Dodaj do ulubionych

O Gazeta.pl - o czym i dlaczego jest to forum

02.02.18, 12:46
Cześć,
Chcielibyśmy by to forum było miejscem wymiany informacji o tym co Wam, użytkownikom, się podoba w naszym portalu a co nie.
Chodzi tu raczej o aspekt techniczny, użytecznościowy, o sposób działania, wygodę korzystania a nie o tematykę materiałów umieszczanych na serwisach czy merytoryczną zawartość treści.

Możesz więc tutaj zgłaszać uwagi dotyczące działania strony głównej Gazeta.pl oraz stron serwisów tematycznych grupy Gazeta.pl.

Będziemy też tu informować o zmianach w serwisach: sposobie działania czy zmianach w wyglądzie. Liczymy na Wasz odzew, uwagi, sugestie.

P.S. Ważne:
Awarie nadal zgłaszamy na maila pomoc@agora.pl lub poprzez link ‘zgłoś błąd’ znajdujący się zawsze w stopce stron.

P.S.2 Też ważne::
Uwagi dotyczące działania serwisu WYBORCZA.pl oraz serwisów lokalnych prosimy zgłaszać na: pomoc@wyborcza.pl lub szukać odpowiedzi na stronie pomocy Wyborcza.pl wyborcza.pl/centrumpomocygw/0,134958.html
Obserwuj wątek
    • wave32 Re: O Gazeta.pl - o czym i dlaczego jest to forum 21.02.18, 13:24
      malwach napisała:

> Będziemy też tu informować o zmianach w serwisach: sposobie działania czy zmian
      > ach w wyglądzie.

Wierzyć się nie chce!
      Dopytam więc - czy informacje o tych zmianach będą się pojawiały jeszcze PRZED ich wprowadzeniem w życie?
      Gdyby tak - byłaby to bardzo miła odmiana. Swego czasu informacje o planowanych zmianach dotyczących wyglądu, czy funkcjonalności były tu normą i tradycją (szczególnie w pierwszych latach działania portalu), potem niestety porzuconą.
      • malwach Re: O Gazeta.pl - o czym i dlaczego jest to forum 21.02.18, 16:23
        Będę się starała umieszczać przed wprowadzeniem, max w dniu wprowadzenia.
        Zależy mi na tym by takie wątki z informacją o wprowadzeniu 'czegoś' były dla nas miejscem dyskusji o nich.
        Testujemy reczy wewnętrznie ale nic nie sprawdza tak danej funkcjonalności czy zmiany jak puszczenie jej w życie.
        Przyjemnie byłoby by tu można było się wypowiedzieć czy coś się spodobało, coś nie, coś źle zadziałało albo działa bardzo dobrze.
        • wave32 Re: O Gazeta.pl - o czym i dlaczego jest to forum 21.02.18, 17:05
          malwach napisała:

> Będę się starała umieszczać przed wprowadzeniem, max w dniu wprowadzenia.

Miałem nadzieję, że dużo wcześniej.

> Zależy mi na tym by takie wątki z informacją o wprowadzeniu 'czegoś' były dla n
          > as miejscem dyskusji o nich.

Właśnie dlatego powinny pojawiać się na długo przed wprowadzeniem zmian, by stworzyć pole do dyskusji. Bo tylko wtedy dyskusja ma sens.
          A po fakcie, to usłyszymy ten sam tekst podawany nam od lat, że 'tego nie da się już zmienić".

> Testujemy reczy wewnętrznie ale nic nie sprawdza tak danej funkcjonalności czy
          > zmiany jak puszczenie jej w życie.

To jasne, że funkcjonalność najlepiej ocenią użytkownicy, najlepiej także prowadzić badania na żywym organizmie, niestety. Ale funkcjonalność nowych elementów to jedno, a zasadność i celowość wprowadzania tych elementów w życie to drugie. Więcej namysłu i rozwagi przed jakimikolwiek zmianami by się przydało.
          Przestańcie po prostu uszczęśliwiać nas na siłę.
          Może się uda zatrzymać pikujące statystyki.
    • coco.franelka Re: O Gazeta.pl - o czym i dlaczego jest to forum 02.04.18, 18:28
      Mam pytania, ale nie wiem gdzie mogę znaleźć odpowiedź... może tu? :)
      Mam forum ukryte. Można śmiało powiedzieć, że jestem "zielona" no i raczej wiekowa (70 lat) więc proszę o łopatologiczne tłumaczenie i wyrozumiałość :)
      Czy - jeśli jest ktoś wpisany jako uczestnik i ja go usuwam - wpis znika - to czy to jest już kategoryczny brak wstępu na forum? A może mimo wszystko może czytać, ale nie pisać?
      Czy - jeśli ta operacja usunięcia nie jest wykazana w Logach to została ona dokonana, czy nie?
      Czy - uczestnik - moderator, usuwając się sam z forum, pozbawia się dostępu do forum? Dlaczego nie zostało to zaznaczone w Logach? Odszedł, czy też pozostał niewidoczny?
      Jeśli dostanę odpowiedź będę bardzo wdzięczna, bo nie mam na forum "nauczyciela".. :)
      • wave32 Re: O Gazeta.pl - o czym i dlaczego jest to forum 02.04.18, 23:50
        coco.franelka napisała:

> Czy - jeśli jest ktoś wpisany jako uczestnik i ja go usuwam - wpis znika - to c
        > zy to jest już kategoryczny brak wstępu na forum?

Tak jest. Osoba usunięta z forum ukrytego nie może czytać, ani pisać. Usunięta osoba nie widzi treści forum. Treści widzą tylko członkowie.
        Moment - usunęłaś wpis (post), czy usunęłaś użytkownika?

>A może mimo wszystko może czytać, ale nie pisać?

Na "ukrytym" nie może - to, o czym piszesz dotyczy forów "zamkniętych". Fora zamknięte możesz czytać, ale nie możesz na nich pisać. Pisać można dopiero po wciągnięciu na listę uczestników. Zamieszczane treści na forum "zamkniętym" widzą wszyscy, pisać mogą jedynie członkowie.

> Czy - jeśli ta operacja usunięcia nie jest wykazana w Logach to została ona dok
        > onana, czy nie?
        > Czy - uczestnik - moderator, usuwając się sam z forum, pozbawia się dostępu do
        > forum? Dlaczego nie zostało to zaznaczone w Logach? Odszedł, czy też pozostał
        > niewidoczny?

Każde działanie (dodanie użytkownika, usunięcie użytkownika, dodanie moderatora, usunięcie moderatora, dodanie/usunięcie supermoderatora) powinno być widoczne w logach. Dotąd tak było, ale obecnie trwają nieustanne prace na portalu. W związku z tym wiele elementów nie funkcjonuje poprawnie. Podejrzewam, że brak odnotowania zdarzenia w logach może być spowodowane jakąś awarią, czy błędem.

Najlepiej gdybyś swoje pytania dotyczące logów zadała tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/f,299,O_forum.html
        Tam przy odrobinie szczęścia otrzymasz odpowiedź od kogoś z administracji.
        • coco.franelka Re: O Gazeta.pl - o czym i dlaczego jest to forum 03.04.18, 00:32
          Dzięki serdeczne :) Choć jeszcze z tymi Logami są niejasności.... ale skorzystam z podpowiedzi i "tam" zajrzę i spytam
          PS.... piękne zdjęcia :)
          • wave32 Re: O Gazeta.pl - o czym i dlaczego jest to forum 03.04.18, 09:43
            coco.franelka napisała:

> Choć jeszcze z tymi Logami są niejasności.... ale skorzysta
            > m z podpowiedzi i "tam" zajrzę i spytam

Koniecznie!
            forum.gazeta.pl/forum/f,299,O_forum.html
            jest miejscem, gdzie pytamy, zgłaszamy, prosimy o rozwianie wątpliwości wszelkich spraw związanych z forami gazety.pl

> PS.... piękne zdjęcia :)

Dzięki wielkie!
            • coco.franelka Re: O Gazeta.pl - o czym i dlaczego jest to forum 03.04.18, 11:45
              Co do zdjęć.... hmmm.... jakby to powiedzieć.... nie mnie oceniać ich walory techniczne - bo na tym się nie znam - ale oceniam je jako zwykły oglądacz.... jest coś, co mi się nie podoba, może się... tak trochę podobać i trzecia kategoria - bardzo mi się podoba :D i to jest ta moja trzecia kategoria. Coś, co z przyjemnością oglądam i.... mam już w zakładkach i będę często zaglądać - DLA PRZYJEMNOŚCI!... a to ważne! i nie tylko oka, ale i ducha :) Czekam na więcej! :D
              PS... modele fantastyczne :D
              • wave32 Re: O Gazeta.pl - o czym i dlaczego jest to forum 03.04.18, 11:52
                Jeszcze raz dzięki.
                Modele - fakt, niezłe mam pod ręką ;)
                • coco.franelka Re: O Gazeta.pl - o czym i dlaczego jest to forum 03.04.18, 12:10
                  To widać :D Najlepszy model, to szczęśliwy model.... I to jest dodatkowy plus... dla ciebie! :)
    • six_a Re: O Gazeta.pl - o czym i dlaczego jest to forum 14.09.19, 19:49
      na stronach bezkońcowych nie ma stopki ew. nie chce mi się zjeżdżać 40 pięter na dół.
      czy można poprawić to, co jest pod każdym artykułem serwisu weekend:

Wr�� do artyku�u

Więcej: weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,25155771,polka-w-watykanie-na-poczatku-wcale-nie-chcialam-trafic-do.html
    • 141288bs Re: O Gazeta.pl - o czym i dlaczego jest to forum 17.01.23, 19:52
      Manipulujecie...i tyle

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka