Dodaj do ulubionych

czy śnią się Wam wasi bliscy ??

06.06.07, 22:18
Witajcie,
jak w temacie czy śnią się Wam wasi bliscy ? Czy przychodzą do Was we śnie z
jakas wiadomoscią ? co mowią wtedy ?

Mi kilka razy przysnila sie Moja Ukochana Mama i powiedziala, ze bardzo za
nami teskni, jest jej zimno tam gdzie jest i smutno, ale zawsze bedzie nas
kochac (mnie i mojego brata). Powiedziala to tak realnie, ze wierze ze to nie
byl wymysl mojego umyslu i odreagowanie we snie..

Jak jest u Was ???
Obserwuj wątek
    • dryfujacabezcelu Re: czy śnią się Wam wasi bliscy ?? 06.06.07, 22:37
      moja tragedia miała miejsce 3 i pół miesiąca temu... od tamtej pory Mąż śnił mi
      się kilka razy... najczęściej w sytuacji gdy wraca do mnie i mówi, że to jakaś
      pomyłka była, czyjść błąd, że niepotrzebnie tam leżał i że przeprasza mnie, że
      nie mógł wcześniej się stamtąd wydostać :((( widzą Go, słyszę, czuję.... ale
      nie widzę twarzy.... i jest mi bardzo źle z tego powodu....
      • mala_ta Re: czy śnią się Wam wasi bliscy ?? 07.06.07, 08:42
        Do mnie brat często przychodzi. Zaraz po śmierci był smutny, mówił że to nie tak
        miało być, że to była pomyłka. Teraz śnił mi się uśmiechnięty, szczęśliwy. Boże
        jak mi go brakuje:(( Sama potrzebuję pomocy mam depresję ale nie chce brać leków.
    • vesper.lynd Re: czy śnią się Wam wasi bliscy ?? 07.06.07, 15:50
      Dzis snił mi się Łukasz - widziałam Jego twarz. Śniło mi się, że wprowadziłam
      sie do Jego mieszkania, On tam był i pytałam Go czy wg Niego to dobra decyzja,
      pytałam co chce żebym zrobiła. We śnie wiedziałam, że Jego już nie ma między
      nami, ale On sprawiał wrażenie jakby o tym nie wiedział. Zachowywał się jakby
      nigdy nic a ja wiedziałam, że Go przeciez nie ma... to już drugi raz kiedy sni
      mi się, że Łukasz jest między nami bez swiadomości tego, że odszedł... bardzo
      dziwne uczucie...
      • zoyka6 Re: czy śnią się Wam wasi bliscy ?? 09.06.07, 17:10
        Od śmierci mojej Mamy minęło9 miesięcy. Śniła mi się kilka razy bardzo realnie.
        Na początku mówiła, że nie umarła i dlaczego my tak twierdzimy. Potem przyszła
        we śnie do mojego domu bardzo szczęśliwa, ale nic nie mówiła. A wczoraj
        powiedziała mi, że nie mam się bac, że na początku było jej zimno, ale teraz
        jest już dobrze i uśmiechnęła się. Ten rodzaj snów zawsze ma taki sam przebieg.
        Ja wiem, że takie spotkania nie są możliwe, bo mama nie żyje, a po zobaczeniu
        Mamy przebudzam się z taką błogością, że Jej tam jest dobrze. Boże jak za nią
        tęsknię. Poza tym mam wrażenie, że Mama nade mną czuwa w normalnych sprawach.
        Jakoś mam więcej siły, łatwiej załatwia mi się sprawy jakby ktoś usuwał
        największe przeszkody przede mną. Mama to mój dodatkowy anioł stróż.
    • peweks tak 14.06.07, 20:10
      W noc po tym jak tata umarł, śnił mi się i prosił bym zachowywał się mężnie i
      życia nie zmarnował. Powiedział że co prawda życia pozagrobowego jako takiego
      nie ma , ale duża jego część żyje we mnie.

Potem powtarzały się te same sny, w których siedzieliśmy w gronie rodzinnym i
      tata mówił na temat swojej śmierci tak jakby to była taka sprawa jak wycieczka
      na narty. Kilka razy śmiał się z osób które brały udział w jego pogrzebie, czy
      gniewał się za nowy garnitur kupiony do trumny.
      • kwiecinska Re: tak 14.06.07, 22:17
        ..."zycia wiecznego jako takiego nie ma"....
        no wlasnie, a jesli zycie wieczne zmarlych to poprostu nasza pamiec o nich ...
        i ich "zycie w nas".. jesli tam naprawde nic nie ma, to co sie dzieje z dusza,
        bo przeciez po smierci cos sie z nia musi dziac.... ?

• sonja12 Re: czy śnią sie wam wasi bliscy? 15.06.07, 17:34
          Nie wydaje mi się , ze tam nic nie ma. To dlaczego w snach przychodzą zmarli i
          ostrzegają nas przed różnymi nieszczęściami.
          Dlaczego przed mamy smiercią wyśniła mi sie jej choroba,co wszystko sie potem
          sprawdziło, coś musi tam być .
    • agies2000 Re: czy śnią się Wam wasi bliscy ?? 15.06.07, 21:01
      Tak.Moja Mama zmarla rowno 11 miesiecy temu(w tym samym dniu co Tata
      Szymona,pamietam bo pisalismy o tym na forum-Nowotwory -damy rade).3 tyg.po
      smierci snila mi sie,to byl piekny sen,pelno w nim bylo swiatla i Mama
      powiedziala mi ze miala bardzo piekna smierc,lekka i bezbolesna.Bardzo mnie to
      ucieszylo ,starsznie sie martwilam ze cierpiala ,a nie mogla nam powiedziec bo
      lezala nieprzytomna i sparalizowana po wylewie,miala raka pluc.Potem dlugo mi
      sie nie snila,chociaz codziennie prosialm ja o gto,bo chcialam ja
      zobaczyc.Drugi raz przysnila mi sie niedawno,byla juz schorowana i taka
      chudziutka,szla wlasnie na chemioterapie,jak juz byla w drzwiach to sie
      odwrocila do mnie i powiedziala"Nie czekaj tu juz na mnie..........".Widzialam
      ja w tych snach jak zywa,oprocz twarzy,wiem ze patrzylam na nia ,an jej
      wlosy ,ale twarzy nie widzialam.........

• peweks Biblia" dusza ludzka jest śmiertelna" 16.06.07, 00:03
      Szanowni Państwo
      Nie jestem osobą wierzącą w jakiegokolwiek Boga, ale chciałbym się oprzeć na
      Biblii która mówi wyrażnie że dusza ludzka jest śmiertelna. A po śmierci nie ma
      nic, człowiek zamienia się w proch i czeka na zmartwychwstanie.

• piorrus Re: Biblia" dusza ludzka jest śmiertelna" 16.06.07, 15:21
        Ja również uważam że TAM nic nie ma.
        Moja kochana mama zmarła 4 miesiące temu. Nie przyszła do mnie we
        snie..dlaczego?

Gdyby coś istniało na pewno by przyszła i mi powiedziała.
        To my sami tworzymy wizję "życia po tamtej stronie".Nie możemy się pogodzić z
        utratą kochanych osób.taka jest natura i kolej rzeczy. Narodziny - zycie -
        śmierć. I nic więcej.
        Niestety też bym bardzo chciał wierzyć w życie po smierci ale po prostu nie
        mogę...to nierealne.
        Bacha
    • betka301live Re: czy śnią się Wam wasi bliscy ?? 04.11.07, 16:18
      Witam Mego taty niema prawie dwa miesiace a snil mi sie kilka razy i zawsze
      prosi o pomoc jakas. Brat twierdzi ze to moja chra wyobraznia a ja twierdze ze
      jednak *tam* cos jest pozdrawiam
      *
      • maja1021 Re: czy śnią się Wam wasi bliscy ?? 01.02.08, 23:46
        Twój tata prosi o modlitwę bo to jedyna pomoc jaką mozesz mu
        ofiarować teraz.modl się za niego, pość ofiaruj Mszę.On najwyrazniej
        tego bardzo potrzebuje.
    • hanwar niestety nie :( 03.02.08, 19:45

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka