Gość: SABINKa IP: 80.51.226.* 04.05.05, 14:03 Jestem pewna że bedzie PRZEDWIOŚNIE,LUDZIE BEZDOMNI NO ALBO FERDYDURKA... NA 100.WIEC CZYTAJCIE ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kkkkkkk Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 04.05.05, 14:05 mam nadzieje,ze twoje "przypuszczenia" sie sprawdza bo jak mi potopem zapodadza to leze i kwicze;P, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kkk Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:10 Będzie "Dżuma" + "Ludzie Bezdomni". Poniżej romantyzmu nie zejdą. Tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apocalypsewoman Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:39 na ludzi bezdomnych moza powiedziec ze nawet licze... bo najwiecej poczytalam o tym po moim proroczym snie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yechudimenuchin Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.karpaty.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:41 co to jest "Ferdydurka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 04.05.05, 14:54 a no widzisz Ferdydurka to taka lekturka, ktora gombrowicz napisal bo sie nacpal i se napisal o gebach.pupach i lydkach :P przeczytaj sobie streszczenie, nie jest to taka ciezka ksiazka wbrew pozorom;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shakira Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:01 Gombrowicz nie napisal "ferydurkA" tylko "FerdydurkE" czy ktos widzi roznice?:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
chicquita Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D 04.05.05, 15:09 ej, jak wy czytaliście książkę, nie czytając tytułu????? FERDYDURKE, FERDYDURKE, FERDYDURKE -powtarzajcie, jeszcze przynajmniej 97 razy. z tego co widze, to nie pierwsza osoba, która sądzi, ze na maturze będzie ferdydurkA. eeeh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwenka Ludzie bezdomni odpadają IP: *.syberka.net.pl / *.syberka.net.pl 04.05.05, 15:46 Mielismy to na próbnej (śląskie) chociaż kto wie... kto wie... Był też Molier "Świętoszek", wiec ja bym również obstawiała że znajdzie się teraz Ferdydurke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natchniuza Re: Ludzie bezdomni odpadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:53 No to co, ze mielismy? Lalka byla we wszystkich woj. oprocz slaskiego. Nie widze przyczyny, dla ktorej teraz tez nie mialoby byc Ludzi bezdomnych albo nawet Lalki. Odpowiedz Link Zgłoś
ratyzbona Re: Ludzie bezdomni odpadają 04.05.05, 15:58 A ja myslę ,ze dadza cos z romantyków np. wizja zachodu w ,, kordianie" - ktos potrafi z miejsca odpowiedzieć ? No właśnie. Podejżewam ,ze mogą też rzucić interpretację ostatniej sceny z ,, Nie - boskiej komedi" Co się zaś mnie tyczy to ja raczej czekam na dobry wiersz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaś Re: Ludzie bezdomni odpadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 16:41 te lektury co wymieniłas moga byc wyłacznie na poziomie rozszerzonym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:57 Jasne a świstak siedzi i zajada sie bananami. Lepiej zakończmy rozmowy typu: " jestem pewny(a).." bo jest to beznadziejne. Tylko stresujecie ludzi...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIERSZ Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.udn.pl 04.05.05, 15:58 są dwa do wyboru wiersz lepiej podajcie jaki bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yyyyyyyy Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.finemedia.pl 04.05.05, 18:51 Przedwiośnie i Ferdydurke - TRAGEDIA... Ludzie bezdomni - MARZENIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaaaaaa Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.05, 18:59 moim zdaniem Granica lub Potop...=P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yyyyyyy Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.finemedia.pl 04.05.05, 19:00 NO NAWET NIE WSPOMINAJ NAM O POTOPIE !!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esk Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.kom / *.kom-net.pl 04.05.05, 19:17 A czemu nikt "Wesela" nie napisał? Moje marzenie, ale mało prawdopodobne. Ja myślę jednak, że "Przedwiośnie", "Granica" lub "Ludzie bezdomni". No i zastanawiałabym się nad "Zdążyć przed Panem Bogiem" bo rocznica powstania w getcie. Albo ogólnie coś z okresu wojny i okupacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghjbmbn Re: Obstawiam że na maturze z polaka bedą :D IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.05, 19:39 Zdazyc... pewnie nie bedzie... Osobiscie personalnie uwazam, ze bedzie Zeromski badz Prus... Odpowiedz Link Zgłoś