Dodaj do ulubionych

Czy szkoła prywatna jest dużo lepsza od publicznej

15.05.23, 13:01
Przeżyłem okropne chwile w szkole i martwię się, że moje dzieci lub moi bliscy krewni będą mieli ten sam problem. Wiem, że chodziłem do złej szkoły, ale nie jestem pewien, ile wynikało z tego, że była to zła szkoła, a ile z bycia szkołą publiczną.

Tam, gdzie poszedłem, był rasizm. Cały miesiąc poświęcono temu, jak moi przodkowie przysparzali wszystkim innym problemów. Zachowanie było po prostu okropne. Nauczyciele byli albo leniwi i niekompetentni, albo całkowicie przytłoczeni środowiskiem. Edukacja była tak okropna, że ​​dosłownie dostałem zero na ostatnim roku. Jakbym wziął precalculus i nadal nawet nie wiem, co to jest, bo nigdy nie było nawet zdefiniowane. Robi się też znacznie gorzej.

Nie chcę, żeby moje dzieci tego doświadczały, ale nie wiem, co jest „normalne”
Obserwuj wątek
    • spok00 Re: Czy szkoła prywatna jest dużo lepsza od publi 16.05.23, 11:01
      spok00 napisała:

> Przeżyłem okropne chwile w szkole i martwię się, że moje dzieci lub moi bliscy
      > krewni będą mieli ten sam problem. Wiem, że chodziłem do złej szkoły, ale nie j
      > estem pewien, ile wynikało z tego, że była to zła szkoła, a ile z bycia szkołą
      > publiczną.
      >
      > Tam, gdzie poszedłem, był rasizm. Cały miesiąc poświęcono temu, jak moi przodko
      > wie przysparzali wszystkim innym problemów. Zachowanie było po prostu okropne.
      > Nauczyciele byli albo leniwi i niekompetentni, albo całkowicie przytłoczeni śro
      > dowiskiem. Edukacja była tak okropna vidmate.onl/ , że ​​dosłownie dostałem zero na ostatnim
      > roku. Jakbym wziął precalculus i nadal nawet nie wiem, co to jest, bo nigdy nie
      > było nawet zdefiniowane. Robi się też znacznie gorzej.
      >
      > Nie chcę, żeby moje dzieci tego doświadczały, ale nie wiem, co jest „normalne”
      i got this...
    • eliza1993 Re: Czy szkoła prywatna jest dużo lepsza od publi 25.05.23, 15:50
      Nie wiem jak inne szkoły prywatne, ale nowa szkoła CosinusYoung w Krakowie jest szkołą z uprawnieniami szkoły publicznej i moim zdaniem ma świetne podejście do dzieci. Startują dopiero w tym roku, ale przeprowadzili już kilka dni otwartych, warsztaty bezpłatne i egzaminy wstępne do Liceum sztuk plastycznych. Od razu widać, jakie mają podejście i nastawienie. Aż miło jest tam przychodzić.
      • bruno_os Re: Czy szkoła prywatna jest dużo lepsza od publi 28.06.23, 12:06
        Zgadzam się, mój syn zapisał się do technikum na kierunek Technik programista. Również uczestniczył w warsztatach na dniach otwartych - super były te z programowania i druku 3D.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka