Dodaj do ulubionych

Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy

22.03.18, 01:50
Cześć,
prowadzone są testy na stronie głównej Gazeta.pl.
Oznacza to, że niektórzy z Was mogą trafić na zmieniony jej wygląd.
Charakteryzuje się on głównie:
- podziałem na cztery kolumny
- nagłówkami sekcji z podkreśleniem kolorową linią
- płynącym nagłówkiem sekcji gdzy skrolujemy w obszarze tej sekcji
- sekcjami przewijającymi się w poziomie

Jeśli akurat Tobie wyświetliła się strona główna Gazeta.pl w nowym wyglądzie, bardzo będę wdzięczna za opinię na jej temat.
Czy zastosowany podział na 4 kolumny jest wygodny do korzystania?
Czy strona jest czytelna?
Czy zdarzają się jakieś błędy - jeśli tak, podaj proszę wersję przeglądarki / urządzenia na jakim błąd wystąpił.
Czy strona ogólnie się podoba / nie podoba?

Będę bardzo wdzięczna na opinie i uwagi.

pozdrawiam
m
Obserwuj wątek
    • joankb Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 22.03.18, 18:37
      Więcej obrazków! Więcej reklam!
      Strona nie jest czytelna, przewijanie w każdym dziale jest niewygodne, czcionka pod obrazkami jest za duża i za gruba.
      Chaotycznie i w sumie jarmarcznie.
      Zaczynam uważać, że Onet ma przepiękną stronę, choć zdecydowanie ktoś się na niej wzorował. No, ale spieprzył.
      • malwach Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 26.03.18, 10:59
        Dziękuję za opinię.
    • wave32 Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 26.03.18, 16:35
      malwach napisała:

> Czy zastosowany podział na 4 kolumny jest wygodny do korzystania?

Nie jest.

> Czy strona jest czytelna?

Nie jest.

> Czy zdarzają się jakieś błędy - jeśli tak, podaj proszę wersję przeglądarki / u
      > rządzenia na jakim błąd wystąpił.

Strona odrzuca czytelnika, czyli mnie, więc nie będę wyszukiwał błędów. Na szczęście znam sposób, by sobie zmienić widok głównej strony.

> Czy strona ogólnie się podoba / nie podoba?

Jest beznadziejna.
      Ludzie, czy Wy oczu nie macie? Nie rażą Was proporcje zdjęć i czcionki?????
      Pisałem tutaj szerzej na ten temat w innym wątku.
      Nie widzicie, że przy tych proporcjach postacie na zdjęciach mają poobcinane głowy? A foty kadrował chyba przedszkolak.
      Ogarnijcie się.
      Popatrzcie obiektywnie na swoje dzieło. Nowy layout porównajcie ze starym.
      I wszystko jasne.
      • malwach Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 27.03.18, 12:01
        Dzięki za opinię.
    • astronomiczna.ania Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 29.03.18, 15:47
      Mam pecha: serwis wyświetla mi się w zmodyfikowanej wersji.
      Proszę o informację, w jaki sposób mogę powrócić do wersji wcześniejszej.
      • wave32 Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 30.03.18, 12:13

Odpal serwis gazeta.pl w trybie incognito, w oknie "prywatnym", lub w "InPrivate" (przeglądarki używają różnego nazewnictwa).
        Pod Vivaldim i Microsoft Edge na razie działa.
        Na razie. Nie wiadomo tylko jak długo.
    • storima Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 30.03.18, 20:43
      Mieliśmy u siebie wersję testową.
      Robiliśmy porządki w naszych komputeropisach. Powróciła wersja tradycyjna:)))
      Co za ulga!!!
      • storima Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 30.03.18, 20:43
        komputerach
        • malwach Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 03.04.18, 14:37
          Może jednak udałoby się napisać coś konkretniej o tym co przeszkadza w nowym layoucie?

pozdrawiam
          M
    • storima Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 04.04.18, 21:25
      Jest zapchany zbędną grafiką.
      Ściśnięte działy podkategorii.
      Tak jak i Najnowsze Wiadomości wciśnięte w prawą część górnej strony.
      Czyta się to ciężko.
      Nie ma się ochoty spędzać na stronie zbyt wiele czasu.
      Bo ona po prostu męczy wzrok.
      Brak prostoty i przejrzystości obecnego układu strony.

Pozdrowienia,
      • malwach Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 05.04.18, 13:13
        Ok, dziękuję za rozpisanie.
        • aankaa Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 05.04.18, 20:51
          jeszcze trochę i będzie przypominać wp
          kto zaproponował taką czcionkę ??
          • aankaa Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 08.04.18, 22:04
            teraz wygląda jak onet
    • Gość: Tom Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.18, 13:50
      Ostatnio pojawił się nowy "layout" chyba tak to się nazywa. Popelina niestety. Niefunkcjonalny wygląd. Muszę szukać informacji mimo ich mniejszej ilości. Dostęp do paska POCZTA - porażka. W starym ruszyłem myszką i juz miałem pasek u góry. Teraz muszę przewinąć całą stronę do góry !!! Na komórce dzisiaj tez wbił mi się nowy wygląd - może to wina przeglądarki ale sorry nie będę zmieniał komórki bo jest nowy chrome lub IE (więc trzeba zmienić telefon ???) bo w związku z tym programista na gazecie nie przewidział użytkowników ze starszym sprzętem BO TU NIESTETY też jest popelina. Nie rozumiem was. Powinniście chociaż udostępnić opcję starego wyglądu. Raczej przejdę na inny portal. Dobrze, że pocztę mam sparowaną z GMAIL . Pozdrawiam.
      • malwach Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 21.09.18, 14:13
        Dzień dobry,
        Przykro nam że nie przypadł Panu do gustu nowy wygląd.
        W czym dokładnie przejawia się niefunkcjonalność? W dostępnie do poczty cały czas na płynącej nawigacji? - tak, nad tym będziemy pracować.
        Mniej informacji? - co powoduje u Pana takie wrażenie?
        Scrolowane linki w każdej sekcji na dużej stronie dają znacznie więcej wyborów niż na dotychczasowej stronie. Na wercji mobilnej z kolei zawartość obszarów jest rozwijana o więcej elementów pod przyciskami 'pokaż więcej".
    • yamata Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 25.07.19, 16:07
      Otwarcie każdej z waszych stron kończy się natychmiastowym przewinięciem jej na sam dół i automatycznym przerzuceniem na główną. To samo po wpisniu komentarza. Strasznie upierdliwe! Pomijam te promowane filmiki, wyskakujące i zasłaniające tekst. Jak będę chciał poogladać telewizję, to odpalę kanał telewizyjny...
    • matamzimu Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 19.06.20, 12:15
      nie wyświetlają się komentarze na starej przeglądarce mobilnej. jest tylko przycisk 'weź udział w dyskusji' który odsyła kawałek w dół. komenty nie wyświetlają się, nie można dodać swoich. nowy wygląd jeszcze do mnie nie trafił
      • a_usher Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 20.06.20, 07:00
        Nikt tego nie czyta – ani tego starego wątku, ani nowego, gdzie napisałem, jak skopane są same komentarze:
        forum.gazeta.pl/forum/w,41,170097785,170097785,Popsuty_dostep_do_komentarzy.html
        • matamzimu Re: Strona główna Gazeta.pl - prowadzimy testy 07.07.20, 15:54
          Wiem :) Zobaczyłem że tam olali to tu się wkleiłem :P Może napiszę bezpośrednio ale nie wiem czy mi się chce szarpać. Trudno.
          Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka