karenk100 09.03.07, 20:42 kochani moi mam nadzieję że włączyci esię do dyskusji na temat problemółw z kręgosłupem pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pittt5 Re: dbanie o kregosłup 16.03.07, 08:16 polecam świetnego rehabilitanta Dariusz Skrzypek tel. 052 381 42 49 przyjeżdza również do Lodzi Odpowiedz Link
karenk100 Re: dbanie o kregosłup 18.03.07, 09:44 dziekuje pięknie za kontakt napewno skorzystam Odpowiedz Link
betula44 Re: dbanie o kregosłup 09.04.07, 19:34 A ja polecam masażer z firmy "beactive" pomógł i mamie i mnie. Taki domowy masażysta do dyspozycji kiedy trudno znaleźć prawdziwego. kupiony przez męża na allegro .jest też strona tej firmy www.beactive.pl Odpowiedz Link
kasica45 Re: dbanie o kregosłup 30.04.07, 16:40 a czy moze macie jakies cwiczenia ktore mogly by wzmocnic miesnie wokol kregoslupa. Przez kilka miesiecy wykonywalam ciezka prace i teraz place za moja glupote - bolami w dolnej pratii kregoslupa. Lekki i dlugotrwaly bol! mozna zwariowac! Odpowiedz Link
poginski Joga!!! 09.11.07, 14:10 Joga uratowała mi zdrowie. Jakies 4 lata temu zacząłem odczuwać okropny ból pod prawą łopatką. Po badaniach neurologicznych okazało się, że mam skoliozę. Mój rehabilitant powidział, że powienienem spróbować rozciągnąć mięśnie kregosłupa. Koleżanka akurat wtedy zaczęła chodzić na jogę i stwierdziła, że to najlepszy sposób na takie rozciągnięcie. Zapisałem się więc na zajęcia do szkoły Adama Bielewicza w Warszawie dwa i pół roku temu i tak zaczęła się moja przygoda z jogą. Bóle po jakimś czasie znacznie się zmniejszyły, a obecnie prawie mi nie dokuczają. Dodatkowo joga ogólnie poprawia samopoczucie i stan ducha. Oczywiście nie jest to złoty środek dla wszystkich i pewnie nie pomoże przy rehabilitacji po operacji kręgosłupa. Serdecznie jednak polecam. Przemek Odpowiedz Link
minona_9 Re: dbanie o kregosłup 09.11.07, 15:30 Joga jest super, ale to recepta nie dla każdego. Aby kręgosłup przestał boleć niezbędny jest z jednej strony odpoczynek (przez kilka miesięcy) od ruchów powodujących ból, a z drugiej, intensywne ruszanie się. Z jednej strony należy uważnie: siadać, wstawać, nakładać skarpetki, nosić tylko lekkie rzeczy i symetrycznie, siedzieć we właściwej pozycji. Z drugiej, aktywność fizyczna: najlepsze jest pływanie. Ja biegam i robi mi to bardzo dobrze. Nie zalecam jednakże biegów o ile nie wie się dokładnie jak to robić (jaki krok, od czego rozpoczynać ruch itp)ponieważ jeśli technika biegu jest niewłaściwa, to bóle mogą się nasilić. Odpowiedz Link