Dodaj do ulubionych

Staw skokowy - Usztywnienie czy Endoproteza?

23.01.14, 19:48
Witam
Czy są tu tacy którzy przeszli jak w temacie zabieg usztywnienia stawu skokowego bądź zdecydowali się na endoprotezę.
Proszę o opinie w tej sprawie?
Z góry dziękuje za informacje w tej sprawie...
Obserwuj wątek
    • rtoip.1981 Re: Staw skokowy - Usztywnienie czy Endoproteza? 06.02.14, 13:34
      Po pierwsze - jaki jest powód Twojego pytania? Tzn. jaki jest Twój problem? Ile masz lat? Jest wiele schorzeń gdzie wskazana jest artrodeza i wiele gdzie można zastosować protezoplastyke.
      • adriano755 Re: Staw skokowy - Usztywnienie czy Endoproteza? 07.02.14, 11:15
        Witam
        Pytam bo poszukuje osoby które przeszły takiego typu zabiegi?
    • pawlaczek00 Re: Staw skokowy - Usztywnienie czy Endoproteza? 16.02.14, 21:22
      7 lat temu przeszłem endoprotezoplastyke stawu skokowego lewego, w tej chwili proteza złąmałam sie i lekarz proponuje mi usztywnienie. Jaka mam podjąc decyzje prosic o nowa proteze czy usztywnic staw. Po endoprotezie stawu caly czas odczuwałem bol. Prosze o kontak. Jestem z okolic Rzeszowa i chciałbym skontaktowac sie z osoba po usztywnieniu i dowiedziec jak wyglada zycie po usztywnieniu.
      • adriano755 Re: Staw skokowy - Usztywnienie czy Endoproteza? 24.02.14, 04:26
        Możesz coś wiecej powiedzieć jaką miałeś endoproteze i gdzie miałeś operację? Co było przyczyną tego ze zdecydowaleś się na endoprotezę i ile musiałeś czekać na dofinansowanie NFZ. Po jakim czasie zaczaleś chodzić o własnych siłach? i co było powodem tego bólu?
    • zizet12 Re: Staw skokowy - Usztywnienie czy Endoproteza? 24.02.14, 08:22
      ja miałam 4 lata temu usztywniany staw skokowy i rekonstrukcję więzadeł.
      Wstałam z łóżka po 3 miesiącach od operacji po pół roku chodziłam bez kul.
      Nie da sie porównać dwóch sytuacji bo nie wiadomo jaki jest Twój stan stawu i czy operacja jest pilna.
      • pawlaczek00 Re: Staw skokowy - Usztywnienie czy Endoproteza? 27.02.14, 20:23
        Miałem operacje wstawienie protezy stawu skokowego, po wypadku samochodowym. teraz po 7 latach od wstawienia protezy,proteza sie złamała i jestem zmuszony do kolejnej operacji. Mam zadecydowac wymiana na nowa proteze albo usztywnienie stawu. Nie wiem co mam zdecydowac lekarz namawia na usztywnienie. teraz noga strasznie boli ledwo chodze. Mam wielka prosbe do osoby ktora odezwala sie z usztywnieniem stawu o wiecej szczegolow, jak wyglada poruszanie sie czu mozesz jezdzic samochodem, czy boli????
        • zizet12 Re: Staw skokowy - Usztywnienie czy Endoproteza? 16.03.14, 15:20
          Usztywnienie stawu "wytrzymało 3" lata Przez 3 lata normalnie funkcjonowałam, bolało tylko czasami, samochodem spokojnie można jeżdzić.
          Obecnie więzadła znów są zerwane (do ponownej rekonstrukcji z przeszczepem), boli bardzo, ciezko jest chodzić.
          Na pewno będą zmiany zwyrodnieniowe, a to zawsze boli

Napisz maila na gazetowy to opowiem więcej zizet12@gazeta.pl

• boyka562 Re: Staw skokowy - Usztywnienie czy Endoproteza? 26.12.16, 18:20
            Witam, mam 19 lat i tez mam miec usztywnienie stawu skokowego i moje pytanie jest czy bol nie powruci i czy w miare da sie chodzic?
    • boyka562 Re: Staw skokowy - Usztywnienie czy Endoproteza? 26.12.16, 18:35
      Moge wiedziec co ty zriłas? Tez mam ten problem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka