Dodaj do ulubionych

Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 23:54
jestem na UŚ pijemy czesto i ostro pozdrawiam zaprawionych w boju!
Obserwuj wątek
    • Gość: at [...] IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 00:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Kempes Zamiast pic pracuje i mam kase. pozdro z Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:03
        • Gość: US Re: Zamiast pic pracuje i mam kase. pozdro z Wars IP: *.as-net.pl 29.12.04, 23:38
          Ja juz swoje wypilem ;-)
          Teraz też pracuję i mam kasę, ale oprucz tego wspomnienia ;-)
          • Gość: US Re: Zamiast pic pracuje i mam kase. pozdro z Wars IP: *.as-net.pl 29.12.04, 23:40
            ... oraz problemy z ortografią - niestety.
          • Gość: lubie alkohol Re: Zamiast pic pracuje i mam kase. pozdro z Wars IP: 81.185.108.* 30.12.04, 00:53
            Nie ma nic piekniejszego jak wspomnienia z wodkopicia.
            Bez nich zycie jest bez zupelnie pozbawione sensu.
            Szczegolnie dla tych,
            ktorzy nie znajduja innych tematow do normalnej rozmowy.
            Nic lepszego jak wspomnienia.
            Tym sie trudno komus narazic,
            wzbudzic wrogosc, czy tez niechec przelozonego.
            bo przeciez wszyscy (Polacy) musza je miec.
            No i jakie to jest "maczo".
            Pamietam jeszcze z czasow komuny
            jak kadra techniczna kryla sie za deskami rysunkowymi
            w biurze projektowym z kieliszkami w reku jak wchodzil kierownik.
            Smieszne dorosle chlopczyki
          • Gość: papamobil Re: Zamiast pic pracuje i mam kase. pozdro z Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:39
            a może tak słowniczek ortograficzny do rączki zamiast butelki?
        • Gość: Dryna Re: Zamiast pic pracuje i mam kase. pozdro z Wars IP: *.comarch.pl 30.12.04, 15:55
          Kempes to Ty?? Tutaj Dryna z tej strony. Ja też zamiast pić pracuję, ale jakoś
          jeszcze tak dużo tej kasy to nie mam :))) A swoją drogą, to nie udawaj, że Ty na
          Polibudzie Warszawskiej swojego nie wypiłeś (jeśli jesteś tym kempesem, o którym
          myślę) ;)))

Pozdro
          Dryna
        • Gość: g.s. Re: Zamiast pic...A JA PIJE :) IP: 157.158.191.* 14.01.05, 21:34
          a ja pije, mieszkam w akademiku, nie obronilem sie jeszcze, skonczylem studia, pracuje i mam dosc kasy :)
    • Gość: klik Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.12.04, 01:05
      So is this just because polish society has no future/plan how to overcome this
      problem?
      • Gość: zibi Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:30
        Problem? It isn't any problem! Life is a one big party! This is Poland and
        we're drinking here ;-) Cheers!
        • Gość: kochlowitz' er Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.12.04, 17:19
          Gość portalu: zibi napisał(a):

> Problem? It isn't any problem! Life is a one big party! This is Poland and
          > we're drinking here ;-) Cheers!

och, teroski zech zauwazyl tyn post:)

zycie niy jes jedno wielka impreza!,
          bez skrajnosci sam prosza...

problemu wielkiego tyz jo niy widza,przeca to niy nowina!,
          jak zech juz wspomniol- rechtory tyz chlaly i jak godosz: tu jes Polska i sie
          tu pije -ala bez fatalizmu, mozno niy pic jak sie nie chce:)

-----
          ZDROWKO!,

(piszcie po polsku abo slonsku,
          niymiecki i angielski zasmieca nom mowe, ok?
          -hehe te 'ok' zostowmy:)
          • Gość: miop Re:kazdy chce przeciez zostac janikiem IP: 195.136.193.* 28.12.04, 10:35
            poslem i przewodniczacym klubu sld :-PPPP
            albo prezydentem z bagaznika
      • Gość: ZBYCH Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 18:35
        U foool! We just like to have a paty! :-) JEEAH :-)
    • Gość: erwin Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.podchorazych.katowice.pl 27.12.04, 02:23
      why did you response yourself in such impolite way?
    • Gość: wiciu Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 06:57
      ktoś tu chyba rozpoczął kampanię z knajpami wymienionymi w artykule ;)

albo to artykuł reklamowy sponsorowany przez nie :))
    • Gość: zielony Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 08:56
      no, wreszcie w czym jesteśmy najlepsi, dobry student to nawalony student
    • Gość: firana Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.welnowiec.net 27.12.04, 09:19
      Nie wiem czy to prawda, ale wiem, że uczelnie takiej jak UŚ czy AE, to uczelnie na których pije się z nudów. Zamiast wymgać od studentów, robi się wszystko, żeby człowiek się nie przemęczał. A jak człowiek się nudzi, to pije, no bo przecież nic innego robić nie potrafi.
      • Gość: ahym Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:26
        niestety masz rację. i to nie dotyczy tylko AE czy UŚ. polibuda nie jest
        lepsza. jak tak dalej pójdzie to ludzie studiujący na Śląsku będą
        niewykształconymi alkoholikami po studiach.

kiepsko się u nas dzieje i jeszcze gorzej studiuje!!!
        • Gość: kochlowitz' er Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.12.04, 16:30
          Gość portalu: ahym napisał(a):

> niestety masz rację. i to nie dotyczy tylko AE czy UŚ. polibuda nie jest
          > lepsza. jak tak dalej pójdzie to ludzie studiujący na Śląsku będą
          > niewykształconymi alkoholikami po studiach.

chopiy sam mosz recht coukowity!!!!!!!!!!!!!,

-------
          nic dodac nic ujac!*,

pozdr. Cie serdecznie:)

(moze niy bydzie tak zle?,
          rechtory tez chlaly a sam prof. Janeczek na FK to powierdzo)
      • Gość: ann Protest IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 23:46
        Nie dziwię się, że taki wynik jak badali to Warszawiacy. :P
        Nie wiem gdzie badali tych studentów, ale na moim wydziale tacy "imprezowicze"
        zdarzają się bardzo rzadko - nie, nie jestem na teologii. :P
        A jako studentka Uniwersytetu Śląskiego, czuję się obrażona faktem zaliczania
        mnie do grupy półmózgów żłopiących jabole po spożywczakiem.
        Jak chcecie bardziej wiarygodnych wyników, a nie takich rodem z Faktu, to
        zamiast ankietować pijaków w żulerniach, przejdźcie się po pobliskich
        czytelniach!
        Pozdrawiam
        • Gość: bylystudent Re: Protest IP: *.proxy.aol.com 29.12.04, 19:35
          Nie przejmuj sie, artykul jest napisany jako sensacyjny. Ja studiowalem 10 lat
          temu i tez byly 2-3 grupy w akademikach ktore ostro imprezowaly. Jak oni
          swietnie o sobie opowiadali! Po kilkunastu latach okazalo sie ze po prostu
          lubili alkohol i teraz maja duzy problem.
        • Gość: ew Re: Protest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 09:57
          Może ty jestes porządną studentką,ale tu na forum ,może czytałaś, kilkanascie
          osób studiujacych na śląsku się przyznaje do picia,więc coś w tym jest i nie
          musisz sie obrażac ,od kazdej reguły sa wyjątki.
          • Gość: mo Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:48
            ja też nie piję, a mieszkam i studiuję na śląsku :) mam pytanko?? co robią
            ludzie w tych "słynnych klubach" w stolicy- imprezki bezalkoholowe ;) nie
            uwierzę!
      • Gość: Dawid Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 20:01
        Bullshits. Moze US nie jest tak przereklamowany jak UW, czy UJ, ale na pewno
        nie odbiega poziomem od tych uczelni. jak ktos nie wierzy to zapraszam na np.
        Prawo na US, a wycisk gwarantowany.
    • Gość: zgred Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.elsat.net.pl / 217.173.160.* 27.12.04, 10:21
      a to wszystko przez to że obiady na stołowkach studenckich są takie drogie,
      trzeba jakoś uzupelnić zapotrzebowaniea na kalorie
    • Gość: byly student Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:40
      WIĘCEJ PIJE SIĘ NA PRAWIE NIŻ JEST WODY W RZECE RAWIE
    • Gość: dr Kuppelweiser Artykuł beznadziejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 11:15
      Jak można tak pisać?
      Same przypuszczenia, domysły itp
      Czy szanowna pani Ania nie studiowała w okolicy?
      Nie znaleźli w redakcji jakiegoś byłego studenta??
      A już szczytem głupoty są te wykresy (na szczęście czytelne są tylko w wydaniu
      papierowym) - jak można robić wykres kołowy dla takich danych - kompletny brak
      logiki.
      Temat ciekawy a potraktowany fatalnie, ja rozumiem że po świętach niestrawność
      i te klimaty, ale Gazeto troszkę więcej fachowości.
    • Gość: chati88 Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 11:47
      Jestesmy najlepsi nie ma równych sam jestem czasami narąbany na zajeciach bo
      inaczej bym świrem został.Pozdrowienia dla wszystkich pijących.Bo jak to sie
      mówi PICIE TO ŻYCIE.
    • Gość: Misha Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.crowley.pl 27.12.04, 11:58
      Co tu mówić, jak się widzi cały ten syf w Polsce to nie pozostaje nic innego
      jak tylko sie napić!!!!
      • Gość: dzioucha Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:55
        zauwazyliscie ze artykul nie zbesztal nas ani jednym slowem? moze tak naprawde
        autorka jest z nas dumna? no bo ja jestem :D ide na piwo
        • yadymysth Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu 27.12.04, 13:50
          trza pić :)))))) heheh to ze z nudno to nei prawda bo przeciez mozna odwiedzic
          czytelnie
          sek w tym ze jak sie milo spedza czas na uczelni to z wieksza ochotą sie tam
          przyjezdza :) i jest fajnie :))) heheh ... więc pssS TP ...
          • Gość: Maryjan Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:42
            w koncu ktoś musi napedzać ten cały interes:)
      • Gość: lubie alkohol Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: 81.185.108.* 29.12.04, 23:48
        Do Mishy

Zalezy komu ?
        Zdziecinnialym mamisynkom :pewnie tak.
        Normalnym ludziom to chcialoby sie cos zmienic!
        I jesli wyrazem "ambicji" jest tylko jakis tam dyplom
        to ogolnie rzecz biorac szkoda czasu i pieniedzy.
    • maizy_corny Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu 27.12.04, 14:36
      A twoi rówieśnicy w tym czasie pracują i płacą podatki, abys mógł sie uczyć za
      państwowe pieniądze, a później leczyć watrobę w państwowej służbie zdrowia.
      Kiedyś student był kimś godnym podziwu, kogo chciało się nasladowac.
    • Gość: ELOkO Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.tychy.msk.pl 27.12.04, 15:07
      Hehe nadurzycie rzeczywiście fakt, nareszcie został uduowodniony, Ślązacy Górą
      hehe od zawsze, TYSKIE mniam:) zrytasy do boju HAJLE SILESIA
    • madziarra Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu 27.12.04, 15:21
      eeeeeeeeeeee to jakieś pomówienie ;p
    • Gość: Sztudent Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.njp.gliwice.pl / *.gl.digi.pl 27.12.04, 16:03
      "Okazało się, że ponad 15 proc. nadużywa alkoholu minimum trzy razy w ciągu
      dwóch tygodni"
      Tylko 15% ????????? Tylko 3razy i w ciagu az 2 tygodni??????
      to chyba nie wzieli pod uwage PolSl. USowcy proponyje bitwe na chlanie :D
      Polibuda was wyzywa :D
      Pozdrawiam wszystkich wymeczonych bojownikow walczacych o wyksztalcenie :*
      • Gość: kochlowitz' er Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.12.04, 16:08
        sztudyntyria chla i git!,

maja ku tymu infrastruktura sklepowo-knajpiano,
        szynkow jak psow i sie im niy dziwia ani trocha:)

te znizki wydatniy sprzyjaja:-)))))
        sztres robi swoje?,

pyrsk!,
    • Gość: Burgeros san Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 17:15
      Dobrze,że brane są pod uwagę wypowiedzi studentów UŚ.Co by było gdyby
      wypowiedzieli się żacy z AE lub Polibudy:)-Katowice zostały by objęte
      kwarantanną prohibicji;)
      • Gość: kochlowitz' er Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.12.04, 17:21
        Gość portalu: Burgeros san napisał(a):

> Dobrze,że brane są pod uwagę wypowiedzi studentów UŚ.Co by było gdyby
        > wypowiedzieli się żacy z AE lub Polibudy:)-Katowice zostały by objęte
        > kwarantanną prohibicji;)

skad wiysz ze to sa tylko i wylacznie sztudynty????,
        -nie generalizuj:)

ex-studenci tyz sa pewnikiem:-)
    • Gość: ja były st śląskie Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 17:31
      Nie dziwię się ludziom.Mając do zdawania Panów Nowaka i Tobora nic tylko się
      zalać.Żałosna uczelnia, największy błąd mego życia.Pozdrawiam.
    • Gość: byly-student Gratuluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 17:45
      Gratuluje!

Szkoda że moje czasy studenckie juz minely, a sie dzialo...
    • Gość: paczanga Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 17:55
      he he duma mnie rozpiera gdyż sam czynnie przyczyniłem do takiego
      wyniku,poprostu lubię czasem ostro się zeszmacić !!

pozdrawiam
    • Gość: Avalah Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 22:56
      AE też lubi pić, bo co w tym złego? ... :>
      Chluśniem, bo uśniem. Łykniem , bo odwykniem. I do dna :)
    • Gość: Andzia Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.devs.futuro.pl 27.12.04, 23:03
      Ja sie nie dziwie że pani ANNA STANCZYK tak pieknie to ujeła , miałam z nia rok
      praktyk dziennikarskich i sama czasmi wygladała jakby cos chlapneła reasumujac
      bardzo fajna babka:D
    • Gość: Red-baron Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 23:35
      Szkoda tylko że ankieterzy zapomnieli że poza Katowicami na Śląsku też są też
      jeszcze inne uczelni. A większość wydziałów Politechniki ma swoją siedzibę w
      Gliwicach!!!!! Gdyby jaszcze tam popytać to nie tylko Warszawa by poległa ale i
      cała Europa. Do dziś nie mogę zapomnieć tego dnia: na dzień dobry swojskie wino
      w pociągu, potem parę piwek w przerwie a na koniec ćwiartka koniaku do termosu
      z herbatą i to wszystko w trzy osoby. Wątroba mnie nie lubi ale Polmos i
      Ministerstwo Finansów wysyłają mi kartki na święta. Szczota nie zapomnę twoich
      urodzin 9 litrów swojskiego wina w12 osób słonecznym popołudniem w parku !!!!
      Politechnika MT
      • Gość: Red-baron Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 23:37
        Zapomiałem dodać że w obu przypadkach poszliśmy dalej na zajęcia
    • Gość: Wolfheart JESTEMZ Usia!!!! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 23:42
      To co tu jest napisane to w 100 procentach prawda...slascy stuenci pija
      najwiecej...a sposrod slaskich studentow najwiecej lojimy my....Studenci US :D
      wielu probowalo nas przepic...ale szlachta sie nie daje :D
      • Gość: Dżep(j)eto Re: JESTEMZ Usia!!!! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 12:32
        Staryyy UŚ, ostatnio ziomale z USia odpadli zanim zaczęliśmy dobrze chlać,na
        rozbiegu sie skatowali. PolŚl to jest królestwo, tam kogo ni weżmiesz to masz
        równego kompana do picia, jako że uczelnia techniczna to wypracowane są i
        odpowiedznie metody: "na adasia" (n/c), "na filozofa" "obróbke cieplną" (picie
        w największej chicy w parku) "na USiacza" (czyli tylko drinki) "na mgr inż"
        (cała wóda w kuflu 0,5, ściągasz łyki jak dlugo tylko jesteś w stanie boez
        odrywania st od kufla)

To sie nazywa picie to mwie wam ja przedstawiciel PolŚl bardzo pijącego
        wydziału IMM, no cóż wasze zdrowie drodzy studenci(nawet ci z UŚ w końcu też
        jesteście studenty i też pijecie), a jak mówi pewna piosenka " pić każdy może,
        troche lepiej, lub troche gorzej".
    • Gość: p Re: Śląscy studenci przodują w piciu alkoholu IP: *.softpro2.pl 28.12.04, 03:03
      zastanawia mnie dlaczego ewunia podrzucila mi link do tego artykulu. czyby po
      to zeby mi pokazac ze jestm czub dlatego ze dzis sie upilem? (pierwszy raz od
      poltora roku?) ch z wami wszystkimi

ps. wiecej nie bede przeklinal

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka