Dodaj do ulubionych

znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam

01.09.06, 14:51
Sommepoint, wyrzuc prosze wszystkie moje dzisiejsze wpisy!
Polacy krytyki nie potrafia zniesc, dlatego wlozcie sobie to uzurpatorskie
forum .............!"
Obserwuj wątek
    • soso3 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 14:53
      pa, pa
      a tak na marginesie, to po prostu wyluzuj
      • sss9 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 14:54
        biedaczysko. a do tej pory kłamał czy żartował?
      • stoik1 przecież dalej widać... 01.09.06, 14:54
        tylko że przekreślone
        • sss9 Re: przecież dalej widać... 01.09.06, 14:55
          pssst! cicho!
          • stoik1 ok, możesz to wyciąć : ))) 01.09.06, 14:57
            • sss9 Re: ok, możesz to wyciąć : ))) 01.09.06, 14:58
              ja tnę wyłącznie ballesta ;)))
              • stoik1 nożyczki są tarczą niewiedzy : P 01.09.06, 14:59
                • sss9 Re: nożyczki są tarczą niewiedzy : P 01.09.06, 15:02
                  a młotek czasem udaje mózg. ;)
    • sss9 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 15:05
      o cholewka! mnie też wycięto!
      no to żegnam.
    • somepoint210 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 15:31
      Oki, przejrzalem watki i znalazlem 5 wycietych wpisow, jeden Setta, 2 Twoje,
      jeden Sss9 i jeden Soso3. Mysle, ze nie ma co ich zalowac, zwlaszcza, ze Twoj
      wpis (powielany od kilku lat na kilkunastu forach) o Polakach we Wroclawiu roku
      panskiego 1945 pozostal. Sprawa jest juz udowodniona, Polacy we Wrocku pasli
      kozy, nie wiem, czy zauwazyles, ale nikt nie zaoponowal, wiec jest pelna zgoda,
      ze Polacy wkraczali do innej cywilizacji, powinienes wiec byc usatysfakcjonowany.
      Forumowicze wyrazili pelna zgode, gratuluje wreszcie przekonales wszystkich, co
      teraz?
      • tow.stalin Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 15:41
        balciu, ty się serio naprawde żegnasz?
    • slezan Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 15:42
      Nie wierzę. Taka strata.
    • settembrini Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 16:34
      balest, nie zoladkuj sie tak. wycialem swoj post, bo nie byl najwyzszych lotow,
      a twoje "repliki" zostaly wyciete sila rzeczy. poza tym jesli je sobie
      przypominasz, powinienes byc mi wdzieczny za wyciecie ;)
    • yasmin_ch Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 01.09.06, 21:52
      ballest ty chyba nie potrafisz nigdzie bywac nie robiac zamieszania wokol swojej
      osoby..
      takie ostentacyjne zegnanie sie kolejny raz jest dosc dziecinne
    • bartoszcze Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 04.09.06, 16:56
      teraz znowu może popłakać na FGGG - że go tu źle traktowali, a sami sobie
      gwiazdkę po kumotersku załatwili:)))
      • stasiek17 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 04.09.06, 17:13
        :))

z tą gwiazdką, to czysty przekręt, trzeba by jaką komisję powołać, żeby sprawę
        wyjaśniła ;)
        • sss9 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 04.09.06, 17:19
          a ilu miałaby mieć, za przeproszeniem - członków? i wybranych wg jakiego klucza
          - narodowościowego, politycznej opcji czy wyznania?
          zresztą, tak czy owak musiałoby nastąpić głosowanie - czyj raport ze śledztwa ma
          być przyjęty, a jak znamy Goroli, to oni już przegłosują ten, w którym konkluzją
          będzie, że sprawy nie było. :)
          • stasiek17 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 04.09.06, 17:29
            Forum ma w nazwie Silesia, więc w komisji powinni być Ślazacy, którzy wg Slezana
            z definicji nie są Polakami:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=47980035&a=48018828
            przewiduję problemy z ustaleniem składu ;)
            • sss9 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 04.09.06, 17:34
              obawiam się, że najpierw należałoby powołać komisję d/s śląskości Ślązaków, bo
              zdania na ten temat są bardzo podzielone:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=47991484
              • stasiek17 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 04.09.06, 17:48
                :)

dobre
              • braid Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 04.09.06, 20:14
                sss9 napisał:

> obawiam się, że najpierw należałoby powołać komisję d/s śląskości Ślązaków, bo
                > zdania na ten temat są bardzo podzielone:

Tak prawde mowiac to sam ballest osobiscie zadal straszliwy cios
                wszystkim czujacym sie Narodem Slaskim:

"Szwager jest unterszid, kym se ftos czuje a kim jest!"
            • tow.stalin Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 05.09.06, 13:35
              stasiek17 napisał:

> Forum ma w nazwie Silesia, więc w komisji powinni być Ślazacy, którzy wg
              Slezan
              > a
              > z definicji nie są Polakami:
              >
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=47980035&a=48018828
              > przewiduję problemy z ustaleniem składu ;)

ślązacy z definicji nie są polakami, to mi się podoba :) bedą musieli znaleźć
              definicyjnego niepolaka, np. marsjanina :)
              • soso3 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 05.09.06, 13:49
                To, że ktoś z definicji nie jest Polakiem oznacza po prostu, że to kto kim jest
                jest efektem decyzji każdego z nas, a nie odgórnie przyjętych dyrektyw. Myslę,
                że o to chodziło slezanowi.
                • stasiek17 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 05.09.06, 17:42
                  :)

czyli mieszkając od urodzenia na stałe w Polsce mogę np. uznać się za
                  Australijczyka, a nie za Polaka - prawda soso3 ?
                  • soso3 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 05.09.06, 20:41
                    Nikt nie ma prawa odmówienia Ci uznania takiej deklaracji.
                    To o czym piszesz to jednak skrajność - chodzi raczej o deklaratywność w
                    oparciu o pewne kryteria, jak choćby pochodzenie czy zaplecze kulturowe.
                • tow.stalin Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 06.09.06, 08:05
                  soso3 napisał:

> To, że ktoś z definicji nie jest Polakiem oznacza po prostu, że to kto kim
                  jest
                  >
                  > jest efektem decyzji każdego z nas, a nie odgórnie przyjętych dyrektyw.
                  Myslę,
                  > że o to chodziło slezanowi.

witaj soso,
                  nie mogę się zgodzić z tobą - bo zauważ: w swoim poście slezan odgórnie i z
                  definicji zakłada, że ślązak nie jest polakiem, wyklucza więc możliwość
                  osobistej decyzji, postępuje więc dokładnie przeciwnie, niż ty mu to
                  przypisujesz.

p.s. mała dygresja: pisz za siebie, nie wyjasniaj czyichkolewiek myśli na
                  zasadzie: "autor wiersza chciał przez to przekazać (...)" ;). będzie nam się
                  łatwiej dyskutowalo, jesli będzie wiadomo z czymi pogladami się polemizuje, bo
                  może się okazać, że ja dyskutuje tylko z twoimi poglądami na opinie slezana -
                  stąd też taka forma mojej odpowiedzi.
                  • soso3 Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 06.09.06, 08:27
                    Ja post slezana zrozumiałem inaczej. Odbieram go w ten sposób: sa Ślązacy,
                    którzy uważają się za Polaków, ale są i tacy, którzy za Polaków nie uznają się,
                    bo nimi nie są. Stąd pojęcie Ślązak nie jest równoznaczne pojęciu Polak.
                    Ja jestem Ślązakiem, ale nie jestem Polakiem.
                    Są Ślązacy z Frydka, Trzyńca, Opawy ... Sa Ślązacy, będący Niemcami.
                    gdyby założyć, że Ślązak = Polak, odmówiłbyś prawa do nazywanie siebie
                    Ślązakiem jakimś dwu milionom osób.
                    • tow.stalin Re: znowu mnie wycieto, to teraz naprawde zegnam 07.09.06, 09:17

> Ja post slezana zrozumiałem inaczej. Odbieram go w ten sposób: sa Ślązacy,
                      > którzy uważają się za Polaków

zauważ:
                      1. założenie: "ślązacy z definicji nie są polakmi"
                      2. wnioski: ślązacy nie mogą się uznawać za polaków. ślązak, który uważa się za
                      polaka, jest polakiem a nie ślązakiem.

gdyby założyć, że Ślązak = Polak, odmówiłbyś prawa do nazywanie siebie
                      > Ślązakiem jakimś dwu milionom osób.

kożystając z założenia, że polak!=ślązak, odmawówiłbyś prawa do nazwania siebie
                      polakiem 2-4 milionom osób.

p.s. czy w myśl polak!=slązak, ślązakami mogą się nazwać niemcy, ktorzy
                      mieszakją na tej ziemi?
    • stoik1 i zabrali nożyczki : ) 13.09.06, 01:05
      mówi się trudno
      dobranoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka