koniczynka777 19.07.06, 13:57 Jakie macie zawod?zgodny z wyksztalceniem czy zupelnie przypadkowy? Ja ksiegowa,ale wyksztalcenie mamm hmm medyczne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sweet_pink Re: Zawod wyuczony czy przypadkowy? 19.07.06, 14:01 mi się poszczęściło. jestem badaczem-statystykiem, a kończyłam matematykę. praca w 90% zgodna z wykształceniem Odpowiedz Link
mysia-mysia Re: Zawod wyuczony czy przypadkowy? 19.07.06, 14:03 ja mam zgodny z wykształceniem ale chciałabym zupełnie co innego robić Odpowiedz Link
kuriozalna Re: Zawod wyuczony czy przypadkowy? 19.07.06, 14:39 Ja skonczylam marketing i zarzadzanie a pracuje jako recepcjonistka w hotelu. Odpowiedz Link
be.em Re: Zawod wyuczony czy przypadkowy? 19.07.06, 14:48 a ja jestem dziwny przypadek kończyłam mat-fiz, a na studia polazłam językowe, zaczęłam pracę w handlu, mimo, że jestem filolog po pedegogicznej szkole wyższej, dorzuciłam sobie zarządzanie) Ale lubię, to co robię Odpowiedz Link
76kitka Re: Zawod wyuczony czy przypadkowy? 19.07.06, 15:07 pracowąłam w bankowości, zgodnie ze swoim wykształceniem, teraz mam urlop wychowawczy. Odpowiedz Link
imme1981 jestem bezrobotna 19.07.06, 15:37 ponieważ beznadziejna ze mnie idealistka, pracowałam w różnych zawodach, ostatnio rzuciłam pracę, ponieważ nie sprawiała mi żadnej satysfakcji i postanowił szukać w swoim zawodzie wyuczonym, choć trudno mówić o wyuczeniu, to moja pasja a na studia poszłam, bo marzyłam o wybranym kierunku, szkoda tylko, że zapotrzebowanie na nas kulturoznawców jest zerowe. Odpowiedz Link
izabela_741 Re: Zawod wyuczony czy przypadkowy? 19.07.06, 16:37 Niemal zawsze pracowalam zgodnie z wyuczonym zawodem. Niemal, bo odstepstwem byly analizy finansowe, ktore mialam robic totalnie bez przygotowania. Ale wszystkiego sie mozna nauczyc jak sie czlowiek uprze/chce. A na kulturoznawstwo lub socjologie pojde sobie na uniwersytet 3 wieku, bo mnie to baaardzo pociaga. Niestety zarobic na zycie po takich studiach trudno. No chyba, ze na sinologie???? ;DD Odpowiedz Link
ludzikowa1 Re: Zawod wyuczony czy przypadkowy? 19.07.06, 18:54 Ja skonczylam oligofrenopedagogike i pracuje w swoim zawodzie. Na razie na macierzynskim ale potem wracam do pracy. Odpowiedz Link
nosmoking1 Re: Zawod wyuczony czy przypadkowy? 19.07.06, 20:59 Skonczylam historie a teraz prowadze firme o branzy typowo meskiej wiec totalnie nie w swoim zawodzie. Odpowiedz Link
kasja78 Re: Zawod wyuczony czy przypadkowy? 19.07.06, 22:29 W swoim zawodzie-wyuczonym, ulubionym, tylko aktualnie troche kłopotow by mieć go w pełnym wymiarze, bo po macierzyńskim czeka mnie tylko pół etatu Odpowiedz Link
zrozpaczona11 Re: Zawod wyuczony czy przypadkowy? 20.07.06, 09:28 Skończyłam Ochronę Środowiska i niestety ani jednego dnia nie przepracowałam w zawodzie. Ale po tylu latach od skończenia studiów, już się pogodziłam z tym, że studia skończyłam dla własnej satysfakcji. Odpowiedz Link
oxygen100 Re: Zawod wyuczony czy przypadkowy? 20.07.06, 10:11 zgodny z wyksztalceniem. Skonczylam biologie i pracuje naukawo w jednym z PAN- wskich instytutow medycznych Odpowiedz Link
sweetassugar Re: Zawod wyuczony czy przypadkowy? 20.07.06, 12:32 póki co po kierunku (marketing) ale w życiu róznie bywa jak mówił mój profesor: Nigdy nie wiadomo gdzie cie los poprowadzi Odpowiedz Link