sloneczko55555 11.08.08, 22:16 Mam pytanie co powinnam zrobić jak odczuwam ból w kolanie (artroskopia 6 miesięcy temu)? Dodam,że mam 18 lat ;( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atojaimy Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 12.08.08, 00:46 A skąd wiesz, że te bóle są reumatoidalne? Tak pytam, bo sama się noszę z tym problemem. Ja również 6 miesięcy temu miałam artroskopię i pomimo długiej rehabilitacji ból pozostał jak diabli. Lekarz tak stwierdził czy rehabilitant? Bo mnie rehabilitant zaczął wmawiać, że to bóle reumatoidalne, ale nie do końca jestem przekonana. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
sloneczko55555 Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 12.08.08, 17:33 No właśnie mi też rehabilitant, ale idę jeszcze do lekarza pierwszego kontaktu. Niech coś poradzą Odpowiedz Link
atojaimy Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 12.08.08, 22:15 Mam nadzieję, że nie mamy tego samego rehabilitanta :) Przyznam, że ciekawa jestem co Ci poradzą. Ja się dziś zapisałam na prywatną konsultację, ale muszę czekać prawie miesiąc. A boli. Może ktoś z forumowiczów coś dorzuci od siebie? Pozdrawiam Odpowiedz Link
sloneczko55555 Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 13.08.08, 09:48 Tez wybieram się na wizytę do ortopedy (oczywiście też prywatnie), bo normalnie to za 3 miesiące. Tylko muszę poczekać 3 tygodnie ,bo na wczasach. Mojej koleżance rehabilitant powiedział,że po takich zabiegach większość do końca życia ma bóle przy zmianach pogody. Co miałaś robione w czasie artroskopii ? Odpowiedz Link
atojaimy Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 13.08.08, 19:09 Częściowo usunięta i częściowo szyta łąkotka Odpowiedz Link
sloneczko55555 Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 13.08.08, 22:00 To ja miałam częściowo usuniętą tylko i usunięta struktura, która mi urosła w kolanie Odpowiedz Link
mbzyk Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 26.10.08, 22:44 18 lat i bole reumatoidalne? Smiech :) Moga byc bole ale zwiazane z urazem i przebyta artroskopia. Polecam rehabilitacje , szczegolnie zabiegi z uzyciem suchego ciepla ( w domu termofor, ew. nagrzewanie jakas lampa) I nie zawracajcie sobie glowy opinia rehabilitanta czy lek. rodzinnego - schorzenia ortopedyczne trzeba leczyc u ortopedy i basta! Szkoda czasu i cierbienia bolu na inne "eksperymenty" Pozdrawiam Odpowiedz Link
atojaimy Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 29.10.08, 16:44 mbzyk napisał: > > 18 lat i bole reumatoidalne? > Smiech :) Tu nie ma nic do śmiechu, zapewniam > Moga byc bole ale zwiazane z urazem i przebyta artroskopia. Być może, ale lekarz tego nie potwierdza > Polecam rehabilitacje , szczegolnie zabiegi z uzyciem suchego ciepla > ( w domu termofor, ew. nagrzewanie jakas lampa) Wręcz odwrotnie, przechodzę po raz wtóry rehabilitację i leczą mnie zimnem > I nie zawracajcie sobie glowy opinia rehabilitanta czy lek. > rodzinnego - schorzenia ortopedyczne trzeba leczyc u ortopedy i > basta! A Ty myślisz, że my chodzimy do lekarza rodzinnego z tym? Chyba żartujesz. Ja leczę się u takich z "wyższej półki". U ortopedów oczywiście. > Szkoda czasu i cierbienia bolu na inne "eksperymenty" O jakich eksperymentach mowa??? Odpowiedz Link
ortosalsera Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 07.11.08, 16:00 HEY , Artroskopia kolana NIE POWINNA BYĆ PRZYCZYNA BÓLU , po 1 . ból reumatoidalny nie ma związku z artroskopią po 2 . ból niestety może być spowodowany przez źle wykonany zabieg artroskopowy ( niedokładna rewizja kolana , pozostawienie przyczyny wywołującej ból jeszcze przed artroskopią ... ) po 3 . ból przed artroskopią mógł być spowodowany inną patologia niż uszkodzeniem kolana , czyli artroskopia niepotrzebna lub potrzebne coś jeszcze po 4 . ból może pozostawać z powodu źle poprowadzonej rehabilitacji , ponownego uszkodzenia naprawionej łąkotki i t d po 5. ból może być spowodowany uszkodzeniem którego nei dało się naprawić poprzez artroskopię , bądź jego wyleczenie wymaga dłuższego okresu niż 6 mies e c t /// dlatego nie należy tu upraszczać sprawy , należy zgłosić sie do ortopedy ,który operował , lub zasięgnąć opinii innego lekarza. może i lekarz 1 ego kontaktu nie pomoże , ale na pewno poradzi do kogo się udać poza tym lekarz rehabilitant powinien znać się na rzeczy ( zależy który , ja osobiście znam samych geniuszy ortopedów i rehabilitantów ) dziękuje Odpowiedz Link
sloneczko55555 Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 15.11.08, 18:54 Już wszystko wyjaśnione, nie są to bóle reumatoidalne. Kolano przestało boleć całkowicie po tym jak ortopeda załatwił mi zajęcia rehabilitacyjne w wodzie . Po tym ból odszedł po miesiącu ćwiczeń. Artroskopia była potrzebna i wszystko już w porządku Odpowiedz Link