Dodaj do ulubionych

Tak mi Ciebie brak

25.04.07, 23:04
Dziś 25 kwietnia moja Mama skończyłaby 55 lat. Niestety rak był szybszy. Nie
mogę sie z tym pogodzić mimo że minęło 7 miesięcy. Poprosiłam Tatę żeby
zapalił znicz na grobie Mamy bo ja nie mogę, po prostu nie mogę znieść myśli
że Mama jest w grobie. Tak bardzo chciałabym się do Niej przytulić i wyryczeć
jak mi źle a wtedy Mama pogłaskałaby mnie po głowie i powiedziała że dam radę
bo jestem silna, a potem dałaby mi przykłady słabych sytuacji kiedy sobie
poradziłam. Tak bardzo tęsknię , tak bardzo.
Obserwuj wątek
    • taja11 Re: Tak mi Ciebie brak 27.04.07, 23:25
      Siedem miesięcy to jest bardzo mało-od śmierci mojej mamy minęło już 4 lata a ja
      wciąż nie mogę się pogodzić się z tym co się u nas w domu działo.Jej
      rozpacz,cierpienie,świadomość tego co ma nadejść-zresztą wiesz jak to
      wygląda.Naprawdę współczuję Ci z całego serca.Wiem co czujesz-matka to
      najżyczliwsza,kochająca bezwarunkowo osoba.Niestety dopiero jej odejście
      uświadomiło mi co tak naprawdę straciłam.Ale wiesz?Kiedyś przytulę się do niej i
      powiem MAMO,PRZEPRASZAM
      • lalaalh Re: Tak mi Ciebie brak 02.05.07, 21:40
        Dziekuje ci za odpowiedź. Ja ciebie też rozumiem, ja też wierzę że kiedyś
        spotkam się z Mamą i porozmawiamy o tym co było niewypowiedziane. Kilka
        miesięcy przed Mamy śmiercią czułyśmy że nadchodzi to co nieuniknione i mimo że
        Mama już nie mówiła wyraźnie tylko sylabami lub samogłoskami ja ją rozumiałam i
        wiedziałam co stara się jeszcze mi przekazać. Nawet nie potrafię o tym pisać
        tak bardzo boli. Czasem bez niej czuję że jestem całkiem sama, choć wiem ze tak
        nie jest bo wiele osób jest ze mną. No i cały czas czuję Mamę przy mnie, ja
        naprawdę czuję że Ona jest.
        taja11 wiem że kiedyś przytulisz się do swojej Mamy i nie będziesz musiała
        przepraszać bo Ona już wie...
        • mamamagda5 Re: Tak mi Ciebie brak 09.05.07, 17:06
          Ja akurat nie miałam takiego szczęścia jak wy i nie mam tak kochającej mamy ale
          miałam cudownego ojca, który zostawił mnie 2 lata temu bonie wygrał z
          czerniakiem. Tak samo jak Wy nie umiem się pogodzić z jego stratą. Mijają dni a
          mnie Go coraz bardziej brak. Tak bardzo chciałabym żeby przyszedł mnie
          przytulił, pogłaskał po głowie i powiedział że wszystko będzie dobrze.
          • lalaalh Re: Tak mi Ciebie brak 09.05.07, 20:24
            Ja tak samo jak Ty chciałabym żeby moja Mama przytuliła mnie i powiedziała, że
            sobie poradzę. Czasem czuję, że nie dam rady, że chciałabym być razem z Nią,
            ale potem przychodzi opamiętanie że Mama walczyła o życie więc i ja muszę.
            Staram żyć tak jak Ona by sobie tego życzyła i mimo że nie mam siły staram się
            cenić życie tak jak Mama. Tylko to mi zostało jej nauki i wspomnienia. Tak
            bardzo tęsknię. I tak jak Ty z każdym dniem coraz bardziej. Ale muszę wierzyć
            że kiedyś się spotkamy, bo tak bedzie nie??

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka