kaczors 11.05.06, 15:39 jakie są wasze odczucia? jak Wam poszlo? Podstawa prosta, rozszerzenie najtrudniejsze też nie było, jak myślicie ile bedzie % ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: niebieskizrudy Re: Matma-po maturze... IP: 83.238.82.* 11.05.06, 15:42 ogladajac wyniki to tragediaa. mam nadzieje ze cos za liczenie dostane jak dobrze pojdzie to 40% podstawa rozszerzona to juz nie gadam.. Matura moze i prosta ale czasu bylo stanowczo za malo, nie wiedzialem za co sie zabrac a juz byla 11 ;\ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tararka Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 15:48 a sa juz wyniki rozwaizania z rozszerzenia gdzies?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nadia Oj mi poszło bardzo kiepsko... IP: *.ols.vectranet.pl 11.05.06, 15:54 Choć obiektywnie mówiąc, to rzeczywiście podstawa nie była trudna, ale jeżeli się coś sobie przypomniało... O rozszerzeniu się nie wypowiadam, bo o tych rzeczach pojęcia nie mam - nic się nie uczyłam, bo okazało się (za późno),że jednak mi matma na studia nie jest potrzebna... Z podstawy dostanę pewnie ok.30 - 40%, ale Ci co się uczyli, mogą się cieszyć - napewno więcej osób zda matmę w tym roku, niż w poprzednim... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jabdul Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 15:58 matma byla banalna ja trudniejsze zadania to na klasówkach mialem i tez sie przygotowywalem do niej przez 30 min:) z tego co liczylem to z podstawowego tak okolo 5,6 punktow mi odpadnie :) jestem bardzo zadowolony:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cromsky Re: Matma-po maturze... IP: *.ztpnet.pl 11.05.06, 16:43 próbne miałem podstawa 26% rozszerzona 14% a teraz, praktycznie bez wysiłku podstawowa conajmniej 86% do 90%, a rozszerzenie ponad 50% Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gipsi Re: Matma-po maturze... IP: 193.0.116.* 12.05.06, 20:31 chciał bym ci powiedziec ze twoj wynik jest do bani, wiec nie wiem czym sie szczycisz, ja z podstawowego ,ok 90-100% a roszerzonego 60-do 82 procent i jestem zalamany, byla trudna, i nie wiem gdzie sie mozna dostac z takim wynikiem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: masa Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 09:54 ty jesteś chyba niedorozwinięty ? Przecież jak będziesz miał takie wynik jak napisales to psokojnie mozna sie dostac na dobre uczelnie np Politechnika jakas czy AGH ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: page Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:46 podstawa banał - bede miala blisko setki a rozszerzona nie byla jakas masakryczna, dalo sie zrobic, jakby wiecej czasu bylo, mysle ze jestem w stanie wyciagnac do 80% Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michu Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:49 u mnie zdecydowanie gorzej podstawowa 35-50 % rozszerzona oby ponad 30 % Odpowiedz Link Zgłoś
rivaaa71 Re: Matma-po maturze... 11.05.06, 16:53 ja zadowolony zajebiscie, mogą mi uciąć jeden max 2 punkty na podstawie czyli bede mial 96-98% a na rozszerzeniu trapezu nie zrobilem i moze 2 bledy mam takze co najmniej 80%:D Odpowiedz Link Zgłoś
grauko Re: Matma-po maturze... 11.05.06, 16:55 Matura była prosta, ale oczywiście gdzieś pogubiłem "-" i jak zwykle inaczej to wygląda. Nie wiem jak będzie, dobrze abym zdał. Narazie będziemy się zajmować ustnym polskim. Nastrój: gorzej niż mieszany :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leche Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 19:52 analizujac wyniki stwierdzam ,ze bede miał cos koło 80-90% podst. 65-70%rozsz. czyli dla mnie bomba :D ogólnie ,to dość umiarkowana mata była Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamilos Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:54 matma na pewno była prostsza od próbnej, a więc ogólnie poszło dobrze :] Mam tylko małe pytanie... czy zauważyliście że był podany zły wzór na wariancję?? czy może mi się tylko tak wydaje.... u mnie bedzie z podstawy ok 70% i 50% z rozszerzonego :> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iza Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:55 około 90% z podstawy i 30 z rozszerzenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dziwny Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:02 podstawa 60% i rozszerzony tak samo - zje@@@ totalnie podstawową:(( smoutno mi teraż:(( ale rozszerzona ładnie:)) pozdrawiam:)) ps. nie wiecie czy na ekonomię brane są punkty tylko z rozszerzonej???-oby;P Odpowiedz Link Zgłoś
natalara Re: Matma-po maturze... 11.05.06, 20:23 bierze sie jedna i druga przynajmniej tam gdzie ja sie wybieram a ty gdzie zamirzeasz skaldac?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gipsi Re: Matma-po maturze... IP: 193.0.116.* 12.05.06, 20:35 na UW brana jest i podstawa i rozszerzona, ale niestety obawiam sie ze prog bedzie powyżej 80% z roszerzonej, wiec zarazem trzymam kciuki, jak i polecam isc w moje slady i zapomnieć o ekonomi :) ( mój wyniik ( ok 96%podst.i 70% roz.) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bacek Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 22:29 ja tam z moimi 70% nadal o ekonomii myślę, a czasami to nawet i o mismapie :D przecież zawsze anglik i gegra zostają :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: Matma-po maturze... IP: 83.168.106.* 14.05.06, 12:10 podst.100%, rozszerz.86% Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edkrak Re: Matma-po maturze... IP: *.acn.waw.pl 11.05.06, 17:57 Wzór na wariancję był dobry. Chyba, że dostałeś wadliwe tablice :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maturzysta Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:09 Npodstawa całkiem całkiem, spodziewam sie około 90 %, a z rozszerzenia według wszelkich wyliczeń bedzie koło 56%, na rozszerzeniu mało czasu, a w ogóle to zadanie z prawdopodobieństwa na roz. było po prostu kosmiczne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: blabla Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:27 Ja sie z podstawy ciesze - 96% a na rozszerzeniu tak głupie błedy zrobiełm, że szkoda gadać. No i tylko 56% wyliczylem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lazarov Re: Matma-po maturze... IP: *.crowley.pl 11.05.06, 17:36 Hmm... zadanie z prawdopodobieństwa (z kierowcami) było typowym zadaniem tego rodzaju, kilka bardzo podobnych robiliśmy na lekcji. Ogólnie wszystkie zadania były do zrobienia, tylko w niektórych były niezbyt ładne obliczenia. Poza tym na zadania z trapezem i graniastosłupem było bardzo mało miejsca (pisałem dużo komentarzy słownych, żeby egzaminatorzy do niczego się nie przyczepiali - może za dużo?). Nie mogę powiedzieć, że jestem niezadowolony, skoro liczę na nawet ponad 90% z obu arkuszy :) www.szyderycy.freehost.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bafomet Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:30 Ogólne założenia wykonane :D : podstawa - ok 90-96, rozszerzony - ok 60-68 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sonicool Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:36 z podstawy kolo 94, rozszerzenie mam cale dobrze, wyniki wszystkie oki ,wiec oteoretycznie 100, ale napewno za cos odejmą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga5 Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:37 mógłby ktoś mi przesłać odpowiedzi z matmy.nie mam tego programu dzięki któremu mogę to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: df Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:41 widzialem zadania umiełbym tylko statystyke zrobić i nic więcej :P ale zawsze coś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pixelhasgone Re: Matma-po maturze... IP: *.244.155.79.wifi155.tnp.pl 11.05.06, 17:43 Proste było- totalna rozkminka w godzine podstawowy a rozszerzony w nieco ponad półtorej, gdybym tylko umiał podnoscić liczbe do kwadratu :/ Podstawa - 100%, rozszerzony bedziez z 92% :D Odpowiedz Link Zgłoś
czeslav19 Re: Matma-po maturze... 11.05.06, 17:52 podstawowa jak dla mnie to była łatwa ok 90-96%. rozszerzona też w miare, ale kto widział rozwiązania to wie że było troche haczyków. Z tym traperem to u nas dużo osób nie zrobiło. u mnie ok 70 %. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: K. Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 18:28 A ja bede miec 52% z rozszerzonego i jestem bardzo z siebie zadowolona bo chodze do klasy humanistycznej, matematyk w tygodniu mialam 3 a glowe pusta jesli chodzi o matme :) ciezka praca, wiele zadan i mam wynik :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magdaa Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:55 czy mam szanse dostac sie na AE w katowicach lub krakowie z takimi wynikami z matury? : ang pod - 92% ang rozsz - 75% mata pod - 66% mata rozsz - 64% Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KB Re: Matma-po maturze... IP: *.e-wro.net.pl 11.05.06, 17:58 we wrocku bys sie dostala :D poprawialem rozszerzenie i bedzie 94% ( rok temu mialem 50% ale bylo o wiele prostsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sylwia Re: Matma-po maturze... IP: *.efekt.net.pl / *.efekt.net.pl 11.05.06, 18:52 podstawowy będzie 90-96%, rozszerzony powyżej 70% napewno a ile to nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
grauko Re: Matma-po maturze... 11.05.06, 19:40 Ja tam sobie zadnych punktów nie dodaje, bo tylko niektóre zadania mam w pełni dobrze, daletgo nie wiem jak będą punktować dalszą cześć zadania. Ale osobiście uważam, że kiepsko mi poszła ta matura. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kris Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 22:50 Do Magda : Szczerze mowiąc to do Krakowa nie , a Katowice pewnie tak . Mialem podobne wyniki w zeszłym roku i nie starczyło do AE Krakow . Ale do AE Wroclaw na finanse bey problemu . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: RTS Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 18:58 same geniusze na tym forum.. a jakoś srednia matur zeszlorocznych rozszerzonych byla ponizej 30 ;] nie sadze aby w tym roku bylo lepiej. jak dla mnie rozszerzona byla masakryczna. nie przekrocze 30 %. za to podstawowa spoczko min. 90 % Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: memphix Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 19:38 ehh.. no tak jak myślałem.. na podstawach glupie bledy i to w kazdym zadaniu a na rozszerzeniu calkiem dobrze.. i tak wyszlo: podst. ok 78% i rozszr ok. 84% pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: domel666 Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 20:01 Tak, RTS ma rację. Same geniusze na tym forum. Nie wiedziałęm, żę polskie społeczeństwo jest aż TAK genialne :))) Ja wam powiem jaka jest prawda. Widzicie, WY tak naprawdę to nie jesteście genialni (no możę pare osób jest). To jaki wynik osiągniecie zależy od poziomu nauczania w waszej szkole. U mnie jest nie najlepszy, dlatego też w mojej szkole matme zdawało 13 osób na poziomie podstawowym i 9 na rozszerzonym na 140 maturzystów. Próbna wypadła blado (najlepszy wynik to 50%), a nyło nawet po 6% :|. Teraz będzie sporo lepiej :) Ja będe miał do 80% z podstawowej (z próbnej 48%). Nie jest źle, ale wiem że mogło być lepiej. Np. zwaliłem kompletnie zadanie z działkami :( A wystarczyło zauważyć, że są to PODOBNE trójkąty. Dodam też, że dzisiejsza matura z matmy faktycznie jest troche łatwiejsza niż ta z zeszłego roku, ale chyba ta zeszłoroczna była łatwiejsza niż próbna. Pozatym ta dzisiejsza jest porównywalna jak ta w sesji zimowej. A tak na marginesie dodam, że gdy rok temu zobaczyłem jak wyglądała matura z matmy (ta z Maja 2005) to się przeraziłem do tego stopnia, że chciałem zdawać co innego. Teraz wydaje mi się łatwa :) Analizując zadanie po zadaniu łatwo stwierdzić, że niektóre z maja 2005 były łatwiejsze niż te z maja 2006, a niektóre trudniejsze. Np. zadanie z wielomianem to dzisiaj było trudniejsze niż to z zeszłego roku. Z kolei rachunek prawd. w zeszłym roku był łatwiejszy niż dziś. Mimo mojej długiej wypowiedzi wiem jedno: Gdy wprowadzą OBOWIĄZKOWĄ mature z matematyki to wtedy MY wszyscy jednogłośnie i w zgodzie pomiemy, że ta teraz jest sporo trudniejsza niż ta za pare lat. GWARANTUJE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 20:02 Mam odczucie, ze same geniusze tutaj. Ale napisac, ze rozwiazalam na 100% też mogę i podstawe i rozszerzony. Poza tym to prawda. A własnie zapomnialam dodac, ze jestem nauczycielem matmy ;-) A dla pozostalych czytających nie przejmujcie się, jeśli ktoś pisze, że dostanie 100%. Gdyby tak było to każdą pracę sprawdzałoby się w ciągu 5 minut, ale tak pięknie nie jest. Potem okazuje sie, że tu ktos sie pomylil, tam kompletnie zle rozumowal i srednia wcale nie bedzie tak wysoka. Najwazniejsze to nie martwic sie na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maturzysta Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 20:17 gorące dzięki nauczycielce matmy, ma pani duuuuuuuużo racji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: domel666 Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 20:03 Tak, RTS ma rację. Same geniusze na tym forum. Nie wiedziałęm, żę polskie społeczeństwo jest aż TAK genialne :))) Ja wam powiem jaka jest prawda. Widzicie, WY tak naprawdę to nie jesteście genialni (no możę pare osób jest). To jaki wynik osiągniecie zależy od poziomu nauczania w waszej szkole. U mnie jest nie najlepszy, dlatego też w mojej szkole matme zdawało 13 osób na poziomie podstawowym i 9 na rozszerzonym na 140 maturzystów. Próbna wypadła blado (najlepszy wynik to 50%), a nyło nawet po 6% :|. Teraz będzie sporo lepiej :) Ja będe miał do 80% z podstawowej (z próbnej 48%). Nie jest źle, ale wiem że mogło być lepiej. Np. zwaliłem kompletnie zadanie z działkami :( A wystarczyło zauważyć, że są to PODOBNE trójkąty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grucha Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 20:40 MATEMATYKA: poziom podstawowy - 94% jest pewne poziom rozrzeszony - powyzej 60% ANGIELSKI: poziom podstawowy - 70% poziom rozrzeszony - około 50% Nie wiem czy mam szanse sie dostac na AGH na informatyke lub Politechnike Slaska Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: skedar Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 20:43 Dla CKE matura nie była łatwa bo popełnili błąd... :P Na poziomnie rozszerzonym w zadaniu 21 f(-3)=-2 a oni zaznaczyli że -3 :) Wiem że to nie jest klucz ale... nie chiałbym aby ktoś kto podaje takie przykładowe poprawne odpowiedzi sprawdzał moje wypociny.. Resztę pozostawiambez komentarza :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie! PS: .. a w szczegolności CKE.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Makr Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:09 Powiem szczerze, że według mnie podstawa była średnia, jak na podstawe. Ale jeśli ktoś wybrał ten przedmiot jako obowiązkowy i nie zda, to tylko przez swoje lenistwo. Bo 30% uważam, że było do osiągnięcia dla każdego. Rozszerzony, według mnie średni, łatwiejszy niż na próbnej. Ja licze tak na ponad 90% z podstawy i rozszerzonego. Straciłem tak po dwa pkt. Ale dużo zależy od egzaminatorów. Teraz, fizyka w środe:). Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pawel Re: Matma-po maturze... IP: *.amplus.net.pl 11.05.06, 21:29 Bieda na maxa :( podstawowy max 92% rozszerzony 42-50% Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iza Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:41 wiecie co to ocenianie czy matura była łątwa czy trudna jest bardzo subiektywne =P wszyscy mówią że prawdopodobienstwo z rozszerzenia było trunde a dla mnie było beznadziejnie proste, ale z kolei reszta rozszerzenia to czarna magia oprócz jeziorka i ostatniego zadania =P wiec wyloozujcie...... :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Korni Re: Matma-po maturze... IP: 194.117.241.* 11.05.06, 22:35 JA to myślę że jak na mój przypadek to mi jakoś tam poszło. Było łatwo oczywiście rozszerzony musiał być trudny (jego nie zdam) bo w końcu rozszerzony Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 12:42 podst 94% rozsz 96% porażka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nabla Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:27 > podst 94% > rozsz 96% > porażka!!! Porażka! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 16:22 Każdy to mógł na 100% napisać nie było haczyków żadnych, ani nic zaskakującego. Total disaster na takiej sztampie... Matematyczka najukochańsza będzie niepocieszona, że na takim trywialnym nie mam 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
solo.krk Re: Matma-po maturze... 12.05.06, 16:07 Ja jestem ta matura wrecz zalamany! Liczylem na ok 90% a skonczy sie w okolicach 70 moze z fartem przy osiemdziesieciu procentach! Dla mine porazka, tzreba bedzie za rok poprawiac :-P....Co do probnej to byla dla mnie latwiejsza od tej =) ( 93%-podst, 82%-roz) Odpowiedz Link Zgłoś
solo.krk Re: Matma-po maturze... 12.05.06, 16:09 Jak szacowalem swoj wynik to mialem na mysli poziom rozszerzony. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mroovka Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 20:51 ...zgadzam sie, matura rozszerzona nie była wclae wybitnie trudna...rozwiązywałam duuuuuuuzo trudniejsze zdania.. i jestesm przekonana ze w warunkach "bezstresowych" i co ważne: Z DUŻA ILOŚCIĄ MIEJSCA PRZEZNACZONEGO DO ROZWIĄZYWNIA ZADAN!!!( A NIE 2MA LINIJKAMI NA KRZYŻ!!!)byłabym w stanie moze nawte napisac ją na 100%... a tu co... 70% to nejwyższy mozliewy wynik.... wszsytko przez: !IDIOTYCZNE! błędy w liczeniu, złe podstawienie do wzoru.... Co sądzicie o ilości miejsca na rozwiązania??? ...kiedy zacżęłam roziwąywac jesdo z zadań..a potem sie zorientowąłm ze jest źle.. skreśliłam chcciąłm pisąć od nowa...ale juz oczywiście NIE BYŁO MIEJSCA!!!!!!!!!!!!!!! podczas kiedy cała ostatnia strona arkusza została pusta..(pisaliście cokolwiek do zadnia 5ego oprócz zrobienia wykresu???) ..przeciez nie jesteśmy w stanie zrobić zadań na brudno a potem je przespiywać...bo nie ma na to czasu.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mroovka Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 20:56 ..BŁĄD: czy pisaliście cokolwiek do OSTATNIEGO zadania??? tam gdzie trzeba było naszkicować wykres na podstawie danych?>????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pszek Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 22:36 Ja tam sobie coś pisałem, ale tak dla picu, bo na upartego to to można było w pamięci zrobić. Generalnie to głupio podzielili miejsce na zadania. Dali dużo na te z wykresami sinusów i pochodną, tylko nie wiem po co. Bo mi w sinusach to dobre pół strony został, a w pochodnej to nawet cała strona. Za to na zadanie z trapezem zagrakło mi miejsca, bo troche kreśliłem i moim kumplom też. Więc troche nie rozumiem tych co to przygotowywali;/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kris Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 23:12 Ja pisalem wszystko wnioski wynikające z treści zadania . Wypisałem własnosci funkcji , miejsca zerowe , punkty przegięcia , monotoniczność . Oprócz tego napisałem , ze do narysowania calego wykresu korzystam z tego , że f(x) jest nieparzysta . Czyli symetryczna wzgledem prostej y=x . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bacek Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 09:06 też to napisałam, ale raczej z nudów (hehe, ze 20 min sobie siedziałam bezczynnie, a w reszcie stos błędów <peace>). w ogóle rzeczy typu przedziały monotoniczności, czy wartości funkcji nieparzystej w ogóle nie powinni punktować. znaczy napisanych oddzielnie, a nie widocznych na wykresie. chyba mają jednak jakieś mózgi... Odpowiedz Link Zgłoś
czeslav19 Re: Matma-po maturze... 13.05.06, 10:37 jak funkcja jest nieparzysta to jest symetryczna względem punktu(0,0) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kris Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 10:52 Do CZeslav : Zarówno ty jak i ja mam racje : czyli jest symetryczna względem punktu (0,0) , ale jak potem wychodzi wystarczy odbic wzgledem prostej y=x , Spojrz na jakokolwiek funkcje nieparzysta , przyłóż linijke i zobaczysz . Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bokser Re: Matma-po maturze... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.06, 18:15 Nie masz racji. Nie jest symetryczna względem prostej y=x. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kris Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 18:25 Przyznaje się błedu , funkcja symetryczna względem prostej y=x to funkcja odwrotna do danej . Po odbiciu takiej otrzymujemy funkcje odwrotna . Wielki sorry za wprowadzanie w błąd . ps. Wazne ze dobrze naryswałem wykres , a to , ze olowiek mam prosta y=x to chyba nic sie nie stanie . Odpowiedz Link Zgłoś
solo.krk Re: Matma-po maturze... 13.05.06, 15:30 ja uzasadnilem tylko pkt po dodatniej stronie osi OX z nieparzystości -f(x)=f(-x) i wyglad wykresu z przedzialu (-1,1) a wlasciwie to ze przechodzi przez pkt (0,0) poniewaz jest ciagla i nieparzysta =), cos tam jeszcze wsadzilem ale raczej tak dla picu na wszelki wypadek.... ]:-> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michal Re: Matma-po maturze... IP: 82.177.40.* 12.05.06, 17:00 w pełni popieram to co napisala iza, nie mozna mówic czy matura była latwa, zależy jak komu zadania podeszly, a poza tym stres..itp. co do czasu to jeżeli ktos się naprawde uczyl to czasu wystarcza tak na styk:P ja osobiscie licze na 90%z podstawowej i 30% z rozszerzonej z tym że ja mialem w szkole matme bardziej niż podstawowa i to w takiej klasie ze babka musiala 2 lata tłumaczyć mnożenie, nastepnie 2 dzielenie a na reszte brakło czasu...:P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iza Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 18:25 hehe, nie dość, że się ze mną zgadzasz to jeszcze szacujesz takie same wyniki :D jeszczy by tego brakowało zebysmy na te same studia szli ;P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koko Re: Matma-po maturze... IP: *.suwalki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 22:02 łeeeeee....może ktoś jest zorientowany,angol poszedł mi dobrze,podstawowa matma też nieźle a rozszerzona ponad 50%- czy z takimi wynikami jest co skłądać na dobra uczelnie,np ae w Poznaniu? Juz zaczynam sie bać...:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: masa Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 07:53 mysle ze na niektore kierunki na politechnikach mozna skladac ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michal Re: Matma-po maturze... IP: 82.177.40.* 12.05.06, 23:13 iza a tak wogóle to skąd jesteś i gdzie się na studia wybierasz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wojtek Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 12:26 matma podst. 90% rozsz. 50% ang podst 100% rozsz. 80% jest szansa dostac sie na agh na geologie albo geodezje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iza Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 16:28 z warszawy jestem a odnośnie studiowania to chciałabym: dietetykę na AM technologie żywności i żywnienie człowieka na sggw albo biotechnologia na sggw tylko ciekawe czy sie gdziekolwiek dostane =/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maniek Re: Matma-po maturze... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.06, 13:21 z podstawy to myslę ze 96% a rozszerzony 90 może troche wiecej. no ale ja z matmy do szesc miałem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maturzystkaRolina Re: Matma-po maturze... IP: 213.25.42.* 13.05.06, 14:01 ang podst ok 92-94% ang rozsz ok 62% gegra podst ok 70% gegra rozsz ok 65% matma podst ok 80% matma rozsz ok 75% Jak myslicie czy z takimi wynikami da sie na UW albo na SGGW na finanse i bankowosc? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: b00zy Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 20:31 No ja z matmy tez mam 6 (i z informatyki), wszystko zawsze rozwalalem nawet najtrudniejsze zadania, a tu prosze na maturze porazka: podstawa 94% rozszerzona 64% TOTALNA LIPA i teraz nawet nie wiem na jakie studia sie wybierac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ? Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 22:05 Heh bywa, pociesze cie moze mowiac, ze na pewno nie ty jeden zle napisales mature mimo, ze jestes/byles bardzo dobry.... Takie zycie w ogole odnosze wrazenie, ze ta matura napisza najlepiej osoby nie najlepsze, ale najbardziej dokladne. Zadania wlasciwie nie byly trudne, ale mozna bylo narobic pelno glupich bledow... Zreszta jak sobie tak dokladnie wyliczyles ile masz procent??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michal Re: Matma-po maturze... IP: 82.177.40.* 14.05.06, 00:47 no ja raczej inne mam zainteresowania, budownictwo na polibudzie w rzeszowie albo w krakowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Matma-po maturze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 12:11 ej czy były jakies grupy tak jak w przypadku angola czy gegry....moze zadania byly te same tylko inne liczby???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michal Re: Matma-po maturze... IP: 82.177.40.* 15.05.06, 18:30 raczej nie było grup na matmie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 19:28 No ja może zadowolony nie jestem, ale nie jest źle. Podstawa jakieś 90-94%, rozszerzona jakieś 70-80%. Do tego mi dochodzi anglik dość nieźle, bo podst. koło 100% i rozsz. koło 80%. Chciałbym się na informatykę albo na informatyke stosowaną na AGH z tymi wynikami dostać. Jakieś szanse może mam, ale nie wiem czy duże. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: janosik Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:27 Ja mam podobnie: Angielski podstawa ponad 90% Angielski rozszerzony okło 70% Matma podstawa ponad 90% Matma rozszerzona okoł 75% Też planuje na infe na AGH ale szanse raczej marne czytając posty innych forumowiczów ktrórzy to mają po 100% na rozszerzonej matmie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: masa Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 07:51 maja po 100 ale ciekawe ile w tym prawdy, i jak na to egzaminator ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: Matma-po maturze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:50 No zobaczymy, zobaczymy. Może się okazać, że ocena egzaminatora będzie się nawet dość sporo różnić od tej, którą się samemu typuje. W końcu będą oceniac według klucza i mogą odejmować punkty naprawdę za głupoty. A ze studiami to się okaże jak skończą rekrutacje. Na raze pozostaje mieć nadzieję :D Odpowiedz Link Zgłoś