Dodaj do ulubionych

TRANSCENDENTALIZM W LIT. POL. i ŚWIAT. XIX i XX W.

09.02.05, 11:50
Wiem, ze mnie stad zaraz przegonią, ale blagam - pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!
Rzuccie tylko jakie ksiażki z tego zakresu, a ja juz je poczytam, poszperam,
ale dajcie mi najpierw wedke;) Kazdy ma rece stworzone do czegos innego, ja
np. do matematyki, a wy do ksiazek:)))) Pomozecie?????? :(((( Z gory
przepraszam wszytskich nerwowych:((( Forum dla maturzystow istnieje, ale
ciezko tam sie doprosic o jakas rzetelna odpowiedz, straszny tam rozgardiasz
wiec pytam u zrodla:(((
Thx i jeszcze raz sorki :***
Obserwuj wątek
    • Gość: Zdanka Re: TRANSCENDENTALIZM W LIT. POL. i ŚWIAT. XIX i IP: *.4web.pl 09.02.05, 11:53
      Transcendentalizm czy transcendancja, co? Bo globalizacja to nie to samo co
      globus:P
      • Gość: tak miało być transcendentalizm v transcendencja IP: *.4web.pl 09.02.05, 11:54
      • pomme Re: TRANSCENDENTALIZM W LIT. POL. i ŚWIAT. XIX i 09.02.05, 12:10
        dobre:-)))
      • pieranka Re: TRANSCENDENTALIZM W LIT. POL. i ŚWIAT. XIX i 09.02.05, 12:16
        Idę mieć globusa gdzie indziej, papa
        • pomme Re: TRANSCENDENTALIZM W LIT. POL. i ŚWIAT. XIX i 09.02.05, 12:19
          jakoś nie skutkuje nasza prośba. są jak zaraza i nie opedzimy się. jak są tacy
          oblatani w nowoczesnej technice to nie mogą sobie wrzucić hasła w google i
          przejrzec co im sie wyswietla? wiem że tego jest od cholery i ciut ale ja sobie
          jakoś dawałam z tym rade jak pisałam magisterkę....
          • pieranka Czas ciąć 09.02.05, 12:44
            Kasieńka z ADM! A przyjdź z nożyczkami, nam cię tu potrzeba!
            • cfiatushek Re: Czas ciąć 09.02.05, 13:06
              No coz tak czulam, ze to forum nadetych BU-FO-NOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ktorym
              sie wydaje, ze pozjadali wszytkie rozumy!!!!!! Thanks za wszystko,
              YNTELEKTUALYSCI!!!
              • pieranka Re: Czas ciąć 09.02.05, 13:10
                ;-)
              • lalka_01 Re: Czas ciąć 09.02.05, 13:13
                jak sama znajdziesz to wtedy nam podziekujesz. A jaka bedziesz miala
                satysfakcje, zobaczysz....
              • Gość: Zdanka Dziecko drogie, nie nadymaj się, bo pękniesz! IP: *.4web.pl 09.02.05, 13:20
                Zadałam Ci pytanie, proste pytanie! Zamiast odpowiedzieć, raczyłaś się obrazić.
                Uwierz, że wiem o co pytam i robię to dla Twojego dobra:P
                • cfiatushek Re: sami pęknięcie, nadęte przemądrzałe bufony 09.02.05, 13:22
                  :o)
                  • Gość: Zdanka tere-fere IP: *.4web.pl 09.02.05, 13:26
                    Ok,jakbyś się nie ciskała, jak nieświeża rybka, to dostałabyś za chwilę post
                    z listą zagadnień i lektur,a tak, dostajesz kop na drogę z megalomańskim
                    błogosławieństwem.
                    • pieranka Re: tere-fere 09.02.05, 13:30
                      na szpileczkę i do gablotki - jako przykład
                      • pomme Re: tere-fere 09.02.05, 13:44
                        i na co nam było? wyzwali nas od intelektualistów i nadetych bufonów mimo że
                        nikt z nas niczego sensownego nie powiedział (a btw nie wiedziałam,że na miano
                        intelektualisty zasługuje sie w tak banalny sposób)A biedny maturzysta po
                        prostu nie bardzo wiedział o co pytał... a my tam zaraz trudne pytania
                        dodatkowe mu zadajemy i nie chcemy za niego napisać pracy ani nawet lektur mu
                        wybrać, bo przecież ona sam nie ma z czego. Wstydźmy sie my bezduszni nadęci
                        intelektualiści:-)
                        • lipa55 Re: tere-fere 09.02.05, 13:55
                          a ja poczytalam posty maturalne i zrobilo mi sie bardzo, bardzo smutno...
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=20304673
                          • pomme Re: tere-fere 09.02.05, 14:02
                            a oto co nas czeka
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=20385662
                            i jeszcze zeby tak zdobyc papier bez wysiłku...
                        • pieranka Re: tere-fere 09.02.05, 13:56
                          Jeszcze parę takich akcji i bedzie św. spokój, bo sie poobrażają.
                          Nie podoba mi się brak manier u tej dziewczynki, wszak rozmawia ze starszymi i
                          prosi o coś.
                          Fe, wstydź się dziecko, wystawiasz złą cenzurkę Mamie i Tacie. I panuj nad
                          emocjami, bo żaden cię nie zechce, jak mawiała moja Babcia, mądra kobieta.

Co z tym forum maturalnym? Nie zlinkowane wciąż
    • Gość: balladyna Re: TRANSCENDENTALIZM W LIT. POL. i ŚWIAT. XIX i IP: *.adsl.tele2.no 10.02.05, 14:21
      kontynuuje.
      Transcendentalizm to: "amerykanski nurt filozofii romantycznej, krorego
      zwolennicy glosili autonomie moralnej, demokratycznej rownosci i niezaleznosci
      czlowieka wobec wszelkich autorytetow i hierarchii".
      Transcendencja natomiast to: "istnienie na zewnatrz podmiotu (umyslu), w
      szczegolnosci istnienie przedmiotu poznania poza umyslem poznajacym lub poza
      rzeczywistoscia".
      Moim zdaniem powinnas przeprsic Zdanke,to madra kobieta i na pewno Ci pomoze.
      Powodzenia any way.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka