retinol 20.03.07, 19:08 mamy już obrączki hurra. są śliczne. w sumie wszystko juz pouzgadniane. w sobote mamy ostatecznie zatwierdzić menu. może macie jakieś pomysły na jakieś dobre i oryginalne dania? pozdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
retinol Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 20.03.07, 19:32 a to Nasze obrączki www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d50723f130360b36.html Odpowiedz Link
onion11 Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 20.03.07, 19:45 Obraczki piekne, bardzo eleganckie. A co do dan - macie menu do wyboru z restauracji, czy tez sami mozecie zaproponowac potrawy? Odpowiedz Link
retinol Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 20.03.07, 19:55 dostaliśmy dwa do wyboru,ale możemy je połączyć,dodać własne pozycje (oczywiscie jeśli kucharz będzie potrafił je wykonać),albo też przywieźć coś samemu (np.moja mama piecze ciasta). trafiliśmy na świetny lokal, gdzie najważniejsi jesteśmy my,a nie jakieś zasady,których trzeba się trzymać. Odpowiedz Link
edelka Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 20.03.07, 20:59 bardzo ładne wasze obrączki Tylko niech twoja nie będzie zbyt luźna, bo jeszcze ja zgubisz zimą (jak ręce, znaczy palce u rąk "chudną") tak ja ja to zrobiłam((((( I teraz nie stać mnie na kupienie takiej samej obrączki (bardzo w górę poszły ceny złota przez dwa lata!!!)... a ja miałam coś w tym stylu: www.wec.com.pl/product.php/1,21/493/Obraczki-z-kolekcji-Stelmach-model-3.html Odpowiedz Link
retinol Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 20.03.07, 21:23 dzięki ja też kupowałam u węca. przy wybieraniu pani mówiła to, co piszesz o rozmiarze. Nasze są również zaokrąglone wewnątrz-ponoć przez to nie odparzy się palec. pozdr Odpowiedz Link
edelka Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 21.03.07, 08:18 tzn. ja akurat u Węca nie zamawiałam Kupiłam u siebie w mieście u jubilera, ale sa bardzo podobne do tych co link podałam Teraz sie zbieram na zakup jakiejś nowej, w miarę taniej. Szkoda, że będziemy mieć różne obrączki z mężem Odpowiedz Link
gacusia1 My mielismy "stol szwedzki" 21.03.07, 02:05 Nie pamietam wszystkich dan,ale z takich ciekawszych,to krolik,borowiki,jej...nie pamietam...amnezja.A sukienke masz? Odpowiedz Link
nikitka78 Re: My mielismy "stol szwedzki" 21.03.07, 08:17 Na temat menu nic nie podpowiem, bo my mieliśmy raczej tradycyjne = oklepane (?), pamiętam tylko jakąś rybę faszerowaną- pyszna i zapiekane kulki ziemniaczane do któregoś z dań. Wyszliśmy z założenia że lepiej mieć coś sprawdzonego niż wymyślne dania które niekoniecznie będą gościom smakować. Poza tym dużo podpowiedziała nam właścicielka domu weselnego. Obrączki bardzo ładne, gratuluję wyboru. Kiedy link do sukienki ? Odpowiedz Link
76kitka Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 21.03.07, 09:06 ładne obrączki, my też mamy takie szerokie, to dorzuć jeszcze zdjęcie kreacji Co do menu u nas były tradycyjne potrawy, większośc je lubi, a kucharki potrafią zrobić. Odpowiedz Link
retinol Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 21.03.07, 11:01 przejrzę jeszcze menu restauracji,moze coś mi sie spodoba. sukienka sie szyje,mam zdjęcie,jak poszłam oglądać. za chwilę wkleję. Odpowiedz Link
retinol sukienka 21.03.07, 11:19 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/07b0e1ba97306621.html sukienka z przymiarki, będzie trochę inaczej uszyta,cięcie będzie proste i aż do dołu sukienki,dekolt jest super,a haft orzepiekny. w komplecie będzie bolerko z długim rękawem i torebka Odpowiedz Link
76kitka Re: sukienka 21.03.07, 20:01 A ten kolorek to ecru czy na zdjęciach wyszło ecru? Kreacja szałowa No to jeszcze butami się pochwal Odpowiedz Link
retinol Re: sukienka 21.03.07, 20:34 ecru,do niej bolerko z długim rękawem. ostateczna wersją pochwale się,jak bedzie uszyta,czyli po 19 lipca Odpowiedz Link
nikitka78 Re: sukienka 21.03.07, 20:59 Sukienka pasuje do Ciebie i widać że dobrze się w niej czujesz. Zdjęcia ze ślubu- obowiązkowo! A tak wogóle to Ci zazdroszczę, całe to zamieszanie związane ze ślubem jest trochę męczące, ale takie przyjemne Aż wzięło mnie na wspomnienia i obejrzałam swoje zdjęcia... ehhh Odpowiedz Link
retinol Re: sukienka 21.03.07, 21:09 dzieki najwiecej szukania było przy staniku,ze względu na ramiączko na szyję,choć jak juz znalazłam właściwy sklep,to i stanik kupiłam od razu. a to całe zamieszanie jest suuuper Odpowiedz Link
wiolunia79 Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 21.03.07, 19:16 Sukienka bardzo ładna i obrączki również. Co do menu to jako częsty gość na weselach mogę stwierdzić że największym powodzeniem cieszą się nasze polskie tradycyjne dania i od niedawna taki osobny stół z jedzeniem domowej roboty tzn.ogórki kiszone, smalczyk, wędzone kiełbachy itp. Odpowiedz Link
retinol Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 21.03.07, 19:45 ten stół tez jest w opcji,ale facet, z którym rozmawiamy o weselu mówił,że poleca to raczej na poprawiny,bo jedzenia jest wystarczajaco dużo coco jumbo i do przodu Odpowiedz Link
wiolunia79 Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 21.03.07, 20:08 to jeszcze buty chcemy zobaczyć!!! Odpowiedz Link
retinol Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 21.03.07, 20:32 butów jeszcze nie mam. 29 marca mam przymiarkę, wtedy wezmę kawałek materiału i jade do CHT cos kupić. oglądałam już wstępnie, na pewno niezbyt wysoki obcas i odkryte pięty i w szpic. Odpowiedz Link
76kitka Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 22.03.07, 11:25 A wymyśliłaś już fryzurkę, jak chcesz mieć welon na czubku, pod kokiem, a może wianek? Apetytu nabrałam Odpowiedz Link
retinol Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 22.03.07, 12:16 welonu nie będzie,bo chcę mieć wpiete kwiaty. oczywiście włosy będą upiete, fryzjerka juz mi mówiła,że może tak uformować włosy,żeby wyglądały jak płatki kwiatów,a pośrodku żywy kwiat (pewnie róża). Odpowiedz Link
76kitka Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 23.03.07, 09:02 niedawno byłam u fryzjera i akurat fryzowała się tam panna młoda, tez miała kwiatka tyle, że lilię. Miała zebrane na dole włosy w kucyk, potem pasmo po paśmie fryzjer zrobił coś na kształt węzła z boku wystawały końce włosów na kilka centymetrów, tak ze trzy kosmyki mocno nalakierowane, uformowane w coś na kształt liści i w to wszystko była wkomponowana lilia. ładnie to wyglądało. Odpowiedz Link
retinol Re: przygotowania do ślubu ciąg dalszy 23.03.07, 13:07 właśnie cos podobnego chce mieć Odpowiedz Link