Dodaj do ulubionych

ból po artroskopii kolana

04.06.20, 20:09
Witam.
Siedem miesięcy temu miałam artroskopię stawu kolanowego. Częściowa menisectomia rogu przedniego i tylnego łękotki przyśrodkowej. Shaving kłykcia przyśrodkowego kości udowej. Usunięcie fałdu maziowego ze stawu kolanowego. Niestety po zabiegu jest dużo gorzej. Kolano boli mnie bardziej niż przed zabiegiem. Lekarz, który robił mi operację wstrzyknął mi cztery miesiące po zabiegu osocze i kwas hialuronowy (1 dawka). Niestety pomogło tylko na chwilę. Z dnia na dzień jest coraz gorzej, leki przeciwbólowe już nie pomagają. Jestem załamana, co mam robić? Może polecicie jakiegoś sprawdzonego ortopedę z woj. pomorskiego?
Obserwuj wątek
    • przemekjureczko Re: ból po artroskopii kolana 06.06.20, 20:08
      Generalnie, w Twoim przypadku kluczowa jest dobra diagnoza by dowiedzieć się dlaczego dalej Cię boli. Nie napisałaś czy przeszłaś pełną rehabilitację po operacji? bo to bardzo ważny etap. Nie znam specjalistów z tej okolicy :( Mogę Ci zostawić jedynie dwa linki z mojego portalu Świat Rehabilitacji, może one dadzą Ci trochę nowych informacji. Pozdrawiam Przemek

swiatrehabilitacji.pl/uszkodzenie-uraz,-pekniecie-lakotki-przysrodkowej-objawy,-operacja,-leczenie,-rehabilitacja-a407.html

swiatrehabilitacji.pl/zwyrodnienie-kolana-stawu-kolanowego-objawy,-przyczyny,-operacja,-rehabilitacja-a399.html
    • piotrdolony Re: ból po artroskopii kolana 27.07.23, 11:42
      Witaj , ja miałem podobny problem , tylko że j miałem trzy artroskopię tego samego kolana, w którymś momencie po wielu rehabilitacjach, pogodziłem się z tym że będę do końca życia kulał. Ale trafiłem kiedyś na elektroniczną opaskę RecoveryRx która mi wyleczyła kolano, produkt normalnie sprzedawany w angli , Stanach, nie wiem dlaczego , nie ma tego w Polsce, kupiłem to na Olx albo allegro, rewelacja nie potrzeba leków przeciwbólowych, działa subtelnie nie odczuwasz skutków ubocznych, a przyspiesza gojenie , poczytaj sobie o tym ja jestem mega zadowolony z efektu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka