Dodaj do ulubionych

Nie jestem pewna, czy chce przyjazni jesli...

12.07.06, 22:46
oznacza to zwierzanie sie ze wszystkiego i obgadywanie naszego faceta. Takie
sa kobiece przyjaznie, ktore znam. Ciagle narzekanie na facetow, dzielenie
sie bardzo intymnymi problemami.
Ja nie chce obgadywac mojego faceta. Nie mam powodu, a jesli bym miala, to
nasze problemy rozwiazemy w dwojke. Wydaje mi sie nielojalne opowiadanie
osobom trzecim o problemach, jakie ma para.
Poza tym, lubie wymieniac poglady, sluchac jak inni patrza na zycie. Nie mam
za to ochoty zwierzac sie ze wszystkiego i opowiadac histori mojego zycia.
Przyjaciolki tego wrecz oczekuja. Dla mnie to jest wchodzenie z butami w
czyjas prywatnosc. Czy nie mam racji? Masz szanse na znalezienie
przyjaciolki, czy to raczej nie dla mnie?
Obserwuj wątek
    • krtek7 Re: Nie jestem pewna, czy chce przyjazni jesli... 12.07.06, 23:21
      Przypomina mi się moja mama która tuż po moim ślubie widząc niewyraźną minę po
      jakiejś mojej rozmowie z moim mężem powiedziała coś w stylu "Oni tacy są..."
      jakby chciała nawiązać takie typowo babskie wink porozumienie. W mojej rodzinie
      wiele kobiet ma takie tendencje. Na szczęście nie koleżanki.

Chociaż uważam też że czasem osoba nie związana emocjonalnie z jakimś rodzinnym
      moim problemem (któż ich nie ma?), jeśli nie ma w pobliżu dobrego psychologa -
      może bardzo pomóc. Wystarczy że powie nam jak to widzi i co jej zdaniem
      powinnam zrobić - to dużo daje. A jeśli nie wie, no, cóż - zmieniamy temat smile W
      każdym razie nigdy nikogo nie zadręczam problemami.
      • zwykladziewczyna5 Re: Nie jestem pewna, czy chce przyjazni jesli... 12.07.06, 23:26
        Chodzilo mi o to, ze jestem bardzo ostrozna ze zwierzaniem, bo zawiodlam sie na
        paru ludziach i dzisiaj zaluje, ze bylam taka szczera. Dzisiaj mowie malo o
        sobie, ale ludzie zle to odbieraja. Uwazaja, ze jestem zarozumiala i ze mam nie
        wiadomo jakie sekrety. Ja po prostu nikomu juz do konca nie zaufam.
    • izabela_741 Re: Nie jestem pewna, czy chce przyjazni jesli... 13.07.06, 01:39
      Hmmm eks-szwagierka liczyla wlasnie na taka siostrzana wymiane uwag o naszych
      mezach, ze szczegolami intymnymi - i sie zawiodla. Moze dlatego, ze nie mam
      siostry, a moze z powodu, ze inaczej sobie wyobrazam przyjazn- odmowilam
      zwierzen az tak daleko idacych.
      Zdarza mi sie ponarzekac na meza (chyba jak kazdej babce), a z drugiej strony
      uwazam, ze nie mam sie czego czepiac. A tematy intymne to nasze wspolne zycie i
      bez zgody meza go nie opisze, bo nie chcialabym, zeby on mi to zrobil.
    • techmaster2004 Re: Nie jestem pewna, czy chce przyjazni jesli... 13.07.06, 16:42
      Zawsze masz szansę na mądrą przyjaciółkę. Wymieniając uwagi na temat męża zawsze
      mów o nim dobrze.
    • unicat6 Re: Nie jestem pewna, czy chce przyjazni jesli... 13.07.06, 17:39
      a wiec po co Ci przyjaciółka? bo moja przyjaciółka to osoba najblizsza ktorej
      moge powiedziec wszystko i wiem ze nie bedzie mnie oceniac i ze mimo ze cos
      spieprze w swoim zyciu ona i tak bedzie przy mnie.
    • zwykladziewczyna5 Re: Nie jestem pewna, czy chce przyjazni jesli... 13.07.06, 18:03
      Tez Wam sie wydaje, ze latwiej znalezc przyjaciolke, ktora bedzie na pocieszac,
      niz taka, ktora nie okaze zazdrosci i potrafi cieszyc sie naszym szczesciem?
    • unicat6 Re: Nie jestem pewna, czy chce przyjazni jesli... 13.07.06, 18:56
      tak ale to dlatego ze taka kobieca natura. przyjazn kobiet jest trudna ale
      piekna. niewyobrazam sobie vco by bylo gdybym stracila moja przyjaciolke. z
      nikim nie bawie sie i nie rozumiem tak swietnie jak z nia.
    • stasi1 Re: Nie jestem pewna, czy chce przyjazni jesli... 11.09.22, 23:06
      I ciekawe czy znalazła sobie przyjaciółkę?
    • sexiostry Re: Nie jestem pewna, czy chce przyjazni jesli... 21.02.23, 07:08
      Przyjaźni może być z facetem
      • sexiostry Re: Nie jestem pewna, czy chce przyjazni jesli... 21.02.23, 07:09
        Od czego to zależy
    • sexiostry Re: Nie jestem pewna, czy chce przyjazni jesli... 21.02.23, 07:13
      Umiem słuchać doradzić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka