Dodaj do ulubionych

TIDO VESTA czy ktos wie coś

13.10.07, 18:28
witam.czy ktoś wie coś o firmie tido vesta,są wiarygodni i
wypłacalni na czas.jaka stawka i na ile jest kontrakt.z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • marco68-0 Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 09.12.07, 14:09
      Tido vesta jak naj bardziej dobra firma.Są wiarygodni. Byłem z nimi 4 miesiące ,
      moze nawet nadal jestem tyle ze na grudzień zjechalem do domu.Wyplaty na czas,
      stawka na rekę 5.80E kontrakt na minimum 6 tygodni a jesli chodzi do kiedy
      ???????? -----------to ile chcesz.
      Z dołu proszę
      • toto0709 Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 09.12.07, 21:00
        ile sie placi za mieszkanie firmowe i czy jest mozliwosc mieszkania
        na prywatnym mieszkaniu i pracowanie w tej firmie.dojazdy do pracy
        sa mozliwe we wlasnym zakresie i czy zato placa.jakie maja oferty
        pracy bo mi zalerzy pracowac i mieszkac z dziewczyna czy jest to
        mozliew.
        • marco68-0 Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 12.12.07, 18:18
          To jest mój meil roki68@tlen.pl proszę się tam skierować z nazwą w temacie a ja
          Panu podam namiary i sam pan sie wszystkiego dowie
        • adam030183 Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 15.01.09, 02:49
          jesli chodzi o zarobki to sa marne 6,25 na reke minus ubezpieczenie 25e tyg
          mieszkania sa okropne mam nawet zdjecia tego w ktorym mieszkalem z zona dziurawe
          sciany itd nie dostaniesz nawet umowy o prace do reki zaden z pracujacych nie
          dostal pobieraja 60e za zalozenie kata w banku ja mialem swoje to pierwsze
          pieniadze przelali po 4 miesiacach a jezeli placa do reki to tylko zaliczkowo tz
          musisz zebrac o swoje zapracowane pieniadze za mieszkanie nie placisz nic ludze
          prowadzacy ta firme tz Dominik Pawel I Andrzej pse.klakier nie maja zadnego
          szacunku do ludzi traktuja wszystkich jak szma...ja zostalem wylany mimo to ze
          kierownik fabryki w ktorej pracowalem chcial bym zostal na stale wiem bo po tym
          zajsciu staral sie bym pracowal nawet przez inne biuro ale tido vesta robila
          problemy do tej pory nie odzyskalem reszty pieniedzy takze moj brat i wielu
          innych ktorych znam Zostalem wylany poniewaz poprosilem o zaswiadczenie o
          zarobkach do kupna lub wynajmu mieszkania i tyle dostalem za 9miesiecy wzorowej
          pracy,smieszne ale prawdziwe.Przed swietami sciagali ludz do pracy ktorej nie
          bylo a to dlatego ze od osoby unia placi im 1000e ale nowej z tad tez oddzial w
          olsztynie bo w zlotowie nikogo juz nie ma he he robia to bo braklo im funduszy
          na budowe hotelu dla pracownikow a do konca lutego maja zdac mieszkania ktore
          wynajmuja z gminy.nie polecam tej firmy same problemy
        • karolaholland Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 25.04.09, 22:52
          oni gwarantuja mieszkania za free pewnie ze da rade z dziewczyna przyjechac ;)
          pozdro ;P
    • bajeraa Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 15.01.09, 11:23
      TAK WIEM COś NA TEMAT TIDO VESTA... ABY SIę NIE ROZPISYWAć:

1. WARUNKI MIESZKALNE - MIESZKANIA DO ROZBIURKI - ZAGRZYBIONE
      • eurotip Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 30.01.09, 22:49
        Po pierwsze:To owszem może i mieszkania są niekiedy zagrzybione, ale ja bym sugerował, że mieszkanie się sprząta a nie tylko pije tanie piwsko.
        Po drugie: to pracuje dwa lata i nie przypominam sobie aby nie chcieli wypłacić wynagrodzenia za pracę chyba ze się nawywijało a oni zapłacili za Ciebie pajacu grzywnę.
        Po trzecie : nie pamiętam, aby przez cztery miesiące nie wypłacali wynagrodzenia.Owszem były opóźnienia w przelewach ale nie tyle. To było do trzech tygodni a jeśli tylko zgłosiłeś dostałeś pieniądze.W chwili obecnej wszystko zostało wyrównane i wypłaty odbywają się na bieżąco.Ty jesteś bajkopisarz.Opluwać można każdego jeśli się chowa za "plecami" internetu.Jeśli jesteś taki odważny to weź się przedstaw.Jak już nie przyjeżdżasz to Ciebie wzięło na odwagę.Jesteś po prostu nierób i obibok.Myślałeś że tutaj dają kasę za leżenie?.Nie!!!!!!!!!.A konto mogłeś sobie założyć sam w innym banku a ten akurat faktycznie pobiera opłatę 60 euro.Ja uważam że można zaufać tej firmie.Pamiętajcie jedno :Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
    • bajeraa Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 15.01.09, 11:25
      TAK WIEM COś NA TEMAT TIDO VESTA... ABY SIę NIE ROZPISYWAć:

1. WARUNKI MIESZKALNE - MIESZKANIA DO ROZBIURKI - ZAGRZYBIONE
      2. NIE JEST TO WTPłACALNE BIURO, TRZEBA SIę WIECZNIE WYKłUCAć O PIENIążKI
      3. NIE OTRZYMUJESZ KONTRAKTU DO RąK

KRóTKO PISZąC NIE POLECAM.
      • karolaholland Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 25.04.09, 22:48
        chyba żart !
        nie zgadzam się z bajerą ...
        chyba wcale nie robiłaś przez to biuro bo NIC nie wiesz !!
        biuro WYPŁACALNE !
        Mieszkania ok z super wyposażeniem ;)
        a kontrakt podpisujesz w dzień przyjazdu ;]

pozdro !
        • pracujacywtido Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 17.04.10, 13:16
          No to chyba dobrze zabawialas sie z szefostwem, bo inaczej bys nie
          miala dobrej pracy i dobrej stawki....!!!
    • pracujacywtido Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 16.04.10, 19:46
      Tido Vest!!! Jedyna najgorsza Firma na rejonie calej Europy!!!
      Odradzamy ja wszystkim zainteresowanym!!! Pracowalem tak dosyc dlugo
      i szczerze mowie, ze byl to moj nagorszy okres w calym zyciu!!! Tido
      Vesta na Dzien dobry obiecuje: prace, dobre zarobki, dobre warunki
      mieszkalne itd.,a prawda wyglada nastepujaco!!!...;
      -Praca..; wyzyskiwanie ludziej sily, pracuje sie za trzech na raz,
      zero wspolzycia z szefostwem rowna kiepska praca i bardzo niska
      stawka!!!
      -Dobre zarobki..; dla osob ponizej 21 roku zycia obiecane
      jest..4,50Euro,a tak naprawde ok.4,00 euro na reke!!! Powyzej 21 roku
      zycia..obiecuja 6 Euro i niby jakies podwyzki,pic na wode stawka
      wyglada tak naprawde ok 5,50-5,80 euro!!! minus ubezpieczenie,jakies
      wakacyjne,obiady itd.
      -Warunki mieszkalne..; Obiecuja dobre warunki mieszkalne, a prawda
      wyglada tak, ze wszyscy gniota sie na hotelu w malych pokoikach po 3-
      4 osoby! Same wariaty itd...:)
      Szczerze i od serca wszystkim zainteresowanym odradzam TIDO
      VESTE...!!! i pozdrawiam wszystkich czytajacych:)
      • phonix29 Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 17.04.10, 16:02
        Witam moim zdaniem chyba większość firm pośredniczących w pracy jest
        nieuczciwa w wiekszym lub mniejszym stopniu w stosunku do
        pracownika,pracowałem troche w holandii stąd moje skromne zdanie,w
        końcu oni muszą też zarobić tobie płaca 6 euro a za ciebie dostaja
        12euro to jest przykad,ale ok w koncu załatwili prace,inna kwestia
        to to jak traktuja człowieka czesto maja za nic i to jest smutne,ich
        myslenie nie ty,na twoje miejsce mam 10 innych,a człowiek musi to
        znosic bo czesto nie ma wyjscia
        • pracujacywtido Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 17.04.10, 19:36
          Jest tak duzo roznych Firm posredniczych,ze zawsze jest jakies wyjscie
          i zawsze mozna probowac i starac sie o lepsze traktowanie,prace i
          zarobek...!!! DLA ODWAZNYCH SWIAT NALEZY!!! Nie tu to tam,ale kazdy
          wkoncu znajdzie cos odpowiedniego dla siebie!!!
          ....i tak zdania nie zmienie, ze Tido Vesta to najwiekszy szajz jaki
          istniec moze!!!
          • menkaa1988 Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 20.04.10, 13:12
            A ja wam powiem tylko to ze firma
            tido vesta i ich ten pojebany hotel jest najgorsza ¦.Same cpuny handlarze
            narkotykow przemytnicy alkoholicy i ludzie ktorzy uciekaja z polski do holandi
            tylko po to zeby nie siedziec w kiciu zlodzieje a slyszalam ze Japa ukrywa sie
            przed mafia masakra. Akurat trafilam do tego hotelu wytrzymalam tylko tam
            niecale 3 tygodnie Hotel jest fajny nowy wyposazony praca tez bardzo mi sie
            podobala. Ale to co sie dzialo na hotelu to cuda nie widy szok co tam sie dzialo
            ! Poprostu masakra niby ochrona na recepcji taka dobra
            a wcale nie bo ciagle tylko na fecie chodzili i pod biurkiem wodke pili do pokoi
            wchodzili bez pukania grzebali ci w rzeczach. Ludzie na narkotykach i napici do
            pracy jezdzili wogole nikogo nie sprawdzali kierowcy pijani jezdzili walilo od
            nich a oni ludzi do pracy wozili masakra szok.hehehhe smiechu warte masakra
            musze to dac do gazety holenderskiej do niedzieli to wtedy beda jaja jaka mila
            firma;/ masakra szkoda slow.Czekam tylko na moja karte jeszcze jej nie dostalam
            prosze o przyslanie mi jej do domu !! oszusci!!!!
            • pracujacywtido Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 22.04.10, 12:30
              Menkaa1988...!!!:):):) popieram twe slowa, swieta racja...!!! Tido
              Vesta to najwiekszy szajs na caly swiat!!! Hotel itd...swoja droga,a
              szefostwo jeszcze gorsze!!! Cpuny,alkoholicy itd..!!! Pozdrawiam
            • fabjanos Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 18.07.10, 22:10
              Witam. Potwierdzam negatywne opinie o firmie Tido Vesta. Sam z dziewczyną
              zostaliśmy oszukani przez tą firmę. Obiecują oni wspaniałe warunki, dobrą pracę
              a rzeczywistość całkiem inna. W naszym przypadku odbyło się to w następujący
              sposób: Pracę zapewniał pan Andrzej, mówił o dobrych warunkach mieszkaniowych o
              nieodpłatnym hotelu, dobrym wyposażeniu oraz stawkę 5 Euro ponieważ mamy nie
              skończone 23 lata. Po przyjeździe do Holandii nikt nic nie wiedział o naszym
              przyjeździe. W Hotelu ochroniarze zadecydowali, że nie ma miejsca i, że mieszkać
              będziemy na kempingu. Tak więc wywieźli nas nad samo morze do domku gdzie
              dostaliśmy pokój, w którym mieściło się tylko piętrowe łóżko a po rozłożeniu rąk
              można było się zaprzeć o każdą ze ścian. Nie było tam pralki, garków ani
              pościeli (a zapewniano nas o SUPER WARUNKACH). To nic pomyśleliśmy damy rady. Na
              następny dzień udaliśmy się do biura owej firmy w celu podpisania kontraktu. Na
              miejscu okazało się, że tam także nikt nie wie o naszym przyjeździe ale po tel
              do pana Andrzeja wszystko się wyjaśniło. Dano nam do podpisania 3 papierki
              wszystkie w języku holenderskim. Zdziwiło mnie to ponieważ pracowaliśmy już
              przez agencję pracy i kontrakt był tłumaczony na język polski. Pierwsza kartka
              zawierała tłumaczenie imienia, nazwiska nr So-Fi oraz miejsce na podpis. 2-ga
              zawierała informację, że firma nie przelewa pieniędzy na konto walutowe założone
              w polskim banku (jakoś inne firmy nie miały z tym problemu) i, że trzeba założyć
              konto w Rabobanku co kosztuje 60 Euro. To również zostało przetłumaczone na
              język polski z Nl. Trzecia natomiast była ostatnią 5 stroną kontraktu tylko po
              holendersku. Na pytanie dlaczego nie jest to przetłumaczone gość odpowiedział,
              że nie mają kontraktu po polsku i, że jak chcemy to możemy sobie przetłumaczyć w
              domu na polski jak podpiszemy (jakoś pozostałe 2 kartki mogli przetłumaczyć).
              Powiedział, że pozostałe strony kontraktu dostaniemy po 4 dniach. Aha i jeszcze
              jedno zapytaliśmy się ponownie o zarobki i wyszło, że jednak mamy zarabiać po
              4.5 Euro za godzinę. Wsiedliśmy w auto i wróciliśmy do kraju (dobrze, że byliśmy
              swoim samochodem bo inaczej siąść i płakać). Syf jak nic ta Tido Vesta NIE
              POLECAM nikomu !!!
              • tomaszkj1983 Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 27.01.11, 16:45
                JEŚLI CHODZI O TIDO VESTA TO FIRMA OK.
                Biuro w Złotowie hala targowa - pierwszy kontakt miła obsługa, rzetelność i dużo informacji, które dają obraz o pracy w tej firmie w Holandii. I to co mówią w biurze sprawdza się w rzeczywistości. pracuje tam duzo moich znajomych i sobie chwalą pracę i warunki. szef firmy uczciwy tylko koordynator Andrzej - nie nadaje się, znerwicowany, przeklina i czasami ma ludzi gdzieś(ma swoich kolesi których preferuje). ogólnie polecam bo w innych firmach oszuści nie płaca nie dają pracy.
                NIE DAJCIE SIĘ ZŁUDZIĆ KILKU OPINIOM - POTWIERDZAM TIDOVESTA POCZĄWSZY OD BIURA W ZŁOTOWIE PO PRACĘ W HOLANDII OK!
    • michalak.krzysztof Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 11.01.11, 13:37
      Wita, na dzień dzisiejszy czy jakieś nowe opinie na temat tej firmy? Moja żona planuje wyjazd, dlatego pytam.
    • menti81 Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 26.04.11, 22:12
      Dla wszystkich, którzy chcą zmienić pracę polecam ciekawą stronę www.corson.pl firme, która pisze skuteczne i profesjonalne CV i listy motywacyjne, również w obcych językach. To na prawdę działa, wierzcie mi pracodawcy dzwonią! Pozdrawiam
    • bzyk1231 Re: TIDO VESTA czy ktos wie coś 09.06.11, 14:09
      TIDO VESTA jest to wiarygodna i wyplacalna firma placa na czas a ustalenie umowy zalezy od ciebie od 3miesiecy w zwysz stawka jest zalezna od wieku od 23lat juz nie obejmuje stawka wiekowa warunki pracy sa super i caly czas jest praca jesli chodzi tu o wolne tz wolny dzien to lepiej go zglosic pare dni przed dniem ktury potrzebujesz wolny pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka