Dodaj do ulubionych

Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu testów

06.05.04, 10:42
Czy część matematyczno-przyrodnicza była trudna? trudniejsza niż
humanistyczna? Jak oceniacie egzaminy?
Obserwuj wątek
    • Gość: qpa Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 10:56
      paranoja, nie wiem czego Ci ludzie od nas chcą..
      • Gość: 3 klasistka Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 11:36
        test matematyczno-przyrodniczy był trudny. Rok temu był o wiele łatwiejszy!!!
        • Gość: DM Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: 195.117.123.* 06.05.04, 11:46
          Co?? Przecież ten test był banalny!!
          • Gość: pol Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 13:32
            jaka jest zależność między huba a brzozą
            • Gość: Mizio Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 06.05.04, 13:39
              Ja napisaBem pasozytnictwo
              • Gość: Iwona Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 14:16
                bo to jest pasozytnictwo.
                • Gość: meg Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 14:51
                  tak, to pasożytnictwo
                  • Gość: qpka Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 16:42
                    potwierdzam to jest pasozytnictwo :D
                    • Gość: Gimli RAdoM ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 17:22
                      Trywialnie prosty, tak samo jak zeszłoroczny! Podaję odpowiedzi:1A;2C;3C;4C;%
                      A;6A;7A;8D;9D;10D;11C;12C;13B;14A;15C;17D;18B;19C;20D;21B;23A;24D;25D
                      • Gość: mk Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: 217.113.234.* 06.05.04, 17:30
                        To są odpowiedzi do tej wersji ze strony GW? Bo jak tak to lepiej sprawdz w slowniku hasla "trywialny" i "prosty" bo taki to on dla Ciebie nie był... :) Jeżeli to są odpowiedzi do innej grupy to nie było sprawy.
                        • Gość: Kamil Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 20:06
                          Popieram! Te odpowiedzi nie pasują do mojej wersji. Życzę wszystkim żeby
                          dostali się do szkół ja się chuyba dostanę
                          • Gość: Iza Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.chello.pl 06.05.04, 20:20
                            Bo bylu 3 grupy, odpowiedzi byly takei same tylko kolejnosc inna
                            • Gość: sk Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 16:40
                              czy was ludzie cos porabalo-to mial byc egzamin sprawdzajacy wiedze z gimnazjum
                              a nie jakies bzdury ..... na wiele pytan nie dalo sie odp konczac gimn.!!!
                              co za de**l wymyslal pytania chyba taki ktory nie ukonczyl gimn. i nie wie co
                              sie uczy w gimn.
                              • Gość: aneta Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.siec.sandomierz.gdc.pl / *.siec.sandomierz.gdc.pl 10.05.04, 21:14
                                popieram debilstwo to wmyslało masz absolutna racje pozdrowionka dla ciebie
                          • Gość: Innero Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: 80.51.242.* 06.05.04, 22:20
                            Pięknie
                            48 puktów mam. a nawet 49 (zależy czy jedą odpowiedź komisja zaliczy) I dumny
                            z siebie jestem :P
                            + 44 około za humana... jest kul ;)
                      • Gość: bzdura... Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 17:30
                        no to bardzo fajnei ze test byl trywialny...tylko ze w pytaniu numer 3
                        odpowiedz jest B a nie C....dalej mi sie juz niechcialo sprawdzac szkoda mojego
                        czasu......80*1.25=100 a nie 80*0.8=100...blee
                      • Gość: Speed- B-stok Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.stnet.pl 06.05.04, 17:57
                        Sam robiłeś te odpowiedzi czy ktos ci pomagal?????????????????????
                        • Gość: blabla Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 18:04
                          troche beznadziejne jest podawanie odpowiedzi typu 1.A; 2.B; 3.C
                          bo każdy miał inną grupe i kolejnosc odpowiedzi w poszczególnej grupie jest
                          inna wiec nie dziwne jesli odpowiedzi wam sie nie zgadzają z tymi które zostały
                          podane powyżej...
                          • Gość: aska Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 20:06
                            strzelać każdy może...................tylko dobrze by było, gdyby celnie
                      • Gość: Kasia Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 18:03
                        duzo mi to nie mowi to byla kolejnosc zminiana
                      • Gość: manina Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 18:05
                        jasne,jasne a ja pewnie mialam inna grupę , nie libie pewniakow!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • Gość: manina czy laureaci powinni sie wypowiadac??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 18:05
                        uważam ze nie bo oni i tak maja wstep wolny do liceow!!!!
                        • Gość: salem Re: czy laureaci powinni sie wypowiadac??? IP: 62.148.85.* 06.05.04, 18:38
                          poszukaj mamusi, kochanie i wypij goracy kubek!
                          • Gość: MACIEK Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 00:52
                            Powiedzmy wszyscy razem, głośno:

SRAMY NA KUJONÓW!!!!!!!!!!!!
                            na tych co się tak przechwalają:
                            -O! a ja to będę miał 48
                            -hmm:( a ja tylko 45 :P
                            To są dopiero niezłe pedały!!
                            Jeszcze raz, głośno:
                            SRAMY NA
                            KUJONÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • Gość: Staefan Re: Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 07.05.04, 12:32
                              żeby mieć 45p. nie trzeba byc kujonem, za to żeby mieć poniżej 40 trzeba być
                              idiotą
                              • Gość: Baska Re: Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.Smoczka.ptc.pl 07.05.04, 13:17
                                Mądry Jest Ten Kto Wie CZego Nie wie !!!!!!!! a te cale testy nie są
                                odpowiednikiem kogos ilorazu wiedzy !! Tylko najgorsze ejst to ze jak ktos
                                dobrze napisze to kujon a jak zle to debil ! wewewewewe skonczcie z tymi
                                glupimi opiniami kto na ile napisala bo to nie jest wazne !!!!!! mozecie
                                konczyc naj naj szkoly a pracy nie bedziecie miec bo nie liczyc sie tlyko
                                wiedza ale i tez kreatywnosc i sposob nawiazywania kontaktu !!!!!!!

ps. GULCZAS Jesteś THe Best " Ale to Co najważniejsze mam w sercu an dnie"
                              • Gość: My Re: Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 12:45
                                Zgadzamy się
                            • Gość: Kaja Re: Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 16:15
                              Jesteś pojebany równo, żeby mieć 49 pkt nie trzeba być kujonem, wystarczy być
                              inteligentnym - najwyraźniej tego ci brakuje, takie pały jak ty, wogóle nie
                              powinny być dopuszczane do egzaminów, tylko od razu kierowane do
                              zawodówek!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • Gość: Anka Re: Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 07.05.04, 16:35
                              ty sie moze w ogole nie wypowiadaj, tylko od razu idz zamiatac ulice :)
                              przynajmniej w ten sposob do czegos sie nadasz- to tylko taka dobra rada :D
                            • Gość: Izka Re: Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 17:44
                              Pi***olicie jakieś głupoty o tym że testy były trudne ale przecież jak można
                              sie prównywać z innymi(którzy pisali próbne)skoro każda szkoła miała inny test
                              próbny.W ogóle to h*j z tymi testami.Nawet dobrze że były bo przecież jakiś
                              głupek wykuje dostanie 5 zapomni i taki potem miałby mnie leczyć(o ile chce być
                              lekarzem) a jest co hehe;)Test sprawdza wiedze ogólną i wcale nie był
                              trudny!!!!!!Nie obchodzi mnie że bede mieć 65 pkt. tylko to że w ogóle coś
                              napisałam.i nie jestem ani gujonem ani debilem!!!
                            • Gość: oldzia Re: Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 19:27
                              ty idioto uważasz że ktoś kto ma większą ilość punktów od ciebie jest kujonem
                              nie wszyscy śą tak tępi jak ty. AAAAA i jeszcze jedno uważaj żeby w przyszłości
                              ktoś na ciebie nie nasrał jak będziesz zbierał butelki pod
                              śmietnikiem.Powodzenia
                              • Gość: kujon :D:D:D::DD: Re: Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.smoczka.ptc.pl 07.05.04, 22:06
                                "Ej nie srajie na mnie bo sie ucze i sie nie zdaże wykompać ostatnio kompałam
                                sie 3 miesiące temu bo sie cały czas edukuje!!" tylko prosze jak bedziecie
                                robić kupe na mnie to żeby nie śmierdziała bo ludzie ze mną nie wytrzymają aha
                                i wy tez powinniście odstawic wszystkie czynności życiowe na bok i sie zabrac
                                za nauke " - OTO PRZYKŁADOWA REAKCJA KUJONA :D:D:D:D:D

Kupa + mol książkowy + sztuczna inteligencja + głupota = KUJON!!!

