Dodaj do ulubionych

Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana

11.08.08, 22:16
Mam pytanie co powinnam zrobić jak odczuwam ból w kolanie (artroskopia 6
miesięcy temu)? Dodam,że mam 18 lat ;(
Obserwuj wątek
    • atojaimy Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 12.08.08, 00:46
      A skąd wiesz, że te bóle są reumatoidalne? Tak pytam, bo sama się noszę z tym problemem. Ja również 6 miesięcy temu miałam artroskopię i pomimo długiej rehabilitacji ból pozostał jak diabli. Lekarz tak stwierdził czy rehabilitant? Bo mnie rehabilitant zaczął wmawiać, że to bóle reumatoidalne, ale nie do końca jestem przekonana.
      Pozdrawiam :)
      • sloneczko55555 Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 12.08.08, 17:33
        No właśnie mi też rehabilitant, ale idę jeszcze do lekarza pierwszego kontaktu.
        Niech coś poradzą
        • atojaimy Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 12.08.08, 22:15
          Mam nadzieję, że nie mamy tego samego rehabilitanta :) Przyznam, że ciekawa jestem co Ci poradzą. Ja się dziś zapisałam na prywatną konsultację, ale muszę czekać prawie miesiąc. A boli. Może ktoś z forumowiczów coś dorzuci od siebie?
          Pozdrawiam
          • sloneczko55555 Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 13.08.08, 09:48
            Tez wybieram się na wizytę do ortopedy (oczywiście też prywatnie), bo normalnie
            to za 3 miesiące. Tylko muszę poczekać 3 tygodnie ,bo na wczasach. Mojej
            koleżance rehabilitant powiedział,że po takich zabiegach większość do końca
            życia ma bóle przy zmianach pogody. Co miałaś robione w czasie artroskopii ?
            • atojaimy Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 13.08.08, 19:09
              Częściowo usunięta i częściowo szyta łąkotka
              • sloneczko55555 Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 13.08.08, 22:00
                To ja miałam częściowo usuniętą tylko i usunięta struktura, która mi urosła w
                kolanie
    • mbzyk Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 26.10.08, 22:44

18 lat i bole reumatoidalne?
      Smiech :)

Moga byc bole ale zwiazane z urazem i przebyta artroskopia.

Polecam rehabilitacje , szczegolnie zabiegi z uzyciem suchego ciepla
      ( w domu termofor, ew. nagrzewanie jakas lampa)

I nie zawracajcie sobie glowy opinia rehabilitanta czy lek.
      rodzinnego - schorzenia ortopedyczne trzeba leczyc u ortopedy i
      basta!
      Szkoda czasu i cierbienia bolu na inne "eksperymenty"
      Pozdrawiam

• atojaimy Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 29.10.08, 16:44
        mbzyk napisał:

>
        > 18 lat i bole reumatoidalne?
        > Smiech :)
        Tu nie ma nic do śmiechu, zapewniam

> Moga byc bole ale zwiazane z urazem i przebyta artroskopia.
        Być może, ale lekarz tego nie potwierdza

> Polecam rehabilitacje , szczegolnie zabiegi z uzyciem suchego ciepla
        > ( w domu termofor, ew. nagrzewanie jakas lampa)
        Wręcz odwrotnie, przechodzę po raz wtóry rehabilitację i leczą mnie zimnem

> I nie zawracajcie sobie glowy opinia rehabilitanta czy lek.
        > rodzinnego - schorzenia ortopedyczne trzeba leczyc u ortopedy i
        > basta!
        A Ty myślisz, że my chodzimy do lekarza rodzinnego z tym? Chyba żartujesz. Ja leczę się u takich z "wyższej półki". U ortopedów oczywiście.

> Szkoda czasu i cierbienia bolu na inne "eksperymenty"
        O jakich eksperymentach mowa???
    • ortosalsera Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 07.11.08, 16:00
      HEY ,

Artroskopia kolana NIE POWINNA BYĆ PRZYCZYNA BÓLU ,
      po 1 . ból reumatoidalny nie ma związku z artroskopią
      po 2 . ból niestety może być spowodowany przez źle wykonany zabieg artroskopowy
      ( niedokładna rewizja kolana , pozostawienie przyczyny wywołującej ból jeszcze
      przed artroskopią ... )
      po 3 . ból przed artroskopią mógł być spowodowany inną patologia niż
      uszkodzeniem kolana , czyli artroskopia niepotrzebna lub potrzebne coś jeszcze
      po 4 . ból może pozostawać z powodu źle poprowadzonej rehabilitacji , ponownego
      uszkodzenia naprawionej łąkotki i t d
      po 5. ból może być spowodowany uszkodzeniem którego nei dało się naprawić
      poprzez artroskopię , bądź jego wyleczenie wymaga dłuższego okresu niż 6 mies e
      c t ///

dlatego nie należy tu upraszczać sprawy , należy zgłosić sie do ortopedy ,który
      operował , lub zasięgnąć opinii innego lekarza.

może i lekarz 1 ego kontaktu nie pomoże , ale na pewno poradzi do kogo się udać

poza tym lekarz rehabilitant powinien znać się na rzeczy ( zależy który , ja
      osobiście znam samych geniuszy ortopedów i rehabilitantów ) dziękuje
      • sloneczko55555 Re: Bóle reumatoidalne po artroskopii kolana 15.11.08, 18:54
        Już wszystko wyjaśnione, nie są to bóle reumatoidalne. Kolano przestało boleć
        całkowicie po tym jak ortopeda załatwił mi zajęcia rehabilitacyjne w wodzie . Po
        tym ból odszedł po miesiącu ćwiczeń. Artroskopia była potrzebna i wszystko już w
        porządku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka