Dodaj do ulubionych

Jaki kierunek wybrać?

20.07.16, 14:52
Wybór studiów to bardzo trudna decyzja. Współczesny rynek pracy i nieustanny rozwój technologiczny w znacznym stopniu wpływają na to, jakie kompetencje powinni zdobywać pracownicy, którzy chcą się wyróżniać. Musisimy zdawać sobie sprawę, że najpewniej czeka nas ciągłe dokształcanie. Dzisiejsi dwudziesto- i trzydziestolatkowie są pod tym względem w dużo mniej komfortowej sytuacji od swoich rodziców, bo są tym pokoleniem, dla którego wykonywanie jednego zawodu przez całe życie będzie mało prawdopodobne. Aby dobrze wybrać kierunek rozwoju, warto zatem już w szkole średniej zacząć zastanawiać się nad planowaniem kariery.Można to zrobić wypełniając test predyspozycji zawodowych: www.kierunekrozwoju.pl/pl/blog/sztuka-planowania-rozwoju-kariery-zawodowej to ułatwia sprawę. Czym jednak Wy kierujecie się przy wyborze studiów?
Obserwuj wątek
    • ewprasa Re: Jaki kierunek wybrać? 06.03.17, 13:46
      Kierunku studiów to pierwszy krok w dorosłe życie. Od podjętej przez nas decyzji zależy w dużej mierze nasza przyszłość na gruncie zawodowym. Jak podjąć właściwą decyzję, która zapewni nam jednocześnie możliwość rozwijania swoich zainteresowań i realną szansę na znalezienie pracy po zakończeniu studiów? Odpowiedź na to pytanie nie jest prosta.Ja znalazłam ciekawą ofertę na stronie www.wsb.pl/kandydaci/studia-i-stopnia Dużo ciekawych kierunków ,opinie dobre więc myślę że po skończeniu tej uczelni nie będzie problemu ze znalezieniem pracy.
      • unikoripl Re: Jaki kierunek wybrać? 25.11.19, 16:16
        Dobrym i przyszłościowym kierunkiem, który rozjaśni drogę rozwoju może być informatyka na Wyższej Szkole Ekonomii i Informatyki w Krakowie. Mają innowacyjne i zdrowe podejście do nauki. Zobacz sam! wsei.edu.pl
    • martysiamaslo1 Re: Jaki kierunek wybrać? 23.08.22, 15:53
      Wcześniejsze zastanowienie się nad wyborem kierunku studiów już na etapie szkoły średniej to bardzo mądry pomysł :). Natomiast, jesli dalej nie jesteśmy pewni to warto zajrzeć np na stronę Uczelni Batorego, gdzie posiadają kreator kierunków :) www.pusb.pl/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka