Dodaj do ulubionych

Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D

IP: 80.51.226.* 04.05.05, 14:03
Jestem pewna że bedzie PRZEDWIOŚNIE,LUDZIE BEZDOMNI NO ALBO FERDYDURKA...
NA 100.WIEC CZYTAJCIE !
Obserwuj wątek
    • Gość: kkkkkkk Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 04.05.05, 14:05
      mam nadzieje,ze twoje "przypuszczenia" sie sprawdza bo jak mi potopem zapodadza
      to leze i kwicze;P,
    • Gość: Kkk Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:10
      Będzie "Dżuma" + "Ludzie Bezdomni". Poniżej romantyzmu nie zejdą. Tak myślę.
      • Gość: apocalypsewoman Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:39
        na ludzi bezdomnych moza powiedziec ze nawet licze... bo najwiecej poczytalam o
        tym po moim proroczym snie :P
    • Gość: yechudimenuchin Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.karpaty.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:41
      co to jest "Ferdydurka"?
      • Gość: kkkkk Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 04.05.05, 14:54
        a no widzisz Ferdydurka to taka lekturka, ktora gombrowicz napisal bo sie
        nacpal i se napisal o gebach.pupach i lydkach :P przeczytaj sobie streszczenie,
        nie jest to taka ciezka ksiazka wbrew pozorom;)
        • Gość: Shakira Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:01
          Gombrowicz nie napisal "ferydurkA" tylko "FerdydurkE" czy ktos widzi
          roznice?:)))))
          • chicquita Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D 04.05.05, 15:09
            ej, jak wy czytaliście książkę, nie czytając tytułu????? FERDYDURKE,
            FERDYDURKE, FERDYDURKE -powtarzajcie, jeszcze przynajmniej 97 razy. z tego co
            widze, to nie pierwsza osoba, która sądzi, ze na maturze będzie ferdydurkA.
            eeeh.
            • Gość: Arwenka Ludzie bezdomni odpadają IP: *.syberka.net.pl / *.syberka.net.pl 04.05.05, 15:46
              Mielismy to na próbnej (śląskie) chociaż kto wie... kto wie...
              Był też Molier "Świętoszek", wiec ja bym również obstawiała że znajdzie się
              teraz Ferdydurke.
              • Gość: Natchniuza Re: Ludzie bezdomni odpadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:53
                No to co, ze mielismy? Lalka byla we wszystkich woj. oprocz slaskiego. Nie
                widze przyczyny, dla ktorej teraz tez nie mialoby byc Ludzi bezdomnych albo
                nawet Lalki.
                • ratyzbona Re: Ludzie bezdomni odpadają 04.05.05, 15:58
                  A ja myslę ,ze dadza cos z romantyków np. wizja zachodu w ,, kordianie" - ktos
                  potrafi z miejsca odpowiedzieć ? No właśnie. Podejżewam ,ze mogą też rzucić
                  interpretację ostatniej sceny z ,, Nie - boskiej komedi" Co się zaś mnie tyczy
                  to ja raczej czekam na dobry wiersz
                  • Gość: kaś Re: Ludzie bezdomni odpadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 16:41
                    te lektury co wymieniłas moga byc wyłacznie na poziomie rozszerzonym!!!
    • Gość: Mike Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:57
      Jasne a świstak siedzi i zajada sie bananami. Lepiej zakończmy rozmowy typu: "
      jestem pewny(a).." bo jest to beznadziejne. Tylko stresujecie ludzi......
    • Gość: WIERSZ Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.udn.pl 04.05.05, 15:58
      są dwa do wyboru wiersz lepiej podajcie jaki bedzie
    • Gość: Yyyyyyyy Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.finemedia.pl 04.05.05, 18:51
      Przedwiośnie i Ferdydurke - TRAGEDIA... Ludzie bezdomni - MARZENIE :)
      • Gość: asiaaaaaa Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.05, 18:59
        moim zdaniem Granica lub Potop...=P
        • Gość: Yyyyyyy Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.finemedia.pl 04.05.05, 19:00
          NO NAWET NIE WSPOMINAJ NAM O POTOPIE !!! :P
          • Gość: esk Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.kom / *.kom-net.pl 04.05.05, 19:17
            A czemu nikt "Wesela" nie napisał? Moje marzenie, ale mało prawdopodobne. Ja
            myślę jednak, że "Przedwiośnie", "Granica" lub "Ludzie bezdomni". No i
            zastanawiałabym się nad "Zdążyć przed Panem Bogiem" bo rocznica powstania w
            getcie. Albo ogólnie coś z okresu wojny i okupacji.
            • Gość: ghjbmbn Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.05, 19:39
              Zdazyc... pewnie nie bedzie... Osobiscie personalnie uwazam, ze bedzie Zeromski
              badz Prus...
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka