewystarczający
    • be.em Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 13.07.06, 21:28
      bo mężowi/żonie trudno zrozumieć, że jest ktoś bliski jak on/ona sama tylko bez
      łóżkasmile
      • 1spag Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 13.07.06, 21:54
        a ja pojde innym tropem, wspominacie swoich przyjaciol i jak to sie pozmienialo,
        ale popatrzcie tez od drugiej strony kobiety ktora jest sympatia takiego
        przyjaciela.
        Czy nie bylybyscie zazdrosne o swojego faceta? ze duzo czasu poswieca np.
        problemom jakies "baby" a nie waszym? pewnie czasem mogloby dojsc do awantury
        (zalezne od porywczosci ktorejs ze stron) ze zostałby wtedy postawiony w
        sytuacji JA czy ONA

tak wiec jak w innym watku pisałem nie jest możliwa CZYSTA przyjazn damsko-meska
        poza (interesujaca wypowiedzia dot. rozstan z bylymi partnerami gdzie juz nie ma
        tej otoczki "sexu" ale tu tez mozna wrocic do poczatku mojej wypowiedzi)
        • be.em Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 13.07.06, 21:57
          przecież napisałam to samo, tylko krócejwink
        • izabela_741 Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 14.07.06, 11:07
          Nie jestem zazdrosna generalnie o przyjaciolki/kolezanki(?) meza. Spotyka sie
          czasem z nimi beze mnie, dwom pomagal w urzadzaniu mieszkanka. Znikal wtedy na
          iles tam godzin z domu i... nic.
          Czasem jak mi cos tam "odbije" to mecze Go troche w temacie tych przyjazni ale
          jest to sporadyczne i delikatne meczeniewink.
          Mam do meza zaufanie, moze uznacie, ze to glupie ale nie mam czasu i ochoty
          pilnowac go. Jak facet ma pojsc w tany to i tak pojdzie. I vice versa. Po
          prostu wychodze z zalozenia, ze wszyscy sa dorosli I PILNOWAC MUSZA SIE SAMI a
          ja tez chcialabym, zeby mi ufal i nie zawracal glowy UROJENIAMI.
          Kolege, z ktorym przyjazn zaczela sie od prob nagabywania (ile to juz bylo lat
          temu) widujemy najczesciej razem. A gadam z nim najczesciej czesciej ja.
    • liliah Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 06.08.06, 16:34
      witam serdzcznie wink chcialam tylko napisac, ze taka przyjazn- w moim przypadku
      nie przetrwala... znamy sie 5 lat, ja go traktowalam jak brata- 5 lat
      starszego, a on upatrzyl sobie mnie jako kandydatke na zone.. na koniec bylo
      duzo klotni, nieprzyjemnych sytuacji... trudno sie mowi- bede go i tak widywac,
      bo jest chrzestnym mojej 3letniej siostrzeniczki, niestety... ostatnio
      zagadalam tak sobie gratulujac mu patentu zeglarskiego, pogadalismy troche; ja
      mam chlopaka i on tez jakas dziewczyne... ale to juz nie bedzie to sama,
      formalne przywitaanie i spytanie o samopoczucie i tyle... nie wierze w przyjazn
      damsko- meska..
      • anulkina Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 11.08.06, 08:12
        Moim zdaniem taka prawdziwa i tylko przyjaźń miedzy K a M może istneić w 2-óch
        przypadkach:
        -albo nie ma między nimi chemii, nie pociągają się fizycznie
        -albo byli już kiedyś parą, rozstali się a teraz po prostu się przyjaźnią
    • dankazaba Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 13.08.06, 07:37
      każde z was żyje swoim życiem, problemami, rodziną. nie ma czasu na wypady i
      impzezy z koleżanką. chyba każdy kto zakłada rodzinę w pewien sposób odcina się
      od grupy i tworzy krąg bardziej zamknięty
    • oxygen100 Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 14.08.06, 09:33
      ja sie nie przyjaznie z facetami. Bo po co?? faceci sa do bzykania a nie do
      przyjaznitongue_outP od tego sa kolezanki. Niestety wiele razy blizsze kontakty z
      kolegami nigdy nei wyszly mi na dobre, wiec zaprzestalam tych praktyk, zreszta
      wcale nie jest mi to potrzebne od szczescia
    • poleczka2 Re: Przyjazn miedzy mezczyzna a kobieta 15.08.06, 22:10
      Też miałam taką przyjaźń jak byłam w wieku nastoletnim ale chłopak wyprowadził
      się i już nigdy go nie zobaczyłam. Chyba na dłuższą metę takie przyjaźnie nie
      wypalają, nie byłabym zadowolona gdyby mąż miał przyjaciółkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka