Dodaj do ulubionych

łokieć tenisisty

14.07.13, 22:18
Witam,
czy może ktoś borykał się z tym schorzeniem. Ja mam to w dwóch łokciach i męczę się już ponad dwa lata. Nic mi nie pomaga.
Obserwuj wątek
    • magdzior28 Re: łokieć tenisisty 21.07.13, 13:33
      A co z Tym robiłaś? Jak i gdzie rehabilitowałaś? Samo nie przejdzie.
      Zapisz się do dobrego terapeuty manualnego. Podkreślam dobrego. Żadne lasery, prądy czy inne cuda. Terapia manualna przy tego typu dolegliwościach jak łokieć tenisisty przynosi bardzo dobre rezultaty.
      Ze swojej strony polecam terapeutów z Fizjo Med. Poland z Warszawy. Pan Narosz działa cuda.
      • ramka2 Re: łokieć tenisisty 16.08.13, 09:30
        też wierzę w terapię manualna, ale ja nie mam kasy
    • tokokot Re: łokieć tenisisty 23.07.13, 13:44
      Ja całkiem niedawno też się o to pytałam na jakims wątku. Też mnie to męczy. Wszyscy wysyłają mnie do fizjoterapeuty. mieszkam pod Wrocławiem, dostałam namiary na Rehafit, tam to leczą terapią PNF. chcę się tam wybrać i sprawdzić, oby mi pomogli :)
      • david.glosky Re: łokieć tenisisty 23.07.13, 15:46
        Hej Toko, pomogą Ci tam, tak myśle... ja juz pisalem gdzies na forum, że moja panna była w tym gabinecie Rehafit i teraz śmiga pięknie. :)
    • amundsen1 Re: łokieć tenisisty 12.08.13, 13:54
      Ja bym popróbował też techniki miekke wspomagające rehabilitacjęę, mam tu na mysli na przyklad kinesio taping - t plastry kolorowe naklejane na skore w miejscach urazów i bóli.... znalazłem taki tekst o tym, jakbys sie nigdy z tym nie spotkała :)
      • magdzior28 Re: łokieć tenisisty 17.08.13, 17:33
        Tak jak napisałeś "tejpy" mogą tylko wspomóc rehabilitację, ale nie są rehabilitacją samą w sobie.
        Niezmiennie radzę udać się do terapeuty manualnego.
    • kitulec Re: łokieć tenisisty 18.06.14, 13:17
      w klinice MML w wawie leczą też łokieć tenisisty. Ja tam leczyłam przegrodę nosową, ale ogólnie to wyspecjalizowała się ostatnio w urazach sportowych z tego co widziałem na fb, leczą się tam nasi zawodnicy MMA, więc muszą być nieźli. Na fb są fajne filmu o tym jak leczył się tam Jan Błachowicz :))
      • ramka2 Re: łokieć tenisisty 23.06.14, 16:12
        ale ja nie mam na to kasy - jestem skazana na ból nie wiem jak długo - boli mnie już czwarty rok
    • ramka2 Re: łokieć tenisisty 07.07.14, 21:34
      z Warszawy
    • mal.uca Re: łokieć tenisisty 01.10.15, 10:53
      Ostatno widziałam, że jakaś dziewczyna chodziła obklejona tymi plastrami. Nie rozumiem tylko skąd u ludzi przekonanie, że tylko standardowa rehabilitacja pomoże. Ja uczestniczyłam na terapii PNF i naprawdę uzyskałam świetne rezultaty i cieszę, że się dałam namówić na leczenie. Chodziłam do Centrum Terapii Dzieci i Dorosłych (neurostyk.pl/)
    • fizjo-clinica Re: łokieć tenisisty 14.10.15, 20:52
      Witam jako fizjoterapeuta moge powiedziec ze kinesiotaping czyli "plastry" faktycznie pomogaja przy leczeniu zespolu lokcia tenisisty ale jest to tylko wspomaganie fizjoterapii, trzeba wykonac duzo technik manualnych, ktore faktycznie moga dac efekt. Jakby ktos mial dodatkowe pytania to zapraszam do kontaktu www.fizjo-clinica.pl tel 575-618-007
    • reacttiv.pl Re: łokieć tenisisty 23.10.15, 16:37
      Polecam gabinet w krakowie, tam mnie wyleczyli z łokcia tenisisty
      www.reacttiv.pl
      www.facebook.com/prywatnarehabilitacja?ref=hl
    • izzy74 Re: łokieć tenisisty 01.12.15, 09:59
      Z tym łokciem tenisisty to w ogóle nie taka łatwa sprawa. Jest fajny artykuł na ten temat: wprawiamywruch.pl/?p=211 . Uważaj, żeby zwalczyć przyczynę, a nie sam objaw problemu.
    • beti756 Re: łokieć tenisisty 07.01.16, 15:27
      Na początku był tu polecony pan Narosz Krzysztof, którego i ja bardzo polecam. Konkretny fachowiec z dużym doświadczeniem.
    • sfugala Re: łokieć tenisisty 30.01.16, 12:40
      Warto skorzystać i pojechać do NAJLEPSZEJ PRZYCHODNI REHABILITACJI ALIUS-MED DOBRY REHABILITACJI. www.slius-med.pl
      Www.rehabilitacja-andrespol-boje.pl
    • garysiaa Re: łokieć tenisisty 04.02.16, 10:19
      metoda Cyriax i fala uderzeniowa w przychodni Ortomasters działa cuda. magister Wojtek fizjoterapeuta najczęściej męczy prostownik promieniowy krótki nadgarstka , bo tak wynika z uszkodzenia, a jeśli ma jakieśproblemy konsultuje się z Dr Nowakiem - ten ortopeda praktycznie od ręki robi USG, nawet w weekend.
      polecam ten zaangażowany zespól. ich cennik www.ortomasters.pl 534349090
    • wdziecznypacjent Re: łokieć tenisisty 10.02.16, 12:52
      Na ból łokcia tenisisty najlepsze zabieg jest fali uderzeniowej, ja w Warszawie robiłem w Klinice Fizjomax u Pani Kingi Podsiadło. Miałem 6 zabiegów, polecam.
    • samcio26 Re: łokieć tenisisty 11.02.16, 22:00
      Ja miałęm ostrzykiwanie osoczem bogatopłytkowym. Musze powiedzieć, że rewelacja. Zainteresuj się tym może u Ciebie również pomoże. Zabiegi miałem w klinice Sport-med w Krakowie - lekarz nazywał się Jan Paradowski. Tu masz link jakby co sport-med.pl/
    • krzysiek_040 Re: łokieć tenisisty 04.03.16, 09:39
      Też mam problem z łokciem ale najlepsze są zastrzyki. Bolał mnie rok a smarowałem wszystkim co można kupić w aptece nawet maści na sterydach nie pomogły. To za duży staw żeby smarować maściami i łykać tabletki. Jak się ma dwadzieścia lat to wszystko się goi ekspresowo a po czterdziestce to już trzeba uważać. Lekarz doradził mi ortezę na łokieć powinna pomóc , znalazłem taką w sklepie rehcentrum.pl mają markowe produkty. polecam i mam nadzieję że przestanie boleć i pamiętaj o zastrzykach.
    • krzysiek_040 Re: łokieć tenisisty 04.03.16, 09:42
      Podsyłam info o ortezie jaką zakupiłem rehcentrum.pl
    • normaflex Re: łokieć tenisisty 21.04.16, 16:56
      W skutek przeciążeń i mikrourazów dochodzi do uszkodzeń struktury włókien kolagenowych ścięgien. Organizm uruchamia proces samonaprawy, ale w miejscach uszkodzeń powstaje tkanka znacznie słabsza od zdrowej, tj. włókna kolagenowe mają zmienioną strukturę. Dlatego zażywać można Normaflex, który zawiera natywny kolagen typu II. Jest cząsteczką, która nie została w żaden sposób zmieniona.
      • dendrolozka Re: łokieć tenisisty 12.05.16, 09:32
        Ja z całą odpowiedzialnością polecam falę uderzeniową.Długo się męczyłam z różnymi terapiami podali przeszło bez śladu.
    • teresa_tesia Re: łokieć tenisisty 08.06.16, 15:59
      polecam fizjoterapeutów z Constance Care w Kierszku k. Konstancina - Jeziorny. Profesjonaliści pracujący na najnowszym sprzęcie - ceny prowincjonalne.
      Mojemu łokciowi pomogli i mogę dalej grać w tenisa. Łap link constancecare.pl/ +48 22 111 00 57
      Teresa

• necessity Re: łokieć tenisisty 05.08.17, 19:27
      na szczęście już mnie nie boli, męczyłam się z tym ponad 4 lata, nic nie pomagało, zrujnowałam sobie tylko zdrowie psychiczne i życie - bolało non stop w moim przypadku były to dwa łokcie - iniekcji nikomu nie polecam - zrobiłam sobie jedną i było jeszcze gorej - operacja - to już tragedia - absolutnie nie wierzę w powodzenie - na szczęście przeszło i mam nadzieję, że nie wróci
    • bananarama-live Re: łokieć tenisisty 12.01.18, 19:42
      Porozmawiaj z lekarzem na temat zastrzyku z kolagenu. Robi sie jeden zastrzyk. Koszt 1 amp 2ml ok 40 zł Zastrzyk bez recepty.
    • bananarama-live Re: łokieć tenisisty 12.01.18, 20:23
      www.apteka-leki.pl/produkt/4863-md-knee-1-ampulka-2ml.html
    • dstsdys Re: łokieć tenisisty 14.04.18, 20:13
      Miałem łokieć tenisisty. Skorzystałem z pewnej metody którą opracowałem ulga w bólu była natychmiastowa jeśli ktoś kto ma łokieć tenisisty chce z niej skorzystać niech napisze na: tenniselbow@interia.pl
      Proszę tylko o opinię czy pomogło. Po skorzystaniu z metody ale ulga w bólu poowinna być natychmiastowa żadna inna metoda nie dała mi takich efektów.
      Jeśli nic nie pomaga to sprubujcie metody z której ja skorzystałem za darmo!
    • malamikaa Re: łokieć tenisisty 22.05.18, 15:44
      Mąż miał w jednym łokciu i miał na to falę uderzeniową i terapię mięśniowopowięziową pomogło po kilkunastu zabiegach. Próbowałeś czegioś takiego? Popytaj lekarzy albo w gabinetach rehabilitacji, a jak mieszkasz niedaleko Krakowa to polecam tam gdzie chodził mąż na rehabilitacje.org się zapisywał do gabinetu na Słomczyńskiego, ale więcej mają.
    • bozena.derecka Re: łokieć tenisisty 15.06.18, 10:12
      Mąż miał problem z łokciem tenisisty (mimo że z tenisem nie ma nic wspólnego !) Jak się okazało schorzenia można "nabawic" się przy wykonywaniu określonych prac . Mąż trafił do kliniki Osteo-med na Ursynowie i tam został poddany serii 5 zabiegów na falę uderzeniową. Zabiegi + zalecone cwiczenia do wykonywania w domu i problem na razie zniknął. Zabieg wykonywał mgr fizjoterapii
      Jeśli ktoś jest z ursynowa i szuka fali uderzeniowej w przystępnej cenie to może sprobować do osteo-med
      osteopatia-warszawa.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka