agatak
17.04.12, 12:58
Witam,
Wiem że mój dylemat nie jest tutaj niczym nowym :-) zastanawiamy się nad wyborem gimnazjum. Młoda zafiksowała na raszyńską, niedaleko domu mamy elbląską (ale poza rejonem) i właściwie te dwie szkoły bierzemy pod uwagę. Ale... zastanawiam się co wybrać. Wiem że odpowiedzi mógłby udzieić ktoś, kto ma dzieci w obu tych szkołach :-) wszystko inne jest w zasadzie eksperymentem na żywym organizmie.
Młodej (nam też) bardziej się spodobała raszyńska ale szczerze mówiąc wielkiej przepaści nie widzę. Zastanawiam się jak taki dzień otwarty przekłada się na to co się rzeczywiście dzieje w szkole (na raszynskiej fajnie zorganizowane, na elbląskiej chór śpiewający skaldów i chaotyczna Pani dyrektor mówiąca że "dzieciaczki kiwają główkami" - młoda się najeżyła od razu), czy na poziomie gimnazjum szkoła publiczna jest "lepsza" od społecznej, jeśli tak/nie to dlaczego... No i czy Wam zbieranie takich informacji pomogło w podjęciu decyzji?
Przeczytałam wątek o raszyńskiej niestety żadnych wypowiedzi o elbląskiej nie znalazłam. No i szukam...