filozosia 24.02.04, 16:43 czy coś z moją pamięcią nie tak ? chyba skasowano wątek tego "mądrali" prześmiewcy Polskich Chłopaków. pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiodorus Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię proszę 25.02.04, 10:10 filozosia napisała: > "czy coś z moją pamięcią nie tak ? chyba skasowano wątek tego "mądrali" > prześmiewcy Polskich Chłopaków. > pozdrawiam Cię." Witaj Filozosiu!!!! Wygląda na to, że masz rację! Można jeszcze speawdzić strony wstecz - admini czasem "zrzucają" wątki do tyłu. Zresztą, może to i dobrze, że tego wątku już nie ma? Bardzo Ci dziękuję, że otworzyłaś ten wątek moim nickiem :-) Jestem zaszczycony!!! POzdrawiam Cię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię proszę 25.02.04, 16:20 Ja też Cię bardzo serdecznie pozdrawiam.Na pewno jeszcze nie raz spotkamy się w dyskusji z inteligentnymi "inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię proszę 25.02.04, 20:26 filozosia napisała: > "Ja też Cię bardzo serdecznie pozdrawiam.Na pewno jeszcze nie raz spotkamy się w > > dyskusji z inteligentnymi "inaczej"." Witaj ponownie Filozosiu :-)))! No to do zobaczenia wkrótce bo na tym forum aż roi się od inteligentnych "inaczej" Wielkie Pozdro!!! Fiodorus Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię proszę 05.03.04, 19:19 Bardzo Cię długo nie ma tym forum. Co się dzieje? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię proszę 05.03.04, 21:20 filozosia napisała: > "Bardzo Cię długo nie ma tym forum. Co się dzieje? > Pozdrawiam." Witaj Filozosiu!!! Walczylem ostatnio głownie na forum katowickim!!! Tutaj chyba trochę się uspokoiło ;-). Teraz będę mial więcej czasu to sie pewnie częściej będziemy spotykać :-))) Wielkie pozdro! Fiodorus!!! Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię proszę 06.03.04, 13:54 Ja też pozdrawiam, ostatnio moi adwersarze jakby przycichli. Może zbierają siły!!!!!!!!!!!! Filozosia Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię proszę 06.03.04, 21:54 filozosia napisała: > "Ja też pozdrawiam, ostatnio moi adwersarze jakby przycichli. > Może zbierają siły!!!!!!!!!!!! > Filozosia" Ooo! Powoli robi się to nasz mały prywatny wątek :-)! Wpadnij też czasem na forum katowickie. Też jest ciekawie ;-) Pozdro! I dużo radości, radości :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kochanowski Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! IP: *.proxy.aol.com 06.03.04, 21:57 Razu pewnego fiodorus po polmosie pragnal posiasc filozosie filozosia chciala dac fiodorusowi nie chcial stac i bylo po bigosie... oj,dana,oj dana Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 00:45 Gość portalu: Kochanowski napisał(a): > Razu pewnego fiodorus po polmosie > > pragnal posiasc filozosie > > filozosia chciala dac > > fiodorusowi nie chcial stac > > i bylo po bigosie... > > oj,dana,oj dana Poza tym uwazam, ze Sosnowiec jest i bedzie slaski!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 08:25 Gość portalu: Kochanowski napisał(a): > Razu pewnego fiodorus po polmosie > > pragnal posiasc filozosie > > filozosia chciala dac > > fiodorusowi nie chcial stac > > i bylo po bigosie... > > oj,dana,oj dana Masz jakieś kompleksy kretynku!!!!!!! Z idiotami nie prowadzę konwersacji- szkoda czasu. Poza tym musisz się podszkolić, bo nawet takie rymy częstochowskie to dla ciebie za wielkie wyzwanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 10:30 Razu pewnego "kochanowski" Napisał wierszyk częstochowski. Do kobiet nie miał szczęścia nigdy ten wierszokleta czysty, niewinny. Więc śliniąc się niemiłosiernie I ręką coś tam robiąc jeszcze, Prawiczka pasję przelał na papier szepcząc: "oh jakim jestem burakiem!". Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 11:06 Jestem pod wrażeniem tych prób poetyckich, ale wielką sztukę należy dozować w niewielich dawkach, więc proszę o umiar. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 11:49 Popisy gościa "Kochanowski" , trudno nazwać próbami poetyckimi. Niestety nie mamy wpływu na chamstwo. Mało jest tak kulturalnych i sympatycznych ludzi jak Fiodorus. Myślę, że po to wchodzimy w to forum, żeby podyskutować. Ale nie z każdym można. Nie musimy się zgadzać w swoich poglądach, możemy natomiast przekonywać do swoich racji. Wymaga to jednak kultury a nie chamstwa. Pozdrowienia do Fiodorusa i wszystkich ludzi na poziomie. Szkoda, że tak ich tutaj mało!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 12:18 "Więc śliniąc się niemiłosiernie I ręką coś tam robiąc jeszcze," Rozumiem, że to licentia poetica a nie chamstwo?:-) Ale ogólnie się zgodzę. Fiedka to ten dobry policjant:-) Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 12:22 slezan napisał: > "Więc śliniąc się niemiłosiernie > I ręką coś tam robiąc jeszcze," > > Rozumiem, że to licentia poetica a nie chamstwo?:-) > Ale ogólnie się zgodzę. Fiedka to ten dobry policjant:-) Oczywiście, że to nie chamstwo. To jest odpowiedz na chamstwo!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 12:28 Odpowiedź na chamstwo też bywa chamska. Inna sprawa czy to usprawiedliwione i skuteczne. Mnie to w kżdym razie nie przeszkadza. Bardziej razi brak dźwięcznych rymów. Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 14:23 filozosia napisała: > "Popisy gościa "Kochanowski" , trudno nazwać próbami poetyckimi. Niestety nie > mamy wpływu na chamstwo. > Mało jest tak kulturalnych i sympatycznych ludzi jak Fiodorus. Myślę, że po to > wchodzimy w to forum, żeby podyskutować. Ale nie z każdym można. Nie musimy się > > zgadzać w swoich poglądach, możemy natomiast przekonywać do swoich racji. > Wymaga to jednak kultury a nie chamstwa. > Pozdrowienia do Fiodorusa i wszystkich ludzi na poziomie. > Szkoda, że tak ich tutaj mało!!!!!!!!!!!!" Witaj Droga Filozosiu :-)!!! Myślę, że "kochanowski" zastanowi się dwa razy zanim będzie chciał jeszcze kogoś obrazić!!! Pozdrawiam serdecznie!!! Fiodorus :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 14:37 slezan napisał: > "Jestem pod wrażeniem tych prób poetyckich, ale wielką sztukę należy dozować w > niewielich dawkach, więc proszę o umiar." Witaj Slezanie!!! Z bólem uszę napisać, że bardzo mnie zawiodłeś; i to w dwójnasób. 1. Po pierwsze nie wiem o co Ci chodzi z tym dwu-wierszem: "Więc śliniąc się niemiłosienie, I ręką coś tam robiąc jeszcze,"? Dokonajmy rozbioru logicznego i zastanówmy się co robi podmiot liryczny (w tym wypadku nie tożsamy z autorem). On "ślini się niemiłosiernie"; sięgamy do kontekstu i już wiemy, że podmiot liryczny coś "przelewa na papier" a więc pisze!!! A wiemy, że niektórym przy pisaniu czegokolwiek towarzyszy nadludzki wysiłek co często przejawia się w: sapaniu, drapaniu się w głowę a nade wszystko w ślinieniu się!!! Co jeszcze robi podmiot liryczny? On "ręką coś tam robi jeszcze"!!! A my już wiemy (z kontekstu, że podmiot liryczny coś "przelewa na papier" a więc pisze!!! Co zatem znaczy" ręką coś robi jeszcze"? - to poprostu metafora przedstawiająca proces pisania!!! On tą ręką po prostu pisze!!! PISZE!!! Ty Slezanie miałeś chyba jakieś inne skojarzena!? Przedstaw je proszę, nam tu wszystkim. Mnie jako autora szczególnie ciekawi Twoja interpretacja! 2. Slezanie. A teraz ta gorsza rzecz!!! Na tym wątku publicznie i chamsko obrażono kobietę (w tym wypadku Filozosię). Ty nie reagowałeś. Natomiast kiedy ja odopowiedziłem chamowi to zaatakowałeś mnie za odpowiedź!!! Dlaczego??? Z niecierpliwością czekam na odpowiedź Fiodorus Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 15:34 Zacznę od końca: otóż po pierwsze, nie wiem czy Filozosia jest faktycznie kobietą, po drugie ideały mieszczańskie bliższe mi są niż rycerskie, a po trzecie kochanowskiego nikt nie przedstawiał tu jako okazu kultury osobistej. Coś Ty Fiedka chyba jesteś przewrażliwiony, bo ja Cię przecież nie atakowałem, a nawet napisałem ciepłe słowo. Aleś Ty łasy na komplementy - jeden nie wystarczy, musi być cała litania. Teraz na temat skojarzeń - zachowania, o których piszesz, są mi niestety nieznane w tym kontekście, który uprzejmy byłeś zaprezentować. Stąd moje przypuszczenie, że chodzi o jakieś stany chorobowe (np. epilepsję), a tak natrząsać się z chorego to nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 15:46 slezan napisał: > Zacznę od końca: > otóż po pierwsze, nie wiem czy Filozosia jest faktycznie kobietą, po drugie > ideały mieszczańskie bliższe mi są niż rycerskie, a po trzecie kochanowskiego > nikt nie przedstawiał tu jako okazu kultury osobistej. > Coś Ty Fiedka chyba jesteś przewrażliwiony, bo ja Cię przecież nie atakowałem, > a nawet napisałem ciepłe słowo. Aleś Ty łasy na komplementy - jeden nie > wystarczy, musi być cała litania. > > Teraz na temat skojarzeń - zachowania, o których piszesz, są mi niestety > nieznane w tym kontekście, który uprzejmy byłeś zaprezentować. Stąd moje > przypuszczenie, że chodzi o jakieś stany chorobowe (np. epilepsję), a tak > natrząsać się z chorego to nieładnie. No wiesz Slezan, ja też nie mam pewności czy Ty jesteś facetem! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 17:40 I słusznie! W końcu może slezan to tak naprawdę slezanka:-) Istnieje jeszcze inna możliwość - sprzeczność między sex a gender, wtedy odpowiedź nie jest już taka prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 18:49 Czy w Twoim przypadku taka sprzeczność zachodzi ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 18:51 Dotad jej nie odkryłem, ale to podobno może się objawić z wiekiem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 19:52 slezan napisał: > Dotad jej nie odkryłem, ale to podobno może się objawić z wiekiem:-) Jeśli nikt poza Tobą nie używa nicka slezan, to muszę powiedzieć, że Twoje wypowiedzi na forum są bardzo kulturalne i potrafisz prowadzić ciekawą dyskusję. Tym bardziej, nie potrafię zrozumieć dlaczego zupełnie Ci nie przeszkadza, kiedy ktoś jest zwykłym kmiotem i prostakiem. Kochanowski to zwykły cham i nie ma tu większego znaczenia, że jestem kobietą. Bardzo często włączam się do dyskusji, gdzie znajduję obrazliwe słowa wobec Ślązaków i Polakó w. Właśnie tę dykusję na tym forum rozpoczęłąm z Fiodorusem, ponieważ skasowano post ubliżający polskim chłopakom. To chyba wszystko co w tej sprawie, co mam do powiedzenia. Muszę dodać, że Fiodorus jest jedynym który, zareagował na chamstwo kochanowskiego. No ale Fiodorus po prostu ma klasę. Pozdrawiam Cie Slezan. Myślę, że to po prostu foux pas z Twojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 20:22 Prawdę mówiąc oswoiłem się z chamstwem na forum, a za sprawą niejakiej gini z forum Aktualności przestałem reagowac również na chamstwo wobec kobiet. Z pokora wyznaję, że sam pozwalam sobie na chamskie odpowiedzi, co na początku mojeje forumowej aktyywności niemal mi się nie zdarzało. Uznałem wypowiedź owego kochanowskiego za jeden z wielu wybryków i stąd brak odruchu oburzenia. Być może powinienem wziąć wolne od forum, bo za bardzo przesiąkam tą atmosferą? A może po prostu sam taki jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
der.weisse.adler Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 20:45 slezan napisał: > "Prawdę mówiąc oswoiłem się z chamstwem na forum, a za sprawą niejakiej gini z > forum Aktualności przestałem reagowac również na chamstwo wobec kobiet. Z > pokora wyznaję, że sam pozwalam sobie na chamskie odpowiedzi, co na początku > mojeje forumowej aktyywności niemal mi się nie zdarzało. > Uznałem wypowiedź owego kochanowskiego za jeden z wielu wybryków i stąd brak > odruchu oburzenia. Być może powinienem wziąć wolne od forum, bo za bardzo > przesiąkam tą atmosferą? A może po prostu sam taki jestem?" Raczej to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 21:24 Jak będę chciał diagnozy to pojdę nie do tego, kto ma podobne objawy, ale do lekarza. Pa, ptaszątko! Odpowiedz Link Zgłoś
der.weisse.adler Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 22:10 slezan napisał: > "Jak będę chciał diagnozy to pojdę nie do tego, kto ma podobne objawy, ale do > lekarza. Pa, ptaszątko!" Chciałem tylko pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 22:12 Może Ci to Bóg poczyta za zasługę. Ja uznaję to za nachalność. Odpowiedz Link Zgłoś
der.weisse.adler Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 22:37 slezan napisał: > "Może Ci to Bóg poczyta za zasługę. Ja uznaję to za nachalność." Ty niby nachalnie nigdy nikonie nie traktujesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 22:53 Zaczyna się - "a u was Murzynów biją". Co to są nikonie? Jakieś zwierzątka? Odpowiedz Link Zgłoś
der.weisse.adler Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 23:43 slezan napisał: > "Zaczyna się - "a u was Murzynów biją". Co to są nikonie? Jakieś zwierzątka?" Tak "nikon" to taki gad. Czyli zwierzątko. Masz cos przeciw Murzynom? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 07.03.04, 23:56 Nie, uważam, że każdy powinien mieć przynajmniej jednego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elo Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 23:38 slezan, czyzbyś, obok bycia imbecylem oczywiscie, był równiez raistą?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elo Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 23:40 aby nie narzic się na idiotyczny posr slezana prostuję: rasistą?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 09.03.04, 15:08 Następny wielonickowiec co urwał się z albumu Lombroso. Nawet w swoich zboczeniach jesteście beznadziejnie nudni i monotonni. Ktoś Wam odkształcał psychikę według sztampy? Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 08.03.04, 17:07 Witaj Filozosiu Droga! Dużo radości i ciepła z okazji Dnia Kobiet życzy Fiodorus :-) Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 08.03.04, 20:05 Witaj Przesympatyczny Fiodorusie!!!!!!!! Bardzo Ci dziękuję za życzenia, to naprawdę niezwykle miłe. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie. Filozosia:) Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 08.03.04, 21:53 filozosia napisała: > "Witaj Przesympatyczny Fiodorusie!!!!!!!! > Bardzo Ci dziękuję za życzenia, to naprawdę niezwykle miłe. > Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie. > Filozosia:)" Witaj Droga Filozosiu!!! Dzisiaj Twoje święto a jednak pamiętałaś o mnie. Slę całuski! Trzymaj sie cieplo :-))))) > > Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 09.03.04, 15:35 Witaj Fiodorusie!!! Dzięki za miłe słowa. Mam pytanie..... moja babcia pochodziła ze Śląska. Nie żyje od wielu lat. Nigdy przy mnie nie używała gwary śląskiej. Na tym forum bardzo często występują słowa, których nie rozumiem. W jaki sposób mogę się dowiedzieć, co oznaczają poszczególne słowa ? Nie bardzo chciałabym je tu cytować, no bo sam rozumiesz- a jeśli to coś obrazliwego? Podpowiedz mi proszę, jak mogę rozwiązać ten problem? Wieeeeeeeeeeeeeeelkie Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Fiodorus!!!!!!!!bardzo Cię prosze! 10.03.04, 15:45 filozosia napisała: > "Witaj Fiodorusie!!! > Dzięki za miłe słowa. Mam pytanie..... moja babcia pochodziła ze Śląska. > Nie żyje od wielu lat. Nigdy przy mnie nie używała gwary śląskiej. Na tym forum > bardzo często występują słowa, których nie rozumiem. W jaki sposób mogę się > dowiedzieć, co oznaczają poszczególne słowa ? Nie bardzo chciałabym je tu > cytować, no bo sam rozumiesz- a jeśli to coś obrazliwego? > Podpowiedz mi proszę, jak mogę rozwiązać ten problem? > Wieeeeeeeeeeeeeeelkie Pozdrowienia." Witaj Filozosiu Droga!!! Rozumiem Twoje dylematy i chetnie pomoge jak będę potrafił. Jak byś miała jakies pytania co do ślonskiej godki to zapraszam do korespondencji na mojego meila: fiodorus@gazeta.pl. Rad będę, mogąc Ci pomóc. Serdeczne Pozdro!!!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GERO FILOSOSIA- FIODORUS NASIENIE GORALSTWA PL IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 11.03.04, 18:07 Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: FILOSOSIA- FIODORUS NASIENIE GORALSTWA PL 11.03.04, 18:11 A to niby co ma znaczyć? Że ich ojcowie są góralami? Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: FILOSOSIA- FIODORUS NASIENIE GORALSTWA PL 11.03.04, 19:18 slezan napisał: > A to niby co ma znaczyć? Że ich ojcowie są góralami? I Ty też Brutusie????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: FILOSOSIA- FIODORUS NASIENIE GORALSTWA PL 11.03.04, 19:45 Przeciw góralom? W żadnym razie. Lubię górali:-) Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: FILOSOSIA- FIODORUS NASIENIE GORALSTWA PL 11.03.04, 19:17 A może tak się zaloguj!!!! Sam wystawiasz świadectwo nasieniu swojego tatusia. Wyrazy współczucia dla szanownej mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: FILOSOSIA- FIODORUS NASIENIE GORALSTWA PL 11.03.04, 20:11 Fiodorus!!! Chyba musimy przestać kontynuować ten wątek, bo nasi "koledzy" nie potrafią prowadzić dyskusji, natomiast doskonale radzą sobie w kwestii obrażania innych. Natomiast niezmirnie jestem zadowolona, że ten od "goralskiego nasienia" postawił między nami znak równości "Filozosia- Fiodorus". Dziękujemy ci dobry człowieku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: FILOSOSIA- FIODORUS NASIENIE GORALSTWA PL 11.03.04, 20:19 zaraz, zaraz, ten od góralskiego nasienia jeszcze Was nie obraził, choć chyba próbował. Dajcie chłopu szansę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: FILOSOSIA- FIODORUS NASIENIE GORALSTWA PL 11.03.04, 20:34 slezan napisał: > zaraz, zaraz, ten od góralskiego nasienia jeszcze Was nie obraził, choć chyba > próbował. Dajcie chłopu szansę:-) Czekam na mądralę- konspiratora. A może to nie chłop? Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: FILOSOSIA- FIODORUS NASIENIE GORALSTWA PL 11.03.04, 20:29 filozosia napisała: > "Fiodorus!!! > Chyba musimy przestać kontynuować ten wątek, bo nasi "koledzy" nie potrafią > prowadzić dyskusji, natomiast doskonale radzą sobie w kwestii obrażania innych. > Natomiast niezmirnie jestem zadowolona, że ten od "goralskiego nasienia" > postawił między nami znak równości "Filozosia- Fiodorus". > Dziękujemy ci dobry człowieku!!!!" Witaj Filozosiu :-) Dzieki za miłe slowa. Wątku nie będziemy przerywać przez jakieś głupka. Pozdrawiam Serdecznie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: FILOSOSIA- FIODORUS NASIENIE GORALSTWA PL 11.03.04, 20:40 Witaj Fiodorus:) Dobrze, że jesteś. Mądrala od "nasienia" pewnie się już nie pojawi. Pozdarwiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: FILOSOSIA- FIODORUS NASIENIE GORALSTWA PL 11.03.04, 23:25 filozosia napisała: > "Witaj Fiodorus:) > Dobrze, że jesteś. Mądrala od "nasienia" pewnie się już nie pojawi. > Pozdarwiam serdecznie." Witaj Filozosiu Droga! Przepraszam, ze dzis tak późni i żadko sie włącam, ale miałem duzo pracy Jak słusznie zauważyłaś gercio sie już nie pojawil Wielkie Pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus GERO - NOWA SIŁA SCHLESIERÓW ATAKUJE 11.03.04, 23:21 Gero, mój teutoński imbecylu , co to znaczy "goralstwo"? Pomyliłeś sie stary! za szybko chcesz widać zapomniec jezyka, którego cie mamusia nauczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan GOROL7 - AS POLAKOWCÓW MILCZY 11.03.04, 23:25 A szkoda - Fiedka, wezwij go, będzie wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: GOROL7 - AS POLAKOWCÓW MILCZY 11.03.04, 23:27 slezan napisał: > "A szkoda - Fiedka, wezwij go, będzie wesoło." O :-) Zapowaida sie wesoły wieczór. Spróbuję: GOROLU7 W IMIĘ DUCHÓW NASZYCH PRZODKÓW, PRZYBYWAJ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: GOROL7 - AS POLAKOWCÓW MILCZY 11.03.04, 23:29 No teraz będzie trzeba trochę poczekać, a potem już tylko uważać, by przepony nie nadwrężyć. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: GOROL7 - AS POLAKOWCÓW MILCZY 12.03.04, 07:49 slezan napisał: > No teraz będzie trzeba trochę poczekać, a potem już tylko uważać, by przepony > nie nadwrężyć. Noc minęła a bohatera nie ma!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: GOROL7 - AS POLAKOWCÓW MILCZY 12.03.04, 09:34 Był, ale krótko i w innym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: GOROL7 - AS POLAKOWCÓW MILCZY 12.03.04, 10:35 slezan napisał: > Był, ale krótko i w innym wątku. Proszę o podanie mi tego wątku, jeśli możesz. Dziękuję Filzosia Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: GOROL7 - AS POLAKOWCÓW MILCZY 12.03.04, 12:40 Witaj Filozosiu Droga!!! Wrescie mam trochę casu żeby nadrobić forumowe zeległości!!! Jak jesteś na kompie to daj sugnał jaki, proszę! Wielkie Pozdro!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: GOROL7 - AS POLAKOWCÓW MILCZY 12.03.04, 13:20 Oto wypowiedź naszego ulubieńca w wątku o zamachu w Hiszpanii: Re: To nie była ETA oszołomy Autor: gorol7 Data: 11.03.2004 22:26 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- A moze to robota jakiegos Slazaka nawroconego na islam.Jeden Ganczarski z Gliwic juz wysadzil synagoge w Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: GOROL7 - AS POLAKOWCÓW MILCZY 12.03.04, 15:01 Witaj Fiodorusie:) jestem już. Jak widzisz "nie gorolskie nasienie przepadło z kretesem". Schowało się i nie ma odwagi stawić nam czoła. Poczekam na odważniaka. Pozdrawiam serdecznie. Filozosia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GERO FiODORUS dla mnie jestes prostym "WULCEM" IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.03.04, 15:48 Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: FiODORUS dla mnie jestes prostym "WULCEM" 12.03.04, 16:55 Z przykrością oświadczam, że nie wiem co/kto to jest"wulec" ale myślę, że w twoim wykonaniu - to chyba się można spodziewać jedynie wulgaryzmu. A może to nie jest wulgaryzm, bo umieściłeś to słowo w nawiasie ? A może nie wiesz, co oznacza nawias ? Chyba nie wiesz, przyznaj się GERO. Proponuję zmienić nick na GERONT- bo może jesteś stary jak Troja i nie wiesz co piszesz ? Poczekam aż ktoś mi na tym forum wyjaśni, co oznacza to słowo. Pozdrawiam Fiodorusa:) Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: FiODORUS dla mnie jestes prostym "WULCEM" 12.03.04, 19:55 Oczywiście miałam na mysli cudzysłów a nie nawias. Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus DO FILOZOSII O TYM CO NAPISAŁ GERO!!! 12.03.04, 20:06 filozosia napisała: > "Z przykrością oświadczam, że nie wiem co/kto to jest"wulec" ale myślę, że w > twoim wykonaniu - to chyba się można spodziewać jedynie wulgaryzmu. A może to > nie jest wulgaryzm, bo umieściłeś to słowo w nawiasie ? A może nie wiesz, co > oznacza nawias ? Chyba nie wiesz, przyznaj się GERO. Proponuję zmienić nick na > GERONT- bo może jesteś stary jak Troja i nie wiesz co piszesz ? Poczekam aż > ktoś mi na tym forum wyjaśni, co oznacza to słowo. > Pozdrawiam Fiodorusa:)" Witaj Filozosiu :-)! Słuchaj Zosiu, nie pisz Gerowi takich trudnych słów jak "geront". Widzisz, tego chłopa stac tylko na napisanie tytułu postu a z treścią juz intelektualnie nie daje rady. Pytasz co znaczy slowo "w...". Nie chcę Ci tu tego pisac, ale to brzydkie slowo. Dodam tylko, że jest ono w powszechnym użyciu wśród lumpenproletariatu. Odpowiedz Link Zgłoś
teschiner Fiodorusie! 12.03.04, 20:17 troche nie na temat ale slowo sie rzeklo ( a watek chyba umknal - bo nie wierze bys to tak sobie zostawil!)wiec : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=11328657pozdr. T. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: DO FILOZOSII O TYM CO NAPISAŁ GERO!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.03.04, 20:23 Wulce lub Wulc odnosi sie do przyjezdnych Polakow ktorzy przyjachali i osiedli na Slasku z poczatku mieszkali w hotelach robotniczych z braku mieszkan na slasku hotele te nazywane byly przez Slazakow- Wulchaus,tak zwani Wulce byla to horda pijakow z centralnej polski zachowywali sie ordynarnie do rodzimej ludnosci Slaska dlatego Slazacy nazywali pogardliwie polakow prostackich z ordynarnym wychowaniem Wulce Glück auf!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Werwolf Re: DO FILOZOSII O TYM CO NAPISAŁ GERO!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.03.04, 20:37 Filozosiu kobieta w moim pojeciu to 3xk. 1)Kinder. 2)Küche. 3)Kirche. Na tematy wychowania dzieci,rodzina ,dom, bla, bla,z kolazankami przy kawie z reszta doj sobie spokoj zabierz sie lepiej do prasowania koszul mezowi!!! Glück auf!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Werwolf.Drobnomieszczański Gentelmen pełnym ryjem! 12.03.04, 23:37 Gość portalu: Werwolf napisał(a): > Filozosiu kobieta w moim pojeciu to 3xk. > 1)Kinder. > 2)Küche. > 3)Kirche. > Na tematy wychowania dzieci,rodzina ,dom, bla, bla,z kolazankami przy kawie > z reszta doj sobie spokoj zabierz sie lepiej do prasowania koszul mezowi!!! > Glück auf!!! Te uwagi Panie Werwolf to se możesz kierować do Pani Stainbach bo my tu u nas w Polsce nie są tak zapóźnieni względem kobiet. A Filozosia jest znacznie bardziej mądrzejsza Niż Ty ze swoim kumplem Geronem razem wzięci Poza tym uważam, że Śląsk jest i pozostanie polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Werwolf.Drobnomieszczański Gentelmen pełnym r 13.03.04, 08:16 Minęły już czasy, kiedy to mężczyzna utrzymywał rodzinę. Dziś często kobieta pracuje a mężczyzna, siedzi na bezrobociu i zajmuje się domem. Moje środowisko nie wymaga od kobiet 3xk. Na szczęście, dla naszych mężczyzn jesteśmy partnerkami i nie jesteśmy traktowane przedmiotowo. Jeśli ty Werwolf, takie masz zdanie o kobietach to musisz szukać szczęścia w bardzo wąskim kręgu kobiet. Zapewniaam cię, że wśród moich znajomych- żadna nie chciałaby być w takim związku. I nie są!!!! Nie chodzę z koleżankami na kawę, bo nie interesują mnie ploty"jedna pani drugiej pani". Koszule mogę- ale nie muszę prasować. Ty tu chcesz uchodzić za "macho". To spróbuj założyć wątek "Która mnie zechce- moje poglądy to 3xk? Zyczę ci powodzenia. Ja takich nie znam. Wracając do tchórza Gero!!!!!! To zwykły prostak, nie potrafiący napisać o co mu chodzi. Czy my się musimy tu zgadzać w swoich poglądach? Nie. Czy nie po to to forum, żeby wymieniać poglądy? No właśnie po to ! Już domyślam się, co oznacza to słowo. Gdyby się spotkał z Fiodorusem, to pewnie dostałby w pysk/dosadnie mówiąc/ i byłoby po "pseudo odważniaku". Pragnę tu jeszcze dodać, że na tym forum jedną z nielicznych osób, które prezentują najwyższy poziom intelektualny jest Fiodorus. Chylę czoło przed Jego erudycją, kulturą i dowcipem. Zawsze celne riposty, zawsze dystans do chamstwa. No po prostu ten mężczyzna ma klasę, możecie mu PANOWIE zazdrościć i wiele się nauczyć. pozdrawiam Cię serdecznie Fiodorusie. Filozosia Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Do Fiodorusa 13.03.04, 10:12 filozosia napisała: > Minęły już czasy, kiedy to mężczyzna utrzymywał rodzinę. Dziś często kobieta > pracuje a mężczyzna, siedzi na bezrobociu i zajmuje się domem. Moje środowisko > nie wymaga od kobiet 3xk. Na szczęście, dla naszych mężczyzn jesteśmy > partnerkami > i nie jesteśmy traktowane przedmiotowo. Jeśli ty Werwolf, takie masz zdanie o > kobietach to musisz szukać szczęścia w bardzo wąskim kręgu kobiet. > Zapewniaam cię, że wśród moich znajomych- żadna nie chciałaby być w takim > związku. I nie są!!!! > Nie chodzę z koleżankami na kawę, bo nie interesują mnie ploty"jedna pani > drugiej pani". Koszule mogę- ale nie muszę prasować. Ty tu chcesz uchodzić > za "macho". To spróbuj założyć wątek "Która mnie zechce- moje poglądy to 3xk? > Zyczę ci powodzenia. Ja takich nie znam. > Wracając do tchórza Gero!!!!!! > To zwykły prostak, nie potrafiący napisać o co mu chodzi. > Czy my się musimy tu zgadzać w swoich poglądach? Nie. Czy nie po to to forum, > żeby wymieniać poglądy? No właśnie po to ! > Już domyślam się, co oznacza to słowo. Gdyby się spotkał z Fiodorusem, to pewni > e > dostałby w pysk/dosadnie mówiąc/ i byłoby po "pseudo odważniaku". > > Pragnę tu jeszcze dodać, że na tym forum jedną z nielicznych osób, które > prezentują najwyższy poziom intelektualny jest Fiodorus. Chylę czoło przed Jego > erudycją, kulturą i dowcipem. Zawsze celne riposty, zawsze dystans do chamstwa. > No po prostu ten mężczyzna ma klasę, możecie mu PANOWIE zazdrościć i wiele się > nauczyć. > pozdrawiam Cię serdecznie Fiodorusie. > Filozosia Tak!Pani Filozosiu,ma Pani rację,Fiodorus,studiujący,piszący pracę doktorską w Getyndze,o wysokim poziomie intelektualnym etc.,właśnie on potrafi/powińien nam dać odpowiedź,definicję i genezę słowa "Wulc",tak jak,jego nowe słowo"Lumpenproletarit",właśnie on jest mi ciągle,naście dni,winny odpowiedźi w kwesti"Kopernik",ciekaw jestem?czy odpowie. Rico. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Do Fiodorusa 13.03.04, 11:38 Pragnę na początku wyjaśnić, że słowo "lumpenproletariat" nie jest autorstwa Fiodorusa, co chyba powinieneś wiedzieć ?!?! Nie ma tu również żadnego znaczenia fakt, co robi Fiodorus. Może sobie studiować w Getyndze, Kuala Lumpur, Vancouver. Co to ma do rzeczy? Czyżbyś mi chciał udowodnić, że studiowanie jest rzeczą naganną? Nie bardzo to rozumiem? Chyba najbardziej drażni Was na tym forum fakt, że On jest po prostu mądrym POLAKIEM. Nie umiecie z NIM dyskutować, natomiast doskonale radzicie sobie w deprecjonowaniu Jego wypowiedzi. Ale dlaczego? Przecież to forum Śląsk Polska Niemcy. A może "cedant arma togae"!!!!!!!!!!!! Tylko czy na tym forum to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do Fiodorusa 13.03.04, 13:18 Wybacz, Filozosiu, ale maniera odpowiadania w cudzym imieniu, kiedy pytanie jest wyraźnie adresowane, utrudnia normalna dysksusję. Fakt, że nie ma znaczenia czy i gdzie kto studiuje. Gorzej, kiedy naukę traktuje jako służebnicę wiary - wtedy dyskusja jest bardzo trudna. Problem polega zatem nie na tym, że Fiodorus wdaje się w pyskówki, co ma w zwyczaju czynić znaczna część tu obecnych, ale że wykłda swoje credo. Wierzacego nie można przekonać, mżna tylko liczyć na jego nawrócenie na inn wiarę:-) To tak a propos "polskiego oblicza ślaskiego renesansu" i tego że "Ślask pozostanie polski". Pierwsze twierdzenie absurdalne, drugie nieroztropne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Werwolf Schlesien für Schlesier !!!!!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 13.03.04, 13:47 Polaczki nie zabierajcie lepiej glosu w sprawach Slaska dla nas jestescie goscmi w naszym Heimacie podyskutujcie sobie lepiej o Kresach ,lemkach,kolomyji itd. Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Do Slezana 13.03.04, 14:11 slezan napisał: > "Wybacz, Filozosiu, ale maniera odpowiadania w cudzym imieniu, kiedy pytanie > jest wyraźnie adresowane, utrudnia normalna dysksusję. > Fakt, że nie ma znaczenia czy i gdzie kto studiuje. Gorzej, kiedy naukę > traktuje jako służebnicę wiary - wtedy dyskusja jest bardzo trudna. Problem > polega zatem nie na tym, że Fiodorus wdaje się w pyskówki, co ma w zwyczaju > czynić znaczna część tu obecnych, ale że wykłda swoje credo. Wierzacego nie > można przekonać, mżna tylko liczyć na jego nawrócenie na inn wiarę:-) > To tak a propos "polskiego oblicza ślaskiego renesansu" i tego że "Ślask > pozostanie polski". Pierwsze twierdzenie absurdalne, drugie nieroztropne." Wybacz Slezanie! Ale czegoś tu nie rozumiem? 1. Ten wątek upodobała sobie grupa intelektualnych abnegatów , którzy łamią tu wszelkie kanony kultury osobistej. Ty jak właczasz się do dyskusji to poto żeby krytykować Filozosię abo mnie. Jakbyś miał do nas pretensje, że prubujemy się bronić przed chamstwem. Dziwne to jest!] 2. Odzywa się znów twój nieznośny mentorski ton starego belfra ;-): zawsze musisz kogoś pouczać! W tym wypadku pouczasz Filozosię, że nie powinna odpowiadać na zarzuty pod moim adresem a mnie krytykujesz bo polemizuję ze Sleschierami za pomocą crdo (sic!). Tylko popatrz na Swoje posty Kolego! Czy zdarzył się przypadek kiedy nie odpoweidizałeś jak ktoś Cię atakował? Nie sądzę. A ile razy Ty odpowadałeś za kogoś? Przypomnij sobie to Ślezanie zanim będziesz jeszcze nam coś zarzucał! 3. I nie nudź, nie męcz, proszę tymmi gadkami o nauce jako służebnicy wiary. Takie sądy ucinaja dyskusję, atu trzeba racjonalnie polemizować na argumenty! Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do Slezana 13.03.04, 15:14 Po pierwsze skrytykowalem Filozosię za odpowiedź na pytanie Rico, a nie na posty tych gości (których nota bene staram się nie czytać). A argumenty w obu poruszonych kwestiach przedstawiłem, jednak pozostały bez echa. Trudno dysktuować z pobożnymi życzeniami (to a propos "pozostanie polski"). Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Do Fiodorusa 14.03.04, 23:35 filozosia napisała: > Pragnę na początku wyjaśnić, że słowo "lumpenproletariat" nie jest autorstwa > Fiodorusa, co chyba powinieneś wiedzieć ?!?! > Nie ma tu również żadnego znaczenia fakt, co robi Fiodorus. Może sobie studiowa > ć > w Getyndze, Kuala Lumpur, Vancouver. Co to ma do rzeczy? Czyżbyś mi chciał > udowodnić, że studiowanie jest rzeczą naganną? Nie bardzo to rozumiem? > Chyba najbardziej drażni Was na tym forum fakt, że On jest po prostu mądrym > POLAKIEM. Nie umiecie z NIM dyskutować, natomiast doskonale radzicie sobie w > deprecjonowaniu Jego wypowiedzi. Ale dlaczego? Przecież to forum Śląsk Polska > Niemcy. > A może "cedant arma togae"!!!!!!!!!!!! Tylko czy na tym forum to możliwe? Pani Filozosiu!wręcz przeciwnie podziwiam ludzi wykształconych,sam ukończyłem tylko 4-y klasy szkoły podstawowej i jestem Slązakiem,podziwiam ich intelekt,sposób wysławiania i dobór słów,jak i u Pani.Sądzę jednak,człowiek wykształcony o odpowiednim poziomie intelektualnym i dobrym wychowaniu,nawet w sytuacjach konfliktowych wyraża się zrozumiale stronie przeciwnej,może niższej w wykształceniu,nie używając obcych mów,które są potrzebne tylko na uczelni.Sądzę,osoba wykształcona używając innej/obcej mowy,powinna się przekonać czy strona przeciwna/partner tą mowę zna,albo potrzebuje arbiter elegantiarum,którego sama nie posiada,obnażając/zapominając o swym własnym wywodźie. Rico. Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus SZANOWNY PANIE RICO: ODPOWIEDŹ I PRZEPROSINY! 13.03.04, 13:57 Witam Rico-Chorzów! Niestety dopiero teraz mam trochę spokoju i mogę odpowiedzieć. OStatnio mogłem sobie tylko pozwolić udział w bieżących wątkach. Pztawił Pan tezę, że Mikołaj Kopernik był Ślązakiem. Niestety, nie mogę się z nią zgodzić. Prawdą jest, że Matka Mikołaja Kopernika należała do znanego niemieckiego roku ze Śląska - Watzenrodów. Natomiast czy Kopernik czuł się Ślązakiem? Raczej nie! Był na pewno związany z Toruniem, miastem swojego urodzenia: na karcie tytułowej dzieła "O Obrotach..." podpisał się - Mikołaj Kopernik, rodem z Torunia. Sam ród Watzenrodów był rodem śląskim i niemieckim mającym jednak również swoje związki z Polską. Stryj Kopernika - Łukasz Watzenrode był w początku XVI wieku biskupem warmińskim i lojalnym poddanym Królestwa Polskiego. Kiedy w 1519 roku wybuchła ostatnia wojna polsko -krzyżacka, dostojnik ów namawiał Zygmunta Starego aby wykorzystać okazję i całkowicie usunąć krzyżaków z terenu Prus. Niestety! Nie posłuchał nasz król rad mądrego biskupa - rodem Niemca! Sam Kopernik rownież jednoznacznie opowiedział się za Polską: w 1521 roku dowodził on obroną Olsztyna przeciw krzyżakom i zmusił teutończyków do odwrotu. W tym samym roku został przez króla Polski mianowany "Komisarzem Warmii" w celu rewindykacji zagrabionyvh przez krzyżaków warmińskich posiadłości. Niewątpliwie Mikołaj Kopernik znał język polski i niemiecki choć pisywał po łacinie (taka była specyfika jego rodziny) natpmiast w sensie wyboru i postawy politycznej był jednoznacznie Polakiem i służył Królestwu Polskiemu. Pozdrawiam serdecznie Fiodorus Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re:Proszę nie przepraszać,odpowiedź wystarczy. 14.03.04, 21:51 fiodorus napisał: > Witam Rico-Chorzów! > Niestety dopiero teraz mam trochę spokoju i mogę odpowiedzieć. OStatnio mogłem > sobie tylko pozwolić udział w bieżących wątkach. > Pztawił Pan tezę, że Mikołaj Kopernik był Ślązakiem. Niestety, nie mogę się z > nią zgodzić. > Prawdą jest, że Matka Mikołaja Kopernika należała do znanego niemieckiego roku > ze Śląska - Watzenrodów. Natomiast czy Kopernik czuł się Ślązakiem? Raczej nie! > Był na pewno związany z Toruniem, miastem swojego urodzenia: na karcie > tytułowej dzieła "O Obrotach..." podpisał się - Mikołaj Kopernik, rodem z > Torunia. > Sam ród Watzenrodów był rodem śląskim i niemieckim mającym jednak również swoje > > związki z Polską. Stryj Kopernika - Łukasz Watzenrode był w początku XVI wieku > biskupem warmińskim i lojalnym poddanym Królestwa Polskiego. Kiedy w 1519 roku > wybuchła ostatnia wojna polsko -krzyżacka, dostojnik ów namawiał Zygmunta > Starego aby wykorzystać okazję i całkowicie usunąć krzyżaków z terenu Prus. > Niestety! Nie posłuchał nasz król rad mądrego biskupa - rodem Niemca! > Sam Kopernik rownież jednoznacznie opowiedział się za Polską: w 1521 roku > dowodził on obroną Olsztyna przeciw krzyżakom i zmusił teutończyków do odwrotu. > > W tym samym roku został przez króla Polski mianowany "Komisarzem Warmii" w celu > > rewindykacji zagrabionyvh przez krzyżaków warmińskich posiadłości. > Niewątpliwie Mikołaj Kopernik znał język polski i niemiecki choć pisywał po > łacinie (taka była specyfika jego rodziny) natpmiast w sensie wyboru i postawy > politycznej był jednoznacznie Polakiem i służył Królestwu Polskiemu. > > Pozdrawiam serdecznie > Fiodorus Panie Fiodorus!bardzo ładnie!,ma Pan rację on służył Polskiej Koronie,tylko nie pisze Pan nic o jego męskich przodkach,czy o tym,że przy wpisie na uniwersytet,jak się nie mylę w Bolońii, we Włoszech,podał jako ojczystą mowę łacinę i niemiecki,był gościem Domenico de Novara-matematyk.Pan w Getyndze ma najlepsze dojście do tych originalnych dokumentów.Pisze Pan tylko o matce- Watzenrode z Swidnicy,więc Slązaczka.Pytam co jest z jego męskimi przodkami? Jeszcze jedno,jak Pan przyszedł do prównania Krzyżaków z Teutończykami????nie są ci ostatni bliżej Getyndze,była by to luka w pańskich wiadomościach historycznych?Zastanawiam się?tyle set kilometrów,Panie Fiodorusie! Rico. > > Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: Werwolf.Drobnomieszczański Gentelmen pełnym r IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 13.03.04, 14:15 folozosiu jak to u was w Polskim domostwie sa te role podzielone bardzo mnie to ciekawi, bo jak na Slasku te sprawy wygladaja jest nam Slazakom znane. Czy twoj partner,czy malzonek zaklada fartuszek sprzata,pierze,prasuje itd a zonka rznie intelektualistke? bo jesli tak to mi go zal ? a propo emancypacji czasami mam wrazenie jak patrze na mlode pokjolenie to widze ze dzisiejszym dziewczynom zupelnie sie w glowie pomieszalo,notabene mija zona jest tego samego zdania,mlode kobiety niestety sa lenie we pracach domowych,moga to poswiadczyc starsze pokolenie!! mlody Polaku ja ci z serca wspulczuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: filozosia2 Re: Werwolf.Drobnomieszczański Gentelmen pełnym r IP: *.LinCom.waw.pl / 62.233.167.* 13.03.04, 20:12 Witaj Robercie! Twoje, czy też Wasze 3xk sprowadza się do roli służebnej. Stawia kobietę w charakterze sprzątaczki, kucharki i kochanki. Na szczęście nie wszyscy mężczyzni takie mają podejście do kobiet. Ja nie jestem bezwolną istotą, znam swoją wartość. Facet niekoniecznie musi chodzić w damskim faruszku /ja tego też nie lubię/. Natomiast musi zaakceptować związek partnerski- ja gotuję, ty sprzątasz,ty zmywasz- ja idę po zakupy etc. Jeśli mężczyzna nie akceptuje takiego układu- zmienia się mężczyznę. Albo jeszcze rozsądniej jest znać czyjeś woczekiwania, zanim się z nim zwiąże. Bardzo współczuję kobietom, które są traktowane jak istoty bezwolne. Teraz do Slezana! Niepotrzebnie ingerujesz w moje wypowiedzi, dotyczące Fiodorusa. Zapewniam Cię, że gdyby chciał mi to sam powiedzieć- to na pewno wiedziałabym o tym . Baaaaardzo Was Panowie irytujemy na tym forum, nawet wiem dlaczego!!!!!! Raz jeszcze przypomnę:TO JEST FORUM ŚLĄSK POLSKA NIEMCY. A ja reprezentuję POLSKĘ !!!! Witaj Fiodorusie, występuję tym razem jako gość, ponieważ padł mi net i dopiero w poniedziałek mogę coś zrobić. Pozdrawiam Cię serdecznie:) Filozosia. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Werwolf.Drobnomieszczański Gentelmen pełnym r 13.03.04, 20:24 Ależ ja nie ingeruję w Twoje wypowiedzi, dotyczące Fiodorusa. Dziwi mnie natomiast to, że na konkretne pytanie skierowane przez Rico do Fiedki zareagowałaś Ty, w dodatku insynuując, że autor pytania reprezentuje jakąś bliżej nieokreśloną grupę (rozumiem, że do grupy tej należy także niejaki Gero). W kolejnym poście pojawiają się podobne sugestie, tym razem pod moim adresem. Cóż, każdy ma swój pogląd. Jeżeli jednak myślisz, że irytuje mnie Twoja bądź Fiodorusa obecność, to jesteś w błędzie. Napisałbym, że sobie pochlebiasz, ale daleki jestem od przypisywania Ci takich intencji:-) A reprezentuj sobie kogo chcesz. Ja reprezentuję siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_jw Re: Werwolf.Drobnomieszczański Gentelmen pełnym r 13.03.04, 20:53 Slezanie, ja nie aspiruje do reprezentowania Fiodorusa , bo nie ma takiej potrzeby. Człowiek Jego klasy sam się doskonale obroni. Całe zamieszanie, wzięło się stąd, że ktoś tam chamsko zaatakował Go ale za moją wypowiedz. Pomylił nas- po prostu. I tylko tyle! Natomiast zdecydowanie, moje poglądy są takie jak Fiodorusa. Kto na tym forum jest moim przyjacielem a kto wrogiem,to już sama wiem. Filozosia- jestem u koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Werwolf.Drobnomieszczański Gentelmen pełnym r 14.03.04, 10:51 Witaj Droga Filozosiu/Joanno_JW :-) Jak tak czytam te posty o kobietach to przypomina mi sie wiersz "straszni Mieszczanie". Jestem zaszczycony, że mogę wspolnie z Tobą bronić na tym wątku "polaczków" jak to nas okreslił uroczy Werwolf. Nie wiesz co było w tym poście co usunął admin, tam gdzie teraz jest "biała plama"? Serdecznie pozdrawiam :-))) Fiodorus Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Werwolf.Drobnomieszczański Gentelmen pełnym r 14.03.04, 16:58 Witaj Fiodorusie:) jak miło, że znów jesteś.Cały czas korzystam z netu u koleżanki, nie ma problemu. Tylko nie będę tak często na forum, bo nie chcę jej siedzieć cały wieczór na głowie. Właśnie jej mąż robi mi kawę. Nie mogę pojąć, jak można tak traktować kobiety jak PANOWIE powyżej. Mój Ojciec- wspaniały Człowiek, wychował mnie tak, żebym znała swoją wartość. Nie jestem przysłowiową tępą blondynką. Jak wiesz, do Śląska mam ogromny sentyment i nie wiem dlaczego miałabym na tym forum nie bywać. Mmam przyjaciół w całej Polsce i nie zawsze się zgadzamy w naszych poglądach ale potrafimy ze sobą rozmawiać /pozdrawiam tu gorąco Krzysia z Poznania, Andrzeja z Gorzowa Wlkp, Leszka ze Szczecinka i Maćka z Ustki/. Pozwolisz Fiodorusie, że słowo do PANOW wyznających 3xk .....moje prawo, to jest Pana lewo Pan widzi stołek, ławkę, stół a ja...rozdarte drzewo.... To tyle. Nie wiem Fiodorusie co zostało usunięte przez admini ale to nie było mojego autorstwa. Chamstwa we krwi nie mam, czasem tylko nerwy puszczają, co też nie oznacza, że wtedy jestem chamska. Pozdrawiam Ci bardzo serdecznie Fiodorusie:) Pozostanę na forum do 20 Filozosia Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Werwolf.Drobnomieszczański Gentelmen pełnym r 14.03.04, 17:59 Witaj Filozosiu Droga :-) Wybacz, ale w ferworze polemik ze Slezanem dopiero teraz zauważyłem Twój nowy post, który z radością przeczytałem. Ja też będę dziś do wieczora na kompie, ale ponieważ jeszcze cos tam piszę to sporadycznie będę wchodził. Muszę też dziś nadrobić zaległości w korespondencji :-). Mam nadzieję, ze nie raz dzisiaj sie jeszcze spotkamy. Pozdrawiam serdecznie - również Twoich przyjaciół. Fiodorus Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Werwolf.Drobnomieszczański Gentelmen pełnym r 14.03.04, 18:53 Witaj Fiodorusie:) będę tylko do 20, bo jestem u koleżanki. Weszłam na Twój wątek Katowicki. Oczywiści biorę udział w dyskusji. Czekam, pewnie mnie zmieszają z błotem. Wkalkulowałam to w cenę. Pozdrawiam Cię serdecznie:) Filozosia Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re: Werwolf.Drobnomieszczański Gentelmen pełnym r 14.03.04, 19:57 filozosia napisała: > "Witaj Fiodorusie:) > będę tylko do 20, bo jestem u koleżanki. Weszłam na Twój wątek Katowicki. > Oczywiści biorę udział w dyskusji. Czekam, pewnie mnie zmieszają z błotem. > Wkalkulowałam to w cenę. > Pozdrawiam Cię serdecznie:) > Filozosia" Dzięki Filozosiu! Ja powoli przejmę teraz pałeczkę! Jab ktos był niemiły to będę Cie bronił! Pozdro :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Werwolf.Drobnomieszczański Gentelmen pełnym r 15.03.04, 15:54 Witaj Fiodorusie:) już net mam sprawny.Będę na forum jak zawsze. Pozdrawiam Cię serdecznie. Filozosia Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re:Ani Fiodorusa czy Filozosi na coś się zanosi. 16.03.04, 01:00 Cicho wszędzie,cicho wszędzie,co to będzie,co to będzie. Ani Fiodora,ni Filozosi. Na odpowiedź się nie zanosi. I koniec tego tematu,jak sądę,głosi. Rico. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re:Ani Fiodorusa czy Filozosi na coś się zanosi. 16.03.04, 09:39 rico-chorzow napisał: > Cicho wszędzie,cicho wszędzie,co to będzie,co to będzie. > Ani Fiodora,ni Filozosi. > Na odpowiedź się nie zanosi. > I koniec tego tematu,jak sądę,głosi. > > Rico. Zdolny jesteś! Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re:Ani Fiodorusa czy Filozosi na coś się zanosi. 16.03.04, 14:29 filozosia napisała: > rico-chorzow napisał: > > > Cicho wszędzie,cicho wszędzie,co to będzie,co to będzie. > > Ani Fiodora,ni Filozosi. > > Na odpowiedź się nie zanosi. > > I koniec tego tematu,jak sądę,głosi. > > > > Rico. > Zdolny jesteś! Gratulacje! Dziękuję Pani Filozosiu!widzę,że dotarł do Pani arbiter elegantiarum,dziękuję za gratulacje. Rico. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re:Ani Fiodorusa czy Filozosi na coś się zanosi. 16.03.04, 18:19 Witaj Rico! Do mnie zawsze wszystko dociera! Szczególną uwagę zwróciłam na fakt, że napisałeś to po północy / sądzę więc, że po długich przemyśleniach /a ja nie mogę tego nie docenić. Pozdrawiam- popracuj nad rytmem tekstu. Ale ogólnie jest ok. Filozosia Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re:Ani Fiodorusa czy Filozosi na coś się zanosi. 23.03.04, 00:25 filozosia napisała: > Witaj Rico! > Do mnie zawsze wszystko dociera! Szczególną uwagę zwróciłam na fakt, że > napisałeś to po północy / sądzę więc, że po długich przemyśleniach /a ja nie > mogę tego nie docenić. > Pozdrawiam- popracuj nad rytmem tekstu. Ale ogólnie jest ok. > Filozosia No proszę,idźie!temat kończy się dla Filodendrona i jego tanio przyklaskującej Filozosi.Idzie?-Idzie. Rico. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re:Ani Fiodorusa czy Filozosi na coś się zanosi. 23.03.04, 06:55 Witam Cię rico!!!! Zbłądziłeś biedaku na ten wątek, zupełnie niepotrzebnie. Zresztą to nieistotne. Ważniejsze, że cierpisz a ja nie wiem jak Ci pomóc. Gdybyś napisał choć raz, coś co jest zgodne z moimi przemyśleniami, też Ci przyklasnę!!! Ale co ja mogę na to poradzić, że jesteś osamotniony a Twoje przemyślenia nie cieszą się moim uznaniem:) Popracuj rico nad sobą:) Pozdrawiam Cię. Filozosia Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re:Ani Fiodorusa czy Filozosi na coś się zanosi. 24.03.04, 20:56 Witaj Filozosiu!!! Jakże milo znów Cie tu spotkac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re:Ani Fiodorusa czy Filozosi na coś się zanosi. 25.03.04, 11:19 Witaj Fiodorusie:) Trochę się mijamy /niestety/ ale moje dzieci brutalnie wyrzucają mnie od komputera. Obiecali,że w sobotę i niedzielę mogę dłużej posiedzieć. Jak próbuję wejść ok 21, to mówią "mamo, na miłość Boską daj trochę i nam popisać". Pozdrawiam Cię Fiodorusie bardzo, bardzo serdecznie:) Filozosia Odpowiedz Link Zgłoś
fiodorus Re:Ani Fiodorusa czy Filozosi na coś się zanosi. 25.03.04, 13:54 filozosia napisała: > "Witaj Fiodorusie:) > Trochę się mijamy /niestety/ ale moje dzieci brutalnie wyrzucają mnie od > komputera. Obiecali,że w sobotę i niedzielę mogę dłużej posiedzieć. Jak próbuję > wejść ok 21, to mówią "mamo, na miłość Boską daj trochę i nam popisać". > Pozdrawiam Cię Fiodorusie bardzo, bardzo serdecznie:) > Filozosia" Witaj Filozosiu Droga! Ah, bywa, ale myślę, że w wekeend uda nam sie jakoś "zgrać"? Pozdrawiam ciepło i serdecznie Filozosiu :-)))! FIodorus Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re:Ani Fiodorusa czy Filozosi na coś się zanosi. 25.03.04, 15:25 Witaj Fiodorusie:) Cieszę się, że też będziesz na forum. Pozdrowienia serdeczne. Filozosia Odpowiedz Link Zgłoś