Dodaj do ulubionych

Praktyki w Polskiej Akademii Nauk

01.03.13, 01:00
Hej Wszystkim!!

Szukam ludzi, którzy brali udział w praktykach w Polskiej Akademii Nauk - Letnie Praktyki Badawcze, czy jakoś tak. Szukam ciekawego zajęcia na wakacje i zastanawiam się czy nie spróbować u nich? Podobno zaczynają rekrutację. Tutaj znalazłem info o nich : www.praktyki.ibspan.waw.pl/?w=1&q=node/35
Obserwuj wątek
    • mentalista.01 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 06.03.13, 00:08
      Tak ruszyła, aplikacje (krótkie CV, list motywacyjny oraz rekomendację od pracownika naukowego/pracodawcy) należy wysyłać na adres: praktyki@ibspan.waw.pl, podając w temacie numer referencyjny IBS/MW/2013.

Więcej informacji dotyczących Letnich Praktyk Badawczych znajduje się na stronie: www.praktyki.ibspan.waw.pl oraz na facebooku.
      • marcin.bulkowski Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 06.03.13, 01:46
        Ok. rozumiem, dzięki wielkie. Do kiedy można aplikować? Studenci jakich kierunków są najbardziej pożądani?
        • aga_math Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 22.03.13, 22:08
          Kierunek studiów nie jest najważniejszy - liczy się przede wszystkim zaangażowanie i determinacja. Co nie zmienia faktu, że Praktyki kierowane są przede wszystkim do studentów i doktorantów kierunków ścisłych, ekonomicznych i technicznych.

W tym roku Organizatorzy Praktyk zastrzegają sobie prawo do zakończenia rekrutacji w dowolnym momencie, dlatego warto już dziś skompletować dokumenty i przesłać na adres: praktyki@ibspan.waw.pl
          • marcin.bulkowski Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 22.03.13, 23:32
            ok. Rozumiem. Dziękuję za informacje!
            • aga_math Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 17.04.13, 14:14
              Zostało już niewiele wolnych miejsc na Praktyki.
              Jeśli jeszcze nie wysłałeś aplikacji, nie ma co zwlekać.
              • marcin.bulkowski Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 17.04.13, 18:07
                Ja już wysłałem swoją aplikację. Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości to należy się pospieszyć, rekrutacja może się zakończyć w każdej chwili :)
        • marcin.bulkowski Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 17.05.13, 10:42
          Pula miejsc na IX Letnie Praktyki Badawcze się wypełnia. Zachęcamy zatem do szybkiego przesyłania zgłoszeń! Pospieszcie się, jeśli chcecie wziąć udział!
    • marcin.bulkowski Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 15.05.13, 00:37
      Pula miejsc na IX Letnie Praktyki Badawcze się wypełnia. Zachęcamy zatem do szybkiego przesyłania zgłoszeń! Pospieszcie się, jeśli chcecie wziąć udział!
      • aga_math Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 27.05.13, 17:08
        Ogłoszenie z ostatniej chwili: Termin nadsyłania zgłoszeń na Letnie Praktyki Badawcze upływa 12 czerwca 2013 r.

Zatem naprawdę warto pospieszyć się z kompletowaniem dokumentów.
        • moskit14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 18.03.14, 19:13
          Już [b] 31.03.2014 roku [/b] mija pierwszy termin przyjmowania zgłoszeń na tegoroczną edycję Letnich Praktyk Badawczych. Więcej informacji na www.praktyki.ibspan.waw.pl Zapraszam
          • mipi14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 18.03.14, 21:51
            Jeśli ktoś dalej się waha, to ze swojej strony gorąco polecam. Byłem w zeszłym roju i są to najlepsze praktyki na jakich do tej pory miałem okazję być.
            • marcin.bulkowski Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 20.03.14, 11:06
              Ja w praktykach brałem udział 3 lata temu, to czego tam się nauczyłem przydaje mi się do dnia dzisiejszego!
            • marcin.bulkowski Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 20.03.14, 11:21
              To prawda. Co roku większość praktykantów znajduje coś dla siebie!
              • entilf Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 20.03.14, 23:46
                Racja, byłem w zeszłym roku i mi i moim znajomym bardzo projekty się spodobały
          • moskit14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 15.04.14, 17:44
            Dobra wiadomość. Przedłużono termin przyjmowania zgłoszeń na Letnie Praktyki Badawcze w Polskiej Akademii Nauk do 12 maja 2014.
            • moskit14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 27.04.14, 19:27
              Jeżeli nadal zastanawiacie się, czy warto zgłosić się na Letnie Praktyki Badawcze polecam zapoznać się z materiałem: panorama.tvp.pl/14547550/przez-staz-do-kariery
              • mipi14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 28.04.14, 21:56
                Jeśli jesteście zainteresowani, to polecam jak najszybciej dopiąć wszystkich formalności. Do końca rekrutacji pozostały już tylko dwa tygodnie.
                • moskit14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 23.05.14, 18:56
                  W tym roku podczas Letnich Praktyk Badawczych będzie można zająć się ciekawym zastosowaniem platformy internetowej lem-nano.pl w praktyce. Więcej na www.pb.pl/3679941,62980,internauci-wytycza-sciezke-grafenowi.
                  Pozostało jeszcze kilka wolnych miejsc na tegoroczną edycję praktyk. Ostateczny termin składania aplikacji [b]mija 16.06.2014 roku [/b]. Więcej na www.praktyki.ibspan.waw.pl/
                  • marcin.bulkowski Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 25.05.14, 21:58
                    Słyszeliście o idei ,,mądrości tłumu''? Za pomocą wirtualnych rynków predykcyjnych opartych na tej metodzie można nawet przewidywać kierunki rozwoju nowych technologii opartych na grafenie - lem-nano.pl. Więcej na www.wiadomosci24.pl/artykul/o_przyszlosci_polsk...
                    • entilf Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 27.05.14, 14:00
                      Ja gdzieś trochę o tym słyszałem. Niby chodzi o to, że jeśli większa liczba osób zacznie coś prognozować, to w efekcie można uzyskać całkiem niezły wynik. Fajnie, że to zaczęło wchodzić w takie sfery jak właśnie nowe technologie, bo być może pomoże to trochę ożywić nasze rodzime badania naukowe.
          • moskit14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 18.03.15, 16:09
            Zapraszam do aplikowania na Letnie Praktyki Badawcze w Polskiej Akademii Nauk w tym roku. Rekrutacja trwa. Więcej na: www.praktyki.ibspan.waw.pl/
            • bezpardonowy20 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 25.03.15, 21:28
              A do kiedy trwa? Bo zapomnieliście napisać na stronie.
              • karolinak118 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 25.03.15, 22:47
                no ja właśnie też chcę wiedzieć czy to aktualne...
                • moskit14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 26.03.15, 09:04
                  Do 31.03.2015 roku trzeba złożyć wymagane dokumenty czyli CV, list motywacyjny oraz rekomendację od pracownika naukowego/pracodawcy wysyłając je na adres praktyki@ibspan.waw.pl
                  • wikotul Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 27.03.15, 09:55
                    To faktycznie mało czasu...

A jest jakaś opcja, żeby przedłużyć po uprzednim kontakcie?
                • moskit14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 03.04.15, 20:55
                  Rekrutacja była do 31.03.2015 ale za wzorem z poprzednich lat jest duża szansa że przedłużą.
                  • freefeynman123 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 04.04.15, 15:24
                    Warto jest próbować nawet teraz, myślę, że może się to zakończyć sukcesem :)
                    • moskit14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 21.04.15, 19:41
                      Termin składania aplikacji został przedłużony do 30.04.2015. Więcej informacji można znaleźć również na fb www.facebook.com/pages/Letnie-Praktyki-Badawcze/103712082997776 Polecam
                      • bezpardonowy20 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 27.04.15, 10:29
                        To już tylko 4 dni...
                        • karolinak118 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 27.04.15, 20:26
                          raczej 3. 30-27=3, czaisz?
                          • bezpardonowy20 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 27.04.15, 20:28
                            Rano był jeszcze dzień dzisiejszy, czaisz?
                        • moskit14 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 15.05.15, 23:38
                          Nie ma co się sprzeczać o ilość dni. Rekrutacja nadal trwa - pozostało kilka ostatnich miejsc na Letnie Praktyki badawcze.
                          • bezpardonowy20 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 16.05.15, 12:17
                            ILE?!
                            • wikotul Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 16.05.15, 12:25
                              Gdzie indziej pisali, że "do wyczerpania zapasów".
                          • kufajka3 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 17.06.15, 17:03
                            Ha, zgłoszenia jeszcze są przyjmowane w tym roku, właśnie czekam na odpowiedź :) Śpieszcie się, jeszcze można się zgłosić.
                            • bezpardonowy20 Re: Praktyki w Polskiej Akademii Nauk 24.06.15, 17:23
                              To razem powixujemy w Wawce!

A wiesz coś o projektach?
    • makowski1990 pisaniepracmgr@onet.pl pisanie prac magisterskich 16.12.15, 22:57
      W końcu trafiłem na solidna firme pisaniepracmgr@onet.pl jeżeli chodzi o pianie prac magisterskich. Wcześniej się naciołem bo wziełem firme z reklamy w wyszukiwarce i straciłem pieniądze bo praca była do nieczego i po rozdziale zrezygnowałem. Dopiero jak polecono mi pisaniepracmgr@onet.pl to byłem zadowolony. Staneli na wysokosci zadania bo juz długo zajmuja sie pisaniem prac magisterskich i maaja doswiadczenie, wiedza jak pisac prace magisterskie na poziomie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka