Dodaj do ulubionych

Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwniczanka

05.09.06, 18:50
Która z tych wód najbardziej lubicie? Kryniczanke, Muszynianke, Wysowianke
czy Piwniczanke? Do tego może jeszcze dojśc "Multi Vita".

W sumie to Kryniczanka pochodzi z Tylicza...:/ A raczej z rozlewni wód w
Tyliczu. Muszyna ma swoją rozlwenie, więc Muszynianka jest z krwi i kości z
Muszyny, Piwniczna.. hmm tam chyba nie ma rozlewni... w Wysowej tez nie.
Wszytsko Tylicz, Muszyna....:)
Obserwuj wątek
    • aleks44 Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 05.09.06, 21:09
      W Wysowej byla rozlewina,nie wiem jak teraz ,natomiast dawniej znana byla
      najbardziej Kryniczanka.Zawsze jak sie jechalo od Dziadka ,to wiozlo sie dwa
      drewniane transportery pelnych butelek z Kryniczanka.Potem zaczalem pic
      Wysowianke jest w smaku podobna,ale najlepsza jest ze szklanych butelek.
      • zdrojowy Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 06.09.06, 06:55
        Wysowianka Lemon jest najlepsza:D
    • magosiaa Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 06.09.06, 17:41
      Ja pozostanę przy swoich przyjaciołach czyli Janie i Józku ;)
      • zdrojowy Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 06.09.06, 19:40
        A zuber tez lubisz.... blee.. i ten odór:/
        • aleks44 Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 06.09.06, 20:11
          odor ,odorem,ale zobacz jaka zawartosc ,aniony ,kationy i wiele innych
          dobrodziejstw,w malym łyczku wody!!! hehe
          tylko czysta,najlepiej gazowana
    • magosiaa Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 06.09.06, 20:49
      Zuber zdecydowanie nie, chociaż na karnetach jest polecany jako świetne
      lekarstwo na syndrom dnia drugiego ;))
      • aleks44 Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 06.09.06, 21:45
        hehe niestety nie miewam pierwszych dni,wiec i drugiego syndrom mnie nie
        dopada,a tak serio to znam gosci ktorzy popijaja na nastepny dzionek i
        twierdza,ze czuja sie znacznie lepiej.
        Uwazam ,ze kazda woda mineralna jest dobra,choc smakowo sie roznia.Zalezy do
        jakiej jestesmy przyzwyczajeni.Mnie natomiast bardziej smakuje Wysowianka z
        buteki szklanej,niz ta sama z plastikowej.
    • dipi1 Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 06.09.06, 21:08
      Zdecydowanie wybieram Piwniczankę. Piję ją od lat i uważam za najlepszą smakowo.
      Jest dość mocno zmineralizowana, ale byłam niedawno w ich zakładzie
      butelkowania i wszystko jest tam na poziomie i źródła oryginalne, a nie jakieś
      naciągane.

• zdrojowy Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 08.09.06, 09:11
        Ja lubie jeszcze Krynice-Zdrój :D Tylko jakoś w Krynicy trudno ją dostać:/
        • antares29 Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 09.09.06, 11:58
          Najbardziej odpowiadała mi Wysowianka w szklanych butelkach. Ale teraz mieszkam
          w Kielcach, gdzie Wysowianki nie ma i piję Piwniczankę.
          • aleks44 Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 09.09.06, 16:08
            popieram Antares,wie co dobre hehe
            pozdrawiam i lece na dzialke,tam mam tylko Wysowianke w plastikowych butelkach
        • fmp2 Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 23.10.06, 23:29
          a jest jeszcze Celestynka z Rymanowa Zdroju :) i o dziwo w delikatesach Centrum
          w Krynicy ja sprzedaja. i tez lepsza jestze szkla. Ja lubie i szukam w
          Warszawie Wysowianki i Celestynki - Kryniczanka na szczescie jest - dobra jest
          ta z Uzdrowiska - Bo te inne to zwykla popluczyny. . Muszynianka taka sobie,
          Piwnicznak tez
    • adam.67 Muszynianka i Piwniczanka 09.09.06, 16:10
      byle tylko nie Cechini ;-) nie wypiję bo nie lubię smrodu sutanny ;-)

A propos Piwnicznej i Piwniczanki: jest tam źródło i rozlewnia na Zawodziu.
      Czyli żadna podróbka :)

Pozdrowienia!
    • axello Jan i Zuber - zwłaszcza opary :)) 30.11.06, 18:08
      .
    • sceptyk31 Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 18.12.06, 10:13
      Kryniczanka nie pochodzi z Tylicza, nie wolno jej mylic z Krynicą Zdrój. Mnie
      najbardziej odpowiada Vita z Tylicza a z innych wod to Nałęczowianka.
      Oczywiście wyłącznie nie gazowana. Picie jakiejkolwiek wody mineralnej tzw.
      smakowej to barbarzyństwo ale niestety dośc powszechne.

www.rdomin.com/
      • fmp2 Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 29.12.06, 00:33
        a vita jeszcze jest - myslalem ze sprzedali ja Coca coli ?
        to kto ma teraz rozlewnie w Tyliczu
        • 2mek99 Tylko Kropla Beskidu !! 01.01.07, 10:47
      • gervee Re: Kryniczanka, Muszynianka, Wysowianka, Piwnicz 06.03.07, 22:21
        A nie jest przypadkiem tak, że obecnie owa Vita to nie Vita a Kropla Beskidu
        produkowana przez Coca-Cola (HBC)? Najlepsza jest Muszynianka i Piwniczanka.
        Swego czasu bardzo smakowała mi Wysowianka ale dawno jej nie piłem.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka