ballest 01.09.06, 14:51 Sommepoint, wyrzuc prosze wszystkie moje dzisiejsze wpisy! Polacy krytyki nie potrafia zniesc, dlatego wlozcie sobie to uzurpatorskie forum .............!" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soso3 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 14:53 pa, pa a tak na marginesie, to po prostu wyluzuj Odpowiedz Link
sss9 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 14:54 biedaczysko. a do tej pory kłamał czy żartował? Odpowiedz Link
sss9 Re: nożyczki są tarczą niewiedzy : P 01.09.06, 15:02 a młotek czasem udaje mózg. ;) Odpowiedz Link
sss9 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 15:05 o cholewka! mnie też wycięto! no to żegnam. Odpowiedz Link
somepoint210 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 15:31 Oki, przejrzalem watki i znalazlem 5 wycietych wpisow, jeden Setta, 2 Twoje, jeden Sss9 i jeden Soso3. Mysle, ze nie ma co ich zalowac, zwlaszcza, ze Twoj wpis (powielany od kilku lat na kilkunastu forach) o Polakach we Wroclawiu roku panskiego 1945 pozostal. Sprawa jest juz udowodniona, Polacy we Wrocku pasli kozy, nie wiem, czy zauwazyles, ale nikt nie zaoponowal, wiec jest pelna zgoda, ze Polacy wkraczali do innej cywilizacji, powinienes wiec byc usatysfakcjonowany. Forumowicze wyrazili pelna zgode, gratuluje wreszcie przekonales wszystkich, co teraz? Odpowiedz Link
tow.stalin Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 15:41 balciu, ty się serio naprawde żegnasz? Odpowiedz Link
slezan Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 15:42 Nie wierzę. Taka strata. Odpowiedz Link
settembrini Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 16:34 balest, nie zoladkuj sie tak. wycialem swoj post, bo nie byl najwyzszych lotow, a twoje "repliki" zostaly wyciete sila rzeczy. poza tym jesli je sobie przypominasz, powinienes byc mi wdzieczny za wyciecie ;) Odpowiedz Link
yasmin_ch Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 21:52 ballest ty chyba nie potrafisz nigdzie bywac nie robiac zamieszania wokol swojej osoby.. takie ostentacyjne zegnanie sie kolejny raz jest dosc dziecinne Odpowiedz Link
bartoszcze Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 04.09.06, 16:56 teraz znowu może popłakać na FGGG - że go tu źle traktowali, a sami sobie gwiazdkę po kumotersku załatwili:))) Odpowiedz Link
stasiek17 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 04.09.06, 17:13 :)) z tą gwiazdką, to czysty przekręt, trzeba by jaką komisję powołać, żeby sprawę wyjaśniła ;) Odpowiedz Link
sss9 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 04.09.06, 17:19 a ilu miałaby mieć, za przeproszeniem - członków? i wybranych wg jakiego klucza - narodowościowego, politycznej opcji czy wyznania? zresztą, tak czy owak musiałoby nastąpić głosowanie - czyj raport ze śledztwa ma być przyjęty, a jak znamy Goroli, to oni już przegłosują ten, w którym konkluzją będzie, że sprawy nie było. :) Odpowiedz Link
stasiek17 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 04.09.06, 17:29 Forum ma w nazwie Silesia, więc w komisji powinni być Ślazacy, którzy wg Slezana z definicji nie są Polakami: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=47980035&a=48018828 przewiduję problemy z ustaleniem składu ;) Odpowiedz Link
sss9 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 04.09.06, 17:34 obawiam się, że najpierw należałoby powołać komisję d/s śląskości Ślązaków, bo zdania na ten temat są bardzo podzielone: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=47991484 Odpowiedz Link
braid Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 04.09.06, 20:14 sss9 napisał: > obawiam się, że najpierw należałoby powołać komisję d/s śląskości Ślązaków, bo > zdania na ten temat są bardzo podzielone: Tak prawde mowiac to sam ballest osobiscie zadal straszliwy cios wszystkim czujacym sie Narodem Slaskim: "Szwager jest unterszid, kym se ftos czuje a kim jest!" Odpowiedz Link
tow.stalin Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 05.09.06, 13:35 stasiek17 napisał: > Forum ma w nazwie Silesia, więc w komisji powinni być Ślazacy, którzy wg Slezan > a > z definicji nie są Polakami: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=47980035&a=48018828 > przewiduję problemy z ustaleniem składu ;) ślązacy z definicji nie są polakami, to mi się podoba :) bedą musieli znaleźć definicyjnego niepolaka, np. marsjanina :) Odpowiedz Link
soso3 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 05.09.06, 13:49 To, że ktoś z definicji nie jest Polakiem oznacza po prostu, że to kto kim jest jest efektem decyzji każdego z nas, a nie odgórnie przyjętych dyrektyw. Myslę, że o to chodziło slezanowi. Odpowiedz Link
stasiek17 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 05.09.06, 17:42 :) czyli mieszkając od urodzenia na stałe w Polsce mogę np. uznać się za Australijczyka, a nie za Polaka - prawda soso3 ? Odpowiedz Link
soso3 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 05.09.06, 20:41 Nikt nie ma prawa odmówienia Ci uznania takiej deklaracji. To o czym piszesz to jednak skrajność - chodzi raczej o deklaratywność w oparciu o pewne kryteria, jak choćby pochodzenie czy zaplecze kulturowe. Odpowiedz Link
tow.stalin Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 06.09.06, 08:05 soso3 napisał: > To, że ktoś z definicji nie jest Polakiem oznacza po prostu, że to kto kim jest > > jest efektem decyzji każdego z nas, a nie odgórnie przyjętych dyrektyw. Myslę, > że o to chodziło slezanowi. witaj soso, nie mogę się zgodzić z tobą - bo zauważ: w swoim poście slezan odgórnie i z definicji zakłada, że ślązak nie jest polakiem, wyklucza więc możliwość osobistej decyzji, postępuje więc dokładnie przeciwnie, niż ty mu to przypisujesz. p.s. mała dygresja: pisz za siebie, nie wyjasniaj czyichkolewiek myśli na zasadzie: "autor wiersza chciał przez to przekazać (...)" ;). będzie nam się łatwiej dyskutowalo, jesli będzie wiadomo z czymi pogladami się polemizuje, bo może się okazać, że ja dyskutuje tylko z twoimi poglądami na opinie slezana - stąd też taka forma mojej odpowiedzi. Odpowiedz Link
soso3 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 06.09.06, 08:27 Ja post slezana zrozumiałem inaczej. Odbieram go w ten sposób: sa Ślązacy, którzy uważają się za Polaków, ale są i tacy, którzy za Polaków nie uznają się, bo nimi nie są. Stąd pojęcie Ślązak nie jest równoznaczne pojęciu Polak. Ja jestem Ślązakiem, ale nie jestem Polakiem. Są Ślązacy z Frydka, Trzyńca, Opawy ... Sa Ślązacy, będący Niemcami. gdyby założyć, że Ślązak = Polak, odmówiłbyś prawa do nazywanie siebie Ślązakiem jakimś dwu milionom osób. Odpowiedz Link
tow.stalin Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 07.09.06, 09:17 > Ja post slezana zrozumiałem inaczej. Odbieram go w ten sposób: sa Ślązacy, > którzy uważają się za Polaków zauważ: 1. założenie: "ślązacy z definicji nie są polakmi" 2. wnioski: ślązacy nie mogą się uznawać za polaków. ślązak, który uważa się za polaka, jest polakiem a nie ślązakiem. gdyby założyć, że Ślązak = Polak, odmówiłbyś prawa do nazywanie siebie > Ślązakiem jakimś dwu milionom osób. kożystając z założenia, że polak!=ślązak, odmawówiłbyś prawa do nazwania siebie polakiem 2-4 milionom osób. p.s. czy w myśl polak!=slązak, ślązakami mogą się nazwać niemcy, ktorzy mieszakją na tej ziemi? Odpowiedz Link