GoĹÄ: Cell IP: *.silesia-region.pl 31.12.04, 07:09 Jeszcze jeden idiota z mózgiem wypalonym przez sterydy? Biedny chłopczyk! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cover_wielki Re: Dziesięciolatek zmarł potrącony na przejściu 31.12.04, 09:25 Imie i nazwisko tego barana z renówki oraz fota powinny sie znaleźć na pierwszej stronie gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Dziesięciolatek zmarł potrącony na przejściu IP: *.asternet.pl 31.12.04, 09:53 I jak tu nie wprowadzic kary smierci dla takich bydlakow???? JAk by zabił moje dziecko nie wiem czy dożyłby procesu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: berger Re: Dziesięciolatek zmarł potrącony na przejściu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.01.05, 14:35 wypadki na przejsciach dla pieszych w krajach europy zach.sa absolutna rzadkoscia w polsce niestety nagminne.zastanawiajace ze polscy kierowcy bedac na zachodzie sa korekt i grzecznie staja przed kazdym pieszym na przejsciu.pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
markmig Re: Dziesięciolatek zmarł potrącony na przejściu 02.01.05, 15:05 25 lat dla gnojka i dozywotnie pozbawienie prawa jazdy z wpisem do międzynarodowego banku danych... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tadeusz Re: Dziesięciolatek zmarł potrącony na przejściu IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 02.01.05, 15:22 Kiedy nasz młody pracownik zrobił prawo jazdy kierownik wpadł na pomysł żeby go wysłać dużym Fiatem załatwić sprawę. Ale coś go tknęło i kazał mi jechać jako dysponentowi. Na sądowej w Katowicach jest przejście naprzeciw ogrzewalni i przed nim zatrzymał się jakiś dostawczy wóz a ten jedzie . Zatrzymaj się mówię a ten pyta Po co?. Na szczęście kobieta z dzieckiem jeszcze nie wdepnęła pod maskę ale było groźnie Teraz już wiesz po co - odpowiadam i okazało sie ,że takiej sytuacji w ogóle im na kursie nie wskazywali. Uczyli ich jakichś idiotycznych cofań a tego co najważniejsze akurat nie. Nie wiadomo czy ten kierowca z Sosnowca nie kończył niedawno kursu. Ale jest jeszcze inny czynnik wypadkowości który w tym wypadku akurat nie miał miejsca - taki mianowicie ,że piesi dochodzą do przejścia i czy coś jedzie czy nie włażą bezceremonialnie pod koła bo teraz nikt nie uczy w szkole żeby się zatrzymać spojrzeć w lewo , spojrzeć w prawo , spojrzeć jeszcze raz w lewo i dopiero iść. A powinni mówić ,że: Kiedy samochód kiedy jest za blisko to w miejscu nie stanie. Oraz ,że: Pieszy ma bezwzględne pierwszeństwo przed nadjeżdżającym pojazdem kiedy jest już na przejściu a samochód dopiero nadjeżdża. Tymczasem piesi znają tylko pierwszą część tej złotej zasady co wielekroć stwierdzam parę razy w tygodniu kiedy widzę innych w takichg sytuacjach bądź zdarza się to mnie chociaż na takim placu Wolności bardzo mocno uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rysiek Re: Dziesięciolatek zmarł potrącony na przejściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:55 Wyprzedzać na przejściu dla pieszych?!!! Za zabranie dziecku życia nie ma kary... Odpowiedz Link Zgłoś