GoĹÄ: Anulka IP: *.jasien.net 24.04.07, 11:30 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marren1 Re: i jak Wam poszlo? 24.04.07, 11:32 gdzie mogę znaleźc odpowiedzi do zadan... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oli Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:02 no ja mam 1 bladzik w zamknietych i jeden tak Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chazz91 Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 12:24 Ja w humanie mam zadania 1-28 dobrze. :) A 29 i 30 nie wiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: madzia Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 16:51 mi poszło o ok 10 punktów lepiej od próbnego <w sumie z 2 egzaminów> heeh ale mogło byc lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: happy Re: i jak Wam poszlo? IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.07, 13:09 Mi poszło super ! Nawet proste to było! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Majka Re: i jak Wam poszlo? IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.07, 14:55 no nie było źle... ale wydaje mi sie trudniejszy od próbnego wiadomo jedno durniejszego tematu niz ogródki juz nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asds Re: i jak Wam poszlo? IP: 88.220.143.* 25.04.07, 17:46 ja nie myśle że to było proste... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marlena Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 14:32 nawet dobrze,a tobie? gdzie można sprawdzić odpowiedzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Giera. Re: i jak Wam poszlo? IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:46 Beznadziejnie ;/ 4 bledyw zamknietych ,a otwarte jeszcze gorzej ., ech masakra ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paulis Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:36 serwisy.gazeta.pl/edukacja/0,52308.html odpowiedzi na częśc humanistyczną :) powodzenia jutro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paula Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:41 Podalam 3 przyklady na melodyjnosc wiersza uznaja mi to???? bo mialy byc 2 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: as Re: i jak Wam poszlo? IP: 150.254.108.* 24.04.07, 19:29 ocenią Ci dwa pierwsze, jeśli masz dobrze zaliczą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: odpowiedzi Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:14 www.gazeta.pl na pierwszej stonie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dudek Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:14 Jak mi poszło? Nie będzie maxa, więc beznadziejnie :P. A tak na serio to licze na jakieś 48 punktów z części humanistycznej, a jutro coś w okolicach 50 na ścisłej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SaxoN Re: i jak Wam poszlo? IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:01 Szkoda, że tak niewiele jest inteligentnych ludzi na świecie... Gdybym nie zawalił finału z matmy, miałbym już spokó :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kuba Re: i jak Wam poszlo? IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:23 Jeśli rozprawke napisałem na 16 pkt to będe miał maxa :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BaToN [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 12:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kama Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 17:19 Temat rozprawki to:Czy świat pozbawiony piękna ogrodów byłby uboższy? Rozprawkę zawaliłam, a z zadań zamkniętych miałam 3 błędy. Jutro będzie dużo gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasiula_Tychy Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 19:36 Mam aż 3 źle w zamkniętych a calą reszte dobrze. Myśle że rozprawkę też mam dobrze więc nie jest źle :D Ale jutro...grr...bedzie gorzej:/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sylwiarybnik Re: i jak Wam poszlo? IP: 195.170.181.* 24.04.07, 17:24 Poszło mi nieźle.18 dobrych odpowiedzi na 20:) Choć rozprawkę mogłam lepiej napisać ale cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dr. Sosen Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:14 Z pytań zamkniętych 20/20, czyli git po maksie, w rozprawce trochę polałem wodę, ale raczej nic specjalnie nie skopałem... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yoasia Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:25 Kurcze, ja identycznie, ale było w miarę... Tylko szkoda, że nie jestem laureatką np. z matmy, bo nie mam pewności, co do przyjęcia do liceum, ale... powiedzmy, że będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mat Re: i jak Wam poszlo? IP: *.czechowice.net.pl 25.04.07, 12:03 Spokojnie dzieci, nie przesądzajcie już że rozprawkę macie na maksa napisaną, albo góra jeden błąd. Jesteście pewni, że nie popełniliście żadnych błędów stylistycznych, językowych itd.?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lilka Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:14 Ja sprawdzałam na onecie( na stronie głównej był taki link gimnazjalist sprawź odpowiedzi). A poszło mi chyba nie tak żle. Trudno powiedzieć jak rozprawka, ale poza tym dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to znów ja Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:17 Tu na gazecie.pl też są odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
dzampan Re: i jak Wam poszlo? 24.04.07, 18:34 bi.gazeta.pl/im/0/4084/m4084910.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ejkej odpowiedzi do testu z MATMY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:02 Witam wlasnie dostalem odpowiedzi na jutrzejszy test z matmy, wszlkie pytania na mejla ejkej31@poczta.onet.pl, napewno sie dogadamy, szybko odpisuje pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ayanaaa@wp.pk Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 12:12 nie pamiętam właśnie tej stronki ale gdzieś to było teraz czekam na mate;pp ;)a poszło nawet nawet Odpowiedz Link Zgłoś
suhar3 Re: i jak Wam poszlo? 25.04.07, 22:46 Mam nadzieje, że wszyscy są zadowoleni! A przyszłych licealistów zapraszam na stronkę: Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: md Re: i jak Wam poszlo? IP: *.laczpol.net.pl 24.04.07, 11:33 calkiem niezle, obawialem sie ze bedzie gorzej, ale rozprawke troszke skopalem. Stac mnie na wiecej, no ale coz, trudno. Marzylem o zaproszeniu, i bylo :) 5/5 gwarantowane, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Slepy Hipoteza i teza?? IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:16 Jak mam hipoteze to odejma mi pkt? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: isia Re: Hipoteza i teza?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 20:37 nom! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asiula :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 19:20 Mam niestety dwa źle w zamkniętych ale wszystkie poleceniami do wiersza mam dobrze :D Rozprawka poszła ok, modliłam się o zaproszenie, więc jestem zadowolona :) W rozprawca odwołałam się do Edenu z Księgi Rodzaju, tego wiersza z egzaminu i obrazów Moneta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marta Re: i jak Wam poszlo? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 11:37 ja rozprawkę napisałam, nawet całe miejsce zajęłam. a do jakiego przykładu nawiązaliście? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anulka Re: i jak Wam poszlo? IP: *.jasien.net 24.04.07, 11:38 no ten jeden z arkusza [co kazali], Eden z Księgi Rodzaju i Tajemniczy Ogród ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ;-) Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:35 ja podalam małego ksiecie i tego fotosa z testu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to ja Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:20 identycznie co Anulka. Eden i Tajemniczy ogród, ale chyba kiepsko mi ta rozprawka poszła Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: i jak Wam poszlo? IP: *.151.udn.pl 24.04.07, 11:39 napisalem o odrodach wiszacych i o ogrodzie Zoski w Panu Taeuszu...przydaly by sie juzodpowiedzi :P Dopiero jutro w wyborczej beda ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marta Re: i jak Wam poszlo? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 11:41 no ja też o tym ogrodzie w panu tadeuszu i jeszcze z tego wiersza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jot Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:41 może będą w necie wcześniej? jakby ktoś wiedział, to niech pisze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mag Re: i jak Wam poszlo? IP: 194.181.196.* 24.04.07, 11:46 możecie napisać jakie było polecenie do rozprawki i na jaki temat trzeba było napisać? jestem strasznie ciekawa, chodzę do 2 gim. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:48 Czy bez ogrodów świat byłby uboższy? temat rozprawki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewelina Re: i jak Wam poszlo? IP: *.sdl.vectranet.pl 24.04.07, 15:16 "swiat bez ogrodow bylby ubozysz" odniesc sie do literatury i sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gusia Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:19 dobrze :] myślę, że 45-48 będzie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cyborg Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:40 nie świat bez ogrodów, tylko bez piękna ogrodów. Coś czuję, że jednak nie wszyscy czytają ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewelina Re: i jak Wam poszlo? IP: *.sdl.vectranet.pl 24.04.07, 15:15 no mowie wam ze juz sa ok 12 odpowiedzi w necie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewcciAa Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:56 Są już odpowiedzi. Chceci linka?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewelina Re: i jak Wam poszlo? IP: *.sdl.vectranet.pl 24.04.07, 15:14 no chyba nie bardzo..=/wyniki juz sa na tej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: filter Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:25 nawet nawet nie naj lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sweet_Alex Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:11 Wszystko super, myslalam ze bedzie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gal anonim Re: i jak Wam poszlo? IP: 80.48.142.* 24.04.07, 15:27 Czy argumenty takie jak -Możliwość podziwiania przyrody -Możliwość wykorzystania ogrodu jako miejsce do goszczenia gości -MOżliwość zrelaksowania się i dotlenienia są dobre ? Oczywiście do każdego z argumentów użyty jest przykład z literatury, bądź sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gal anonim Ważne pytanie IP: 80.48.142.* 24.04.07, 15:29 Czy argumenty takie jak -Możliwość podziwiania przyrody -Możliwość wykorzystania ogrodu jako miejsce do goszczenia gości -MOżliwość zrelaksowania się i dotlenienia są dobre ? Oczywiście do każdego z argumentów użyty jest przykład z literatury, bądź sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cyborg Re: Ważne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:43 miało być TYLKO o pięknie ogrodów. relaks i dotlenienie jakoś nie za bardzo mi pod to podchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karola Re: Ważne pytanie IP: *.nsm.pl 24.04.07, 20:10 Moim zdaniem to dobre. Nie bylo napisane w poleceniu TYLKO. Mysle,ze w koncu i tak wsyztsko do tego piekna sie sprowadzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cyborg Re: Ważne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:41 nie musiało być. z tekstu jasno wynika, że autor testu chce od nas rozprawki dotyczącej piękna ogrodów. No w jaki sposób piękno sprowadza się do dotleniania i relaksu to nie wiem. PS. sam napisalem źle ;P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cyborg Re: Ważne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:43 nie musiało być. z tekstu jasno wynika, że autor testu chce od nas rozprawki dotyczącej piękna ogrodów. No w jaki sposób piękno sprowadza się do dotleniania i relaksu to nie wiem. PS. sam napisalem źle ;P Na szczęście jutro jest łatwiejszy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ankaaaa Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:51 temat rozprawki był straszny!!!! jestem ciekawa czy zaliczą mi przykład ogrodu w panu tadeuszu...a jutro to już w ogóle będzie masakra:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: B Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:08 Ja nawiązałam do Łazienek i "Tajemniczego Ogrodu" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Natasza Re: i jak Wam poszlo? IP: *.chello.pl 24.04.07, 11:49 dobrze :D było dosc łatwe, zadnych cudów na kiju itp :D fajnie ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jajaja Re: i jak Wam poszlo? IP: *.151.udn.pl 24.04.07, 11:51 1 jaka funkcje pelnil wielokropek ? 2 jaki motyw basniowy zostal zawarty w wierszu ? 3 argumanet przemawiajacy za tym ze jest to utwor fantastyczny ? co napisaliscie ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karolina Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:52 1) Przerwana myśl 2) Pojawił się motyw smoka 3) Występowanie elementów fikcyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:25 tez mam takie odpowiedz....w sumie to dobrze ze rozprawka byla...alei tak ja rozwalilam..a te zdrobnienia to WICHER - wiatr- i wicherek?? moze byc?/ no dalej dawac te odpowiedzi...!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Filip999 Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:13 Na moje oko to nie jest to gramatycznie poprawna odpowiedź. Wątpię żeby Ci zaliczyli ale może... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OOOOOOOOOOOOOOOOOO Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:27 Moim zdaniem tam miało być cielsko - ciało - ciałko skrzydliska - skrzydła - skrzydełka ;] Wicher i wiatr, to moim zaniem coś innego... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niuta Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:49 To zrobnienie to skrzydliska-skrzydła-skrzydełka cielsko-ciało-ciałko Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: domin Re: i jak Wam poszlo? IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.04.07, 20:25 ale mogło być jeszcze Wicher-wiatr-wiaterek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mc Re: i jak Wam poszlo? IP: *.c251.petrotel.pl 24.04.07, 17:07 Nie zaliczą. Jest Wicher wichrzysko i wicherek. Trzeba było wpisać skrzydliska i cielsko. Pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aneta Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:53 Wielokropek to ze trzeba sie zatrzymac i pomyslec na tym ,.. (chyba ;p) Moty basniowy to chyba fantastyczny .. ale sama nie wiem , moze ze te smoki :p? A argument no ze smoki i ze wskazówki słonca :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:55 Mi sie wydaje że chodzi o przerwaną myśl... zazwyczaj tak jest :D Aaa ...walić to, co bedzie to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asia Re: i jak Wam poszlo? IP: 213.17.204.* 24.04.07, 13:02 Wiecie co, boje sie, ze skopalam rozprawke... Nerwy mnie zjadly i za malo sie rozpisalam, a argumenty mam Stanislawa Augusta i jego ogrody, ogrody przy klasztorach i inspiracja dla malarzy. myslicie ze wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kik Re: i jak Wam poszlo? IP: *.agora.pl 24.04.07, 11:52 Odpowiedzi będą jeszcze dziś w serwisie edukacja.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jot Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:58 ale o której?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jajaja Re: i jak Wam poszlo? IP: *.151.udn.pl 24.04.07, 12:00 napisali, ze ....JUZ WKROTCE :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: omfg Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:01 o 12h 17min 49s. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bertas- Hubert Re: i jak Wam poszlo? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 12:02 heheheh ja jestem z Ostrowa Wlkp. ciekawe ile punktow dostane ;D juz widze tu ze mam 2 zle ;P oj cienko to widze :P cholera! Musze zobaczyc jak go rozwiazalem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gorth Re: i jak Wam poszlo? IP: 80.54.177.* 24.04.07, 12:03 a kto nie;) a ma ktos te hasło i może sie nim podzielić?? tak z dobrego serca?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niezalogowana Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:06 Myślę, że był średnio trudny, ale ja popsułam sobie rozprawke:( Mam nadzieję, że jeszcze dziś poznam wyniki. Na razie wiem, że jedno zamknięte ma na pewno źle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bertas- Hubert Re: i jak Wam poszlo? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 12:06 KURDE niech administratorzy gazety niech juz umieszcza te testy, wszyscy czekamy a wy co? Przeciez juz jest po testach nikt juz nie pisze nie ma wyjatkow wiec mozecie go opublikowac, chyba ze go jeszcze nie macie i nadzieje robicie!? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bertas- Hubert Kiedy koniec? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 12:08 a tak w ogole to kiedy skonczyliscie test? ja o 11:14 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Kiedy koniec? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 19:25 Ja o 11:01 :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gorth Re: i jak Wam poszlo? IP: 80.54.177.* 24.04.07, 12:08 ci co mają dysleksje własnie skończyli.... wiec można dawac!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kónjo Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:09 kurcze, byłoby dobrze gdyby nie ta rozprawka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bertas- Hubert Re: i jak Wam poszlo? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 12:10 no ale nawet mogli juz dawac o tej dajmy hmm 9:30 bo i tak nikt pozniej nie zacza a juz na sale nie wpuszczali po 9:00 wiec jezeli by ktos mial juz odpowiedzi nawet nie wejdzie na sale ;) i nie ma wyjatkow! moj qmpel z klasy dzisiaj wszyscy za nim czekalismy a pozostalo 3 min do 9:00 a ten przybiegl o 8:59 zmeczony, bo pobiegl do domu po legitymacje co za CIOS! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:25 pytanie o wielokropek było idiotyczne, niejednoznaczne, typowo egzaminowe. a elementy fantastyczne to smok i JEDNOROŻEC! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anulka Re: i jak Wam poszlo? IP: *.jasien.net 24.04.07, 12:25 no niech dadzą... a co zaznaczyliscie w pierwszym? z tą magią? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LoLoa Re: i jak Wam poszlo? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 12:30 zaznaczyłam odpowiedź o uroku ogrodów.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bertas- Hubert Re: i jak Wam poszlo? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 12:34 JUZ SA ODPOWIEDZI !!!! bi.gazeta.pl/im/0/4084/m4084910.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mila Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:50 Ja mam trochę głupie pytanie: czy jak się napisało "Jednoróg" to też jest poprawnie? (możecie się śmiać) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kama Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:38 No ja tez dałam tą odp. o ich uroku...Super, że było zaproszenie, a z rozprawki tez sie ciesze bo w zasadzie chciałam zeby to było tylko ten temat...w ogole mnie nie interesuja jakieś ogrody, no ale coż life is brutal! Argumenty dałam z tymi ogrodami babilońskimi i z "Małego Ksiecia" dosyć dobrze to uzasadniłam, a jeszcze nasza poloniska powiedziała ze moze tak być wiec z rozprawki nie powinno być źle...gorzej z tymi pytaniami otwartymi z tego wiersza. Już sie nie moge doczekac tych odpowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:46 Ja uważam, że pytania w teście były nieprecyzyjne. A Wy co o tym myślicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kama Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:53 Nie skupiałam sie na tym, ale faktycznie niektore pytania były dziwnie zadane... Ludzie z tego co sprawdziłam to mam chyba max ptk. w zadaniach zamknietych!!! <jupi> Tylko nie ciesze sie jeszcze bo mogłam coś pomylić i zaznaczyć nie ta odp. co chciałam...heh A powiedzcie mi: ile trzeba było napisać argumentow? Wystarczyło 2? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:57 Ja też napisałam 2 argumenty, ale raczej zawaliłam rozprawkę, z zamkniętych mam 1 odpowiedź źle... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kkkasia91 Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:20 w rozprawce pisze się zawsze 3 argumenty. Taka zasada... Obliczyłam że mniej więcej będe mieć 44 punkty. Chyba nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja argumenty IP: *.kat.3s.pl 24.04.07, 21:33 nas polonistka-egzaminatorka uczyła o 2 argumentach i 2 przykładach, co w efekcie daje 2 argumenty poparte przykładami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mila Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:57 No chyba też mam wszystko dobrze tylko mnie ten Jednoróg męczy;/ Nie wiem, dlaczego tak napisałam;/ No a co do rozprawki to ja mam 2 argumenty, które i tak ledwo co wymyśliłam;/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aniolek Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 14:41 ja mam 4 argumenty i ledwo zmiescilam cala rozprawke ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anulka Re: i jak Wam poszlo? IP: *.jasien.net 24.04.07, 13:10 kurde, mam źle wicher... dla mnie to bylo od wiatru i wietrzyka ale to szczegoly :P ej , a jako argument mozna bylo podac caly artykul tego ziomka z I ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:35 Co wy się humanistycznym martwicie!? Polski to jest jedno wielkie lanie wody, jutro to dopiero będzie masakra ;]] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaa ;) Re: i jak Wam poszlo? IP: *.gizycko.mm.pl 24.04.07, 13:40 A czemu niby Wicher źle? DObrze... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: i jak Wam poszlo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:42 W odpowiedziach nie ma takiej opcji jak "WICHER", ale może wam zaliczą przecież to jest dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bnh wicher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:12 wicher nie jest zgrubieniem. przynajmniej tak mi się wyadaje... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Filip999 Re: wicher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:18 No i chyba Ci sie dobrze wydaje. Wicher i wiatr to dwa zupełnie różne słowa mimo ze mają to samo znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bnh Re: wicher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:22 uff.... nie no pisząc mi nawet przez głowę nie przeszło, ze może chodzic o to "wicher" ale teraz się zaczęłam zastanawiać :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kgl Re: wicher IP: *.chello.pl 24.04.07, 15:27 chodziło oczywiście o "cielska" i "skrzydliska", a miejsca było na 2 wyrazy, więc nie wiem, nad czym sę tu zastanawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Misiek Re: wicher IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:22 Oczywiście, że mogło im też chodzić o 'wicher' ... Ja miałem pisać to 'cielsko' , ale wybrałem skrzydliska i wicher. BO TO JEST ZGRUBIENIE... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gavv Re: wicher IP: *.piotrkow.net.pl 25.04.07, 11:38 wicher nie ejst zgrubieniem. w wierszach zgrubienia występują po dodaniu końcówek -iska etc. chodziło o cielSKA i skrzydlISKA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sylwunia Re: wicher IP: *.devs.futuro.pl 25.04.07, 17:13 Taa... ja też się napbrałam na ten piepszony wicher... ech .. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pikpok Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 17:16 test łatwy! licze na 45 punktów:D! Odpowiedz Link Zgłoś
aniollek91 Re: i jak Wam poszlo? 24.04.07, 14:55 prawda ;/ nie dokonca bylo wiadomo ocb..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marlena Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 14:33 gdzie mogę sprawdzić odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misiek0731 Re: i jak Wam poszlo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 19:25 mi nawet spoko poszlo ze zamknietych zadan mam 19/20 punktów a w rozprawce lałem wode:).licze na 40 punktów;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Są już odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:57 wrrrr.... nie moge otworzyc pliku z odpowiedziami:/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klaudia Re: Są już odpowiedzi IP: 194.117.241.* 24.04.07, 13:27 nie da sie otworzyc tych odp co jest ;/ ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bnh plik z odpowiedziami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:14 a masz adobe reader? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kladia Beznadziejna rozprawka IP: 91.150.166.* 24.04.07, 12:58 Moim zdaniem rozprawka była beznadziejna... polecenie było tragicznie sformułowane... masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:04 Zgadzam się z Tobą w 100%, rozprawka była beznadziejna, przecież słowo "uboższy" można było różnie zinterpretować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asia Re: Beznadziejna rozprawka IP: 213.17.204.* 24.04.07, 13:06 Wiecie co, boje sie, ze skopalam rozprawke... Nerwy mnie zjadly i za malo sie rozpisalam, a argumenty mam Stanislawa Augusta i jego ogrody, ogrody przy klasztorach i inspiracja dla malarzy. myslicie ze wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fearohnum Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.static.xcore.pl 24.04.07, 13:08 Nie wiem kto wymyśla tematy do tych rozprawek ale wg mnie to powinien zmienić pracę! Tak beznadziejnych poleceń nie można chyba nigdzie indziej znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
jelen19911 Re: Beznadziejna rozprawka 24.04.07, 13:11 Dajcie spokoj, ten test byl powalony, pytania glupie, rozprawka glupia, juz widze ze bez liczenia rozprawki stracilem 6 pkt :| i meczy mnie to cielsko (ja napisalem wicher lol?) wicher to tez zgrubienie wiec o co biega im? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:18 Ja napisałam cielsko i skrzydliska, ale zastanawiałam się nad tym wichrem. Test POWALONY I BEZNADZIEJNIE DENNY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniollek91 Re: Beznadziejna rozprawka 24.04.07, 14:57 oni sami nie mysla i nie wiedza co robia oraz uwzaja ze wszyscy ludzie mysla identycznie jak roboty!;/ idiotyzm.......... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sikor Re: Beznadziejna rozprawka - Wicher?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:00 Wicher nie jest zgrubieniem. Zgrubieniem byłoby "wichrzysko"...a wicher ty wyraz normalny..taki jak ciało i skrzydła :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: Beznadziejna rozprawka - Wicher?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:55 temat rozprawki był beznadziejny. taki pusty i nic nie wnossił. nie wiem kto to wymyslił!? przecież w tej rozprawce to same głupoty mzona pisać. ja też napisałam wicher. ale to jest źle bo wicher to nie jest zgrubienie tylko forma normalna. a zgrubienie by było wichrzysko(?) a zdrobnienie wicherek... wkurza mnie, ze wszyscy mówią, ze było banalne bo wcale nie było!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:13 Faktycznie, ta rozprawka to jedna wielka porażka dla tego, kto ją wymyślał. W ogóle pytania do wiersza "Pejzaż" były niekonkretne... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kama Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:19 No święta racja!! Jak mowiłam temat i do rozprawki i do całego testu był dla mnie daremny! Cieżko było wymyśleć jakiś argument z literatury gdzie była mowa o ogrodach, a ze sztuki tez ciezko bo raczej sie tym nie interesuje... A z ta tabelka to tez było...heh, moja koleżanka zrozumiała cielska jako zwierze i napisała: cielska- cieleta- cielątka, czy jakoś tak... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aniolek Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 14:47 Kama ktora to taka madra z naszej sql??;> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kama Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 17:12 A kto pyta? ;)Z reszta sie jej nie dziwie bo faktycznie mozna bylo to słowo w różny sposob zinterpretować:) Kazdy zawsze robi jakieś głupie wpadki...heh Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adrian Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:38 Ja dzisiaj również pisałem... Nie wyszło mi najgorzej :) Sprawdzałem z części zamkniętej... Wyszło mi 17/20 pkt. część otwarta napisałem wszystko. Niestety machnąłem się w tej tabelce... :/ Myślałem że ma być to coś neutralnego i napisałem np. bez skrzydeł :/ Chociaż na początku uważałem że to ma być podstawowa forma... No i stracę pkt. w zaproszeniu napisałem z kolei w górnym prawym roku datę i miejscowość, co jest błędem :/ Rozprawka poszła mi dobrze :) Tak mi się wydaje przynajmniej... Jedynym błędem w rozprawce może być tylko to, iż bardzo rzadko rozpoczynałem zdanie od słów typu "kolejnym argumentem jaki przytoczę jest...." itp. Tylko w jednym zdaniu tak zrobiłem :/ A reszte od razu argumenty... Oczywiście na koniec ogólne podsumowanie, ale myślę że nie jest aż tak źle :) Praca była banalna... I powiem, że było to jedynie niedouczenie z mojej strony i również częściowo niepewność... W części jestem zadowolony, z drugiej strony nie. Mogło być lepiej... Złapałem się na prostych błędach.... Jutro na szczęście mogę jeszcze sobie coś poprawić, jednak nie wiem czy mi się uda... Zależy od pytań... Wolałbym większość z matematyki, fizyki i biologii, gdyż są to moje naprawdę mocne dziedziny. Do wymarzonej szkoły raczej nie mam szans się dostać... A co do tematu humanistycznego, uważam że był wspaniały i łatwy. W rozprawce napisałem książkę "Tajemniczy ogród" ,miałem napisać jeszcze o Wersalu i Polach Elizejskich, niestety sformułowałem już tezę i zapomniałem... Przypomniało mi się dopiero po oddaniu pracy. I jestem dlatego troszkę niezadowolony, bo zapomniałem o naprawdę prostych rzeczach. Myślę że minimum u mnie będzie 39pkt. ,zaś max 43pkt. (troszkę słabo). Pozdrawiam i życzę wszystkich powodzenia na części matematyczno-przyrodniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mimis91@o2.pl Rozprawka była w miarę na poziomie... IP: 212.2.101.* 24.04.07, 18:39 Moim zdaniem była nawet, nawet lecz nie wiem jak sobie poradziłem ,dałem cztery argumenty, jeden z testu otóż omówiłem ten obraz, drugim był eden ,trzecim ogród przedziwny Leopolda Staffa ,no a na deser dodałem jeszcze ,że ogród jest może być miejscem spotkań kochających się osób i przykładem byli Laura i Filon. A jak wam poszło Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bertas- Hubert Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 13:21 Sluchajcie mam pytanie, jak w tym zdrobnieniach byly te zdania ja je przepisalem i w zdaniach dobrze zdrobnilem to cos ale zdrobnialem cale zdanie moze byc? Czy to juz jest zle? Bo dobrze zdrobnilem to co trzeba bylo, ale zeby zdrobnic to jedno musialem zdrobnic cale zdanie. Co wy na to? Mi wychodzi ze bede miec w najgorszym razie 22 punkty + rozprawka (moze dostane z 8? moze 10?) to moze w sumie w najgorszym razie bede miec 30 :D PROSZE O ODPOWIEDZ, OSOBE KOMPETENTNA! KTORA SIE ZNA! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ka Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.covernet.pl 24.04.07, 13:27 Temat rozparwki był jakiś taki dziwny... Ja np. zrozumiałam to tak, że Świat był by uboższy - nie jako, że by było mniej jakichś cudów itp. tylko, że dusza ludzka i jej odczucia będą ubogie. Jako przykład podałam Anię z Zielonego Wzgórza i warszawskie Łazienki. Wiem, że nie tylko ja tak miałam napisane ;) czy jeszcze Ktoś z Was zrozumiał temat i wziął go do siebie - dosłownie? Test był całkiem, całkiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:32 Ja podałam jako argument wiszące ogrody. Ja w ogóle nie rozumiałam tematu. Na razie mam 26 pkt+zaproszenie+rozprawka. Z zaproszenia może będzie 4 pkt.,a z rozprawki nawet nie chcę myśleć ile. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asiaczek Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:24 Bez kitu rozprawka była beznadziejna:( ja w swojej wspomniałam coś o "Tajemniczym ogrodzie". Temat był niezrozumiały..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Uho Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:23 Ale beznadziejna rozprawka! i aż 16 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gorth Re: Beznadziejna rozprawka IP: 80.54.177.* 24.04.07, 13:30 była beznadziejna - będę mieć z 30pkt... ehhh chce miec 50 łacznie i mma nadzieje ze tyle będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.chello.pl 24.04.07, 13:39 Nie wiem kto wymyslil taki temat rozprawki :| .. ehh. :| beznadziejny byl :| .. zamkniete latwe :|.. reszta tez :| ale rozprawka?! . aa w tym jednym zadaniu trzeba bylo wpisac jednorozec ? nie moze byc JEDNOROG :|? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magda Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:43 Pogrzało ich w tym roku z tematem. Kij im... Hak im w smak, o! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ona_ Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 17:25 ja bede miala max 38 ;/ a min 32 wylozylam sie a pierwszych pytaniach i potem na tych dotyczacych 3 tekstu ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewcia Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:39 Nie wiesz, kto ją wymyślał? No to z logicznego rozumowania zero punktów. Oczywiście Giertych i S-ka (czyt. MEN) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kujonka Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 17:48 Niech Pan Giertych zmieni pracę, taką rozprawkę może sobie gdzieś wsadzić. DZIADOSKI EGZAMIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 19:25 Rozprawka byla beznadziejna, nienawidze rozprawek. :( Gorzej byc nie mogło ;( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewelina Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.sdl.vectranet.pl 24.04.07, 15:09 > Wiecie co, boje sie, ze skopalam rozprawke... Nerwy mnie zjadly i za malo sie > rozpisalam, a argumenty mam Stanislawa Augusta i jego ogrody, ogrody przy > klasztorach i inspiracja dla malarzy. myslicie ze wystarczy? A ile masz punktów bez rozprawki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Łukasz Pawlikowski Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:50 Macie racje rozprawka była beznadziejna. W ogóle temat testu był głupi, a to ostanie zadanie to już w ogóle. Najgorsze jest to, że trzeba było podać argumenty z literatury i sztuki. Pozdrawiam. Życzę powodzenia w matematyce. Łukasz Pawlikowski z Białych Błot. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kuwaaa Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.eimg.pl 24.04.07, 16:27 Ku..?! Z literatury i sztuki no ja pie.. ja sam zmyslilem, zapomnilem na oddatek podac przykladow z tekstow w tescie fuck... bez rozprawki i zaproszenia mam ok. 22 pkt jap ierdole Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kaka Re: Beznadziejna rozprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:52 najgorsza rozprawka jaką było można dostać w historii egzaminu. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś