lost66 05.10.09, 08:16 Witam, proszę o informacje dot.przebiegu zabiegu w śremie. Jaki jest czas pobytu w szpitalu i jak mozna ocenic stopien bólu w porownaniu do artroskopii?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izaw121 Re: Rekonstrukcja ACL Śrem !!!!! 05.10.09, 13:50 Nikt ci na to nie odpowie: 1. Ból nie zależy od tego w jakiej klinice będzie wykonywana operacja 2. To jak to będzie wyglądało zależne jest od metody jaka zostanie użyta oraz od użytego znieczulenia 3. Ile będziesz w szpitalu zależne jest też od tego, czy nie zajdą jakieś komplikacje, jak się będziesz czuła itp. Odpowiedz Link
lost66 Re: Rekonstrukcja ACL Śrem !!!!! 05.10.09, 16:40 dzięki za zainteresowanie, pytałam o czas pobytu standardowy zakładając że wszystko jest ok.tak jak w przypadku artroskopi przyjęte jest że wychodzisz nastepnego dnia. Spytam może inaczej, czy Ty masz to juz za sobą , jaką metode zastosowali, i jak się to mialo do artroskopi, jeśli miałaś wczesniej. Odpowiedz Link
izaw121 Re: Rekonstrukcja ACL Śrem !!!!! 05.10.09, 18:18 W szpitalu jest się średnio 4-5dni. Ja osobiście nigdy artroskopii nie miałam Odpowiedz Link
nettmanek Re: Rekonstrukcja ACL Śrem !!!!! 09.11.10, 09:37 nie ma porównania bólu pomiędzy artroskopią a rekonstrukcją, ale pociesz się tym, że w moim przypadku ostry ból był tylko 3 doby, po 2 odmówiłem środków przecibólowych i wytrzymałem więc i Ty dasz rade:) Generalnie najgorsze jest pierwsze wstanie z łóżka, drugie już mniej. Znieczulenie miałem dolędźwiowe. Co do pobytu w szpitalu... zazwyczaj jest tak ze leżysz 3 dni przed operacją i 3 dni po operacji:) w moim przypadku wyglądało to tak ze przyszedlem w czwartek, operacja w poniedziałek a w piątek wyszedłem więc leżałem ciut więcej ale lepiej dłużej poleżeć i upewnić się że wszystko jest OK. Rekonstrukcję miałem w Częstochowie Odpowiedz Link
nettmanek Re: Rekonstrukcja ACL Śrem !!!!! 09.11.10, 09:38 metoda altroskopowo - inwazyjna (ścięgna wycinali inwazyjnie) zapomniałem dodać:) Odpowiedz Link
gerrardd Re: Rekonstrukcja ACL Śrem !!!!! 06.12.10, 14:44 Witam, Jestem 4 dni po rekonstrukcji ACL i szyciu łąkotki. W szpitalu byłem dwie noce. Znieczulenie oponowe. Zabieg trwał ok godziny. Operował mnie dr Piontek z Rehasport Clinic. Porównania z artrosopią nie mam, ale ból pewnie większy bo i zabieg bardziej inwazyjny. Tragedii nie ma:) Nie przyjemnie jest gdy wstajesz z łózka pierwszy raz. W rehasporcie zawsze jest w tym momencie przy Tobie rehabilitant. Mówi co i jak, czułem się dzięki temu bezpiecznie. teraz czuje takie dziwne pulsowanie jak wstaje. Jak siedzę lub leże bólu praktycznie nie odczuwam. Mówią, że najważniejsza jest prawidłowa rehabilitacja po zabiegu. Osiągnięcie w odpowiednim czasie pełnego zgięcia i wyprostu itd... zobaczymy jak to będzie :) Odpowiedz Link
gamami Re: Rekonstrukcja ACL Śrem !!!!! 12.02.11, 14:54 Miałem identyczny zabieg tydzień temu.Czy mógłby Pan napisać, jak czuje się Pana zszyta łąkotka? I jak przebiega rehabil.( np. jaki kąt zgięcia ortezy miał Pan tydzień po operacji...?) pozdrawiam Odpowiedz Link
iguana024 Re: Rekonstrukcja ACL Śrem !!!!! 25.11.13, 13:46 Potrzebuje pomocy w wypełnieniu ankiet do pracy magisterskiej. Temat pracy: Ocena motywów i barier w podejmowaniu aktywności fizycznej przez pacjentów po rekonstrukcji więzadeł krzyżowych. Do wypełnienia ankiety potrzebuje osób po rekonstrukcji więzadeł krzyżowych. Jeśli sami takimi osobami nie jesteście ale znacie kogoś kto przebył ten zabieg podeślijcie ankietę tej osobie. Mama, tata, wujek, ciotka, babcia, siostra, brat, kuzyn, kolega - wszyscy. z góry dziękuję i oczywiście obiecuję odwdzięczyć się pomocą w waszych ankietach :) link do ankiety: docs.google.com/forms/d/1cIx7Y0lqsoO2_CIbh0TQylep-Jm64k9ZTkXynpZkabo/viewform Odpowiedz Link