barteq_10 25.04.07, 14:19 Głosujcie za najgłupszym zadaniem z egzaminu gimnazjalnego 2007r. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Milena Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:20 wszystkie były dość łatwe i zrozumiałe :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pata Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:37 z czajnikiem, wałem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: megi Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.07, 16:26 Bez kitu to z walem bylo okropne;x dzien przed testem cos mnie podkusilo zeby przypomniec sobie wzor na pole trapezu rownobocznego ale jakos mi przeszlo i teraz zaluje;x z matmy 42 pkt a z pol 46;x slaby wynik jak na mnie;x Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karolka;) Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:23 ;/ <hahaha> za malo?? o matek!! to Ty jakims kujonem do kwadratu jestes!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania 49 human 48 mat-przyr IP: *.chello.pl 26.04.07, 08:53 Heh a może do sześcianu? ... Dajcie spokój - wszystkie zadania z obu testów były naprawdę proste! Jak teraz liczyłam będę miała 49/human (no i max 2 pkt na rozprawce mogę jeszcze stracić) i 48/mat-przyr I jakby teraz ktoś powiedział, że jestem kujonem to wszyscy, który mnie znają naprawdę uśmialiby się ;D Te testy były na myślenie, a jeśli ktoś tu leży to co ja poradze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Metal Kat Re: 49 human 48 mat-przyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 13:23 Tak tak jase piać tutaj każdy może nawet że miał putktów 200\100 skad możesz wiedzieć ile odejmą ci za rozprawkę przecież wszystko zależy od egzaminatora a tak na marginesie to wiele osób znało zadania które pojawiły sie na teśce matematcznym uważam że powinien zostać powtóżony Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: 49 human 48 mat-przyr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 12:57 Ja na próbnych tez liczyłem na prawie maxa z rozprawki. A co wyszło?? 9 pkt miałem. Więc lepiej poczekajcie do wyników bo tego nie ocenia polonista na podstawie tego jak mu się podoba, tylko sprawdza z kluczem:/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 14:02 zgadzam się z Karolką ;) jak wy możecie pisać, że taki wynik :"to jak na mnie za małą" no dajcie spokój!! jesteście bezczelni! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasiuuunia Nie ma wzoru na pole trapezu równobocznego!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 25.04.07, 22:24 jaki to jest trapez równoboczny??????????????? może być równoramienny ...... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kulawy Re: Nie ma wzoru na pole trapezu równobocznego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:34 kwadrat to też trapez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hehe Re: Nie ma wzoru na pole trapezu równobocznego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 11:35 ale trapez to nie kwadrat matołku!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxxxxx Re: Nie ma wzoru na pole trapezu równobocznego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:30 co masz z matmy na koniec?????? Chyba zagrożenie!!!!!!!! NIe martw się!!! za rok będzie łatwiejszy!!!!!!! hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ała Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.chello.pl 25.04.07, 22:25 Trapez równoboczny????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hrb Uszaszowski Trapezem rownobocznym jest kwadrat. IP: *.VIC.netspace.net.au 25.04.07, 23:53 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hrb Uszaszowski Kazdy trojkat takze jest trapezem... IP: *.VIC.netspace.net.au 26.04.07, 00:36 ktorego jedna z podstaw ma dlugosc = 0. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ygor Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.aster.pl 26.04.07, 00:21 z wałem było banalne trzeba było trapez podzielic na 3 figury, prostokąt wymiary 6 m x 15 m i dwa trójkąty prostokątne a=5 h=12 i dalej już było łatwe z glina było łatwe a czajnik taki sobie, połowe mam dobrze, zle obliczylem, ale poczatek dobry, nie pamietałem wzoru tylko ogolnie zadania były fajne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ygor Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.aster.pl 26.04.07, 00:22 h=15 poprawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eee Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.tvk3.pl 09.05.07, 20:23 Po co dzielić, wystarczy wzór na pole trapezu? 1/2*h*(a+b) ludu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marrgooo Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.toya.net.pl 26.04.07, 14:19 Z wyskościąw ału bylo beznadziejne ale duzo osob zrobilo w nim bład wiec spoko. nawet wiecej ludzi zrobilo je zle niz dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ganYa Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:42 dla mnie osobiście wszystkie banalne jakies tam potyczki były ale prostszy sie trafić chyba nie mógł jesli chodzi o humanistyczny, a mat-przyr. tez nie był trudny. jednak nie taki wilk straszny jak go malują:D tylko czekac na wyniki:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daga i Marta Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:27 Tak jest jak się nie umie rozwiązywać!!!!!!!!!!!! hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mada Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.centertel.pl 25.04.07, 15:37 wszystkie były do bani! a najgorzsze to z tym wałem na tym zadaniu sama zrobiłam z siebie wała..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewcia Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.zwolen.net 26.04.07, 14:36 ZADANIE Z WAŁEM BYLO POTWORNIE GLUPIE, KAZDY SIE NA TO ZLAPAL Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: md Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:31 a co??!! jesteś taka gruba i wielka????????????? masz ok 16000 m3?????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hanka Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:46 moim zdaniem to ze stężeniami procentowymi bo to jest takie łatwe i się dałam podpuścić. a podczas egzaminu myślałam "co oni dają tutaj takie łatwe zadanie?" no cóż, głupia byłam, ale i tak 48 pkt :-P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kask Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 15:28 To 32 z wałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.ghnet.pl 25.04.07, 17:37 Stężenia były okropne...... wszystko przeliczyłam proporcją a i tak było źle Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.tvk3.pl 09.05.07, 20:24 wystarczy wzorem, na co ci proporcje Odpowiedz Link Zgłoś
m-kay Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 25.04.07, 15:29 Zdecydownie 32 , porażka zle sformułowane itd itp GŁUPIE Odpowiedz Link Zgłoś
barteq_10 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 25.04.07, 15:34 Ja też uważam, że zadanie z wałem. To polecenie było tak zagmatwane, że nie jeden nauczyciel by nie zrozymiał. A stężenie to fakt. ;)) dopiero w domu zrozumiałem o co chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GHJ Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 15:38 Głosuje za wałem (14,4 to nowa 13) Odpowiedz Link Zgłoś
barteq_10 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 25.04.07, 15:42 ZGADZAM SIĘ!!! ŚWIĘTE SŁOWA !!! 14,4 to pechowa 13 Gratuluje pomysłowości Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aska Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: 82.160.25.* 28.04.07, 08:34 ej serio zadko z tym wałem było z deczka nie zrozumiałe i głupie.Więcej osób zrobiło go zle niz dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oluśka_xD Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:42 :? Wystarczyło pomysleć ... !!! xD Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karolina Wał! IP: *.mynet.com.pl 25.04.07, 18:32 podpisuję się pod wałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: megi Re: Wał! IP: 82.177.97.* 26.04.07, 21:27 Jestem za zadaniem z wałem nawet najlepsi uczniowie u mnie w szkole chyba tego nie rozwiązali to zadanie niezbyt dobrze zinterpretowali nawet moja pani z geografii by tak samo rozwiązała co wszyscy z naszej klasy ale podobno 2 punkty i bez tego za to zadanko kazdy kto dalej rozwiązał dobrze będzie mieć ;) dla mnie próbny z mat przyr raczej był łatwiejszy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yoasia Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 15:41 Ja co ciekawe też uważam, że zadanie z wałem było źle sformułowane, ale jakoś je zrobiłam na maxa, tylko w teście mam błędy i to właśnie z niewiedzy (bo wahałam się między złą i dobrą odpowiedzią na niekorzyść moją xD). Z czajnikiem nie było trudne. Identyczne zadania miałam na fizie w 2. klasie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: loj221 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 16:47 @yoasia, mądrą klasę masz :P Myśmy mieli te zadania dopiero w 2 półroczu... 3 klasy :D a niby 3c... Nie było trudnych zadań, trzeba spojrzeć na test obiektywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger156 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 25.04.07, 17:25 podliczałam punkty i razem ze wszystkiego mam 185 ptk. ...hmmm... liczyłam na więcej, ale cóż :/ a jeśli chodzi o test :banalnie łatwy :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XX Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 18:24 z wałem - wiadomo. Zagmatwałam się z tą informacją - wiele osób ją zle zrozumiało - w tym i ja... poza tym otwarte.. nie mogłam się skupić - czułam się okropnie. Z zamkniętej na szczęście mam tyko 1 błąd... ale i tak nie będę miała 40pkt :(( buu.. rozczarowałam się sobą i swoją bezmyślnością, lecz nie zmienia to faktu, ze wał był zwalony!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DM Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:33 TY GłUPI KUJONIE!!! CHYBA PRZEZ CAłY TEST śCIąGAłAś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hehe Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 11:39 to w takim razie ile masz punktów z egzaminu. I jakim cudem możesz wiedzieć ile ci dadzą za rozprawkę. może sobie zmniejsz trochę liczbę oczekiwanych punktó bo się zawiedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: man Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 18:42 Głupi to moze byc człowiek, a nie zadanie. Pewnie plujesz sobie teraz w brodę, że nie umiałeś/aśrozwiązać danego zadania i próbujesz zrzućić winę z siebie. Zapamiętaj - TO, ŻE NIE ROZWIĄZAłEś/Aś JAKIEGOś ZADANIA TO TYLKO TWOJA WINA, niczyja inna. Moim zdaniem wszystkie zadania były ok. Wystarczyło się chwilęzastanowić. A jeżeli ktoś mówi, że czajnik był zły to jest kompletnym ignorantem. To zadanie to modelowy przykład obliczenia kosztu zużytej energii. Nie trzeba było nawet za bardzo kombinować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kask Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 19:29 Do men: Byłabym wdzęczna gdzybyś swoją opinię zachował dla siebie i nas już bardziej nie dołował ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kask Pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 19:30 Sory, nie do men tylko do man :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Julia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 19:54 Dla mnie głupie było to z masą atomową. Nadal nie mam zielonego pojęcia jak to było trzeba zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jot WAŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:00 te debilne procenty!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wenia Re: Maskara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:01 Dla mnie test nie był trudny ale go zawaliłam... naprawde ja nie wiem jak go rozwiazalam xDD ale z matmy watpie czy kiedykolwiek rozwiazalabym dobrze... :):P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aniusia Re: Maskara IP: *.bytom-piekary.net.pl 25.04.07, 22:17 ech szkoda gadać :(( ten test był prosty a go zawaliłam ;(( buuu ;( jak będzie z 25 pkt to będzie dobrze a liczyłam na 40 :(( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:33 jeśli chodzi o zadanie z masą atomową, to nie trzeba było tego nawet liczyć, wystarczyło to "wziąść" na logikę: a) wodór-2g, tlen-16g <- to odpada, bo nawet nie wyjdzie 72g z podanej masy atomowej można wywnioskować, że więcej musi być tlenu niż wodoru, a więc kolejne dwie odpowiedzi też odpadają: b) wodór-48g, tlen-24g c) wodór-64g, tlen-8g no i pozostaje tylko ta właściwa: d) wodór-8g, tlen-64g a co do najgłupszego zadania z egzaminu to ja głosuje na zadanie 17. z testu matematyczno-przyrodniczego .. według mnie można je zrozumieć na dwa sposoby i przez to wielu uczniów mogło się pomylić! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 11:14 Ta zadanko z masa atomowa bylo najprostsze:P dziewczyno co ty robisz na chemii?? pewnie masz zagrozenie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oluśka_xD Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 18:41 Moim zdaniem ten test mat-przyr był naprawdę prosty w porównianiu do lat ubiegłych. Czego się ludzie czepiacie??? On był bardziej na myślenie niz na wiedzę ;/ ... Naprawdę. A przy tym zadaniu z wałem wystarczyło sobie wyobrazić jak on może wyglądać ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szymon Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:28 ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszek163 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 25.04.07, 20:41 te stezenia byle glupie i to zadanie z glina na wale... masakra poprostu!! XD ale licze na jakies 30-35. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agatkaa:) Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.icpnet.pl 25.04.07, 20:56 O widze ze nie tylko ja sie przejechalam na zadaniu 32 ;] wysokosc mi wyszla 14,4... i myslalam, ze bede miala te 4 pkt, ale nie...;/ no ale kit... co sie stalo to sie nie odstanie... Nie rozumiem niektorych... jak mozna byc niezadowolonym z 45 czy 46 pkt? <co?> Haloooo dla niektorych to tylko niemozliwe marzenie! Mam koleznki w klasie, ktore mialy po 15 pkt.... wiec wiecie... Ogolnie uwazam, ze test nie byl az tak trudny. Mozna sie bylo latwo przejechac... Humanistyczny byl gorszy :| A temat rozprawki... Masakra... Pozdrowienia dla wszystkich i tzrymam za wszytskich kciuki :*:*:* Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewelinta Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:07 ja z matemtycznego naliczylam sobie cos ok40pkt a z humana bez rozprawki(bo nie ocenie jej przeciez sama:)) w granicach 30-32 i jestm baaardzo ale to baaardzo zadowolona:D nie rozumiem ludzi ktorzy maja ponad 40 i sa zdołowani:) inni za ta wynik daliby sie pokroić;] mnie sie rozprawka podobala:D a zadania otwarte z matmy byly proste:D poozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
hani.md Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 25.04.07, 22:17 Oczywiście, że WAŁ :) Takiego wała... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzanna Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 23:10 Wał to pozostawiam bez komentarza, ale dlaczego uważacie, że 17 było nie jasne, albo że może być zrobione na dwa sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaaa Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 00:58 bo jak najpierw zaokrąglisz obydwie dane i potem odejmiesz, to wyjdzie ci 17, a jak najpiewr odejmiesz a potem zaokraglisz to wyjdzie 18. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-wiosna Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 26.04.07, 01:13 Gość portalu: jaaa napisał(a): > bo jak najpierw zaokrąglisz obydwie dane i potem odejmiesz, to wyjdzie ci 17, a > jak najpiewr odejmiesz a potem zaokraglisz to wyjdzie 18. Zaokrągla się wynik, nie dane. Taka jest zasada. Zaokrąglamy na samym końcu, żeby błąd pomiaru był jak najmniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaaaa Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 01:23 dzieki Pani Wiosno, rzeczywiscie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pani-wiosna Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 26.04.07, 00:59 Zadanie z wałem było prawidłowo sformułowane. Jak ktoś przygotowywał się do egzaminu to robił na pewno kilka podobnych zadań i nie miał z tym problemu. Ja na Waszym miejscu zagłosowałabym na wszystkie zadania. Były głupie, bo za proste...Nie czuliście, że ktoś potraktował Was jak...hmmm...osoby, kltóre nie potrafią zrobić nic poza odczytaniem danych z wykresu??? Rozumiem, że takie umiejętności też są ważne, ale bez przesady...sprawdzenie wiedzy też by się przydało. :| W tym roku nie pojawiło się na teście żadne trudne zadanie, podziękujcie ministrowi Giertychowi :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: '/ Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.chello.pl 26.04.07, 08:10 jak dla mnie caly test byl glupi! zawalilam tak, ze gorzej byc nie moze!!!!;(;( Odpowiedz Link Zgłoś
izabelek11 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 26.04.07, 10:36 nikt nic nie pisze o biologii? taka łatwa? trudna? mało było? napiszcie coś, jestem nauczycielką i ciekawa jestem co z biologią? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darek Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:47 Właściwie to biologi prawie wogóle nie było .. bodajże jedno, może 2 zadania i dodatkowo wcale nie takie trudne! Ale ja tam bardzo się cieszę, bo muszę przyznać, że biologia to nie jest moja mocna strona i na egzaminie właśnie tego przedmiotu najbardziej się obawiałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
izabelek11 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 26.04.07, 10:48 dziękuję za odpowiedz znalazłam test i odpowiedzi chyba tylko o fitoplanktonie było i to na podstawie rysunków głównie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sonya Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 11:45 ogolnie test nie taki zly, tylko ta fizyka...;/ nie jest moja mocna strona a dali zadanie za 4 pkt;p porazka... ogolnie zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hania Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:21 zadania na humanie byly całkiem proste, obliczyłam, ze bez rozprawki mam 32 punkty, a mat-przyr niestety po0szedł mi gorzej, ale mam nadzieję, ze dojde do 30 punktów, a do najgłupszego zadania bezkompromisowo należy zadanie z wałem.........uważam, ze bylo źle sformułowane Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolos16 Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 13:10 Mi tam lepiej poszlo z humana (mniej wiecej 40pkt a jak na mnie to calkiem ok).. a mat-przyr. tak na okolo 30 pkt licze ehh slabo troche ale ujdzie:) w sumie nie jest zle:D a wam jak poszlo?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: madey Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.gl.digi.pl 26.04.07, 13:24 powiem wam tyle że wszyscy (lub więkoszść- duża) którzy tak tu piszą że osiągnęli 45 pkt z obu lub coś koło tego to zwyczajnie sie przechwalają. ci co napisali słabo to nic nie piszą a ci co średnio to piszą że mają raze 90 pkt. gó.. prawda. nagle znajdują się same geniusze. nie wierzę żęby na 100 osób które tu napiszą o swoim bardzo dobrym wyniku nie kłamało. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: buba Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.chello.pl 26.04.07, 15:10 nie rzecz w geniuszu...raczej w tym, że testy były łatiwiejsze niż np. kiedy pisałam je ja - tzn. 5 lat temu... wtedy pojawiały się zadania sprawdzajace czysta wiedzę, nie było wykresu czy diagramu pomocniczego do każdego zadania... Ale faktem jest, że i poziom nauczania spadł przez te lata/dzieci zrobiły się mniej zdolne i mniej zajęte nauką. Osiągnięcie wyniku 90 pkt. było łatwe, każdy kto choć trochę przygotowywał się do egzaminu będzie miał w granicach 80-90 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MS Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 16:39 Zadanie z kroplą, bo kropla ani nie mogła się poruszać ruchem jednostajnie przyspieszonym, ani ruchem jednostajnym ze względu na różnice w gęstości powietrza na różnych wysokościach. Z jednej strony wykorzystano ten fakt, a zdrugiej zupełnie tem zaqprzeczono. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vanity__ Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 17:14 Zadanie przed-przed ostatnie (z wałem) było moim zdaniem źle opisane. Zrozumiałam, że wysokość 12 metrów to 100%, potem liczyłam z tego 20% a następnie dodałam. 12m trzeba było uznać za 80%. Drugie z wałem też mam źle, bo gdy ojęłam 16-6, to nie podzieliłam wyniku przez dwa i potem już potęgowałam dziesięć itd. Ale to już moja własna głupota się kłania. Reszta łatwa. Z mat-przyr. miałam całą resztę (chyba) dobrze. A human zawalony w pytaniu za czym tęskni podmiot liryczny w wierszu i połowa na melodyjność wiersza. Bo raczej mi nie uznają rytmu, prawda? No i rozprawka zobaczymy jak pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: majki Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 19:07 głosuję na zadanie dotyczące faz tworzenia starorzecza / w teście mat-przyr./ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XX Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:30 no co jak co, ale to nie należało do trudnych! można było domyślić się z rysunków - wszystko było ładnie narysowane - wystarczyło pomyśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paula Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 09:58 bede oryginalna i podam zadanie z humana.!:D głosuje za zadaniem 'co dzialo sie na ziemieach Polski jak budowano Łazeinki' ;p mat-przyr był prosty.;d a to ze zrobiloam 2 glupie bledy to tylko moja wina i nie mam zamiaru obwiniac CKE, ze dala takie zdania;d to z wałem to faktycznie był przypał. Liczyłam to zadanie 3 razy ale wkoncu wyszlo.!:D wiec jest w git;] Buziaki;* Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: UHO Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 17:29 Macie Racje Test Był Dosyć Prosty, Jednak Niektóre Z Zadań Rzeczywiście Troche Pokręcone m.in. Tak Jak Większość Uważa Zadanie Z Wałem - Beznadziejne, z kroplą też nie fajne, no i pierwsze zadanie o wodomierzu też do bani! A z Humana pytanie o wielokropek i wszystkie zadania o interpretacje wiersza - nie postarali się w tym roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 18:57 Zgadzam się w 100%. Zadanie z wałem było powalone, a z polaka pytania do wiersza, ten test to musiał naprawdę jakiś "inteligentny człowiek" układać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mrówka-łódź Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.toya.net.pl 27.04.07, 20:57 zadanie z wałem.trafił wałek na wała..... humanistyczny był prosty ale gorzej z mat-przyr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ente Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 16:44 wał... nieprecyzyjnie sformułowane pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mariusz świętokrzy Krytyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 14:57 co za pajac pisał ten egzamin? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A$ka Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 12:00 Najgłupsze zadanie? Hmm... chyba rozprawka, bo tylko tam straciłam 2 punkty ;] A mat-przyr był wyjątkowo prosty... Podobne zadania jak to z wałem przerabialiśmy na początku 2 klasy... wystarczyło tylko trochę pomyśleć... Reszta też banalna... Fizyka, chemia, biologia... myślałam, że dadzą coś trudniejszego...;D Generalnie dla mnie test był wyjątkowo prosty ;P Mat-przyr zrobiłam w niecałe 40 minut ;D pzdr PS Trzeba tu dodać, że nie chodzę do jakiejś prywatnej szkoły z wysokim poziomem nauczania, tylko do zwykłej państwowej sql o poziomie raczej średnim i do tego na wsi... Odpowiedz Link Zgłoś
frau_s Re: ~~ !!!!! Najgłupsze Zadanie Egzaminu 2007 !!! 22.06.07, 00:34 Pierwsze z wałem mnie dobiło - straciłam 2 punkty, ale i tak się cieszę, że chociaż połowę dostałam:) Odpowiedz Link Zgłoś