SRAĆ NA KUJONÓW bo oni zawyżaja nam punktacje w testach a wole nie myślec ile
                                ich IQ wynosi i jak oni wyglądaja i jak śmierdzi od nich więc SRAĆ NA NIC

>>>>> SPARTACZENI PRZEDSTAWICIELE NARODU POLSKIEGO <<<<<
                                • Gość: miog Re: Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.04, 11:19
                                  A ja nie mam zamioaru (choć może nie najgorzej mi poszło) pisać " O TEST BYŁ
                                  BANALNY. TYLKO DEBILE GO NIE MOGĄ OSIĄGNĄĆ TYLU I TYLU PTK".
                            • Gość: Dymek Re: Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.15.255.* 09.05.04, 13:19
                              jestes czerstwy, ja mam 47 punktow i wali mnie to co powiesz, na co dzien sie
                              nie ucze lece na 4 i to swiadczy tylko o tym ze nie jestem tempy. jak jestes
                              tampakiem to prosze bardzo sraj na kujonow, tylko patrz zeby te kujony za pare
                              lat nie nasraly na Ciebie jak bedziesz chopdzil po domach z prosba o kromke
                              chleba :P

www.PMB.z.pl Portal młodzieży Białsotockiej
                            • Gość: aneta Re: Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.siec.sandomierz.gdc.pl / *.siec.sandomierz.gdc.pl 10.05.04, 21:17
                              popieram ja tez na nich sram
                              • Gość: lol Re: Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 15.05.04, 11:54
                                Hmmm... Popieram was... Ale nie każdy kto napisze dobrze test jest odrazu
                                kujonem... Osobiście będę mieć kolo 90p i nie uwazam sie kujona... Mam czas na
                                piłkę, chodzę na treningi, mam dziewczynę i gram sobie duzo na kompie... wiec
                                na naukę zostaje mi mało czasu... A to ze na swiadectwie bedę miec siedem
                                szóstek, dwie czwórki i resztę piątek nie swiadczy o tym ze zakuwam...
                                Pozdrawiam.
                            • Gość: migotka Re: Sramy na qjonów!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 08:45
                              boze ludzie jak wy to przezywacie, zluzujcie torche.......
                        • Gość: aska Re: czy laureaci powinni sie wypowiadac??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 20:33
                          mogą, ale ich zdanie nie jest najważniejsze
                          w garści mają przepustkę do liceum ( jakiego chcą.....)
                          a zreszta nie przeżywali takich stresów jak my
                          jak by pisali na sali, to dopiero mogliby opowiadać i nie wiem czy też było by
                          to takie proste. Tak na spokojnie, w domu to wszystko jest łatwiuśkie, to się
                          zobaczy, do zeszytu, to do książki.....
                          A w szkole, to dopiiero była nerwówka.......
                          • Gość: Baska Kalkulator IP: *.Smoczka.ptc.pl 07.05.04, 08:08
                            Może nie było dużo liczenia !! ale jestem za tym że kalkulator powinien byc
                            dozwolony ! fajnie ze ktos teraz ladnie w słupeczku liczy sobie podatek albo
                            cos innego !! Bez przesady rozumie że chca nas zmusić do własnego myślenia ale
                            ja stracilam sporo czasu na te wszystkie obliczenia !!!! weeeeeee

ps. Sram na naszą oświate połowa posłów jest niedokształcona !!! i o czym my
                            mowimy !!!! Niech te barany wezmą sie za siebie a pozniej za nas !! Banda
                            kretnów!!!!!
                            • Gość: Lord Dragon Re: Kalkulator IP: *.pl / 213.17.246.* 07.05.04, 08:18
                              Zgadzam się w stu %, nie po to ludzkość wynalazła kaltulator żeby z niego nie
                              korzystać. Przepraszam, czy my jako społeczność mamy iść do przodu czy się
                              cofać w rozwoju??? Może mamy liczyć na kamieniach? Nawet dyrektor mojej szkoły
                              uważa, że kalkulator powinien być dozwolony, ale tam w oświacie są same głaby w
                              przeciwieństwie do Niego :(
                              • Gość: oldzia Re: Kalkulator IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 19:43
                                tak macie racje kalkulator to dla mnie podstawowa rzecz szkoda mi czasu na
                                liczenie w słupkach
                            • Gość: pistowary pier.. olewam bede złodziejem tak jak posłowie~! IP: *.wlb.vectranet.pl 07.05.04, 14:49
                            • Gość: gimnstrizialista na ch..mi szkoła ja zostane złodziejem. IP: *.wlb.vectranet.pl 07.05.04, 14:50
                              • Gość: Autorrrrrrr Re: na ch..mi szkoła ja zostane złodziejem. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 01:18
                                A kogo będziesz okradał
                                swoich kolegów takich jak ty
                                a może tych co swoją wiedzą zarabiają ogromne pieniądze też twoich kolegów
                                zwanych przez ciebie kujonami, przyjdziesz po to co im zbiegnie, jak pies
                                i lizać dupy będziesz.
                                Więc lepiej bierz się do nauki
                            • Gość: Izka Re: Kalkulator IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 17:51
                              Taak!!!!!!!!Wiele posłow ma wykształcenie zawodowe i oni zarabiają kokosy a
                              taki co sie uczy lub chociaż stara kimś być nie może znaleźć pracy na średnią
                              krajową(ok.3000zł,tak politycy nam podnieśli tą srednią zarobków)czemu takie
                              mendy społeczne niby zarabiają po 10 000zł a inni tylko 800zł.Bezrobocie ich
                              nie obchodzi i wcale nic z tym nie zrobią.Takie mam zdanie do tych pier**lonych
                              głupków.
                          • Gość: christoph Re: czy laureaci powinni sie wypowiadac??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 09:12
                            a co wy myślicie że laureatem to tak prosto zostać.To była nerwówka.z 5 razy
                            gorsze niż te egzaminiki.jak bys cie zobaczyli jak jest na etapie wojewódzkim
                            to dopiero by wam mowę odebrało.
                            • Gość: prawie zwolniona Re: czy laureaci powinni sie wypowiadac??? IP: *.promax.media.pl 07.05.04, 14:37
                              zgdzadzam sie z !!!! o wiele trudniej jest zostac laureatem niz dobrze napisac
                              taki test!!!
                              wiem bo dwa razy mi zabraklo po kilka punktow i tyle pracy a egzaminy musialam
                              pisac!!
                              i uwazam ze egzaminy to piestka w porownaniu z etapem wojewodzkim jakiegos
                              konkursu!!
                              • Gość: luk Re: czy laureaci powinni sie wypowiadac??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 18:06
                                bo ten test jest przygotowany dla wszystkich a nie dla uzdolnionych :P {lolu}
                                • Gość: aa Re: czy laureaci powinni sie wypowiadac??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 09:57
                                  zeby zostac laureatem trzeba niezle duzo pracowac, nocami siedziec nad
                                  ksiazkami itd!! niektorym przychodzi to latwiej drugim trudniej. jestem juz w
                                  liceum.. i pialam egzamin gim. jako pierwszy rocznik to moge teraz na to
                                  spojrzec z dystansu. zostalam podwojna finalistka i musialam pisac egzamin,
                                  siedziec na tej sali i tak samo sie stresowac. bedac w finale ma sie weidze
                                  ogramna z danego przedmiotu, bardzo czesto z wielu,ale to nie jest regula. na
                                  pewno bardziej sie stresowalam na finale niz na egzaminie, ale to wynika ztego
                                  ze fianlisci podchodzac do egzaminu sa wyluzowani, dosc pewni siebie. a poza
                                  tym to jak ktos jest z polaka- nio to sobie poradzi b. dobrze na humanie- bo i
                                  wypracowanko napisze dobrze, sie zorientuje o co w zadaniach chodzi. a jak
                                  ktos z maty czy fizy..to juz moze byc inaczej:) bo jest jeszcze gera biola
                                  chemia. i nie zawsze tak dobrze sie w tych zagadnieniach orientuja:)na
                                  szczescie zazwyczaj 90% to zadania z maty ..weic nie tak duzo sie straci..;)
                                  a tak juz poza tym. to finalisci czy laureaci, to zazwyczaj osoby
                                  pracowite,albo osoby bardzo zdolne!! albo wszystko razem:)wiec zadanka z chemii
                                  czy gery ,to dla nich pestka, bo opiera sie tylko na logicznym mysleniu.
                                  • Gość: Bebe Re: czy laureaci powinni sie wypowiadac??? IP: *.tvgawex.pl 19.06.04, 18:02
                                    Zgadzam się. Ale to niekoniecznie, że jak z fizy to z polaka debil!
                              • Gość: Kasica Re: czy laureaci powinni sie wypowiadac??? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 21:37
                                W tym roku mi samej zabrakło 5 punktów, aby zostać laureatem. Teraz jestem
                                bardzo wkurzona, bo część humanistyczna nie poszła mi najlepiej. Gdybym była
                                laureatką w środę siedziałabym sobie wygodnie w fotelu, a nie denerwowałabym się
                            • Gość: Sra Re: czy laureaci powinni sie wypowiadac??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 21:01
                              No ale niektorzy nie musza zostac laureatami zeby znalezc pytania na ktore nie
                              znaja odp, w dodatku duzo laureatow jest laureatami, bo sciagneli od kogos,
                              znali pytania lub z gory bylo ustalone kto wygra. wiec mi nie gadajcie ze
                              laureatem trudno zostac. w dodatku kto ci kazal sie stresowac przed jakims tam
                              konkursikiem ??!!?? zawsze jakbys zle go napisal, to bys mial jeszcze szanse na
                              egzaminie, a tak .... wiec najpierw przemysl swoja wypowiedz, a pozniej pisz.
                              PS. w odp nie pisz, ze ja niby mam przemyslec potem pisac, bo wtedy wyjdziesz
                              na skonczonego krettyna.
                          • Gość: prawie zwolniona z Re: czy laureaci powinni sie wypowiadac??? IP: *.promax.media.pl 07.05.04, 13:40
                            zgdzadzam sie z christophem- o wiele trudniej jest zostac laureatem niz dobrze
                            napisac taki test!!!
                            wiem bo dwa razy mi zabraklo po kilka punktow i tyle pracy a egzaminy musialam
                            pisac!!
                            i uwazam ze egzaminy to piestka w porownaniu z etapem wojewodzkim jakiegos
                            konkursu!!
                          • Gość: kij Re: czy laureaci powinni sie wypowiadac??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 11:06
                            cholera odwalcie sie od laureatow
                            po perwsze wiekszosc z nich pisala jedna czesc
                            po drugie oni sie stresowali konkursami (ktore byly bardziej skomplikowane niz
                            testy) kiedy wy sobie przysypialiscie na lekcjach albo byliscie na wagarach
                            pozdrawiam
                      • Gość: kla Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 18:20
                        To odpowiedzi do tej grupy co jest na gazeta.pl ?? Jesli tak...... to czlowieku
                        sprawdz w slowniku co znaczy "trywialny" i "prosty" ...... Bo dla Ciebie taki
                        nie byl na 100%. Tak w ogole to sprawdzalam do piatego pytania.....
                        Stwierdzilam, ze dalej nie ma nawet sensu....
                      • down16 Re: ODPOWIEDZI DO TESTU 06.05.04, 18:39
                        Nieźle sie przez ciebie wystraszylam. Po co wogole takie coź sie pokazuje w
                        internecie BEZNADZIEJA
                        • Gość: ja SPÓŹNIACIE SIĘ Z ODP!!! IP: 217.99.93.* 06.05.04, 20:45
                          dawać te odpowiedzi,bo już umieram z niepewności!!!!!!!!!!!
                          • Gość: KullEr Re: SPÓŹNIACIE SIĘ Z ODP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 20:49
                            ja zarąbałem cos mi sie zdajeeeee :/ dawać odpowiedzi :]]]]]]] :DDDD
                            • Gość: ania Re: SPÓŹNIACIE SIĘ Z ODP!!! IP: *.visp.energis.pl 06.05.04, 21:06
                              MOZECIE dac wreszcie te odpowiedzi?? ludzie sie stresuja ........ wiec ruszcie
                              d*** i sie pospieszcie.......
                              • Gość: Alka Re: SPÓŹNIACIE SIĘ Z ODP!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.05.04, 21:18
                                chyba sie nie doczekamy odpowiedzi
                                Ale nie martwcie się, to nie koniec świata!!
                                Pozdrawiam ;-)
                      • Gość: MiszCzu Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.chello.pl 06.05.04, 19:19
                        Jak to są odpowiedzi to testu z GW to życze powodzenia :P
                      • Gość: RoNi Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:31
                        Trywialnie powiadasz?
                        Popełniłes kilka bledów na wstpie, totez dalej nie sprawdzam

podaje prawidłowe wyniki:
                        1a
                        2c
                        3b
                        4c
                        5b
                        6a
                        7b
                        8b
                        9d
                        10b
                        11a
                        12c
                        13b
                        14a
                        15c
                        16c
                        17d
                        18d (nie jestem pewien)
                        19c
                        20c
                        21b
                        22c
                        23a
                        24d
                        25d
                        26 CO2 + H2O = H2CO3
                        27 300 uczniów
                        28 72 stopnie
                        29 35/6 razy 111.1 = w zaokragleniu 648,1 kilometrów
                        30 szerokosc rzeki wynosi 50 metrów
                        31 a) skrzek, b) kijanka
                        32 1) ogon 2) oskrzeliki
                        33 a) 8,1 A x 3600 = 29160 C b) po 27 godzinach
                        34 1/6 wiaderka

Zapraszam do komentowania na moj GG: 599330
                        • Gość: Dragon Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 20:23
                          w 29-tym popełniłeś błąd bo powineneś pomnożyć 5,5 przez 111,1 a nie jak
                          napisałes 6*111,1
                          a co do18 to tez nie jestem pewien chociaz ja osobsicie zaznacyzlem B
                          Jednak jestem pewny tego ze ebde mial wiecej niz 45 pkt
                      • Gość: DDD Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 19:58
                        Jesteście beznadziejni!!! Test był podzielony na grupy... i co z tego? Moja
                        cała szkoła wiedziała już o tym dwa tygodnie przed egzaminami!!! Oznakowany był
                        banalnie - w dolej częsci tekścik "GM-A01-049" oznaczał choćby grupę 'A', "GM-
                        B01-049" to gryba... hmhm 'B', a "GM-C1-049" grupa 'C'. Niewiem czemu takie
                        dziwy??? Czy rzeczywiście o tym nie wiedzieliście??? Po rozdaniu arkuszy każdy
                        powiedział sobie jaką ma grupę i zaczęło się zrzynańsko... A to, że test był
                        banalny i będe miał ze 47 punktów z matmy i ze 40 z humana to już tylko
                        formalności. Pozdrawiam.
                        • Gość: Ktos Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.rekabit.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 20:09
                          Bo jesteś bezmózgiem, który nie potrafi napisac nic sam...proste...licz na
                          siebie a nie na innych ;]
                        • Gość: kfiatuszek Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: 80.51.236.* 07.05.04, 10:41
                          Co????? Skąd widzieliście,że są trzy grupy??? Musieliście mieć jakieś
                          przecieki. Cała Polska była zaskoczona pomusłowością oświaty. Skąd to
                          wiedzieliście???????? NIE FAIR!!!!!
                          • Gość: kkkkkkkkkkkkkkkkk Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 11:01
                            trzeba było sie popytać a nie całymi godzinami zakuwać do testu
                      • Gość: ktosiek Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 20:17
                        ty chyba naprawde nic nie umiesz jak taki trywialny i prosty to czemu piszesz
                        ze zeszłoroczny tez pisałes znaczy ze nie zdałeś ???
                      • Gość: :) :* :) Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.eltronik.net.pl 06.05.04, 20:34
                        zlinczujmy ogos to napisal odpowiedzi !!!!!
                        ale serio to czy gdzies sa odp. do tego testu ( autoryzowane) bo jak nie to
                        mozemy sie lac nawzajem a nic to nie da ............
                        a osmuieszanie innych ktorzy napisali gorzej nie powinino sprawiac radosci
                        madrym ludziom no ale bywaja zarozumiale dupki tore uwielbiaja slowo "trywialne"
                      • Gość: CzEsLaW Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: 80.72.35.* 06.05.04, 20:53
                        Ty trywialny ,jak ty tak pozaznaczałes w "a"serji to bedziesz miał ze 20P. bo
                        wiekrzosć jest źle! Wiec ludzie nawet nie warto tego czytac!... A jezeli to
                        jest inna gr. to sie pisze!
                      • Gość: Regi Re: ODPOWIEDZI DO TESTU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 21:44
                        Ja po sprawdzeniu jestem z siebie zadowolony :D
                      • Gość: Grek TEST BYŁ OK IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 23:15
                        Test był na prawde ok.nie był trudny ani łatwy.mam 44 pkt.i jest ok.jedno
                        zadanie było max głubie.z ta długością między N i S.POSRANE A WYDAWALO SIĘ TAKI
                        ŁATWE
                        • Gość: Psik Re: TEST BYŁ OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 20:54
                          To ty tego nie rozumiales ??!!?? To był banał, ale nie ktorzy chyyba tak nie
                          sadza .........
                    • Gość: Hilda Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.idea.pl 06.05.04, 17:29
                      to na 100% jest pasozytnictwo:)))
                    • Gość: Spine Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 18:06
                      ten test był dość prosty, akórat w 3 klasie bierze się stożki i walce, a z tego było najwięcej punktów.
                    • Gość: Mahdi8PL Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: 212.244.136.* 06.05.04, 19:19
                      Ciekawy jestem ile razy jeszcze powiecie że to pasożytnictwo??? Ja napisałem że
                      symbioza i ta symbioza mi sie odbija poza tym zawaliłem jeszcze otwarte z żabą.
                      Bede miał ze 40 pkt, a z Polskiego 43-45 zalezy jak mi rozprawke ocenia
                    • Gość: anetka Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 19:46
                      też tak mysle... pasożytnictwo:) a test? był trudny, to fakt i moim zdaniem
                      trudniejszy niż próbny, ale nie było zadań nie do rozwiązania. Głupie błędy
                      najbardziej bolą.
                    • Gość: Rince Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 20:57
                      Tak, to z pewnością pasorzynictwo .. ;-)
                      • Gość: bartek Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 21:35
                        za mało za
                        zdań z matematyki
                    • Gość: Kaps-man Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 21:07
                      Ludzie zastanawiacie sie o zależność miedzy hubą a brzozą a powinniście sie
                      martwic o wiele innych trudniejszych pytań. Może trywialny to ten test nie był
                      ale potwierdzam każdy głąb nawet coś tam napisze.Było spoko.I myśle że ludzie
                      tak troche dla zasady narzekają na matematyczną cześć a w rzeczywistości nie
                      jest tak źle. Wstępnie jak sobie liczyłem mam 40 pkt jak wam poszło? P.S.gościu
                      co podał odpowiedzi jeżeli pisałeś tą grupe co ja to przemilcze sprawe chyba
                      cos ci sie w tych "trywialnych" pytaniach i odpowiedziach pop*********...Pozdro
                • Gość: Klara Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.pl / 195.136.49.* 06.05.04, 20:17
                  Test matematyczno-przyrodniczy był zaskakująco łatwy... za to humanistyczny był
                  dosyć trudny... na pewno matematyczno-przyrodniczy łatwiejszy był o wiele od
                  próbnego :)
                  • Gość: pepsi Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: 217.99.109.* 06.05.04, 20:47
                    Proste jak świński drut takiej łatwizny jeszcze nie pisałem będę miał 50
                    punktów ale może mi doliczą za dodatkowe informacje o kątach środkowych
                    • Gość: Agenezja Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.bmj.net.pl 06.05.04, 22:17
                      Na pewno Ci dolicza dodatkowe punkty za wiedzę o kątach środkowych. Uważaj, bo
                      jeszcze doktorem zostaniesz :P
              • Gość: xxx Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: 217.153.99.* 06.05.04, 15:08
                ja też napisałamm pasożytnictwo
                • Gość: Karolina Egzaminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 15:29
                  Tegoroczne egzaminy byly trudniejsze jak te, ktore byly w zeszlym roku. Heh,
                  ale tak to jest byc 3 pokoleniem :) Poza tym te „nasze” nie były takie zle.
                  • Gość: Sebo Dotyczy trudności IP: *.chello.pl 06.05.04, 16:17
                    Szczerze mówiąc w porównaniu z zeszłorocznymi egzaminami. nasz były o wiele
                    trudniejsze! Niestety miejmy nadzieję (zawiść:P) że za rok klasy pod nami będą
                    miały jeszcze gorsze. Moim zdaniem test humanistyczny w tym roku wymagał dosyć
                    intensywnego myślenia, zaś matematyczny 2,5 godziny do pisania, ponieważ przez
                    czas nie wyrobiłem się z 2 ma zadanaimi, a robiłem go dosyć szybko! Matematyka
                    i chemia w tym roku prosta, gorzej z fizyką..., szczególnie z zadaniem z
                    latarką i baterią. Nie rozumiem tylko te zadania z biologii i rysunku B, tego
                    niestety nie przerabiałem na biologii, a naprawde solidnie przygotowałem się do
                    tegorocznego testu. Z Polaka mam tylko -1 w placy (pewnie -2 -3 za rozprawkę)
                    zaś z matmy zostanie mi 38-43 punkty, ale zawsze mogą za coś obciąć...
                    • Gość: Basica Re: Dotyczy trudności IP: *.acn.pl 06.05.04, 16:25
                      ej koleś uznajesz jednak że Ci dobrze poszły te testy a życzysz innym żeby
                      mieli trudniejsze a jakbyś ty się czuł na ich miejscu ja się ciesze że mam to
                      za sobą a do jakiejś szkoły napewno się dostanę bo muszę do jakiejkolwiek się
                      dostać
                      • Gość: wiki Re: głupszy niz probne IP: *.server.somewere.in.the.world / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 16:44
                        Moim zdaniem ten test był bardzo trudny. Nie codzi o Sciaganie, bo sciagac i
                        tak by sie dalo ale jezeli jest sie uczciwym to sie tak niepostepuje. Tylko
                        chodzi mi o cos zupelnie innego: przez te glupie testy mozna sobie szkołe
                        zawalic, a mi zalezy zeby sie dostac do dobrej szkoly, a pozniej na studia.
                        Moim zdaniem te testy to wielka głupota , bez tego tez by sie obeszlo!! Brali
                        by do szkoly oceny np. z koncowych 3 lat i bylo by spoko. jak sie ktos przez
                        cale 3 lata uczyl to by go wszedzie przyjeli- a takie testy to tylko stresy i
                        ja tego przynajmniej nniepopieram chociaz jestem juz po(naszczescie) papa
                        • Gość: Magda Re: głupszy niz probne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 17:10
                          Masz racje! Od tego głupiego testu zalezy to do jakiej szkoły sie dostaniesz!
                          Tak na prawde podczas egzaminu liczy sie nie tylko wiedza, ale rowniez
                          szczescie, spryt.Duzo zalezy od komisji.Szczerze mowiac pomysł z testemi na
                          zakonczenie gimnazjum niezbyt mnie wie podoba.
                          • Gość: tusia Re: głupszy niz probne IP: 192.168.12.* / *.straszyn.jpk.pl 06.05.04, 17:54
                            to był najłatwiejszy test jaki kiedykilwiek pisałam!!!!!!!!!!!!!!
                            współbiesiadnictwo...
                            • Gość: asia Re: głupszy niz probne IP: *.icpnet.pl 06.05.04, 20:17
                              NO nie wiem moim zdaniem byl trudny....bylo duzo matmy przepraszam bardzo ale
                              te testyw zadnym stopniu nie odzwieriedlaja mojej wiedzy 9 lat uczenia sie
                              biologi i 3 pyt ioooo przpraszam bardxo!!!!
                            • Gość: PCtka Re: głupszy niz probne IP: 81.210.33.* 06.05.04, 21:14
                              ja sie zastanwialam nad pasozytnictwiem i wspolbiesiadnictwem... myslalm,ze
                              huba to pasozyt, ale w koncu zaznaczylam wspolbiesiadnictwo =|
                              • Gość: Karina Re: głupszy niz probne IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 06.05.04, 23:11
                                To bardzo bystrze
                          • Gość: kjowa Re: głupszy niz probne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:09
                            Wogole nie wiem po co to wszystko, a w szkole tylko nas stresowali i
                            wrzeszczeli na nas, ogolnie jestem dobra z polaka, ale tak sie zestresowalam
                            przez nauczycieli, ze wogole nie moglam sie skupic:/
                          • Gość: marta Re: głupszy niz probne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:29
                            Tak, to beznadziejne, że w naszym życiu tak dużo zależy od dyspozycji chwili -
                            na egzaminie gimnazjalnym, na maturze, na egzaminach na studia, na rozmowie
                            kwalifikacyjnej... Każde kryterium przyjmowania do liceów może być
                            skrytykowane - bo jak oceny, to znajomości, jak egzamin to komisja no
                            i "każdemu się może zdarzyć". Choć to głupio brzmi w kontekście egzaminu
                            gimnazjalnego, tak mi się wydaje, że o Twoim życiu decyduje to, jak postąpisz w
                            jego przełomowych momentach. Co do testu - jestem za, matematyczny był
                            trudniejszy moim zdaniem - ale ja jestem humanistka :)
                          • Gość: gregelvis Re: głupszy niz probne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:57
                            wiecie co juz bez przesady ja uwazam ze te egzaminy powinjny byc i byly zreszta
                            nie poszly mi najlepiej bo bede mial pomiedzy 85 a 90 ale uwazam ze taki
                            egzamin musi byc bo w roznych szkolach rozne stopnie stawiaja to fakt ze
                            chodze do najlepszego gim w moim Przemyślu(gim nr 6:) )
                            ale u mnie o 6 jest naprawde baaardzo ciezko

zostalem finalista z chemii i to bedzie moja jedyna 6 na swiadectwie takze
                            uwazam ze testy powinny byc!!
                            • Gość: rejent Re: ale z ciebie palant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 21:05
                              ze jestes kujon to nas nic nie obcodzi i te twoje zale ze bedziesz miec tylkko
                              pomiedzy 85 a 90 koles moze troche pokory co? bo jak ja bym sie uczyl to tez
                              bym mial ponad 90 a tak to bedzie marne 70 choc i tak niektorzy nie trafili w
                              pytania i bedo mieli mniej, nic nas nie obchodzi ze chodzisz do najlepszego gim
                              w tej twojej dziurze ja tez chodze do najlepszego bo innego u mnie nie ma
                              myslisz ze gdzie indziej jest latwo o 6?? jak tak to sie koles mylisz zreszta
                              czasem wazniejsze sa niestety znajomosci (nie mylic z wiadomosciami)a to ze
                              bedziesz mial tylko jedna 6 to jest tez tragedia odwrocmy sie na wschod i
                              modlmy sie do mekki i do proroka machometa o nowy rozum dla Ciebie
                              • Gość: Saise Re: ale z ciebie palant IP: *.zetosa.com.pl 06.05.04, 21:20
                                1. Nienawidze ludzi, którzy nie znają znaczenia słowa 'Kujon' - wytłumacze je
                                dla ciebie. Kujon to osoba, która kuje (to znaczy - uczy się) ale nie dostaje
                                dobrych OCEN! Rozumiesz? Kapewu? Może napisze prościej... to gość który coś się
                                próbuje nauczyć, ale mu nie wychodzi...

2. Prawda jest, że takie chwalenie się, jest raczej negatywne, i tu się zgadzam
                                z poprzednikiem. I jeszcze jedno - nie mów, że miałbyć 90 jakbyś się uczył...
                                zamiast teraz tak mówić, trzeba się było uczyć!
                                • Gość: rejent Re: saise IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 21:33
                                  wlasnie ze w tej budzie to sie nie da uczyc nie i dostawac dobrych ocen gdy sie
                                  nie ,,przymila'' do nauczycieli pojalem to szybko i przestala mnie interesowac
                                  nauka skoro nic nie robiac moge miec to samo a co do drgiego to zawsze myslalem
                                  ze kujon znaczy osoba ktory nie prowadzi innego zycia niz sleczac przed
                                  ksiazkami i tu masz racje bo nie jest powiedziane jakie oceny potem dostaje ale
                                  piszac tamtego posta mialem co innego na mysli skrytykowalem cfaly system ktory
                                  jest chory pocvzawszy od utworzenia gimnazjum (ktore nic nie wnosi a obciazylo
                                  tylko budzet panstwa tak to jest w naszym kraju ze jak jakis debil cos wymysli
                                  to wszyscy ,,wazni''mu od razu przyklaskuja) konczac na zachowaniach niektorych
                                  ludzi co nie maja w powazaniu innych a tylko uzywaja podstepu lub innych form
                                  pozyskiwania sobie przychylnych ocen a potem sie bezczelnie wywyzszaaja i
                                  stawiaja nad innymi
                                  • Gość: Saise Re: Masz racje Rejent IP: *.zetosa.com.pl 06.05.04, 21:37
                                    Tu się zgadzam. Reczywiście, w 70% przypadków oceny nie pokazują Inteligencji
                                    danej osoby. Bo WIEDZA a INTELEKT to dwie różne rzeczy. Ktoś, kto ma średnią
                                    WIEDZE, może posiadać spory INTELEKT, co daje mu przewagę ponieważ szybciej
                                    kojarzy i myśli sprawniej...

A co do systemu. Polska, przykro mi to mówić, to aktualnie kraj porżnięty.
                                    Wszystko jest chore. Niestety...
                                  • Gość: Ziom Re: saise IP: 195.205.108.* 07.05.04, 13:12
                                    Sens istnienia gimnazjum polega na tym poprostu zeby 14 latki nie chodzily
                                    razem z lepkami ktore maja po 7 - 8 lat do tej samej szkoly...
                                • Gość: deedee Re: ale z ciebie palant IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 22:11
                                  no pewnie
                                  KUJON-to tępak,który kuje ale i tak nie umie myśleć
                                  za to ZDOLNY-to ten co jest dobry w nauce i kumaniu różnych rzeczy,ale nie
                                  ślęczy z książkami cały dzień!!!

więc nauczcie się odróżniać te pojęcia

bo ci co używają hasełka KUJON są palantami,którzy zazdroszczą zdolności tym
                                  ZDOLNYM i chcą ich upokorzyć, obrazić ale i tak wiedzą,że racji nie mają
                                • Gość: xyz Re: ale z ciebie palant IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 09:34
                                  ej no już z 80 można będzie się pewnie wszędzie dostać (przy dobrej średniej),
                                  ja też się nie uczyłam i wcale nie żałuję, bo nie były takie trudne te testy:D
                                • Gość: RIPOSTA śmierdzące KUJONY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 15:20
                                  saise ale z ciebie pierdoła jest tej. ja mogłam nawet całą biblioteke
                                  przeczytać a nic nie zrobić, bo to trzeba po pierwsze wszytsko ROZUMIEĆ:>mozesz
                                  to wszytsko wkuć, ale co z teg, jak i tak połowy nie rozumiesz
                                  • Gość: kasieńka Re: śmierdzące KUJONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 18:03
                                    O czym wy w ogóle mówicie?! Przecież gdybyś przeczytał całą biblotekę to byś
                                    był dwa razy mądrzejszy!!! Czy wy myślicie, że od czego się bierze mądrość? Od
                                    tak sobie? Przecież ucząc się, ćwiczycie umysł, stajecie się mądrzejsi,
                                    oczywiście nie mówię o kuciu, tylko o nauce ze zrozumieniem.
                            • Gość: JA Re: głupszy niz probne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.04, 22:24
                              Niestety,nie poszło mi.Dostanę 99 punktów.Cholera,liczyłam na więcej.Uczyłam
                              się przez 12 lat (już w żłobku liczyłam pole stożka) i w ogóle mi nie
                              poszło.Chodzę do najlepszego gimnazjum w województwie.Dostałam się do finału
                              konkursu fizycznego,chemicznego,biologicznego,historycznego,że o matematycznym
                              nie wspomnę,bo był wręcz trywialny.Należę do kółka teatralnego,chodzę na balet
                              i gram na skrzypcach i fortepianie.Niedługo zapiszę się na kurs z czwartego
                              języka ,bo mam jeszcze dużo wolnego czasu...
                          • Gość: Megi Re: głupszy niz probne IP: *.sycomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 20:04
                            czesc. wiecie co... w ogole testy byly beznadziejne... w ogole pobeczalam sie
                            jak przyszlam do domu bo bylam pewna ze bedzie prostsze i tu sie przejadlam
                            zreszta chyba jak wszyscy... probne byly banalne... a teraz co dali??... przez
                            te egzaminy nie dostane sie do mojej ulubionej szkoly... i co teraz bedzie?
                            zycze aby nikt z przyszlych piszacych nie mial tak walnietych jak my testow...
                            a komisje powinni zmienic skoro daja takie glupie zadania?? co oni chca zeby
                            wszyscy mieli 50pkt?? narta
                        • Gość: Irma Re: głupszy niz probne IP: 213.199.234.* 06.05.04, 17:15
                          WIKI- POPIERAM!
                          • Gość: Paweł Re: głupszy niz probne IP: *.icpnet.pl 06.05.04, 18:37
                            ten test byl tak masakrycznie glupi ze to jest koniec. JA PIZGAM. glupszego sie
                            nie dalo ulozyc. popieram wzdłuż i wszerz
                        • Gość: ja Re: głupszy niz probne IP: *.chello.pl 06.05.04, 17:17
                          jak by sie ktos 3 lata uczył to by napisał ten tescik bez problemu. to jest
                          jedyna obiektywna ocena ucznia, branie po ocenach jest durnotą. bo nie które
                          nauczycielki chca udupić ucznia a inne za nic stawiają 5 na koniec. ja mam
                          srednia ok. 4,3 a próbny napisałem na 85 p. byłem lepszy od największych
                          kujonek, bo one uczyły sie tylko na klasówki, a ja posiadałem wiedze ogólną i
                          potrfiłem ją wykożystać ( wiem ze ortografia nie jest mojąmocną stroną )
                          ja jestem zdecydowanie za tym testem, a jezeli ktoś umie to sienie denerwuje,
                          ja wogólenie odczuwałem zadnego stresu
                          • Gość: someone Re: głupszy niz probne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 17:58
                            Ja sie z tym zupelnie zgadzam. W kazdej szkole inaczej oceniaja, jest inny
                            poziom. Dlatego tylko ocena z ogolnokrajowego testu jest wymierna. No chyba ze
                            ktos mial akurat zly dzien albo nie trafil w pytania, wtedy to jest porazka...
                            • Gość: karraluszek Re: głupszy niz probne IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 18:15
                              Ja do pana "ja". To wcale nie jest tak że jakby się ktoś przez trzy lata uczył,
                              to by mu dobrze poszło. Patrząc trzźwym okiem, to taki egzamin to loteria. Ja
                              uczę się dobrze, ale nie wyobrażam sobie zapamiętać wszystkiego, czego
                              nauczyłam się przez trzy lata. Choć z drugiej strony masz rację, mówiąc o braku
                              obiektywizmu u niektórych nauczycieli. Więc czyż rozwiązaniem niebyłby test,
                              który rzeczywiście sprawdzałby nasze umiejętnoście, takie jak przekształcanie
                              wzorów, czy wysnuwanie poprawnych wniosków, a nie test w który są pytania,
                              zdawać by się mopgło, na ślepo wybrane z całego programu gimnazjum??

Pozdrawiam wszystkich mniej i bardziej przejętych :]
                              • Gość: 4495267 Re: głupszy niz probne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:47
                                Nieprwada, ja sie nie ucze w domu wcale, nie robie kompletnie nic, czasami
                                tylko zadanie domowe, a czasami w szkole od kogos. Z probnego mialem 77 ptk.
                                Niektorym to chyba przychodzi troche latwiej. W klasie mam kilka takich
                                dziewczyn jak ty, kują a i tak sa jakie sa...
                              • Gość: Madzik Re: głupszy niz probne IP: *.visp.energis.pl 08.05.04, 15:18
                                Dla mnie ten egzamin był prosty.Rozwiązałam go w godzine. Poszło mi lepiej niż
                                na próbnym. Licze na 43-46p.
                            • Gość: RiaL Re: głupszy niz probne IP: *.crowley.pl 06.05.04, 19:19
                              Jak ktoś kuł przez 3 lata i dobrze się uczył to czemu nie wykorzystał szansy i
                              nie wziął udziału w olimpiadzie Osobiście uważam to za lepszą forme oceny niż
                              świadectwo z trzech lat, bo sam w szkole mam tak że piątki (a czasem szóstki)
                              można uzyskać bez problemu Więc nie jest to obiektywny sposóbo oceniania Bo
                              każdy ma inny pozom
                          • Gość: sabi Re: głupszy niz probne IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 19:04
                            zgadzam się całkowicie. nie trzeba mieć jakiejś strasznie wyspecjalizowanej
                            wiedzy zeby go dobrze napisać. a kucie na spr..... to szkoda gadać
                          • Gość: kjowa Re: głupszy niz probne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:12
                            to absolutnie nie jest obiektywna ocena ucznia, poniewaz niektore pytania sa
                            bardzo podchwytliwe, przykladem jest to, ze moja kolezanka z lawki, ktora uczy
                            sie lepiej odemnie z matematyki zdobyla z calych testow(probnych) 43 punkty, a
                            ja duzo wiecej od niej i wszystko przez stres. Wiec kolego nie mow mi tu o
                            obiektywnej ocenie...
                            • Gość: Jerzux Re: głupszy niz probne IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 20:51
                              A czy któś mówił że ma być obiektywny ??
                              W ogóle życie jest nie sprawiedliwe i nikt tego nie zmieni.
                              Ja pisałem test rok temu i uważam że Wasz był dużo łatwiejszy.
                          • Gość: *Ata* Re: głupszy niz probne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:51
                            Gości są tacy ludzie którzy mają dobre oceny i dużo umią gdyż uczą się przez
                            cały rok!! Ale nie dla wszystkich osób ktorzy zarywaja noc 2 godziny wystarcza
                            a jak sie czlowiek spieszy to moze wszystko zawalic!!!! wez sie zastanow bo
                            niektorzy maja duza wiedze ale nie potrafia jej sprzedac(np. na egzaminie)!!!
                          • Gość: rejent i brawa dla ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 21:14
                            masz racje ze czasami jest bardziej obiektywny bo niektore nauczycielki to jest
                            po prostu zenada kombinuja jak lysy w pokrzywach jak cie udupic ja mam gorsza
                            srednia od ciebie i nie uczylem sie przez trzy lata tego porabanego gimnazjum
                            niewiem po co je wymyslili chyba zeby taka debilka jak waligora dostala prace w
                            kazdym razie nie uczac sie napisalem na ok 70 czyli podobnie jak niektorzy
                            kujoni ktorzy liza tylko d u p y i przymilaja sie nauczycielom bo bez tego nie
                            masz co liczyc na dobra ocene a ten test daje przynajmniej jakas rownosc choc
                            czasami w stresie mozna o czyms zapomniec
                          • Gość: 123 Re: głupszy niz probne IP: 81.219.117.* 07.05.04, 16:07
                            Myślę, że test matematyczno - przyrodniczy był dosyć łatwy, chociaż trzeba było
                            na nim umieć logicznie myśleć. Ja przez to, że miałam już mało czasu i trochę
                            się denerwowałam, zrobiłam kilka błędów w zadaniach otwartych, jednego w ogóle
                            nie zrobiłam (najprostszego - z mostem i rzeką)... w sumie to stać mnie na dużo
                            więcej, w domu przypomniałam sobie te zadania i naprawdę potrafiłabym je
                            rozwiązać... 8 punktów więcej mogłabym mieć napewno, bo stać mnie na nie... ale
                            cóż, myślę, że te testy nie mówią całkiem o umiejętnościach ucznia... stres nie
                            pomaga w myśleniu... Ale w końcu tak już na tym świecie jest :( :)
                        • Gość: Sabina Re: głupszy niz probne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 17:18
                          Wiki popieram w 100%. Dużo lepiej by było, gdyby wzięli pod uwagę tylko oceny z
                          3 ostatnich lat, przynajmniej by nie skrzywdzili tych, którzy naprawdę solidnie
                          się uczyli przez całe gimnazjum.
                          • Gość: Pit Re: głupszy niz probne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 18:51
                            Gdyby brano pod uwagę tylko oceny ze świadectwa to nie bylo by geniuszow na
                            swiecie. Bede miał moze 4,5 maxymalnie, bo na takich nauczycieli trafilem, ale
                            bede mogl sie naprawde ocenic po otrzymaniu wynikow testu! i kazdy tak
                            powinien. Teraz wyszlo who is who. taka prawda, pozdro
                          • Gość: Grzes_Kielce Re: głupszy niz probne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 18:51
                            Zgadzam się ze wszystkimi, którzy uważają, że taki test to głupota.Najlepiej by
                            było jakby właśnie liczyły się tylko oceny ze świadectwa !!!
                            • Gość: Gocha Re: głupszy niz probne IP: 82.177.71.* 06.05.04, 22:27
                              ja pierdziele !!!!!!!!!!! przeciez to totalna PARANOJA z tymi testami !!!!!!!
                              po co one w ogole sa !!!!!! ja nie moge humanka jeszcze jako tako ale z matmy
                              zawalilam sprawe !!!!!! probne byly o wieeeeeele latwiejsze !!! BEZNADZIEJA !!!
                              PORAŻKA stulecia !!!!!!! ide sie zaraz powiesic !!! POZDRAWIAM wszystkich
                              ktorzy mysla tak jak ja :)
                            • Gość: misia Re: głupszy niz probne IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 18:12
                              uwazam że egzaminy były trudne,powinni patrzec na oceny z 3 lat a nie na głupi
                              egzamin napisany w 2 godziny.
                          • Gość: pest Re: głupszy niz probne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:09
                            Nie, nie, nie. Sposób sprawdzania wiedzy egzaminem gimnazjalnym jest wspaniały.
                            Nareszcie wychodzi że te 'dobre' oceny przez 3 lata mogą być kwestią przypadku:
                            np.stronniczego oceniania nauczycieli(bywa tak) tudzież tępego wkuwania co po
                            niektórych.
                          • Gość: OOOLLLAAAA Re: głupszy niz probne IP: *.toya.net.pl 06.05.04, 19:17
                            trzeba byc sprytnym i uczyc sie wtedy kiedy jest taka WIELKA potrzeba a nie
                            sobie zycie marnowac na nauke czegos zbednego;] troche sprytu nie zaszkodzi;]
                            ucz sie dalej, powodzenia a ja bede sie dobrze bawic na imprezkach ;D:P
                        • Gość: natala Re: głupszy niz probne IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 18:29
                          zgadzam sie, ktos mogl sie nie uczyc cały rok, a na egzaminie mu sie uda ,a ty
                          człowieku tyrasz 3 lata i np. masz marne wyniki z egzaminu!!
                          • Gość: Kuban Re: głupszy niz probne IP: 217.70.50.* 06.05.04, 18:39
                            Jesli faktycznie tyrasz 3 lata to jest to niemozliwe zeby sie mialo marne
                            wyniki z egzaminu, no chyba ze jest sie totalnym debilem.
                            • Gość: OOOOOLAAAAA Re: głupszy niz probne IP: *.toya.net.pl 06.05.04, 19:23
                              zgadzam sie, trza byc ograniczonym;D;D
                            • Gość: Testsfucker-Swieci Smierdzi na tej stronce IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 20:37
                              Have you got any problems? FUCK it!
                        • Gość: yo men Re: głupszy niz probne IP: 62.233.164.* 06.05.04, 18:43
                          Sądze ze taka propozycja przyjmowania do szkół byłaby beznadziejna.Poprzednie
                          świadectwa miałem kiepskie, a ostatni miesiąc sie uczyłem przed
                          egzaminem.Olewałem sobie wcześniej i troche przed sie pouczyłem.Sprawdziłem w
                          odp. i sporo sie zgadza.Więc z jakiego powodu za to że kiedyś mi sie nie
                          chciało siedzieć przy książkach miałbym teraz pokutować? A pozatym jak ktoś sie
                          tak mocno uczył przez te lata to taki egzaminek to dla niego nic.
                          • Gość: Mc_Grzes Re: głupszy niz probne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 18:54
                            Yo men ! I właśnie widać tak na prawdę kto się uczył przez te 3 lata. Ty
                            olewałeś szkołe i zacząłeś się uczyć dopiero przed egzaminem... Taki test jest
                            dla osób takich jak ty !!!
                        • Gość: NaTkA Re: głupszy niz probne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 18:59
                          zgadzam sie z wiki w 100%. przez caly czas mialam dobre oceny i staralam sie a
                          to wielkie G!!!! mi wszystko popsulo!! to bez sensu. i ja nie chce sie dostac
                          do bylejakiej szkoly z penerami i taka glupia wiara co jej wszystko zwisa!! ja
                          sie chce otaczac inteligentnymi i ciekawymi ludzmi!! dlatego zalezy mi na
                          dobrej szkole!!
                          • Gość: *Ata* Re: głupszy niz probne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 19:47
                            Zgadzam się!!! To bylo jedno wielkie g****!!! Próbny był banalny! Nie poto
                            zarywam nieraz noce by dostać się do dobrej szkoły, zdobyć pożądne
                            wykształcenie i wyjechać z kraju!!! A teraz przez ten egzamin trochę mi się
                            drzwi na przyszłość przymkneły!!! Nie jestem z osób które dostają oceny za to
                            ze sie podlizuja!!! (Bylo widac to na probnym) Teraz to mi w kość tym egzaminem
                            dali!!! Pozdrofko!!!
                        • Gość: Sylwia Re: głupszy niz probne IP: *.simset.net / 80.51.251.* 06.05.04, 20:05
                          No dla mnie akurat te były o wiele prostsze od próbnych bo cgciałabym zauważyć
                          że próbne egzaminy każda szkoła miała inne. W mojej np. były z jednego z
                          numerów Victora, który leżał sobie u mnie w szafce a ja o tym nie wiedziałam...
                          tak było zarówno z matematycznym jak i humanistycznym :/
                        • Gość: Magitka Re: głupszy niz probne IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 20:15
                          He, OKE z JAworzna to zrobila taki kosmiczny próbny z maty, ze ja nie mogę. U
                          nas w szkole to w jednej sali pisali z kalkulatorami (próbny) bo nauczyciele
                          powiedzieli, że nic nie pisze o tym, ze nie można ich używać. Więc ten
                          matematyczny to banał. Za to huam był nieco trudniejszy...Z większośćią osób
                          rozmwaiałam i mieli dużo odpowiedzi poprawnych (z matematycznego). Nawet ci
                          gorsi uczniowie. Nie wiem no, w naszym gim. tępią i tyle. Pozdrowionka! Pa, pa.
                          • Gość: mili Re: głupszy niz probne IP: 212.244.229.* 07.05.04, 14:50
                            cze wam wszystkim u nas było surowo ale na sam koniec luzik .Kakuratorów nam
                            nie pozwalali ale gębe darli żeby chować ale my nie wiemy co to oni nas
                            wyzywaja od dórniów a sami nie są lepsi . A na humanie było spoko nie tylko to
                            że siedziałam obok komisji i jedna mi zdychała koło ucha ale i to bylo
                            spoko.Powiem wam że mieliście luzik ,bo my w Ustrzykach broń panie boże

• Gość: Dominika Re: głupszy niz probne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 23:14
                          Najgorszy problem jaki w moim przypadku zaistniał na egzaminie to CZAS.
                          Kurcze,przeciez nawet pomnozyc 8.1 * 3600 to nie jest tak łatwo w 10 min,ktore
                          mi pozostały! Ludzie,przeciez sprawdzic tez trzeba sobie! I ta żaba była
                          beznadziejna i ta bateria i w ogole. Do domu przyszłam załamana (głównie tą
                          baterią), ale jak sobie sprawdziłam to nawet niezle. Ze 40 bedzie!!:D Ale i tak
                          uwazam,ze jestesmy(byliśmy) w gorszej sytuacji niz maturzysci!! Przeciez oni
                          mają 5 godzin na wypracowanie!!! a my 2h na 30 pytanek idiotycznych do
                          idiotycznych tekstow,typu :"Jak sie autor czuł piszac ten wiersz i co miał na
                          myśli?" (głupota...) W ogóle ten swiat jest nie sprawiedliwy..:/
                        • Gość: kaśka Re: głupszy niz probne IP: *.ima.pl / *.ima.pl 07.05.04, 14:10
                          testy nie są takie głupie, bo jeśli by takie były, to po co wogóle by je
                          przeprowadzano?! A co do trudności z mat. przyr. to wcale nie były takie
                          trudne!! Ledzie czy Wy sie spodziewacie że będą sie Was pytać ile jest2+2??
                          A bardziej podstawowych rzeczy niż wczoraj już chyba nie mogli wziąć:P
                        • Gość: Asiek Re: głupszy niz probne IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 15:55
                          Jak ktos sie uczyl przez 3 lata to i test byl dla niego latwy. A tak poza tym
                          to naprawde byl prosciutki. na mat-przyr. po godzinie juz mialam prawie
                          wszystko zrobione
                        • Gość: Anka Re: głupszy niz probne IP: *.aster.pl 07.05.04, 21:36
                          ja tez uwazam ze to wielki stres, ze cos tez zalezy od szczescia, od
                          sprawdzajacych, ale przepraszam jak niby szkoly maja sprawdzic jaka Ty masz
                          wiedze? piatka piatce nie rowna - w jeden szkole 5 mozesz miec za troche
                          nauki,a w innej za naprawde ciezka, systeamtyczna prace, wiec mysle ze to nie
                          bylby dobry wyznacznik naszej wiedzy :)
                      • Gość: Zephyr Re: Dotyczy trudności IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 07.05.04, 08:10
                        a co za różnica czy trudniejsze??
                        przecież wszyscy piszą to samo to i progi w liceach będą niższe
                    • Gość: ja Re: Dotyczy trudności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 16:27
                      2,5 pol godziny powinno byc?! to przeciez bylo proste; skonczylam pol godz
                      przed czasem
                      • Gość: dylu z bochni Re: Dotyczy trudności IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 06.05.04, 17:07
                        proste bylo jak nie wiem, tez skaczyłem po 1,5 h:D:D
                      • Gość: someone Re: Dotyczy trudności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 17:59