Dodaj do ulubionych

Bóle w biodrach i kolanach. Proszę o pomoc

07.06.10, 16:55
Od kilku lat mam bóle w kolanach oraz biodrach. Byłam u lekarza internisty, ten stwierdził iż nic mi nie jest i przepisał glukozaminę. Kilka miesięcy temu bóle wróciły i nasiliły się. Brałam znów glukozaminę i nie pomogło. Ból cały czas narastał, więc zgłosiłam się znów do lekarza (tym razem innego). Skierował mnie na badanie krwi, rtg oraz do ortopedy. Badania krwi nic nie ujawniły, rtg również. Ortopeda musiał wołać drugiego, gdyż również nie wiedział co mi jest.
W tej chwili ból znów rośnie. Przy siedzeniu i przy chodzeniu, zdarza się nawet, że nie mogę podbiec (np do autobusu), wejść po schodach. Nie mogę usiedzieć 30 minut bo znów mnie bolą kolana i biodra (ból "uruchamia się" sam z siebie).
Nie miałam żadnych urazów.
Ból w biodrach lokalizuję przy połączeniu kości udowej z biodrem.
Ból w kolanach jet w postaci jakby ktoś włożył je w imadło i ściskał równocześnie grzebiąc igłą od środka.

Czy jakiś lekarz mógłby określić co mi jest lub ewentualnie czy mogę zgłosić się z tym do szpitala?
Obserwuj wątek
    • izaw121 Re: Bóle w biodrach i kolanach. Proszę o pomoc 18.06.10, 20:05
      Jakie badania krwi był wykonane??
      Jeśli zdjęcia rtg totalnie nic nie wykazują, sprawdziłabym jeszcze kręgosłup.
      Czy coś się dzieje z innymi stawami (cokolwiek??) czy choruje Pani na jakieś inne choroby bądź zażywa leki (jeśli tak to jakie i z jakiego konkretnie powodu)??
      • gaziuu Re: Bóle w biodrach i kolanach. Proszę o pomoc 13.01.15, 23:00
        Mam identycznie tylko u mnie dochodza również koncie:( lekaze również nie widza nic:(
        • nubax Re: Bóle w biodrach i kolanach. Proszę o pomoc 20.01.15, 16:36
          Z całej tej historii widać, że lekarz pierwszego kontaktu jakieś tam blade pojęcie miał. Przydało by się w Pani przypadku zrobienie dodatkowo rezonansu magnetycznego ot najdokładniejsza metoda badań. Mimo wszystko mam wrażenie, że może to być przyczyna w braku odpowiedniej diety. Dość istotny będzie tutaj Pani wiek oraz informacje o tym jakie Pani dostarcza organizmowi składniki odżywcze.

Bądź co bądź w przypadku takich dolegliwości proszę zgłaszać się wyłącznie do specjalistów.

Proszę też zwrócić uwagę na to jaką ma Pani pozycję podczas siedzenia oraz czy kolana są na odpowiedniej wysokości by nie dochodziło do ucisku siedziska na uda.
    • fizjomax Re: Bóle w biodrach i kolanach. Proszę o pomoc 03.02.15, 10:09
      a czy specjalista badał palpacyjnie kolana,biodra i stopy? Należy przeprowadzić wnikliwy wywiad , zbadać ,sprawdzić chód pacjenta i wydolność mięśni kończyn dolnych . Nie widząc pacjenta nic więcej nie mogę doradzić .
    • beti756 Re: Bóle w biodrach i kolanach. Proszę o pomoc 04.02.15, 21:21
      Ja na Twoim miejscu skorzystałabym z konsultacji dobrego fizjoterapeuty wykonującego zabiegi manualne.
      Niech Cię dokładnie zbada i zobaczy czy przyczyny nie ma gdzieś w aparacie ruchu.
      Mi przy bólach kolan tego typu zabiegi bardzo pomogły, a pan Krzysztof Narosz z Fizjo Med Poland okazał się mieć złote ręce. Polecam.
    • omah88 Re: Bóle w biodrach i kolanach. Proszę o pomoc 13.02.15, 02:03
      Takie objawy mogą wskazywać na poważne choroby tkanek trzeba udać się do neurologa.
      Można również zacząć używać wkładek ortopedycznych spowoduję to znaczne odciążenie układu kostnego zwłaszcza polecam wkładki silikonowe.
    • malapatrycja Re: Bóle w biodrach i kolanach. Proszę o pomoc 23.02.15, 22:56
      Witaj!
      Jak dalej potoczyły się Twoje losy?
      Najlepsza rada to ta żeby udac się do fizjoterapeuty. Byłaś?
      Pozdarwiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka