Dodaj do ulubionych

Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać

19.04.19, 21:17
Witam. Jestem samotną mamą mam 18 lat a synek 2 lata. Niestety nie stać mnie na wynajęcie mieszkania :/ jedyne środki które mam do życia to 600 zł bo ojciec dziecka ma zasądzone alimenty ale ich nie płaci. Do pracy też nie mogę iść jak narazie ze względu na synka bo nie mam z kim go zostawić a na żłobek mnie nie stać.
Czy znajdzie sie ktoś kto może nam pomóc? Mogę za każdą pomoc związana z jakimś kątem dla nas.. pomagać w domu, sprzątać, gotować prać itp.. Jesteśmy z Wielkopolski obok Poznania. Niestety na rodzinę liczyć nie możemy
Obserwuj wątek
    • tinley Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 21.04.19, 15:40
      Niestety nikt ci nie wynajmie mieszkania nawet jakbyś miała pieniądze. Dlatego że w Polsce ludzie boją się wynajmować samotnym matkom ze wzgl na niemożność eksmisji niepłacących lokatorów. Gdyby było cię stać to szukajac mieszkania deklaruj że gotowa jestes podpisać notarialnie zgodę na eksmisję w razie niemożności wywiązania się z należności.
      Tymczasem możesz liczyć na opiekę socjalną - jako ze jesteś matką z dzieckiem to znajdujesz się pod szczególną ochroną. No i ojca należałoby przycisnąć w kwestii wiadomej.
      Niewyobrażalne dla mni jest to że nie możesz liczyć na pomoc rodziny.
      • satewi Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 23.04.19, 21:08
        No niestety liczyć nie możemy :( tak bywa :/
      • mistakdorota81 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 01.07.20, 16:11
        Dlaczego niewyobrażalne ja mam podobnie tylko że mam chore dziecko jestem ofiarą przemocy rodziną mi też nie pomaga tylko sama sobie mówili że mi będę pomagać jak odejdę od męża kata odeszlam.I nikogo nie interesuje mój los każdy ma swoje życie jestem zadłużona po uszy w tym miesiącu za wynajem niezaplacilam bo nie miałam z czego.Szukam pomocy kogo obchodzi czyjś los nikogo
    • kar1975 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 26.04.19, 13:13
      Witam,myślę że jestem w stanie zaradzić Twoim problemom.
      Proszę o kontakt na email robertpskiel@gmail.com
    • mamis9922 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 29.05.19, 14:50
      Cześć. Ja mam 27 lat i 3 letnia córkę. Mam prace ale mieszkania niestety nie mam. Stać mnie na wynajem i życie ale na opiekunkę niestety. Wiec muszę żyć tak jak jest. Szukam kogoś w podobnej sytuacji żeby sobie wzajemnie pomoc.
      • dragonfly1 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 06.06.19, 22:33
        Hej, z ktorego miasta jestes?
        • justyna333 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 10.07.19, 13:27
          Skąd jesteś?
          • warcholjan01 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 08.08.19, 22:48
            Cześć jesteś samotna matkom chcesz mieć fajnie mac gdzie mieszkać i nie myśleć czy coś będziesz miała włożyć do garnka jutro ale warunek musisz być spokojna pracowita rodzinna koleżeńska zaradna najchetniej kobieta ze wsi do 40lat
      • malgosia9312 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 15.06.19, 21:41
        Witaj ja mam 26lat i mam 6letnia corke i jestem w 3msc ciazy i zostalam sama ... jestem na l4 obecnie wiec jakies tam dochody mam ale od grudnia nie bede miala gdzie soe podziac z dwojka dzieci nie mam pojęcia gdzie pójdę jestem zalamana....
        • maja222 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 16.07.19, 19:27
          Jestem mamą 5- letniej dziewczynki ,szukam dla niej niańki ,mam domek na dolnym śląsku ,jeśli jesteś wciąż w takiej sytuacji odezwij się ,napewno się dogadamy
          Pozdrwiam
          Maja
          majabiesiadecka@wp.pl
        • 1981danzing Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 03.08.19, 16:27
          Znalazłaś lokum
      • justyna333 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 08.07.19, 20:40
        Skąd jesteś?
        • 1981danzing Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 03.08.19, 17:59
          Z Gdańska
      • cichy1222 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 19.08.19, 20:53
        Proszę o kontakt 512528477 Maciej
    • maja222 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 16.07.19, 19:25
      Hej ,dopiero znalazłam Twoją wiadomość .Jestem mamą 5- letniej dziewczynki ,szukam dla niej niańki ,mam domek na dolnym śląsku ,jeśli jesteś wciąż w takiej sytuacji odezwij się ,napewno się dogadamy
      Pozdrwiam
      Maja
      majabiesiadecka@wp.pl
    • cichy1222 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 25.07.19, 09:41
      512528477 zadzwoń
    • cichy1222 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 04.01.20, 13:38
      Proszę o kontakt 512528477
    • cichy1222 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 09.02.20, 15:14
      Proszę zadzwonić dziś. mam wolny pokój 512528477
    • elzbietazukowsk Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 18.03.20, 17:56
      Witam z tej strony Ela też mam dzieci i jestem w stanie ci pomóc jeśli dalej tej pomocy potrzebujesz mogę dać ci pełne utrzymanie wyżywienie i zamieszkanie oczywiście nieodpłatnie . Jeśli jesteś zainteresowana pomocą to zadzwoń do mnie mój numer 721-372-465 albo jak nie masz możliwości zadzwonić to zostaw do siebie numer to oddzwonię . Pozdrawiam
      • alawarszawa Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 03.10.22, 08:31
        Witam też jestem samotną matką mam 17-letnią córkę i psa, od połowy października nie mam gdzie mieszkać bo obecne mieszkanie musimy opuścić gdyż nasz oprawca wychodzi z więzienia i ma prawo wrócić do tego mieszkania pomimo zakazu zbliżania się do nas.Nie mam w Warszawie rodziny ,na wynajęcie mnie nie stać pomimo tego że pracuje.Do domu samotnej matki nie mogę iść,gdyż musiałabym zrezygnować z pracy.Potrzebujemy z córką przeczekać u kogoś życzliwego.Mieszkanie z gminy dostaniemy najpóźniej w styczniu.Bardzo proszę o pomoc Ala z Warszawy
    • fantairo1234 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 24.03.20, 00:59
      Napisz do mnie na e-maila abalach@tlen.pl
    • dorota920 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 05.04.20, 12:03
      Ja również szukam takiej pomocybjestem mama córki niepełnosprawnej .Pobierał świadczenie na chore dziecko szukam pomocy nie stać mnie na wynajęcie mieszkania ceny mieszkań mnie przerazaja.Szukam mieszkania w zamian za pomoc bądź niewielki czynsz.W okolicach Rzeszowa.Moja sytuacja jest bardzo trudna.Jestem sama z chorym dzieckiem.Bardzo prosze o pomoc
    • sunshine13 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 26.06.20, 05:05
      Odezwij sie do mnie:
      zwrotpodatkowzue@gmail.com
    • takisobie1981 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 18.07.20, 19:57
      satewi napisał(a):

> Witam. Jestem samotną mamą mam 18 lat a synek 2 lata. Niestety nie stać mnie na
      > wynajęcie mieszkania :/ jedyne środki które mam do życia to 600 zł bo ojciec d
      > ziecka ma zasądzone alimenty ale ich nie płaci. Do pracy też nie mogę iść jak n
      > arazie ze względu na synka bo nie mam z kim go zostawić a na żłobek mnie nie st
      > ać.
      > Czy znajdzie sie ktoś kto może nam pomóc? Mogę za każdą pomoc związana z jakimś
      > kątem dla nas.. pomagać w domu, sprzątać, gotować prać itp.. Jesteśmy z Wielko
      > polski obok Poznania. Niestety na rodzinę liczyć nie możemy
    • takisobie1981 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 18.07.20, 19:59
      Witam serdecznie mam na imię Marcin mam jestem wstanie ci pomóc w zamian za opiekę nad mieszkaniem i gotowanie obiadów no niestety nie mam czasu na nic 600771782
      • ewaspi2144 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 06.11.21, 23:41
        Witam jestem w trudnej sytuacji mam 2 dzieci małych nie mam się gdzie podziać mąż tyran i alkoholik
    • n9202 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 05.08.20, 17:10
      Jak sobie poradziła ??

Ja jestem też bez domu , facet wykończył mnie psychicznie , zdradzal. Przez Niego długi, nie ma co jeść, dlatego idę do domu samotnej matki
      • marta_zomkowska1207 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 11.08.20, 18:09
        Bylam ofiara przemocy. Ucieklam od bylego meza tak jak stalam, zabrałam tylko dzieci. Ale mi sie udalo. Takze chciałabym pomoc. Moge zaoferować mieszkanie i wyzywienie w zamian za pomoc przy domu i dzieciakach. Później mozemy umowic sie na penske gdy wroce do pracy a Ty staniesz na nogi. Odezwij sie na maila martakrok1207@wp.pl pozdrawiam 😉
        • n9202 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 28.08.20, 10:33
          Cześć , bardzo ciężko mi prosić o pomoc ale gdyby ktoś z Was chciał Nam pomóc proszę o wpłacenie symbolicznej złotówki na zrzutce. może któraś z Was chciała by Nam zrobić paczuszke z żywnością, lub ma ubranka dla dzieciaków też z chęcią przyjmę. Ubranka dla SYNA 122-128 A dla córki 86-92. Link do zrzutki : zrzutka.pl/z/startnalepszezycie
    • samotna.mama3 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 12.01.22, 11:22
      Ja też jestem sama Z 3 dzieci do pracy pójść nie mogę bo najmłodsze ma 7 miesięcy na opiekę mnie nie stać i też mam problem z mieszkaniem nikt mi nie chce wynająć bo dzieci A w gminie ich nie interesuje fakt że do lutego muszę się wyprowadzić i zostanę bez dachu nad głową... jestem załamana musiałam się wygadać..
    • gplkontakt21 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 12.01.22, 17:16
      Mogę coś zaradzić, pisz dnkontakt@gmail.com.
    • liberoaro Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 30.04.22, 11:22
      Witam. Aktualne jeszcze. Jaka lokalizacja cię interesuje?
    • jaro8585 Re: Pomocy!! Samotna mama nie ma gdzie mieszkać 03.06.22, 14:41
      Czesc poradzilas sobie czy dalej szukasz pomocy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka