Dodaj do ulubionych

~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!!!! ~~

25.04.07, 14:19
Głosujcie za najgłupszym zadaniem z egzaminu gimnazjalnego 2007r.
Obserwuj wątek
    • Gość: Milena Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:20
      wszystkie były dość łatwe i zrozumiałe :)
      • Gość: Pata Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:37
        z czajnikiem, wałem...
        • Gość: megi Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.07, 16:26
          Bez kitu to z walem bylo okropne;x dzien przed testem cos mnie podkusilo zeby przypomniec sobie wzor na pole trapezu rownobocznego ale jakos mi przeszlo i teraz zaluje;x z matmy 42 pkt a z pol 46;x slaby wynik jak na mnie;x
          • Gość: Karolka;) Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:23
            ;/ <hahaha> za malo?? o matek!! to Ty jakims kujonem do kwadratu jestes!!
            • Gość: Ania 49 human 48 mat-przyr IP: *.chello.pl 26.04.07, 08:53
              Heh a może do sześcianu? ... Dajcie spokój - wszystkie zadania z obu testów były
              naprawdę proste! Jak teraz liczyłam będę miała 49/human (no i max 2 pkt na
              rozprawce mogę jeszcze stracić) i 48/mat-przyr

I jakby teraz ktoś powiedział, że jestem kujonem to wszyscy, który mnie znają
              naprawdę uśmialiby się ;D

Te testy były na myślenie, a jeśli ktoś tu leży to co ja poradze
              • Gość: Metal Kat Re: 49 human 48 mat-przyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 13:23
                Tak tak jase piać tutaj każdy może nawet że miał putktów 200\100 skad możesz
                wiedzieć ile odejmą ci za rozprawkę przecież wszystko zależy od egzaminatora a
                tak na marginesie to wiele osób znało zadania które pojawiły sie na teśce
                matematcznym uważam że powinien zostać powtóżony
              • Gość: Marcin Re: 49 human 48 mat-przyr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 12:57
                Ja na próbnych tez liczyłem na prawie maxa z rozprawki. A co wyszło?? 9 pkt
                miałem. Więc lepiej poczekajcie do wyników bo tego nie ocenia polonista na
                podstawie tego jak mu się podoba, tylko sprawdza z kluczem:/
            • Gość: Marta Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 14:02
              zgadzam się z Karolką ;) jak wy możecie pisać, że taki wynik :"to jak na mnie za
              małą" no dajcie spokój!! jesteście bezczelni!
          • Gość: kasiuuunia Nie ma wzoru na pole trapezu równobocznego!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 25.04.07, 22:24
            jaki to jest trapez równoboczny??????????????? może być równoramienny ......
            • Gość: kulawy Re: Nie ma wzoru na pole trapezu równobocznego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:34
              kwadrat to też trapez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: hehe Re: Nie ma wzoru na pole trapezu równobocznego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 11:35
                ale trapez to nie kwadrat matołku!!!!!!!!!!!!
            • Gość: xxxxxx Re: Nie ma wzoru na pole trapezu równobocznego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:30
              co masz z matmy na koniec?????? Chyba zagrożenie!!!!!!!! NIe martw się!!! za rok
              będzie łatwiejszy!!!!!!! hahahahaha
          • Gość: ała Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.chello.pl 25.04.07, 22:25
            Trapez równoboczny?????
            • Gość: hrb Uszaszowski Trapezem rownobocznym jest kwadrat. IP: *.VIC.netspace.net.au 25.04.07, 23:53
            • Gość: hrb Uszaszowski Kazdy trojkat takze jest trapezem... IP: *.VIC.netspace.net.au 26.04.07, 00:36
              ktorego jedna z podstaw ma dlugosc = 0.
          • Gość: ygor Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.aster.pl 26.04.07, 00:21
            z wałem było banalne trzeba było trapez podzielic na 3 figury, prostokąt wymiary
            6 m x 15 m i dwa trójkąty prostokątne a=5 h=12 i dalej już było łatwe

z glina było łatwe

a czajnik taki sobie, połowe mam dobrze, zle obliczylem, ale poczatek dobry, nie
            pamietałem wzoru tylko

ogolnie zadania były fajne

• Gość: ygor Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.aster.pl 26.04.07, 00:22
              h=15
              poprawiam
            • Gość: eee Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.tvk3.pl 09.05.07, 20:23
              Po co dzielić, wystarczy wzór na pole trapezu? 1/2*h*(a+b) ludu
          • Gość: marrgooo Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.toya.net.pl 26.04.07, 14:19
            Z wyskościąw ału bylo beznadziejne ale duzo osob zrobilo w nim bład wiec spoko.
            nawet wiecej ludzi zrobilo je zle niz dobrze
          • Gość: ganYa Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:42
            dla mnie osobiście wszystkie banalne jakies tam potyczki były ale prostszy sie
            trafić chyba nie mógł jesli chodzi o humanistyczny, a mat-przyr. tez nie był
            trudny. jednak nie taki wilk straszny jak go malują:D tylko czekac na wyniki:)
        • Gość: Daga i Marta Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:27
          Tak jest jak się nie umie rozwiązywać!!!!!!!!!!!! hahahahaha
      • Gość: mada Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.centertel.pl 25.04.07, 15:37
        wszystkie były do bani! a najgorzsze to z tym wałem na tym zadaniu sama
        zrobiłam z siebie wała.....
        • Gość: Ewcia Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.zwolen.net 26.04.07, 14:36
          ZADANIE Z WAŁEM BYLO POTWORNIE GLUPIE, KAZDY SIE NA TO ZLAPAL
        • Gość: md Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:31
          a co??!! jesteś taka gruba i wielka????????????? masz ok 16000 m3??????
    • Gość: Hanka Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:46
      moim zdaniem to ze stężeniami procentowymi bo to jest takie łatwe i się dałam
      podpuścić. a podczas egzaminu myślałam "co oni dają tutaj takie łatwe zadanie?"
      no cóż, głupia byłam, ale i tak 48 pkt :-P
      • Gość: kask Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 15:28
        To 32 z wałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ja Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.ghnet.pl 25.04.07, 17:37
        Stężenia były okropne...... wszystko przeliczyłam proporcją a i tak było źle
        • Gość: ja Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.tvk3.pl 09.05.07, 20:24
          wystarczy wzorem, na co ci proporcje
    • m-kay Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 25.04.07, 15:29
      Zdecydownie 32 , porażka zle sformułowane itd itp GŁUPIE
      • barteq_10 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 25.04.07, 15:34
        Ja też uważam, że zadanie z wałem.
        To polecenie było tak zagmatwane, że nie jeden nauczyciel by nie zrozymiał.
        A stężenie to fakt. ;)) dopiero w domu zrozumiałem o co chodziło
        • Gość: GHJ Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 15:38
          Głosuje za wałem
          (14,4 to nowa 13)
          • barteq_10 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 25.04.07, 15:42
            ZGADZAM SIĘ!!!
            ŚWIĘTE SŁOWA !!!

14,4 to pechowa 13

Gratuluje pomysłowości
          • Gość: aska Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: 82.160.25.* 28.04.07, 08:34
            ej serio zadko z tym wałem było z deczka nie zrozumiałe i głupie.Więcej osób
            zrobiło go zle niz dobrze....
            • Gość: Oluśka_xD Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:42
              :? Wystarczyło pomysleć ... !!! xD
      • Gość: Karolina Wał! IP: *.mynet.com.pl 25.04.07, 18:32
        podpisuję się pod wałem....
        • Gość: megi Re: Wał! IP: 82.177.97.* 26.04.07, 21:27
          Jestem za zadaniem z wałem nawet najlepsi uczniowie u mnie w szkole chyba tego
          nie rozwiązali to zadanie niezbyt dobrze zinterpretowali nawet moja pani z
          geografii by tak samo rozwiązała co wszyscy z naszej klasy ale podobno 2 punkty
          i bez tego za to zadanko kazdy kto dalej rozwiązał dobrze będzie mieć ;) dla
          mnie próbny z mat przyr raczej był łatwiejszy
    • Gość: yoasia Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 15:41
      Ja co ciekawe też uważam, że zadanie z wałem było źle sformułowane, ale jakoś
      je zrobiłam na maxa, tylko w teście mam błędy i to właśnie z niewiedzy (bo
      wahałam się między złą i dobrą odpowiedzią na niekorzyść moją xD). Z czajnikiem
      nie było trudne. Identyczne zadania miałam na fizie w 2. klasie ;P
      • Gość: loj221 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 16:47
        @yoasia, mądrą klasę masz :P
        Myśmy mieli te zadania dopiero w 2 półroczu... 3 klasy :D a niby 3c...

Nie było trudnych zadań, trzeba spojrzeć na test obiektywnie.
    • ginger156 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 25.04.07, 17:25
      podliczałam punkty i razem ze wszystkiego mam 185 ptk. ...hmmm... liczyłam na
      więcej, ale cóż :/ a jeśli chodzi o test :banalnie łatwy :D
      • Gość: XX Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 18:24
        z wałem - wiadomo. Zagmatwałam się z tą informacją - wiele osób ją zle
        zrozumiało - w tym i ja... poza tym otwarte.. nie mogłam się skupić - czułam się
        okropnie. Z zamkniętej na szczęście mam tyko 1 błąd... ale i tak nie będę miała
        40pkt :(( buu.. rozczarowałam się sobą i swoją bezmyślnością, lecz nie zmienia
        to faktu, ze wał był zwalony!!
      • Gość: DM Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:33
        TY GłUPI KUJONIE!!! CHYBA PRZEZ CAłY TEST śCIąGAłAś
      • Gość: hehe Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 11:39
        to w takim razie ile masz punktów z egzaminu. I jakim cudem możesz wiedzieć ile
        ci dadzą za rozprawkę. może sobie zmniejsz trochę liczbę oczekiwanych punktó bo
        się zawiedziesz.
    • Gość: man Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 18:42
      Głupi to moze byc człowiek, a nie zadanie. Pewnie plujesz sobie teraz w brodę,
      że nie umiałeś/aśrozwiązać danego zadania i próbujesz zrzućić winę z siebie.
      Zapamiętaj - TO, ŻE NIE ROZWIĄZAłEś/Aś JAKIEGOś ZADANIA TO TYLKO TWOJA WINA,
      niczyja inna.

Moim zdaniem wszystkie zadania były ok. Wystarczyło się chwilęzastanowić. A
      jeżeli ktoś mówi, że czajnik był zły to jest kompletnym ignorantem. To zadanie
      to modelowy przykład obliczenia kosztu zużytej energii. Nie trzeba było nawet za
      bardzo kombinować.
      • Gość: kask Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 19:29
        Do men: Byłabym wdzęczna gdzybyś swoją opinię zachował dla siebie i nas już
        bardziej nie dołował ;)
        • Gość: kask Pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 19:30
          Sory, nie do men tylko do man :P
          • Gość: Julia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 19:54
            Dla mnie głupie było to z masą atomową. Nadal nie mam zielonego pojęcia jak to
            było trzeba zrobić.
            • Gość: jot WAŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:00
              te debilne procenty!!!!!!
            • Gość: Wenia Re: Maskara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:01
              Dla mnie test nie był trudny ale go zawaliłam... naprawde ja nie wiem jak go
              rozwiazalam xDD ale z matmy watpie czy kiedykolwiek rozwiazalabym dobrze... :):P
              • Gość: Aniusia Re: Maskara IP: *.bytom-piekary.net.pl 25.04.07, 22:17
                ech szkoda gadać :(( ten test był prosty a go zawaliłam ;(( buuu ;( jak będzie z
                25 pkt to będzie dobrze a liczyłam na 40 :((
            • Gość: Darek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:33
              jeśli chodzi o zadanie z masą atomową, to nie trzeba było tego nawet liczyć,
              wystarczyło to "wziąść" na logikę:
              a) wodór-2g, tlen-16g <- to odpada, bo nawet nie wyjdzie 72g
              z podanej masy atomowej można wywnioskować, że więcej musi być tlenu niż wodoru,
              a więc kolejne dwie odpowiedzi też odpadają:
              b) wodór-48g, tlen-24g
              c) wodór-64g, tlen-8g
              no i pozostaje tylko ta właściwa:
              d) wodór-8g, tlen-64g

a co do najgłupszego zadania z egzaminu to ja głosuje na zadanie 17. z testu
              matematyczno-przyrodniczego .. według mnie można je zrozumieć na dwa sposoby i
              przez to wielu uczniów mogło się pomylić!
            • Gość: ania Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 11:14
              Ta zadanko z masa atomowa bylo najprostsze:P dziewczyno co ty robisz na
              chemii?? pewnie masz zagrozenie
              • Gość: Oluśka_xD Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:41
                Moim zdaniem ten test mat-przyr był naprawdę prosty w porównianiu do lat
                ubiegłych. Czego się ludzie czepiacie??? On był bardziej na myślenie niz na
                wiedzę ;/ ... Naprawdę. A przy tym zadaniu z wałem wystarczyło sobie wyobrazić
                jak on może wyglądać ...
    • Gość: Szymon Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:28
      ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!!!!
    • kwiatuszek163 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 25.04.07, 20:41
      te stezenia byle glupie i to zadanie z glina na wale... masakra poprostu!! XD
      ale licze na jakies 30-35.
    • Gość: Agatkaa:) Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.icpnet.pl 25.04.07, 20:56
      O widze ze nie tylko ja sie przejechalam na zadaniu 32 ;] wysokosc mi wyszla
      14,4... i myslalam, ze bede miala te 4 pkt, ale nie...;/ no ale kit... co sie
      stalo to sie nie odstanie...

Nie rozumiem niektorych... jak mozna byc niezadowolonym z 45 czy 46 pkt? <co?>
      Haloooo dla niektorych to tylko niemozliwe marzenie! Mam koleznki w klasie,
      ktore mialy po 15 pkt.... wiec wiecie...

Ogolnie uwazam, ze test nie byl az tak trudny. Mozna sie bylo latwo
      przejechac... Humanistyczny byl gorszy :| A temat rozprawki... Masakra...

Pozdrowienia dla wszystkich i tzrymam za wszytskich kciuki :*:*:*
      • Gość: Ewelinta Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:07
        ja z matemtycznego naliczylam sobie cos ok40pkt a z humana bez rozprawki(bo nie
        ocenie jej przeciez sama:)) w granicach 30-32 i jestm baaardzo ale to baaardzo
        zadowolona:D
        nie rozumiem ludzi ktorzy maja ponad 40 i sa zdołowani:)
        inni za ta wynik daliby sie pokroić;]
        mnie sie rozprawka podobala:D
        a zadania otwarte z matmy byly proste:D
        poozdro:)
    • hani.md Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 25.04.07, 22:17
      Oczywiście, że WAŁ :) Takiego wała...
      • Gość: zuzanna Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 23:10
        Wał to pozostawiam bez komentarza, ale dlaczego uważacie, że 17 było nie jasne,
        albo że może być zrobione na dwa sposoby?
        • Gość: jaaa Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 00:58
          bo jak najpierw zaokrąglisz obydwie dane i potem odejmiesz, to wyjdzie ci 17, a
          jak najpiewr odejmiesz a potem zaokraglisz to wyjdzie 18.
          • pani-wiosna Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 26.04.07, 01:13
            Gość portalu: jaaa napisał(a):

> bo jak najpierw zaokrąglisz obydwie dane i potem odejmiesz, to wyjdzie ci 17, a
            > jak najpiewr odejmiesz a potem zaokraglisz to wyjdzie 18.

Zaokrągla się wynik, nie dane.
            Taka jest zasada. Zaokrąglamy na samym końcu, żeby błąd pomiaru był jak najmniejszy.
            • Gość: jaaaa Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 01:23
              dzieki Pani Wiosno, rzeczywiscie :-)
    • pani-wiosna Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 26.04.07, 00:59
      Zadanie z wałem było prawidłowo sformułowane.
      Jak ktoś przygotowywał się do egzaminu to robił na pewno kilka podobnych zadań i
      nie miał z tym problemu.
      Ja na Waszym miejscu zagłosowałabym na wszystkie zadania. Były głupie, bo za
      proste...Nie czuliście, że ktoś potraktował Was jak...hmmm...osoby, kltóre nie
      potrafią zrobić nic poza odczytaniem danych z wykresu???
      Rozumiem, że takie umiejętności też są ważne, ale bez przesady...sprawdzenie
      wiedzy też by się przydało. :|
      W tym roku nie pojawiło się na teście żadne trudne zadanie, podziękujcie
      ministrowi Giertychowi :P
    • Gość: '/ Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.chello.pl 26.04.07, 08:10
      jak dla mnie caly test byl glupi! zawalilam tak, ze gorzej byc nie moze!!!!;(;(
      • izabelek11 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 26.04.07, 10:36
        nikt nic nie pisze o biologii?
        taka łatwa? trudna? mało było?
        napiszcie coś, jestem nauczycielką i ciekawa jestem co z biologią?
        • Gość: Darek Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:47
          Właściwie to biologi prawie wogóle nie było .. bodajże jedno, może 2 zadania i
          dodatkowo wcale nie takie trudne! Ale ja tam bardzo się cieszę, bo muszę
          przyznać, że biologia to nie jest moja mocna strona i na egzaminie właśnie tego
          przedmiotu najbardziej się obawiałem ;)
          • izabelek11 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 26.04.07, 10:48
            dziękuję za odpowiedz
            znalazłam test i odpowiedzi
            chyba tylko o fitoplanktonie było i to na podstawie rysunków głównie :)
    • Gość: sonya Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 11:45
      ogolnie test nie taki zly, tylko ta fizyka...;/ nie jest moja mocna strona a
      dali zadanie za 4 pkt;p porazka...
      ogolnie zadowolona:)
      • Gość: Hania Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:21
        zadania na humanie byly całkiem proste, obliczyłam, ze bez rozprawki mam 32
        punkty, a mat-przyr niestety po0szedł mi gorzej, ale mam nadzieję, ze dojde do
        30 punktów, a do najgłupszego zadania bezkompromisowo należy zadanie z
        wałem.........uważam, ze bylo źle sformułowane
    • Gość: kolos16 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 13:10
      Mi tam lepiej poszlo z humana (mniej wiecej 40pkt a jak na mnie to calkiem
      ok).. a mat-przyr. tak na okolo 30 pkt licze ehh slabo troche ale ujdzie:) w
      sumie nie jest zle:D a wam jak poszlo??
      • Gość: madey Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.gl.digi.pl 26.04.07, 13:24
        powiem wam tyle że wszyscy (lub więkoszść- duża) którzy tak tu piszą że
        osiągnęli 45 pkt z obu lub coś koło tego to zwyczajnie sie przechwalają. ci co
        napisali słabo to nic nie piszą a ci co średnio to piszą że mają raze 90 pkt.
        gó.. prawda. nagle znajdują się same geniusze. nie wierzę żęby na 100 osób
        które tu napiszą o swoim bardzo dobrym wyniku nie kłamało.
        • Gość: buba Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.chello.pl 26.04.07, 15:10
          nie rzecz w geniuszu...raczej w tym, że testy były łatiwiejsze niż np. kiedy pisałam je ja - tzn. 5 lat temu...
          wtedy pojawiały się zadania sprawdzajace czysta wiedzę, nie było wykresu czy diagramu pomocniczego do każdego zadania...
          Ale faktem jest, że i poziom nauczania spadł przez te lata/dzieci zrobiły się mniej zdolne i mniej zajęte nauką.
          Osiągnięcie wyniku 90 pkt. było łatwe, każdy kto choć trochę przygotowywał się do egzaminu będzie miał w granicach 80-90 pkt.
    • Gość: MS Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 16:39
      Zadanie z kroplą, bo kropla ani nie mogła się poruszać ruchem jednostajnie
      przyspieszonym, ani ruchem jednostajnym ze względu na różnice w gęstości
      powietrza na różnych wysokościach. Z jednej strony wykorzystano ten fakt, a
      zdrugiej zupełnie tem zaqprzeczono.
    • Gość: Vanity__ Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 17:14
      Zadanie przed-przed ostatnie (z wałem) było moim zdaniem źle opisane.
      Zrozumiałam, że wysokość 12 metrów to 100%, potem liczyłam z tego 20% a
      następnie dodałam. 12m trzeba było uznać za 80%.
      Drugie z wałem też mam źle, bo gdy ojęłam 16-6, to nie podzieliłam wyniku przez
      dwa i potem już potęgowałam dziesięć itd. Ale to już moja własna głupota się
      kłania.

Reszta łatwa. Z mat-przyr. miałam całą resztę (chyba) dobrze.
      A human zawalony w pytaniu za czym tęskni podmiot liryczny w wierszu i połowa
      na melodyjność wiersza. Bo raczej mi nie uznają rytmu, prawda?
      No i rozprawka zobaczymy jak pójdzie.

• Gość: majki Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 19:07
      głosuję na zadanie dotyczące faz tworzenia starorzecza / w teście mat-przyr./
      • Gość: XX Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:30
        no co jak co, ale to nie należało do trudnych! można było domyślić się z
        rysunków - wszystko było ładnie narysowane - wystarczyło pomyśleć!
        • Gość: Paula Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 09:58
          bede oryginalna i podam zadanie z humana.!:D głosuje za zadaniem 'co dzialo sie
          na ziemieach Polski jak budowano Łazeinki' ;p

mat-przyr był prosty.;d a to ze zrobiloam 2 glupie bledy to tylko moja wina i
          nie mam zamiaru obwiniac CKE, ze dala takie zdania;d
          to z wałem to faktycznie był przypał. Liczyłam to zadanie 3 razy ale wkoncu
          wyszlo.!:D wiec jest w git;]

Buziaki;*
          • Gość: UHO Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 17:29
            Macie Racje Test Był Dosyć Prosty, Jednak Niektóre Z Zadań Rzeczywiście Troche
            Pokręcone m.in. Tak Jak Większość Uważa Zadanie Z Wałem - Beznadziejne, z
            kroplą też nie fajne, no i pierwsze zadanie o wodomierzu też do bani! A z
            Humana pytanie o wielokropek i wszystkie zadania o interpretacje wiersza - nie
            postarali się w tym roku!!!
            • Gość: xxx Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 18:57
              Zgadzam się w 100%. Zadanie z wałem było powalone, a z polaka pytania do
              wiersza, ten test to musiał naprawdę jakiś "inteligentny człowiek" układać.
              • Gość: Mrówka-łódź Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.toya.net.pl 27.04.07, 20:57
                zadanie z wałem.trafił wałek na wała..... humanistyczny był prosty ale gorzej z
                mat-przyr.
    • Gość: ente Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 16:44
      wał... nieprecyzyjnie sformułowane pytanie.
    • Gość: Mariusz świętokrzy Krytyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 14:57
      co za pajac pisał ten egzamin?
    • Gość: A$ka Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 12:00
      Najgłupsze zadanie? Hmm... chyba rozprawka, bo tylko tam straciłam 2 punkty ;] A
      mat-przyr był wyjątkowo prosty... Podobne zadania jak to z wałem przerabialiśmy
      na początku 2 klasy... wystarczyło tylko trochę pomyśleć... Reszta też
      banalna... Fizyka, chemia, biologia... myślałam, że dadzą coś trudniejszego...;D
      Generalnie dla mnie test był wyjątkowo prosty ;P Mat-przyr zrobiłam w niecałe 40
      minut ;D pzdr
      PS Trzeba tu dodać, że nie chodzę do jakiejś prywatnej szkoły z wysokim poziomem
      nauczania, tylko do zwykłej państwowej sql o poziomie raczej średnim i do tego
      na wsi...
    • frau_s Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 22.06.07, 00:34
      Pierwsze z wałem mnie dobiło - straciłam 2 punkty, ale i tak się cieszę, że
      chociaż połowę dostałam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka